Göstere göstere ikili tepe yapmış.
Printable View
10 gündür soluksuz düşüyor, kim boşaltıyor yine acaba, Bofa olabilr.
Günlük 15-20 milyonu bulmuyor işlemler. Herhangi bir mal çıkışı yok. Hatta yabancı alımı artıdaydı geçen hafta. Şimdilik hep şirket adına olumlu beklentiler var.
Meydan boş olunca istediği gibi at oynatıyorlar. Fiyatı düşürüyor ama elindeki malı azalmıyor artıyor. Karşısında güçlü alıcı yok. Benim aldığım bin lottan ne olacak.zaten üç beş kişiyiz tahtada.
44.16 önemli..
ne oldu buna kötü bir haber mi var
44.16 desteği çöp gibi kırıldı.. kim aldı kim sattı ilgilenmem ama satan, satmaya yetişemiyordu.. adam olacak çocuk 46.46 ve üzeri..
iyi çalışmalar..
Sadece bankof 2 milyon civarı mal satarak düşürüyor.işlem hacmi 19,5 milyon. Zaten onunda çoğunu yapıkredi ,iş ,bankof yapmış.alıcı yok. Birileri borsa düşsün dedi ve düşürüyorlar...
Ttkom yönetimide onlardan yana . Kaç senedir bir imtiyaz uzatımını beceremediler. Bu imtiyaz uzamadan daha çok sürünürüz böyle..neyi bekliyorsunuz .bu iş bu kadar uzatılmaz.
günlükler 25 eylülden bu yana soluksuz düşüş nedeni ile sıkışık bir şekilde duruyor ve olası sert tepkiyi canlı tutuyor.... ancak haftalıklar hoş değil..4049 nolu mesajda '' aradaki destekler bir kenarda dursun'' diye yazmıştım.. bu gün en alttaki 44.16 seviyesi bile kötü kırıldı.. günlüklerin vereceği olası tepki ile 46.46 ve 48.00 seviyeleri yakın izlenmeli..
iyi çalışmalar..
Bu hisse devasa gibi gözüksede oldukça sığ aslında.zaten %13 civarı halka açık. Bununda 10 civarını alenen toplamış durumdalar. Yani 3 bilemedin 5 lik kısmı piyasada işlem görüyor. Tahtacı bankof ve ykredi işlemleriyle istediği gibi ayar çekiyor fiyata. O bantlar grafikler tepkiler falan bu kağıtta işe yaramaz. Tahtacının canı hangi pozisyonu isterse kağıdı öyle çeviriyor. Ben kendimce pusuya yattım uygun pozisyonu bekliyorum. Ağa yürü dedimi yürür gider bu kağıt...ne endeks dinler ne grafik. Daha önceki hissemi sabırla topladım. Sonra bir tahta için en kötü iki haber artarda geldi.bedelli ve patron hisse satacak. Ne mi oldu.tavan tavan kağıt 15 katına çıktı...işte böyle kaliteli bir borsamız var malesef...
Yunanistan devlet telekomu bile 6.8 milyar dolar. Googlea helenic telecom market cap yazın görün. Bizim telekom 4 milyar dolarda sürünüyor. Bizim nüfusumuz yunanistanın kaç katı…
İşte kötü yönetim olunca böyle oluyor..
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Sizin pusuya yatıp beklemenizde benim için bir sakınca yok.. dilediğiniz kadar bekleyebilirsiniz.. ayrıca siz beklerken, beklemenize de müdahale edecek değilim... kazancınız bol olsun...
senet canı istediği gibi davranır.. bu da umrum da değil.. ancak her sıçramada,üstteki kahve rengi seviyesinin üzerinde kalamamış.. açık ve koyu pembe diplerinde 2 defa en iyi alım fırsatı vermiş...
işte bu benim umrum da....
turkuaz UZUN bir süre sonra, yukarı çapraz atmış ve 51.35 seviyesini belirlemiş..
bu da bir süre, herkesin umrun da olacak..
https://resmim.net/cdn/2024/10/08/mVXTmn.png
NOT
kahvenin ne kadar önemli olduğunu, geçilme olasılığının ne kadar düşük olduğunu mühürleyen kirli sarıdır.. grafik içinde önemsiz gibi durur.. bu yüzden onu ayrı gözlemlenebilsin diye gönderiyorum.. barın 12 hafta boyunca sadece 1 defa geçip te üzerinde kalamaması, şu mesajı veriyor..
bence beklemeye değmez...
https://resmim.net/cdn/2024/10/08/mVX7hM.png
Benim işim temel analizle, bilanço ile hasılatın, nakit akışının, karlılığın artmasıyla.. Bunlar pozitif oldukça varım yoksa viop taki aşağı yukarı sert hareketler ile işim olmaz, su akar yolunu bulur.
Bugün 5 milyon lotu hscb süpürmüş. Kalan işlemler ykredi, bankof ve iş üçlüsünün mal çevirmesi. Basıp basıp topladılar kanımca. İşlem yok aslında.işlemin çoğu mal çevirme. Arada 3-5 milyon lotu küçük yatırımcı hızlı borsacı şortçulardan hüplettiler. Bu benim yorumum ve tahminim sadece. Görünür olan takaslar. Herkesin yorumu farklı olabilir. Saygımız var herkesin bakış açısına...
Çıkmaya istekli değil, Tcell %5 yaptı, TT ekside hala.
Yılın bitmesine 2,5 ay falan kaldı, artık bu imtiyaz işinin hal olması gerekiyor. İmtiyazın, hangi fiyat ve şartlar ile yenileneceği meselesi çok önemli.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:
â¡ï¸Türk Telekom’da imtiyaz sözleşmesinin 2024’te yenilenmesine yönelik hedefimiz değişmedi.
