Forumda canlılık görünce, Kağıt Tavana yapıştı zannettim,Heyecan yaptım..
Meğer,Ortaklar arası hoş sohbet imiş.:oleyo:
Printable View
O malı yine son yarım saatte verecek mi acaba ? Ahmet beyyy tahtayı tehdit etmelerine müsade etme 10.000 lot on günde alacağına kaldır bir seferde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yokk öyle yokk delikanlıysa bekleyecek orada kımıldamadan ahahahahah
bu kagıda gram talep olmaması çok ilginç çok
bak bakalim orda bekliyormu kaçmasın bir yer e trafik var geliyorum
kchol sapağındayız ahahaha :)
Geçende bizim kız çocuğuna 2012 model 1.6 dizel fabia optimal aldık. (Allah kaza bela vermesin)....kusursuz sağlam 105 bin lira... adam 5 ay önce 70bin liraya almış... açıkça da diyor yani...işine gelirse alırsın diyor.
nuh çimento yerine 2. el otomobile yatırım yapsaydım abartısız köşeydim şu an. yazık çok yazık. bunun yüzünden çok kısmeti teptik. sabır. sabır. sabır.
Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir. Zarar Edebilirsiniz.
Tufan abi geçen rastgele buna girdim çıktım ( sistem al verdi) hepi topu 20 bin lot alirken yazdım verdi satarken göbeğim çatladı be abi sen bunda nasıl işlem yapıyorsun hadi biz ky yiz de seni görünce ilgimi çekti:) adamlar tek lot tek lot işlem yapıyor böyle tahta mı olur yahu...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam allah kaza bela vermesin güle güle binsin.
malesef jeopolitik konumdan bu hallere düştük
normalde dikkat edin bir çok tahta artık ülkeyide gündemide takmıyor
bu kur ve kurun gideceği yerleri görende bence de en iyisini yapıyor milletin kerizi borsadaki insanlar mı
belli zaman sonrada buda oda hepsi tüm tahtalar aynı moda girecek
iki üç kişinin atarlı ülke yönetme tavrı başka hiçbir şey yok
her şey psikolojik aslında
dua etsinler bu ülkede herkes dovizde yeşil sermayede dovizde
içerde at koşturan bir kaç yabancı fon varda
yoksa şimdiye arjantini bile geçtiydik
hükümet sapıtırsa gidilecek noktada orası gibi.
işlem yapmıyorum ki
yazıyorum veren olursa alıyorum
tahtayı bir kere al ve sat olarak tahrik ettim oda ilk 13.50 gördükten sonra düşüyordu
12.00-12.90 arası en iyi alıcı bendim
onları da 13.20 lerde verdim ki tahta gitsin yoksa akraba olacaktik başka bir yöne gidiyordu
bide 10.50 bir kurumdan virmanla uğraşmamak için verdim az bir şey
onun dışında hiç satış yapmadım bu tahtada.
ara sıra üstte kim yazmış altta kim var bakıyoruz meslek hastalığı yanlış anlama olmasın :party:
Bu şirketin Kağıtları çoook kıymetli olduğundan (!) Alanın elinde kalıyor,Onlar da (mecburen ) çeyiz sandığına kilitliyor...:kahkah:
Hatta,Bir vatandaş Ukrayna'da çapkınlık tan para harcamadan dönmüş ki ,'' o para ile 1000.Lot Nuh çimento alır,ilerde Temettü ile Daha çok çapkınlık yaparım'' diye...:oleyo::kahkah:
Bakmadım abi 2000x10 şeklinde yazdım 3 hafta filan oluyor aksam baktım gelmiş. Satarken yemin ediyorum 200 200 sattım daha da girmem dedim göbeğim çatladı SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başkan bu vuruşkanlar endeks kağıtlarına dokunmuyor..THY, Garan falan almıyorlar..Sasa, Tursg, Alarko gibi kağıtları 2-3 gün veya 1 hafta toplayıp sonra bir tavan yapıyorlar..Ertesi gün yüksek açıp patara kütere gömüyorlar millete:)
Şimdi bana kurum ismi yapıp döktüreceksin her şeyi:)
Youtube videolarını da beğenerek izliyorum ama ses düzenini hallet çok az geliyor sesin..
Seviyorum seni biliyorsun.:wave:
Bir,iki yıl önce ben de Sayın nosfecagrı gibi benzeri sorunu yaşadım..Temettü almak niyetiyle girdiğim nuh,haftalarca yerinde saydı,verdiği Temettü ise 1.Baardak çay,1 Simit parası ancak etti..Kızdım ve hisseleri zor bela satttım..Ne tesadüf ki yıllar sonra bu hisseye gene bulaştım.Atsan atılmıyor,Satsan satılmıyor.Hisse yerinden kımıldamıyor..Sonuç hep hüsran..:vk::oleyo:
1 ekimden sonra % 7,5 devre kesici...% 15 tavan veya taban....
Ben kısa vadeli portföyü boşalttım arkadaşlar, haberiniz olsun. Kağıda değil, piyasaya güvenmiyorum.
TRUMP dayı;
"Bizim çocuklara sordum, Çin gibi bizde dolara müdahale edemiyormuyuz? Onlar olmaz, serbest piyasa dediler" diye söyleniyorsa, ben biraz uzak dururum. Kusura bakmayın.
Bu arada, kafamda deli bir soru! USA devalüasyon yapabilir mi? Yaparsa ne olur merak içerisindeyim.
hacı haklısın sepetsiz yol yapılmaz bu ülkede
herşey olabilir
yanlız bizim riskler kadar dünyada artık çok riskli
sepetin yoksa en güvenli liman dovizle çalılşan fabrikalar
bu kas kafalı arjantin ile bizi mukayese eden dallama sürüleri bana bir tane nuh çimento ayarında fabrika göstersinler
neyse geçmiş olsun hacı haklısın
19.85 e yazdı yine 100 kyı
100.000 lotla tahtayı tehdit ediyor. Ne satıyor ne sırtımızdan iniyor. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1d34d91f47.jpg
kısa vadede nibaş gene hareketini çekti..bu denyö uyusun.
Dün matriks'te geçti......23.9.2020.... saat 14.21
Alıntı:
ÇEİS/Çalbıyık: Çimento sektörü olarak tüm stratejimizi paydaşlarımızın üretimini desteklemek üzerine kuruyoruz
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türk Çimento Sektörünün çatı kuruluşlarından Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tüm dünyayı etkisi altına alan zorlu pandemi sürecinde, sektörün durumu ve çimento fiyatlandırma politikaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat ÇALBIYIK yaptığı değerlendirmede, çimento sektörünün en büyük motivasyonunun Türkiye'nin kalkınmasına sağladıkları katkı olduğunu vurguladı. Bu katkıyı pandemi sürecinde de kesintisiz sürdürdüklerini aktaran başkan, Türkiye'nin aydınlık yarınları için sektörün durmaksızın çalıştığını ve fedakarlıktan kaçınmadığını vurguladı.
Sektörler Arası Dayanışmaya Önem Veriyoruz
Türkiye'nin iktisadi hedeflerine ulaşması adına, birlikte iş yapılan tüm sektörler ile dayanışmaya büyük önem verdiklerinin altını çizen ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat ÇALBIYIK, "Çimento sektörü olarak tüm stratejimizi paydaşlarımızın üretimini desteklemek üzerine kuruyoruz. Sektör olarak, yüksek maliyet artışlarından kaynaklı büyük fiyat baskılamasına maruz kaldığımız dönemlerde dahi bu tavrımızdan taviz vermedik. Türk çimento sektörü 2018 ve 2019 yıllarında, hem küçülen iç pazarında hem de büyüyen ihracatında, üretim maliyetlerinin eş zamanlı yükselişinden kaynaklı fiyat baskısına maruz kaldı. Çimento sektörü maliyet bileşenlerinin yarıya yakın kısmı yakıt ve elektrik maliyetlerinden oluşmaktadır. 2017-19 döneminde petrokok fiyatlarında yüzde 45, ithal kömür fiyatlarında yüzde 34, elektrik birim maliyetlerinde ise yüzde 76 oranında artış görülmüştür*. Öte yandan, yine aynı dönemde işçilik maliyetleri de %32 oranında artış göstermiştir. Tüm bu artışlara rağmen, TÜİK verilerine göre, ilgili dönemde yurt içi çimento fiyatlarında yüzde 8,1 oranında gerileme yaşandı. Ayrıca, BİST'te işlem gören üyemiz şirketlerin 2017-2019 ana faaliyet karlılıkları karşılaştırıldığında, sektör olarak karlılıklarda %70 civarında gerileme olduğu da tespit edilmiştir." dedi.
