Putin seçimden önce 1 yıl oteledigi doğalgazın parasinida gitsin bademlerden alsın, Kemal'i baglamaz o borç.
Printable View
Putin seçimden önce 1 yıl oteledigi doğalgazın parasinida gitsin bademlerden alsın, Kemal'i baglamaz o borç.
üstad senin bölgende benim burnumun dibinde sebebi bu .sen kaçırmışsın .
Borusan Mannesmann, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından gerçekleştirilen "Batı Karadeniz Faz 2 DGBH Projesi Çelik Boru Mal Alımı İşi"' ihalesine, Noksel Çelik Boru San. A.Ş. ile kurmuş olduğu iş ortaklığıyla katılmış ve söz konusu ihale 1.158.047.261 TL bedel ile iş ortaklığı tarafından kesin olarak kazanılarak, BOTAŞ'la sözleşme imzalanmıştır.
İhale tutarı içerisinde Borusan Mannesmann'ın payı 592.081.271 TL olacaktır. Söz konusu boruların sevkiyatı 2023 yılı 2. çeyreğinde yapılmaya başlanacak ve aynı yılın 3. çeyreğinde tamamlanacaktır.
Seçimi kk kazanırsa oazartesi ve salı tavan
Kk kaybederse çarşamba dahil 3 gün taban
2. Tura kalırsa borsa 1. Gün tüm kağıtlarda tabanı görür çözülür mü bilmem 2. Günde bir %5 eksisi olur.
Tam
Bul karayı al parayı durumu
Sanmam. Erdoğan kazanırsa borsa direkt yukarı açar. Borsayı destekleyen asıl bu yönetim...O veya bu şekilde..VF deli gibi mal alır kutlama amaçlı . Sonuçta TL ile alıyor..
Kılıçdaroğlu kazanırsa belli grup hisselerinde yükselme beklerim. İnceleme falan başlatacağım demeseydi fikrim farklı olurdu. O laf ne olursa olsun spekülatörleri ürkütür..
Yabancı fonlar da pazartesi sabahı gelmez.. Önce bakarlar. Sonuçta sistem değişiyor. Kimler nerelerin başına görecek görmek isterler. Bakalım muhalefet de bakanlık paylaşımı falan ne olacak....
Tayyar manipülasyonu, ilüzyonu iyi biliyor... Kazanırsa(imkansız ama hadi oldu ya) borsaya taban yaptırmaz, tam tersi varlık fonu ile tutar(önce eksi açar kallavi sonra coşua)...
Kötü senaryo seçimin belirsiz ve kavgalı bitmesi olur, onun dışında ilk reaksiyonlar tatlı olur, sonrası farklı senaryolar...
Son 3 günde 10.65 den buraya yaklaşık 2 tavanı var
Diğerlerinin toplasan 1 tavanı var
Bir taban oradan
2 tabanda mevcut iktidarın ısctr tavrından gelir. Diğer bankalarda mevcut hükümet kazanırsa bankacılık uygulamaları ve baskıları süreceği varsayımından 2 tabanda tüm bankalar
Yetmez mi
Büyük derbi cuma günü olur bence ptesi seçim sonucu riskini göze alan parayı basar borsaya, riski almak istemeyen satar, ne de olsa ruhumuzda kumar tutkusu mevcut
Evet , İlaveten perşembe , cuma da daha yukarı alabilirler...Açıkcası Koç holding bu endeks seviyesinde bence fazla primli.. Şişirildi. Diğer şirketlerden çok ayrıştı.
Vadeli de bu kağıtlara poz açıp, pazartesiye de pozda giren delikanlıların sadece elinden öperim :)
Hükümet kchol e düşman algısı devam mı? 2002 de de vardı 2013 de de vardı hala çalışıyor mu bu algı ya? Hükümet değişirse her yer çökerken birtek kchol ile işc mi yükselecek şimdi ?
Rusya'nın ABD ile ilişkilerinde denge rolü oynadığını biri hatırlatmalı ..tamamen ABD/AVRUPA angajmanlı Rusyanın devre dışı kaldığı politikalar faydadan çok Türkiye'nin çıkarlarına zarar getireceğini anlatmalı
üstelik şu ara Rusya ile sayısız işbilrliği içindeyken .
Konuları yakından takip edenler sebeplerini bilir .
''ne vereyim abime'' anlayışıyla elbette çözülmez sorunlar
https://t24.com.tr/haber/kilicdarogl...esidir,1108953
https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/...ab-ile-2079759
AB sürecini tekrar başlatması çok iç karartıcı bi şey, şimdi isveçinden estonyasına yunanistanından hırvatistanına her önüne gelen her konuda -ne yapmamız gerektiğini dikte etmeye başlayacak sabah akşam.. ve sonuçta üyelik kesinlikle gerçekleşmeyecek..
Teessüf ederim.Sp500 de 3200 beklediğimi 4 aydır diyorum..bunu mahalledeki bakkal bile benden duydu..Öyle burayı aşar vs..değil.. 4200/300 geçemeden güm....
O zamanda demiştim en geç mayis sonu başlar..
Banka batisina sahne olacak..
Biz eninde sonunda secim sonuçlanınca yakın dipten %25/30 yükseliriz..
Rus,Abd,AB ile denge politikası en onurlu politikadır.Birini tercih etmek sizi o cenahta kolay harcanabilir konuma getiriyor.
Başkanım adam kontrolsüz para basıyor.
Borsa maldır.
Kontrolsüz para basılırken malda olan kazanır.
Kim kazanırsa kazansın, şu an %32 faiz var, bu azıcık bile gevşese bu borsa yukarı gider abicim durum bu şekilde bende. O kazanır gider bu kazanır çöker bence sadece cambaza bak.
Ben her şeyden önce temel analizciyim, viopta hep ondan batıyorum zaten. O nedenle de 1 tanecik bile endeks pozum yok, KOZAA aldım bekliyorum seçimi her türlü gideceğine inanıyorum çünkü ucuz, ucuz malda en kötü para kaybetmezsin. Pahalı malları kucak kucak alanlar düşünsün.
Açık konuşalım.. Bizi kimse AB almaz.Kulturel yapımız buna en büyük engel.
AKP ilk yıllarında AB normları sayesinde vesayetler kırıldı. sonra...AB ne sırt çevirip kendi vasiyetlerimizi olusturduk.
daha önce deginmistim düşüşte ki olayı belirsizlik diye adlandirmistik ama bence endeksin düşüşünün temel sebeplerinden biri kötü bilancolar !
ayrıca fazla basılan paralar borsa da eritilmiş oldu bence FED bunu yaparken neden MB yapmasın
Geçenlerde bir analist bazı şirketler enflasyondan korunmak için hammadde stokladı diyordu, ama bazı hammaddelerde düşüş var.
Daha detay bilenler önceden satmış olabilir.
Mesela kağıt sekötüründe cirolar gerilemiş, enerji fiyatları yükselince kağıt fiyatları yüksekdi sonradan düştü. Ulu Un ve Söke Un bilançolarına bakınca cirolar enflasyon kadar artmamış gibi. Demir Çelik'de de fiyatlar dolar bazında düştü.
Eğer küresel bankacılık krizi olursa bu her tarafa yansır.Tum bankalar birbiriyle iç içe...
Hep derim..gerçektende 2009 da kriz bizi teğet geçti.. Ama borsa 57.000 den 21.000 e indi.
Batan göçen olmadı ama borsa buna kayıtsız kalamadı..
Elbette secimle beraber ralli olur..ama nereye kadar..
Deprem hasarı,bozulan ekonomik dengeler,9 ay sonra yerel seçim...ve global piyasalar..
Linsansız elektirk santralleri ne kadar bulamadım ancak gündüz güneş ortaya çıkınca elektrik fiyatı yataylaşıyor akşam üzeri artıyor.
Herhangi bir sürecin başlaması hiç de kötü olmaz.
Bize Rusya da bir şeyler dikte etmeye çalışabilir. Avrupa da . Pek önemi yok.
Biz dünyadaki her ülkeye ihracat yapan dünya ile rekabeti hedefleyen dünyaya açık bir ülkeyiz.
Türkün atasının yaptığı gibin her zaman da yüksek çıkarlarımızı korumak isteriz.
Avrupa farklı mı? Ortodoks ülkeleri bile itip kakıyorlar, İngiltere bile isyan etti ayrıldı.
Avrupanın, dünyadaki yeni konjonktürde ortaya çıkan Çin, ABD ve Hindistan eksenlerine rakip olabilmesi için, İngiltere ve Türkiye dahil olmak üzere komple tek pazar olarak birleşip tek ülke gibi hareket etmesi gerekiyor DU
Hem bizi itip kaktılar, hem ingiltere ayrıldı, işleri zor. Vizyonsuzluk.
Vizyonsuzlar da niye gurbetçiler dönemiyor ülkemize ?? Sosyal tüm hakları sonuna kadar kullanmaktan geriye vakit kalmıyor belki de. Tüm gençler şu an yurtdışı hayalleri kurar noktaya geldi !! Yeni Çin olalım herkes mutlu olsun kula kulluk edelim olsun bitsin...
Avrupa birliği batan gemi. 10 ssne içerisinde Avrupada savaş var. İngiltere değmesin yağlı boya iş bittiğinde arabuluculuk için Brexit yaptı
secbul sana artıkın mühendiz diyecem.
Yahu hem Avrupa hatalı hem Türkiye hatalı olamaz mı? Türkiye iyi yönetiliyor mu dedik? Kendimiz kalktık avrupaya geldik herhalde gelmezdik değil mi memnun olsak? Ben avrupada yaşıyorum sizin kadar savunmuyorum gerçekten insanımız inanılmaz kutuplaşmış laf bile anlamıyor dinlemiyorsunuz kutsalınıza laf edilmiş gibi tepki veriyorsunuz bu da insanı bunaltıyor konuşulmuyor objektif şekilde.
Almanya'daki Türkler çok daha muhafazakar ve cumhuriyet düşmanı dediğiniz kalıba yakın genel ağırlık olarak. Türkiye'dekiler daha modern, açık, seküler. Onlar buraya gelmek istiyor, buradakiler de TR'ye dönmek istiyor.
Kimse halinden memnun değil nasıl iş ben anlamadım. Gençler için konuşuyorum. Yer değişşseler herkes rahat edecek sanki.