ASELSAN yabancı oranı 11 Eylül 2023 % 26,21. 12 Eylül 2023 % 26,85.
Fark % 0,64. (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
Printable View
ASELSAN yabancı oranı 11 Eylül 2023 % 26,21. 12 Eylül 2023 % 26,85.
Fark % 0,64. (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
Amerikandan F16 ile ilgili bir haber düşebilir i acaba , yada yaptırımlar ile ilgili , sürpriz olabilir diye düşüşde bende satmadım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
cuma kapanış alarm verdi.eski kurtlar bilir.temel analizcilerde bilir.yabancılar zaten biliyor.bakın kafasını kaldıramıyor.yeni gelen 2 milyon kardeşlerimizi mallandırıyoruz .devam asıl çöküş mallandırma bittikten sonra .
[QUOTE=Salih Karakaya;6547768]Yukarıdaki yazımı dikkate almayın. Komisyon oranından bahsedince takas komisyonu kesilmiş sandım.
Yatırım hesabı özetimden kontrol ettim. Aselsan bedelsiz hisse ile ilgili hiçbir ad altında kesinti yok. Bankanız 'bedelsiz katılım ücreti'' adı altında kestiği parayı maliyetlere nasıl yansıtmış onu da anlamadım. Ama yine de İş Bankası'na soracağım.[/QUOTE
]Bununla birlikte; bedelsiz sermaye arttırımın tamamı kar yedeklerinden yapıldığı için tamamının itibari değerinin 1-TL üzerinden hesaplandığını ve maliyet hesaplamasında herhangi bir sorun bulunmadığını tarafınıza bildiririz.YANİ SONUÇ OLARAK HERKESTE AYNI HATA VAR KİMSE FARKETMEMİŞ HERALDE
Ben de öyle bir durum yok.Tam %50 maliyet düşmesi var. Bedelsizde ben değeri 1 tl'de olsa para ödemiyorum ki maliyetim artsın. Yuvarlak açıklama yapılmış. Konu hakkında net bilgi verilmemiş. BDDK'ya şikayet edin.Elbette maliyet değerlerinizden eminseniz.
ASELSAN yabancı oranı 13 Eylül 2023 % 26,34. 12 Eylül 2023 % 26,85.
Fark % -0,51. (Kaynak İş Yatırım).
Sayın Emrecan79 niye söyleneni dinlemiyorsun. Meksa yatırım takas bölümü emekli olmadı ise Cüneyt Şare olmalı ara sor.Yok mail atmışsın yok cevap gelmiş.Niçin bu bileni dinlememe konusunda bu kadar ısrar ediyorsunuz anlamıyorum bu işlerde ........
ASELSAN/Akyol: Türkiye, hava savunma sistemlerinde milli ürünlerini envantere bir taraftan koyarken bir taraftan da uluslararası, dost ve müttefik ülkelerle bunların ihracatını konuşuyor, imzalıyor, ilerliyor
Türk savunma sanayisi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine kattığı milli hava savunma sistemleriyle önemli ihracat başarıları hedefliyor.
Türk savunma sanayisinin lider şirketlerinden ASELSAN, Londra'da düzenlenen dünyanın önde gelen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı'na (DSEI 2023) katıldı.
ASELSAN fuarda hava savunma, haberleşme, güvenlik sistemleri, elektronik harp ve elektro optik çözümlerinin yer aldığı geniş bir sistem çeşitliliğini sergiledi.
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, fuarda sergilenen ürünler ve Avrupa pazarına yönelik hedeflerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
DSEI'nin dünyanın önde gelen, bütün profesyonellerin buluştuğu sayılı fuarlar arasında yer aldığını belirten Akyol, uluslararası şirket olarak ASELSAN'ın iddialı ürünlerle fuarda boy göstermesinin Türkiye açısından önemli bir kazanım sağladığını ifade etti.
Özellikle son dönemde Ukrayna-Rusya Savaşı'nın da çıktılarından birinin hava savunma sistemleri olduğuna işaret eden Akyol, şöyle konuştu:
"Dünyanın her yerinde, bu fuarda da öne çıkmış durumda. Önemi giderek artan bir yetenek. Kendi silahlı kuvvetlerimiz için geliştirdiğimiz KORKUT Hava Savunma Sistemi'ni ilk defa uluslararası arenada, burada sergiliyoruz. KORKUT ile beraber HİSAR'larımız, SİPER'lerimiz, bunları tamamlayan anti-dron sistemlerimiz var. Bunun hepsini de bir aile olarak GÖKKUBBE'de ortaya koyduk. Burada onun da konseptini gösteriyoruz. Dolayısıyla hava savunmayı öne çıkardık. İlk defa KORKUT'u buraya, uluslararası arenaya getirdik. Türkiye, hava savunma sistemlerinde milli ürünlerini envantere bir taraftan koyarken bir taraftan da uluslararası, dost ve müttefik ülkelerle bunların ihracatını konuşuyor, imzalıyor, ilerliyor. Artık önümüzdeki günlerde hava savunma alanında ihracata Türkiye olarak şahitlik edeceğiz."
- GÖZDE ilk kez uluslararası vitrinde
Güdüm kitlerinin uçaklardan, insansız hava araçlarından hassas vuruş kabiliyeti sunması dolayısıyla son dönemde önem kazandığını vurgulayan Akyol, ASELSAN'ın envantere kazandırdığı bir dizi güdüm kiti ailesi bulunduğunu söyledi.
Akyol, "Bunların yanına GÖZDE Güdüm Kiti'ni de bu yıl ekledik, Silahlı Kuvvetlerimize teslim ettik. Bunu da ilk defa uluslararası arenaya getirdik. GÖZDE ile lazer güdüm ve ANS güdümü birleştirdik. Böylece menzil artışı ve hassasiyette bir takım kazanımlarımız oldu." dedi.
- Yeni Nesil SARP da ilk kez yurt dışında
Ahmet Akyol, SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi Ailesi'nin yeni versiyonu Yeni Nesil SARP'ı da ilk kez bir uluslararası fuarda sergilediklerini bildirdi.
Envantere giren 4 binden fazla SARP bulunduğuna işaret eden Akyol, "Aldığımız geri bildirimlerle yaptığımız birtakım iyileştirmeleri Yeni Nesil SARP olarak kullanıcılara sunmuş olduk." diye konuştu.
- "İngiltere önemli merkez, yeni fırsatlar barındırıyor"
Türkiye'nin çeşitli alanlardan birçok firma ile katılım sağlayıp fuarda önemli bir varlık gösterdiğini belirten Ahmet Akyol, şunları kaydetti:
"Savunma sanayimiz gün gün, adım adım daha ileriyle, başarılı çalışmalara imza atıyor. Buranın ASELSAN açısından şöyle de bir önemi var: Biz borsaya açık uluslararası bir şirketiz. Burası dünyanın savunma sanayisindeki sayılı aktivitelerinden biri. Burada bir taraftan ürünlerimizi sergilerken bir taraftan uluslararası partnerlerle yeni iş birliklerinin görüşmelerini, anlaşmalarını, arayışlarını sürdürüyoruz. İhracat odaklı büyüme vizyonumuz çerçevesinde özellikle geldiğimiz seviyede NATO ülkelerine, Avrupa ülkelerine ihracat da bir konu. Polonya, İngiltere, başka Doğu Avrupa ülkelerinde bir takım örnekler oluyor. Türk savunma sanayisi yavaş yavaş buralarla da ihracat görüşmelerine veya projelerine imza atıyor. Bu açıdan da İngiltere'yi önemli bir merkez olarak görüyoruz. Burada bu anlamda faaliyetler yürütüyoruz. Bu açıdan kıymetli bir fuar. Hem ASELSAN hem savunma sanayimiz için yeni fırsatları barındırıyor."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Tahtacı bak sadece oyuncağını elinden almakla kalmayacaklar aklını da alacaklar bu kafayla devam edersen.
Bu cevap bddk üzerinden bankanın verdiği cevap,hatırı sayılır meblağ ( yarısı 0.50 kr kademeli satışla diğer yarısı 1 tl maliyet fazlalığını zaten kabul ediyorlar.Fakat yazılan cevap bu,bunun üstüne ne yapmam gerek gerçekten bilmediğimden soruyorum.Bu cevaba karşılık bddkya bir daha olayı formülize ederek anlattım .Yazınız kes kopyala yapıştır sizde formül olarak yazın dedim.Ama bundan sonra ne yapılır adamlar ısrar ediyor,bende alttan almıyorum.Ama maliyete 1 tl ekledik buda yasal diyorlar kısacası.Rahaysız ettiysem affola ama Bundan sonra ne yapılır bilemiyorum.
Sayın Emrecan79 işi bilenine sormak lazım. Banka menşeeli olmayan bir aracı kurum takas bölümünü ara. Şikayetçi olacaksan da onlar sana nasıl bir yol izleyeceğin konusunda yardımcı olurlar.Mesele rahatsızlık meselesi değil. Bende 30 yıldır bu piyasadayım bak böyle bir şey ilk kez duyuyorum.Sana yarım yamalak bilgi değil net bilgi lazım onun da sana adresini verdim. Ya da kalk bir aracı kurumun Genel Müdürlüğüne git mutlaka seni aydınlatırlar.Saygılarımla
Bedelsiz verilen hisselerden yeni alınmış gibi komisyon kesiliyor. 2 sene öncesi başladı, daha önceleri yoktu.
ASELSAN yabancı oranı 13 Eylül 2023 % 26,34. 14 Eylül 2023 % 26,37.
Fark % 0,03. (Kaynak İş Yatırım).
saatlik grafikte 1.5$ a sıkışacak görünüyor, sonrasında yön yukarı olursa gider aşağı olursa umutlar dağılır 1.5$ seviyesi önemli destek ve direnç buranın üstünde kalmaşı şart.
haftaya net göreceğiz
KAP: ASELS [ ] ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Yeni İş İlişkisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1195324
Dosyalar:
Yeni İş İlişkisi 2023-09-15
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği Müşteri (Customer)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Unvanı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı %54,1
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı %41,4
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih 2023-09-14
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları -
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi Şirketin cirosunu olumlu etkileyecektir.
Açıklamalar
Açıklama ASELSAN ile Türkiye
Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Güdüm Kitleri alımı maksadıyla
14/09/2023 tarihinde, toplam bedeli 40.801.680- ABD Doları ve 352.221.840-TL tutarında
bir sözleşme imzalanarak yürürlüğe girmiştir.
Bu açıklama Türkiye
Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan alınan izne
istinaden yapılmıştır.
453 Milyon TL'lik Rekor Anlaşma!
https://parafesor.net/dev-savunma-sa...-rekor-anlasma
Tek bir ihracat satış kontratında 1 milyar dolarlık anlaşmalar gelinceye kadar benim için bütün yurt içi/ yurt dışı satış sözleşmeler normal tutarlar olarak görülecektir.
Yaklaşık 2 yıl sonra yurt dışı satışlara hazır olacak tek bir SİPER BLOK 1-2 HSS satış sözleşmesi en az 1 milyar dolar eder. ....Siper ile birlik birde katmanlı orta ve alçak Hisar hss
leri almaya kararı veren bir ülke 2-3 milyar dolar ödemek zorunda kalır.
O günleride 2-3 yıl sonra göreveğiz. Ben zamanı birazda uzun söyledim. Yoksa bu gelişmeler daha kısa sürede yaşanacaktır.
Çok Büyük Eller önümüzdeki 10 yıllık operasyonlar için höisseyi baskılamaya devam ediyorlar...Çünkü büyükler herkesten daha çok malın en değerlisini bilirler.
THY deki operasyon uzun vadede Aselsan da yapılacak operasyonun yanında güdük kalacaktır....
Şimdiye kadar tahtayı çirkinleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar...Yapmaya da devam ediyorlar...
Özellikle bu bölüme çok katılıyorum. Böyle stratejik bir kağıdın bu denli sahipsiz bırakılıp üç beş zibidi spekülatör, manipülatörün eline teslim edilmesini anlamak mümkün değil. Bu nasıl bir millilik yerlilik ?? Bu şirket hiç bir şekilde onun bunun eline bırakılmayacak arkadaş. Hatta hatta aşırı değerli kılınacak..
Sen bir bütün olarak kükreyeceksin..Üretim gücünle, Arge ile, başarılarınla, ihracatınla, bilançonla, kuvvetinle, devlet olma bilicinle vs..vs...Yani THY ye operasyon çekme yeteneğimiz var da Asels e yok.. Böyle bir şey var mı yahu ???
Bu şirketin dünyadaki muadilleri le kıyası neticesinde olması gereken rakam 30 lu usd rakamları. Ulan Borucu 750 lira, Arçelik 163 lira Asuzu 250 lira Gübre 333 lira Oyakc 70 lira bizim ki 40 lira....
Yuhhhh,yuhh, ve yuhh..... Bizim paraların üstüne kim oturuyor şimdi. İş alıyor düşüyor, dünya klasmanında yükseliyor düşüyor, enflasyon patlıyor düşüyor.. Yerli ve Milli iseniz bu kağıda sahip çıkacaksınız. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte..
Anlamak mümkün değil !!!
Bugüne kadar ne işler alındı, kağıt geri geldi...
Geliştirse bile sana bana faydası hisse fiyatı olarak olmuyor. Kafasına kafasına çakıyorlar..
Düzelmez kardeşim, çünkü devleti finanse ediyor.. Veee bu sene bence finansman maliyeti çok daha tepelere gidecek.
Siyaset güdümlü yönetimler tavşan ...ku dur. Orada işi yönetenler perde arkasında. Sen ben görmeyiz..
Bu kağıda sağlam bir spek atayacaksın. Dünya da ki muadillerine bakacaksın.. Ondan sonra bu rakamlara getir kardeş herkes kazansın çünkü bu şirket tek diyeceksin. Kim diyecek bunu ?? Sen mi ben mi yoksa bu işi kendine bağlayanlar mı ???
Yaklaşık 10 yıl sonra Aselsanı açık ara Borsanın en değerli kağıdı Türkiye nin 500 büyük arasında 1.no lu şirketi yapacak sadece savunma sektörü değildir.... Savunma+sivil teknolojilerdir...
Ezberden aklıma gelen bazı projeler :
-Ulaştırma Sinyalizasyon sistemler...(İstanbul havalimanı metro sinyalizasyon ihalesini aldı)
- Yüksek irtifa Uydu Teknojileri....(çok ilerledi..5 Yıl sonra Roketsan ile fırlatma isyanou bile kurabilirler)
-Medikal görüntüleme cihazları(Xray yapıldı...geçen yıl satıldı....Mr ve tomografi gibi cihazlar öncelikli acil savunma projelerinden dolayı yavaşlatıldı)
-RES ve GES sektöründe kullanılan kritik parça ve aksamlar...(ilk satış ve testler başladı..)
-Toplu taşıma araçlarına yönelik Elektrikli araçlarda motor ve transmisyon sistemleri..(Elektrikli Otobüs ve Minibüsler için Temsa ve Karsana 70 den fazla motor teslim edildi...Geri dönüşümler çok iyi gidiyor)...
ARGE aşamasında olan çalışmalar.:
-QuantumTeknojileri ve Chip üzerinde yoğun çalışmalar...
-Yapay Zeka
-5G teknojileri
Bir not daha düşüreyim....Türkiye de savunma sektöründe iş yapan diğer şirketlerin ürettiği her bir silah ve sistemlerde Aselsana ait mutlaka parçalar vardır...
Herkes Türkiye de gelecekte öne çıkacak sektörlerin Enerji ve gıda olacağını savunuyor....Oysa bu sektör Savunma sektörü olacaktır...Çünkü Türkiyenin bu sektöre yönelik 30-40 yıllık bir ARGE birikimi vardır..Geride kalmadığı ve dünyayı yakaladığı tek sektör budur...Küresel savunma pazarlarında, Gelişmiş Yüksek Teknoloji + Fiyat avantajı....Dünyada bu iki denklemde şu anda rakipsiziz...
Ama Borsa ve finansal mecralarda 10 yıl sonra Ülkenin Apple'ı olabilecek bir şirketi ne konuşan var ne yorumlayan.....Daha bu potansiyeli görebilen bir tane borsa hüstadına rastlayamadım....Çünkü büyük dayılar şimdilik böyle istiyor...
THY geri alım açıklamış..
Bizim kinde ne var ?? Ayna var tarak var.. Hala yönetim geri alım bile açıklamamış. Bir de geri alımı mı finanse edecekler ?? Aaaahhh ki ahhh..
Sayın Abartin,
"Ama Borsa ve finansal mecralarda 10 yıl sonra Ülkenin Apple'ı olabilecek bir şirketi ne konuşan var ne yorumlayan.....Çünkü büyük dayıar şimdilik böyle istiyor..."
Buna kimse müdahale etmeyecek mi ? Bu durumlar nereye kadar devam edecek ? Bu mu dünya şirketi olmak ?? Bu mu stratejik olmak ??
Belki pek adil görülmeyebilir ama Finansal piyasalarda bu tür durumlar normal sayılır....Çünkü büyük piyasa yapıcıları olmadanda bu tür piyasalar çalışamaz..
Şu anda ülkenin çok acil ihtiyaç duyduğu savunma projeleri var....Elindeki yetişmiş insan kaynağını ve mali kaynaklarını bu alanlar üzerinde yoğunlaştırmış durumdadır...Görebildiğim kadarı ile Şirketin elinde o kadar çok savunma+sivil projeler var ki yetişmiş insan kaynağı sınırlı kaliyor....Yoksa çoktan Mr ve Tomografı cihazı projeleri bitirilmişti...
Yani Şimdilik öncelik ülkenin bekası gözetildiği için savunma projelerinde...Bir yıl sonra bu yoğunluk azalacağı için sivil teknolojilerde iyi haberler duymaya başilıyacağız evel Allah...
Bu kağıdı bu Fetöş kalıntılarının elinden kurtaracaksın arkadaş.. Hala onlar piyasa yapıyor bu tahtada. Bıraksalar bu minimum 5 katı gidecek vallahi de billahi de...
Öyle normal demekle olmaz bu işler abartin hocam.. Halka arzların nesi normal ?? Perakende şirketlerdeki hareketin nesi normal ?? Küçük kağıdı kontrol etmek kolaydır ve speği yönlendirir. Bu da mı cücük bir kağıt?? Bunun speğinin karşısına çıkamıyor musun ??
Bunu kontrol edenleri sağır sultan bile duydu, senin mi haberin yok ey ilgiliii....!!!!!!!!!!!!
Oooooo buraya Sayın Minikyatirimci gelmişse benim bu topicteki misyonum bitmiş demektir........ :)
ASELSAN yabancı oranı 15 Eylül 2023 % 26,04. 14 Eylül 2023 % 26,37.
Fark % -0,33. (Kaynak İş Yatırım).
ne dedisek o .1 hafta evvelki cuma kapanış çöküş kapanışıydı.söyledik.çöküş durmuyor.ekonomide güven unsuru önemli.naci bey göreve geldiğinde çok büyük güven oluşturmuştu.borsa tarihi ralliye başlamışltı ve sonra tabi görev değişikliği .aselsan örneği şirketler 3 lü rakamlarda .fazla yoruma gerek yok asşında .tuik rakamcı yeni ekonomi kurulu ve yapılması gerekn birçok reform gündeme bile aşlınmıyor.birde asıl tehlike 2 milyon yeni k.y kriptodan gelen .yatırımcı dememek lazım kısa vadeci bi anda % 100 kazanma heveslisi .asıl tehlike onlar mallandırılıyor.izde onları mallandırdık .tüm hisse portföyümüz % 23 lere indi .yaşayalım görelim bu yeni ekip 19 ve 21 inde ne yapacak.iyi bir mesaj alınsaydı borsa ucardı herhalde .
Temettü ne zaman
Çuval gibi düştü yine
kıçı başı dağıttı daha zor toparlanır.
1.3 dolar / 2 ye kadar düşebilir
https://i.hizliresim.com/j9pbnq6.jpg
trende 1. seviye 1,51$ kırılması 1,80-2 $ hedefleri için yükseliş umudunu kırdı
2. seviye olan 1.40-41 $ yarın test eder dönerse direç olan 1.51$ üzerine atmasını ummak isteriz.
3. seviye olan 1.30$ desteğe gelirse yükleliş umutları baya uzar gecikir, hatta . 1.51$ ler sağlam direnç haline gelir baya süründürür..
Daha aşağısına cesaret edemedim.1$ desteği şimdilik geçilmez duvar