Saat 14.00 e kadar aynı gün valörlüler işlem görür.
Gün içinde ileri valörlü emir verebilirsiniz.
Printable View
Yarın PPK da faiz artışı olmaz. Zaten faizi indirmeye yemin eden Cumhurbaşkanına rağmen 375 baz puan artırmışlardı ve dövizi durduramamışlardı. Şimdi ne diyecekler de ikna edecekler sn. Cumhurbaşkanını ? İkna ettiler diyelim, o zaman millet olarak bizi kandırmış olmazlar mı ? Daha kim inanır söylediklerine ? ( Elbette Kadir İnanır )
O zaman bu döviz neden düşüyor diyorsunuz ? Düşüyor çünkü, yabancı bizim bilmediklerimizi biliyor. Ters hareketle ucuzdan döviz topluyor. yarın öğleden sonra bize yukarıdan saçmaya başlar.
Paramın yarısı dövizde (Euro+Sterlin)
Kalan TL mevduatımda risklerimi yaymaya başladım.
Cepteteb ve enpara olmak üzere iki tane hesabım vardı ama bunlara ek olarak bugün devletimin bankası Vakıfbank tan ARI hesap açtırdım günlük %16 veriyor diğer bazı bankaların yaptığı gibi vadesizde üç beş bin TL atıl dursun baskısı da yok. 100 gün boyunca hoşgeldin faizi var. İnternetten eft ücretsiz. Hesap işletim ücreti yok daha ne olsun.
Bu krizde banka seçerken dikkatli olmak gerekir Dile kolay hem 94 hem 2001 krizini tatmış biriyim. Hele ki ne olduğu belirsiz bonolara hiç bulaşmam.
Neyse yatırım tavsiyesi değildir
Aynen öyle. Millet kavramı herkese göre başka şeyler ifade eder olmuş. Bendensen Milletsin ( oysa doğrusu yandaşsın ). Değişik düşünüyorsan İlletsin ( yani benim düşmanımsın, kandıramadığım kitlesin ).
İnsanları tek merkezden bilgilendirmeye başlarsanız, tek merkezden beslemeyi becerirseniz zamanla kafaları hipnotize olur. Fareler üzerinde denenen algı yönetimi şu anda bize uygulanıyor olabilir. Benim barometrem hep apartman genel kurullarıdır. İnsanlara çizelge ile kapıcı - temizlik şirketi arasındaki oluşan fiyat farklarını gösteriyoruz, 5-6 kişi ( emeksiz para kazanan ) ''ama ben çöp atamam, mutlaka çöpüm alınmalı, sabah ekmeğim gelmeli '' diyor. Eyvallah kardeş, o zaman paran çok kendinize ayrı bir hizmetçi tutun , geriye kalan 80 kişi sizin zevklerinizin masrafına neden ortak olsun ? diyoruz. Bu kez kavgaya gidiyor iş.
Faiz artırırlarsa TL faizim değerlenir, artırmazlarsa dövizlerim değerlenir.
Paşa gönülleri bilir. Bana her türlüsü uyar. Kafam rahat
Artik islemler internet uzerinden yapiliyor.
Belli bir aylik hacim karsiligi ucretsiz ekran veriliyor ama bu insana islem yapma baskisi getiriyor yani iyi bir sey degil.
Ekrani kendin alip, komisyon pazarligini da yapacaksin.
MKK'dan hisseler uzerine blokaji da caktin mi en buyuk araci kurumla en kucugu guvenlik yonunden ayni olur.
Tabii nakit para birakmayacaksin.
Syg,
Komisyonlar onbinde 1 ile onbinde 20 arasinda degisir su sira.
Ortalama binde 1 olur.
Ben de yillardir binde 1 oduyorum.
Ama araci kurum sahibi arkadasim oldugundan ucretsiz ekran aliyorum islem yapma sarti olmadan.
Takas saklama ucreti toplam portfoy degerinin onbinde 6,5 i olarak yillik olur ama aylik aylik tahsil edilir.
Yani 100K TL tutari bir portfoy varsa yillik 65 TL
En onemli gider kalemi budur.
Kimi araci kurum almayabilir.
Oncesinde konusmak lazim her seyi.
Syg,
Esas soru krizin neresindeyiz?
İşte bunu çözen voleyi vurur.
Bunun yaninda yuzbinde 2.5 gibi temettu tahsil ve bedelli bedelsiz hakki kullanim ucreti olur.
Cok bir sey tutmaz yani.
Islem hacmine gore komisyon orani en onemli birinci giderdir.
Binde 1 ile baslanabilir.
Derinlikli ekran istersen biraz hacim isterler.
Yapmazsan aylik ucretini tahsil ederler.
Ikincisi de dedigim gibi takas saklama parasi, o da buyuk portfoylerde acitir.
Para gelip giderken eft ucreti de alirlar 3-5 TL gibi.
Her seyi basdan konusmakta fayda var.
Syg,
Şekerbank günlüğe gececem ama güvenemiyorum..ufak banka diye...acmazda kaldım.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen oyle..
Binde 1 komisyon olmus yuzde 1 komisyon olmus onemli degildir.
Su an bist ucuz mudur?
Buralar donus yeri olabilir mi?
Hangi hisseler?
Sorulacak sorular bunlardir.
1988 de yuzde 1 komisyon oderdik ama bi gunde %10 cikmazsa hisselerimiz para kazandik demezdik.
Syg,
Şeker finans bono satışı var arkadaşlar 350 günlük ve 35 günlük periyotlarla kupon ödemeli.07.06.18-23.05.19 %20 mevduat karşılığı var.Bilginize..
MKK'dan da bahsedildiği için sorayım dedim. Arkadaşlar MKK'da devlet tahvilleri ve eurobond'lar gözüküyor mu? Benim eurobond gözükmüyor mesela.
Bu arada Halk 17 veriyor.
Bu klasik yaklaşım ancak 5 liraya yaklaşan dolar kurunun anketleri iktidar aleyhine etkilediği kanıtlanmış bir durum . Normal zamanlarda olsak evet ama seçime 15 gün kala bu 100 bazpuan faiz artışının riskine göre alınmaması gereken bir risk.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet 10 gün içinde 300 baz yansır dediydik 2 haftada yansıdı tamamen %17-17.50 oranlar alındığına göre..bankalar harıl harıl TL topluyor ..kredi talebimi var yoksa daha sonra dolarmi alacaklar yoksa bilanço kapama öncesi 19 dan bağlamak yerine 17 den kapalim mi diyorlar..seçimden sonra anlasilir
Devletin mevduat garantisi üst limiti 100 binmiydi ? Bilen var mı?
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
http://www.bloomberght.com/haberler/...rtisi-bekliyor.yarin iyi tahmin yapan guzel para kazanır yabancılar bekliyor ama birde her gün faiz inecek diyen cb var.
Bugün Vakıfbank Şubeden 700k için 17,5 verdiler.
bugun bu tahvil faizlerinin yüksekliğini araştırdım..yanlış anlamadıysam bankalar tl ye neden saldırıyor ..tahvil faizlerinin yükselmesi sebebiyle elinde tuttukları tahvillerin faizi yükseldi diye zararına satmak istemiyor olabilirler.bu sebepten mevduatlarada yuksek faiz vererek tl ihtiyaçlarını karşılıyor olabilirler. Mahfi egilmezin yazısında bu şekilde açıklamis
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu vakıfın oranlarında bir acaiplik var.. şubeler arası bu kadar oran farkı olmaması lazım..
neredeyse aynı miktara biri 16 diğeri 17.5..