Pandemi Sürecinde Zorlansak da Üretime Ara Vermedik
Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin birçok farklı sektörle birlikte çimento sektörünü de etkilediğini aktaran ÇALBIYIK, "Sektör olarak birçok paydaşımızın dahil edildiği mücbir sebep kapsamının dışında bırakılmamız bizleri oldukça zorladı.
Buna rağmen, Türkiye'nin 7 bölgesine yayılmış fabrikalarımızla üretmeye ve dünyanın en ucuz çimentosunu paydaşlarımız ve halkımız ile buluşturmaya devam ettik. Bu sayede; ülkemiz için önemli bir değer olan inşaat sektörünün devamlılığına büyük katkı sunduk. TÇMB tarafından 2019 yılının Şubat ayında ODTÜ'ye hazırlatılan "Çimento ve Hazır Beton Fiyat Artışlarının Bina Maliyetine Etkisi" raporunda da görüldüğü üzere, çimentonun birinci sınıf bir yapının tüm maliyeti içerisindeki payı %2,7 ile %3,2 arasında değişmektedir. Sektörün yıllara sari fedakarlığının meyvelerini hep birlikte toplayacağımızı umut ediyor, sektörümüz ve ilişkili sektörlerinin devamlılığı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğimizin altını çizmek istiyoruz." şeklinde konuştu.
Globalde Yerel Oyuncu İçin Teşvik Şart
Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan sektörümüzün, yurt dışı pazarlardaki gücünü koruması için markalı yerinde üretim stratejisine ve globalde yerel oyuncu olmaya odaklanması gerekiyor. Yüksek maliyet artışlarından kaynaklı büyük fiyat baskılamasına maruz kalmamıza rağmen, uluslararası rekabet içerisinde globalde yerel oyuncu çıkartmanın şart olduğuna inanıyoruz. Bu konuda devletimiz tarafından sağlanacak teşvik mekanizmalarını sektör olarak oldukça önemsiyoruz.
*Rakamlar yıllar itibari ile Piyasa Takas Fiyatı (PTF), Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) ve Kurul (EPDK) tarafından belirlenen katsayı (KBK) birim maliyetlerinin toplamını göstermektedir.
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) hakkında:
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), üyelerinin çalışma ilişkilerinde; ortak hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek, üyelerinin verimli çalışmalarına destek olmak, toplu iş sözleşmesi süreçlerini yönetmek, iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla 1964 yılında kurulmuş bir işveren sendikasıdır. ÇEİS, endüstri ilişkileri ve insan kaynakları faaliyetleriyle birlikte, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, meslek standartları ve mesleki yeterlilikler ile istatistik faaliyetlerini yürütmektedir. Çimento sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin tamamına yakınının üyesi bulunduğu ÇEİS, bugün, 32 kuruluşa bağlı 65 tesisi yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda platformda temsil etmektedir. ÇEİS Türkiye'nin 3. büyük işveren sendikasıdır
1988...1989 anlık.... bugün 20 üstü görür gibime geliyor..bence
asla ytd.
Şu 100.000 lotu koy artık kardeşim kağıt gidiyo bak !!!
1999...2004 anlık