â¡ï¸Türkiye Varlık Fonu ve Hazine ile süreci yürütüyoruz.
â¡ï¸Buradaki konuştuğumuz şeyler; devletin kasasına ne girmesi lazım, bunlara yatırım yükümlülüğü ne getirmemiz lazım, bunları tartışıyoruz.
â¡ï¸Hedefimiz bu sene içerisinde bitirmek.
O iş öyle basit değil. Rekabete zarar vermeden , vodafone u üzmeden bir çözüm yolu bulmaya çalışıyorlar.
Geçenlerde bir yerde okumuştum, Vodafone Türkiye Ceo'nun da konu ile ilgili görüşleri var. Piyasanın ağırlı devletin kontrolünde tekelleştiğini söylüyor. En azından tcell / ttkom birinin satılmasını ve fiber internet imtiyazının sadece Ttkom da olmaması gerektiğini söylüyor.
Vodafone sonuçta İngiliz ve devlet ingilizler ile kötü olmak istemez, makul bir çözüm bulurlar gibime geliyor.
Önümüzdeki 3-5 yıl içinde iletişim sektörü devleti/özeli ile tam oturur diye düşünüyorum.
Bence tcell deki varlık fonu paylarının satılıp, tcell in tamamıyla özel sektör yönetiminde olacağını düşünüyorum.
Telekom'da ise Mobil ve İnternet için iki ayrı imtiyaz olacağını ve ilerde Telekom Mobil'in de satılacağını ve Ttkom FİBER in devlet kontrolünde olup altyapısının kullanımında tüm özel sektör iletişim firmalarına(vodafone, tcell, ttkom mobil) aynı mesafede tarafsız bir şirket olacağını düşünüyorum. Aslında Vodafone Ceo'nun da tam olarak istediği şey bu.
Mantıklı bir çözüm ama TT mevcut sistemde çok avantajlı ve de sahiplik oranı bu kadar yüksekken değerini yükseltecek adımlar atarlar, başka bir yol da bilançoları sağlamlaştırıp temettü verimliliğini artırarak halka arz ile kasaya para koymak.
TT'nin tamamen devlet denetiminde olması önem arz eder, arz etmek daha isabetli olacak.
Bugün Tcell %6'ya yakın çıktı TT yerinde saydı, yarına arayı kapatması lazım., Bofa tahtayı bozmuştur, çıkışa engel olmuştur herhalde
Hocam derinlik grafiği ya da görselini paylaşmayı beceremiyorum, yazarak yardımcı olayım.
Alanlar
Hsbc 2.3 milyon lot neredeyse hiç satış olmadan kemik lotlar
Ünlü 605 bin lot neredeyse hiç satış olmadan kemik lotlar
Oyak 243 bin lot
İş 183 bin lot
Garanti 180 bin lot
Satanlar
Teb 1.3 milyon lot
Bofa 968 bin lot
Halk 956 bin lot
Yatırım Finans 611 bin lot
İnfo 197 bin lot.
Gün içinde ekranda penceresi aktif açıktı, endekse paralel eksi 2 lere yakınken turkcel o ara coşarken bofa baskılamaya devam ediyordu. Hsbc heldi tahtaya eksi 2 den artı 1 e kadar blok alımlarlar tahtada atraksiyon yaptı.
Tahtada acaba kentufu geçtim mi? Bunu hissenin fiyatından daha çok merak ediyorum
Sizin için Pazartesi ve Salı günü aracı kurum dağılımı listesine baktım.
8 Ekim Salı
Hsbc 4.9 milyon lot alım 44.82 ortalama ve neredeyse hiç satış yapmadan kemik lot alımı
Başka kurum yok zira tüm alımların % 90 ı Hsbc ye ait.
Satıcı taraf dağınık
Qnb 1 milyon lot
İş 760 bin lot
Bofa ve Yapıkredi 8 er milyon lot hacim yapıp nette sıfıra yakın...
7 Ekim Pazartesi
alıcılar çok dağınık
Teb 1 milyon lot
İş 700 bin lot
Satanlar 4 kuurm ve neredeyse satışların tamamı
Bofa 2.3 milyon lot
Hsbc 1.2 milyon lot
yatırım Finans 888 bin lot
Hsbc nin dün ve bugün toplam alımı 7.3 milyon lot ve ortalama 44.75
Tüm alıcı taraftaki lotların % 85 i
Satanlarda ilk 5 kurumun toplam satış rakamı 6 milyon lot.
Hsbc yabancı alımı yapıyorsa 2 günde 300 milyon liralık hisse almışlar. Tabii takasta bir numara yoksa
Bugün 47'leri zorlaması lazımdı, toplayıcı yükseltmeden alma peşinde yine.
Haftalık kapanış 50 üstü yaparsa düşüş anlamlı olur ve beklenti yükselir.
barı, balık gibi düşünürsek bu gün oltaya gelebilir.. yemler 45.36 45.95 te.... rastgele..
bu arada herkes oltasını o bölgeye atarsa balık kaçıyor.. ürkütmemek lazım..
https://resmim.net/cdn/2024/10/10/muXbgD.png
trol atabilmek için balıkların bir araya toplanmaları gerekiyor... 3-5 balık için denize ağ bırakılmaz.. balıklarda indikatör bir araya gelip paralel düzen aldıklarında bir araya geliyorlar...
https://resmim.net/cdn/2024/10/10/mudDD7.png
şu an benim teknede balık ta var ızgara da.. yakaladığımızı şimdilik yiyoruz... kasa kasa satacak kadar bir ağ atamadık.. radar 45.98 de balık gösteriyor.. kısmet....
45.96 dedi... 45.98 demedi.. palamutlar çok kıvrak...:kahkah: