sürekli al sat yapmanı söyleyen kim? ihtiyacın olmadığı müddetçe satmana gerek yok. sadece daha yüksek oranlı getirisi olan bir fonu almak istersen al sat yaparsın.
Printable View
sürekli al sat yapmanı söyleyen kim? ihtiyacın olmadığı müddetçe satmana gerek yok. sadece daha yüksek oranlı getirisi olan bir fonu almak istersen al sat yaparsın.
Sn.Sadecegrafik BES 'teki stopaj avantajından yararlanabilmek için dönem dönem fon değişimi yapılmasını gerekir. Sadece tek bir fon alıp biriktirmek bu avantajın kullanılmaması demektir. Çıkışta %5 stopaj mevcut BES'te. Ayrıca gram altın satımından stopaj kesilmiyor. Demek istediğim belli dönemlerde fon ağırlığını değer kazanacağını düşündüğünüz fonlara yapmazsanız bu avantajı tam anlamıyla kullanamazsınız. Bende 14 senedir BES'liyim. Bende Ppf'de var, altın fonuda, eurobond fonuda. Bunların yüzdelerini genelde değiştiriyorum dönem dönem. Genelde 6 fon değişim hakkımı bitirmiş oluyorum yıl biltmeden.
Tabiki bu sizin yatırım kararınız. Umarım daha fazla kazanırsınız. Benim anlatmak istediğim BES'e sadece altın fonu almak için girmenin avantajı ve dezavantajlarını bilinmesi. Kolaylıkla her bankadan alınabilecek ve üstüne %2 gibi faiz kazanabilecek enstrümanın fonuna yatırım yapmak için baz aldığı enstrümandan fazla getirisi olması gerekir diye düşünmekteyim. 100K'lık yatırımda her yıl 2K ilave kazanç elde etmek varken gereksiz 1K ödemek anlamına geliyor sadece altın fonuna yapılacak yatırım.
Sn. admustafa,
An itibariyle % olarak BES dağılımınızı sakınca bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Bende 1.300$/ons altın fiyatının altındayken altın fonu almak mantıklı geliyordu. Tabii ki 1.350 olunca satar eurobond fon alır geçerim demiştim. Konu açılınca kararsız kaldım..