https://i.hizliresim.com/t19g47f.jpeg
Printable View
Özsermaye son çeyrek kar ve değerleme neticesinde 150-160 milyon civarı artacak ve 350 milyon tl civarı olacak..geçmiş yıl karlarında ise 170 milyon tl göreceğiz..
Pd/dd 3.. olacak..
Şirket 2024/12 550-600 milyon civarı öz varlığa rahatlıkla ulaşır ve yüksek bedelsiz sermaye artırımı yapabilir,yapmadıkça potansiyel daha da artacağı için sn.keko’nun ifade ettiği gibi yeni bir egeen olabilir..
2024/12 90 milyon tl bir rakamı gayet yeterli olur..
Enflasyon muhasebesi gereği 150 milyon tl değer artışından 30 milyon tl amortisman ayrılacak..!
Küçük şirketler için bu durum hasarsız atlatılır ama yüksek sanayi tarafı olumsuz bilançolar yollar..
Brksn da yurtdışı satışlar %72-73 civarında yeni pazar hamleleri bebek hisse durumu ortaya çıkarmış..30 milyon dolar altı fiyatlamalarda ciddi fırsattır..
Sn. Kazançkapısı çok güzel açıklamışsın eline sağlık.
hadi berko dünya alem nereye gidiyor sen ise inek gibi yerinde yatıyorsun...kalk silkelen yahu...küçüksün ama büyük işler yapıyorsun..sermayesi senin gibi düşük olan akranların iki kat fiyatlarında..üstelik de onların finansalları senin kadar iyi değil..senin kadar kar yapmıyorlar...ayıp yahu...:kahkah:
kazançkapısı dostum istiyorsan tahta yapıcıya bir dilekçe yazayım da sana biraz mal versin...:kahkah:
......................................BERKO SPEĞİNE..................
Ağa 8 yıllık dostum kazançkapısı 32,00-33,00 fiyat aralığından biraz yüklü mal almak istiyor...lütfen ya sen ona mal ver yada yukarıdaki kademelere yüksek miktarda takozlar koyarak birilerinin ona mal vermesini sağla...birazcık hatırım varsa bunu yap...
şimdiden sana teşekür eder ,sana ve ailene sağlık ve esenlikler dilerim....
üzülme yahu bakarsın benim hatırım için sana malı verir...:kahkah: bende de çok mal yok biliyorsun...sermayemin sadece %5 i kadar mal alabilmiştim...elimdeki kocaer ve atatp ye kıyamamıştım...fazladan olsa eksiğini ben tamamlardım..ama fazlası yok dostum...bakarsın elinden çok fazla olan bir baba bir kısmını sana verir...hiç belli olmaz...
Önümüzdeki 1-2 ay inşaat sektöründe faaliyet gösteren sektörler hareketli olabilir..
Siyasette son gelişmeler bunu gösteriyor..
Keko dostum snfm kıyaslaman çok işe yaramış ve tavan olmuş,helal olsun :))))
:kahkah: :kahkah: :kahkah: sorun değil dostum...brksn akranlarına göre daha da ucuzladı...:) sanfm un tavan yapabilmesi, aslında 30 milyon gibi düşük sermaye sahibi şirketlerin az kar yapsa bile önünün açık olduğunu ve çok ilginç fiyatlara çıkabildiğini gösteriyor...
sanfm da ödenmiş sermaye 30 milyon idi ve halka açıklık %48 idi...net kar ise 20 milyon idi...berkosanda ise sermaye 31 milyon ,halka açıklık ise %67 idi...net kar ise 62 milyon idi...şu anda sanfm borsa fiyatı 55,90 iken berkosanın ise 32,64 tür..:kahkah: aradaki farkı görüyorsunuz...
tek dezavantıjımız halka açıklık oranımızın bir miktar fazla olmasıdır...ama bence büyüme isteği ,cirosunun ve karının sürekli artması o dezavantjı göz ardı etmemize neden oluyor...bence her hangi bir sıkıntı yoktur...vakti geldiğinde sanfm u da geçeceğimize inanıyorum...
normal şartlarda halka açıklık arttıkça şirket patronları şirketin büyümesi için gösterdikleri çaba azalıyor ve şirketlerine pek sahip çıkmıyorlar o yüzden de büyüme yataya sarar yıllar geçtikçe de gerilemeler başlar...oysa berkosanda böyle bir şey görülmüyor...şirket tüm enerjisi ile yeni üretim bandları kuruyor...avrupadan yeni şirketler alıyor...büyümek için her türlü çabayı harcıyor...buda ciro ve karlılığını artırıyor....berkosan geçen tüm yılda 20 milyon kar yapmış iken bu yıl ise daha üçüncü çeyrekte karını 62 milyona çıkarmıştır...işte bu manzarayı gördüğümüz için halka açıklığın %67 olmasını bir sorun olarak görmedik...
inanıyorum ki önümüzdeki aylarda beklentileri gerçekleştiğinde akranlarını yakalayacak ve belki de geçecektir...berkosanın öz sermayesi de hızla artıyor...ileride yüklü bir bedelsiz açıklarsa rakiplerini çok rahat geçer...en geç o vakte kadar geçeriz onları...benim düşüncelerim bunlardır dostlar...gerisi de nasiptir...sabır sabır sabır...
berkosanda baskı baskı baskı...bu baskı güzel bir haber ile kalktığında oluşacak patlamayı tahmin edemiyorum...sıkıntı yok dostlar..bırakın baskılasınlar...almak isteyen ve uzun vadeli düşünen yatırımcılara alım fırsatı versinler...küçük egeen vakti geldiğinde nasıl bir hisse olduğunu herkese gösterecektir..benim borsadan tek bildiğim hisseler eninde sonunda ederlerine çıktığıdır...yeter ki aceleniz olmasın ve lazım olmayan nakit ile almış olun...
inan bazen kocaer atağa kalkıyor ,bazen atatp bazen de berkosan...biliyorsunuz ki son bir ayda berkosan 19 tl den 36 tl yi gördü..ilk önce berkosan çıktı...şimdi son çıkışları hazm etmeye çalışıyor..bence ufak ufak da toparlanıyor....hazm etme işlemi bittiğinde rahatlayacaktır...bence kısa ve günlük düşünmemek lazım...al unut tipindeki bir hissedir...fiyattan çok beklentilerini takip etmek daha doğru olacak...tabi biz yatırımcılarda biraz da sabırsızlık var..kısa sürede kazanıp başka bir hisseye kapağı atma isteği var...ben orta ve uzun düşünecek arkadaşlara sabrı tavsiye ediyorum...tedavüldeki düşük lotu sayesinde herhangi bir olumlu haberde sert çıkma potansiyeli her zaman taşıyor...ben bu ihtimali seviyorum...ki güzel de beklentileri var...
borsada ky nın speklere karşı en büyük silahı sabrıdır arkadaşlar...sabır olmadan kazanmak çok çok zor...kazandığımız kocaer ve atatp ye baktığımızda ben kocaerde yaklaşık 8 aydır hissedeyim...atatp de ise 6 aydır hissedeyim...kaliteli hissede uzun vadeli beklemek gerekiyor...vakti geldiğinde hisseler çıkacaktır...ama yok benim bu kadar sabrım yok ,hemen para kazanmam lazım diyorsanız bence diğer hisseleri gözden geçirebilirsiniz...artık o diğer hisselerde de kazanma şansınız ne olur bilemiyorum..bazen insan pirinçe giderken eldeki bulgurdan da olabiliyor...
arkadaşlar ben hatırlamıyorum ama hatırlayanlar egeen in 1986 yıllarında borsaya girdiğinde çok küçük bir şirket olduğunu ama daha sonra yurtdışından bazı şirketler ile anlaşıp onlara ürün üretmeye başladıktan sonra hızla büyüdüğünü söylüyorlar...bu gün görüyoruz ki egeen çok saygın ve yüksek ciro ve kar üretebilen bir şirket oluvermiş...
benzer hikaye de bizde var...bizim yurtdışı ayağımız çok güçleniyor...döviz fazlamız var...finansallarımız çok iyi...inşaat sektörü canlandığında berkosan daha da iyi olacaktır...berkosan organik olarak büyüme isteğinde...bence ona şans da zaman da vermek faydalı olacaktır...öyle bir seferde olabilecek şeyler değil bunlar...biz şu anda berkosanın akranlarından çok ucuz olduğunu söylüyoruz ve aradaki bu farkın kapanması gerektiğini söylüyoruz...bu bile olsa neredeyse yüzde yüzlük bir potansiyel ortaya koyuyor...
sürekli söylediğim gibi beklemekte olduğumuz haberleri ile bunu sağlayabilecek potansiyeli barındırıyor...sabır sabır sabır diyorum...
kazanc kapısı hocam toplayabıldınmı istediğin kadar
Bofayı nasıl alıma tetiklediğimi görün:)
bofa boşalttı aldıgını
1mılyar altında karlı bu sekılde sirket kalmadı artık yarın tavanla bize guzel bir hediye versen
hadi hareketlendırın sayfayı çalı arkasında durmayın 1 mılyara şirket yokkk 3 -4 mılyar olalım önce sonra düşünürüz satmak için
Endeks salmamış olsa sanki 35 üstü yapacak gibiydi ama bunada şükür.
İlk önce, ++ aylıktaki güçlü görüntüsü devam ediyor.. ++ kanal dışına çıktı..... bunlar aktif artıları..
ancak günlükteki (37.38 gördüğü) 37.44 direnci halen aktif... tekrar şapka çıkarmak için CRLN 36.02 üzeri 2 kapanışa ihtiyaç var.. 2 denemesi başarısız olmuş.. şimdi 3. denemeye gidiyor.. bunun için 2 olumlu sinyal almış.. ancak 23.70 - 23.82 aralığına düşerse bu olumlu sinyalleri kaybedebilir ve 32.02 desteği önem kazanır.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/qvgg5il.png
Düşüşleri kollayarak bir miktar daha pozisyon artırıyorum..
10 gundur endeks zirve zirve giderken çıkmayan hisse bugunde eksi 5 ayıp ediyor ama