Burgan 14 temdit
Düşüncelerim kimse için yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Burgan 14 temdit
48 gün olduğunuda belirteyim parayı oynatmak istemedim devam ettim
Oran alan var mı arkadaşlar
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
Epey düşük kalmıştı piyasadan ufak bir hamle yapmış ama yetmemiş. Kamu bankalarının 14.25-14.50 lere çıktığı bu garip ve dengesiz ortamda burger gibi ufak bir banka için riskli bir hamle. Umarım bir an evvel özüne döner. Bu bağlamda burger için bu sabah bir şarkı gelsin:
https://www.youtube.com/watch?v=bglg8rlrTo8&t=92
Yılbaşı sonrasına veriyor ama ona dikkat çekeyim dedim [emoji2][emoji2][emoji2]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 ocak
13.80 demişlerdi
http://www.bloomberght.com/haberler/...rini-azaltiyor
Alıntı:
Türk Lirası'nın zayıflığı Türkiye 10 yıl vadeli hazine tahvili faizlerini rekora taşıyor.
Bu durum, Merkez Bankası'nın faiz artırımı sinyali vererek TL'yi desteklemesini ve kurdaki volatiliteyi azaltmasını bekleyen carry traderlar için daha fazla kötü haber anlamına gelebilir.
Merkez Bankası'nın -bu hafta açıklanan- planı, şirketlere hedge aracı olarak uzlaşmalı vadeli Döviz alım işlemleri (NDF) sunma planı carry traderlara büyük bir ihtimalle olumsuz sinyal veriyor.
Bankaların ve büyük ithalat/ihracatçıların korunmak için kendi haline bırakılmaları, Aralık ayı toplantısında faiz artırımına gidilmeyeceğini işaret ediyor.
Benim teyid ettiğim özel bankalara aba altından sopa gösterilmiş, bir üst limit söylenmiş onun üstüne çıkamıyorlar. Bu aslından bildiğin TEKELCİLİK oluyor, serbest piyasa kuralları içinde başka şirketler yapsa ceza yerler ama EMİR BÜYÜK YERDEN olunca kimsenin bu konunun üzerine gidecek hali yok...
Banka bonosu araştıran var mı?
Vakıfbank haftaya kendi bonosunu satacak? Sanırım başka bankaların da satışı vardır..Benim tahminin faiz oranı %14 üzerinde olacaktır..Stopaj da %10 olduğu için değerlendirilebilir..Bonolar genelde 3-4 ay vadeli oluyor..
http://www.vakifbank.com.tr/vakifban...spx?pageID=826
Bu konuda paylaşım çok takdire geçecektir..
yukarıda bahsi geçmişti Akbank çıkarmıştı
ben oranları önceki sayfada yazmıştım
mevduat karşılığı 15,15 gibi oluyor yanılmıyorsam
kısa vadeli olmak kaydıyla iyi bankaların 14 üstü bono oranları iyi şeçenek olabilir gibi bence..
akbank bonosuyla ilgili olarakta 14 mart 15,30 talep toplama bitmiş.15 kasımda valör başlamış bir sorun yok dediler...ilgilenen arkadaşlara..
akbank 500k temdit 32 gün %13,60
yapı kredi 500k temdit 32 gün %13,60
yapı kredi 50k dolar 32 gün %3,40
ziraat 500k temdit 32 gün %13,60
bugün alınmıştır.normalde her zaman aralarında fark olurken gün itibariyle sanki sözleşmişler gibi olmuş:)
Vakıf 750k 1 ay 14.15
Bankalarla yapılan toplantı da mevduat faizlerinin aşağı çekilmesi sağlanarak alternatif enstrüman olarak bankalar bono çıkarmaya yönlendirilmiş olabilir mi? Bir veriye dayanarak söylemiyorum ancak tl mevduat faizleri 14 altında ardı ardına çıkan banka bonolarında ise faizler 14-15 civarında mevduat karşılığı belki 15'in üstü.Çoğu mevduat sahibi gidip Akbank bonosu almaya kalksa 500 bin tl alt sınır alma imkanı da yok.Bankalar tl ihtiyaçlarını belki kurumsal yatırımcıya bono satarak karşılıyor küçük yatırımcıyıda düşük faize mahkum ediyor.Böylelikle belki piyasada faizler düşüyor algısı yaratılıyor.Çokmu saçma geliyor kulağa bilemiyorum.
Şunu da unutmayalım ama, bonoyu alan da mevduat müşterisi, yani mevduat miktarı da o oranda azalacak. Bu hamle mevduat faizini düşürmekten ziyade faiz üzerindeki stopajı örtülü olarak (devletin de izni ile) düşürmeye yönelik bir hamle. Böylelikle efektif brüt faiz oranı da düşük çıkacaktır.
Akbank bonoyu nasıl alabiliriz? GÜvenli midir dostlar?
1 ayda 10 milyar $ yurtiçi yerleşiklerin dolar satmış.bi teşekkürler yok yönetimden.hep mevduatciya yüklenmek olmaz ama.
gösterge faiz 16 ya gidiyor, bonoyu kime satacaklar? yabancı da almıyor, geçen hafta 500 milyon dolar satış var Dibs de..
ozziem
Akbank bonoyu nasıl alabiliriz? GÜvenli midir dostlar?
sn umutabi güven konusunda gerekeni söylemiş.
Akbank için 15 kasımlı bono satışı yapıldı ilerde gene yapılabilir.ama akbank için konuşuyorum nitelikli yatırımcı olmanız yani en az 1M paranız olmalı(illaki aynı bankada olması gerekmez) yani akbank ta 500K nız var başka paranız yok bono alamıyorsunuz.
Bugün USD için verilen oranlar:
Finans:3.25
ICBC: 3.5
Fiba:3.75
ODEA: 4.0 ( 90K yatırırsanız O2 hesapta 4.000 vadesizde duruyor, 26.000 4%, kalan da 4.25 ile işlem görüyor.Hepsinin ortalaması 4.0 gibi)
Paranız pul olsun istiyorsanız 1. ile başlayan oran veren bankalar da var !!!!