sürekli al sat yapmaný söyleyen kim? ihtiyacýn olmadýðý müddetçe satmana gerek yok. sadece daha yüksek oranlý getirisi olan bir fonu almak istersen al sat yaparsýn.
sürekli al sat yapmaný söyleyen kim? ihtiyacýn olmadýðý müddetçe satmana gerek yok. sadece daha yüksek oranlý getirisi olan bir fonu almak istersen al sat yaparsýn.
Sn.Sadecegrafik BES 'teki stopaj avantajýndan yararlanabilmek için dönem dönem fon deðiþimi yapýlmasýný gerekir. Sadece tek bir fon alýp biriktirmek bu avantajýn kullanýlmamasý demektir. Çýkýþta %5 stopaj mevcut BES'te. Ayrýca gram altýn satýmýndan stopaj kesilmiyor. Demek istediðim belli dönemlerde fon aðýrlýðýný deðer kazanacaðýný düþündüðünüz fonlara yapmazsanýz bu avantajý tam anlamýyla kullanamazsýnýz. Bende 14 senedir BES'liyim. Bende Ppf'de var, altýn fonuda, eurobond fonuda. Bunlarýn yüzdelerini genelde deðiþtiriyorum dönem dönem. Genelde 6 fon deðiþim hakkýmý bitirmiþ oluyorum yýl biltmeden.
Tabiki bu sizin yatýrým kararýnýz. Umarým daha fazla kazanýrsýnýz. Benim anlatmak istediðim BES'e sadece altýn fonu almak için girmenin avantajý ve dezavantajlarýný bilinmesi. Kolaylýkla her bankadan alýnabilecek ve üstüne %2 gibi faiz kazanabilecek enstrümanýn fonuna yatýrým yapmak için baz aldýðý enstrümandan fazla getirisi olmasý gerekir diye düþünmekteyim. 100K'lýk yatýrýmda her yýl 2K ilave kazanç elde etmek varken gereksiz 1K ödemek anlamýna geliyor sadece altýn fonuna yapýlacak yatýrým.
Sn. admustafa,
An itibariyle % olarak BES daðýlýmýnýzý sakýnca bizimle paylaþýrsanýz sevinirim.
Bende 1.300$/ons altýn fiyatýnýn altýndayken altýn fonu almak mantýklý geliyordu. Tabii ki 1.350 olunca satar eurobond fon alýr geçerim demiþtim. Konu açýlýnca kararsýz kaldým..
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri