yani o derece fakiriz ne atacağımızı şaşırdık :)
Printable View
bende aksini düşünüyorum Mert bey :) piyasayı da yapan bu galiba...Yerleşiklerin döviz alması (fiziki olmadıkça) hava civa kalır. Bankada rakımı görürsün o kadar.
Piyasa bu durgunluğu kaldıramaz o nedenle önce enflasyonu sonra faizleri indirip piyasaya can suyu vermeye çalışacaklar..
Yoksa bu durumda %50 faizde alsan boşa...
Piyasanın düzelmesi şart sıcak para vs biberden sokarlar bu durgunluk ve karamsarlığı dindirirler kısa vade de ...
My ideas..
Haberde seyrettim cop karistiran teyze kilicdara dava acacakmis rencide oldugu icin meger teyze fakirlikten degil hayvanlar icin yiyecek topluyormus. Teyzenin 4 katli evi varmis. Teyze mevduat basligina da takiliyor olabilir. :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TL bir iluzyondur..
Birikimleri major, gercek varliklarda tutmak lazim.
Yuksek faizine aldanmamak lazim.
2-5 sene kur yatay gider bir bakmissiniz 6 ayda tum kazancinizi alir ve tum yaptiginiz tl yuksek faiz pazarliklari bosa gitmis, doviz biriktirip onu faizde veya eurobondda veya doviz cinsi alinip satilan varliklarda degerlendirmek daha iyi imis dersiniz.
Uzun vadede aralarinda cok da bir fark kalmaz.
Benim tl bir iluzyondur demem tl getirisi bir iluzyondur seklinde anlasilmali.
Yoksa TL de bir para birimidir.
Syg,
Eğer günlük çözümler yerine geleceğe dair umut veren kararlar alınsa TL’yi tercih ederdim.
Cuma günü para dönüşüm vardı. Açıkçası sormadım bile zira 2 gün önce bono satmak için aradıklarında oran vermişlerdi. Şimdilik likit fonda kalmayı tercih ettim.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
(dolar altın) bu iki yatırım aracını portföyüne alacak kişi uzun vade bozmamayı göze alacaksa yatırım yapmalı yoksa 3 ay sonra şuraya çıkar bende en tepeden satar şu kadar kar ederim diye alıyorsa umduğu gibi olmaz birde üzerine paraya ihtiyaç olursa bozmak gerekirse ciddi zarar ettirir unutabileceğin paran olmalı yok sayacaksın bu şekilde düşünürsen psikolojik olarak da rahatlarsın yoksa her gün ekrana bakıp şu kadar çıktı iyi kazandım bu kadar düştü battım diyen biri isen kesinlikle bulaşmamak lazım
Ing turuncu hesaptan 2 adet acip 1 milyon uzeri paraya 22 faiz alabilir miyiz?
Arkadaşlar , İzmir de veya başka büyükşehirlerde başına şöyle bir şey gelen varsa önerisini isterim.
İzmir de 60 daireli bir bina 2014 yılında oturum izni almış ve yönetim kurulmuş. Bina da her şey var ama şehir suyu yok. Merkezi sistem ısıtma ve tüm dairelerde artezyen su kullanılıyor. Doğal olarak hiç sayaç ta yok. Bu genel kurul da ben , izsu aboneliği yapılmasını ve şehir suyuna geçilmesini talep ettim. 5 kişi dışında kimse istemedi. Bedava su kardeşim diyorlar. ben de suç duyurusunda bulunacağımı söyleyince bu kez kimse yönetici olmak istemedi.
5 yıldır kullanılan su için cezalı abonelik mi olur yoksa , şu ana kadar belediye hiç bir ihbarname ve tebligat göndermediğinden normal işlem mi olur ?
marketler de tam cakal oldu daha 2 gun once baktım salatalık 6 tl domates 4 ıspanak 4 tl idi ...bugun baktım salatalık 10 domates ve ıspanak 6 tl olmus ...yine her sebze ye 1-2 tl zammı yedirmisler ..ne degisiti 2 gunde dolar 6 tl mil oldu benzine %30 zam falan mı geldi...bim ve migros ta patates sogan ı 2 tl ye veriyorlar saldırın :) gayet guzel de aldım ...bu arada 10 gun once mart ortasına 19 oran bulursak iyi yazdık bu gidisler onu da bulamıcaz oranlar 18-19.50 arasına dustu bu hafta ....hergun dusuyor tepeyi 32 sayarsak ettimi sana 14 puanlık dusus ( hatta 300 bazda stopaj indirimini koy 17 puanlık dusus var ) kredi faizleri de bu kadar dusuyor mu aceba ????
Su sayacı yoksa çevre temizlik vergisi ödüyormusunuz ?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence belediyede tanidik varsa daha farkli yollarla cezasiz halledilir tasima su kullaniyoduk veya binada cogu kisi oturmuyodu gibisinden yazin geliyorlardi tasima su yetiyordu vs.
Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Danıştay kararında, kuyu suyu kullanmak içi DSİ'den izin alınmışsa, Belediye karışamaz diyor
http://www.tbb.gov.tr/storage/userfi...staydaire7.doc
kuyu sularının bedava olduğunu kim söyledi onlarada para ödüyorsunuz da .
kuyu suyu analizi temiz çıkan su hiç bir yerde pek ihtimal dahilinde değildir.
ilk fırsatta siz kendinizi ihbar edin indirim alın birde kan tahlillerinizi yaptırın işin şakası yok.
Eğer hedefleri ihracat ve turizmden gelir arttırmak olmasaydı söylediklerinize katılırdım ama rekabetçi kur gereği doları ve bisti çıkaracaklar, faize baskı devam edecek diyorum. Bunu tcmb döviz rezervlerininin kaça ulaştığını gördüğümüzde daha iyi anlayacağız. Bu yavaş olacak ama.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Bundan sonra 4 yıl seçim yok. Canımız kalacak bir çıkmayan. Nisan vergi reformu dediklerine eski dilde kazık deniyordu. Seçimden sonra enflasyon, dolar kaç olmuş umurlarında olmayacak. Asıl beka sorunu cebimizde. Anlayacağız ama iş işten geçmiş olacak
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Migros ta bugün ve yarın tüm rakılarda %15 civarı indirim var ilgilenenlere duyurulur.
Son dakika: Benzin ve motorin fiyatına zam gündemde
Son dakika haberi... Ham petrol ve uluslar arası piyasalarda ürün fiyatlarındaki artış, benzin ve motorin zammını tetikledi. Pazartesiyi salıya bağlayan gece motorinde 24, benzinde 16 kuruş artış gündemde.
Tuhaf birseyler var. Pazardan bildiriyorum
Hiyar gecen hafta 4 tlydi. Simdi bamya gibi kandirmali sayiliyor. 500 gr mi 5 tl
Yani bu hafta 10 a geri cikmis.
Domates gecen hafta 4 e dusmustu. Bu hafta 6 ya cikmis. Tanzimin etkisi pek surmedi sanirim. Yada tanzimde zammi yapildi da pazarci bu fiyatlara cikarmis???
Geçen haftaya fiyatlar yakın az bir yükselme var.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankanın 56.2 milyar lira olarak açıklanan kârın 33.3 milyarı Hazine'ye aktarıldı. BU işlemlerin erken yapılması, akıllara 'bu para seçim kaynağı olarak mı kullanılacak' sorusunu getirdi.
Merkez Bankası'nın bugün yayımlanan bilançosunda 2018 yılı kârı 56.2 milyar lira olarak açıklandı.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...iklandi/216863
Tokatçı Parsadan Geri Mi Döndü ?
Koçların Damadını Fransız Yahudisi Tarafından Dolandırılmış
İnan Kıraç, Fransa'da dolandırıldı!
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Fransa'daki akılalmaz dolandırıcılık olayını köşesine taşıdı. Fransız televizyonunda canlandırmasıyla yayınlanan öyküde bakan kılığına giren bir dolandırıcı, milyonlarca avro para topluyor. Profesyonel dolandırıcının mağdurları arasında Türk işadamı İnan Kıraç da bulunuyor
Gençler ya hatırlamaz ya da bilmez.
Yakın dönemin en “atlı†dolandırıcısı olarak ünlenmişti Selçuk Parsadan.
Rahmetli, sokaktaki garibanı dolandıran karaktersizlerden değildi. 1990’larda dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i dolandırmış, örtülü ödenekten 500 milyarı cebe indirmişti.
Sonrasında itiraflarında Başbakan Süleyman Demirel başta olmak üzere pek çok siyasetçiyi “asker kılığında†dolandırdığını, Sabancı ve Çörtük gibi işadamlarının da epey bir parasını aldığını anlatmıştı.
Bunu yaparken de genelde ya önemli bir generalin taklidini yapıyordu ya da yüksek bir bürokratın.
Bunun benzeri bir dolandırıcılık hikayesi de Fransa’da patladı.
2015 yılında, dönemin Fransa Savunma Bakanı Jean Yves le Drian’ı taklit eden bir dolandırıcı, Fransız televizyonunun iddiasına göre 80 milyon avroya yakın bir para toplamış.
Ancak bu dolandırıcı Parsadan’a oranla biraz daha donanımlı.
Öncelikle Fransız Bakan’ın çalışma odasının bir kopyasını yaptırmış.
Ağır lambrilerle kaplı, arkasında Fransız ve AB bayrakları olan tam bir Bakan makam odası…
Daha sonra Bakan le Driand’ın birebir bir maskesini yaptırıp, kendisini Bakan’a benzetmiş.
Ardından da Fransa’nın önemli işadamlarını, Fransa ile yakın ülkelerin siyasetçilerini, kilise yöneticilerini, Fransa ile iş yapan yabancı işadamlarını aramaya başlamış.
Aradığı kişilere cihatçı teröristler tarafından kaçırılan bir Fransız gazeteciyi kurtarmak için para gerektiğini ancak Fransa’nın terörle mücadele tavrından dolayı devletin bu parayı doğrudan teröristlere ödemesinin mümkün olmadığını söyleyerek her birinden milyonlarca avro talep etmiş.
“Merak etmeyin, bu parayı Fransa devleti size daha sonra ödeyecek ama teröristlere doğrudan veremediğimiz için önce sizden alacağız†demiş.
Bu yolla topladığı para televizyon haberinin iddiasına göre 80 milyon avro civarı.
Konunun bizi ilgilendiren tarafı ise dolandırılanlar arasında bir de Türk işadamının olması.
Haber bu işadamını şöyle tanımlıyor:
“Türkiye’nin en önemli işadamlarından biri ve Fransa’nın dostuâ€
Ve ekranda tanıdık bir yüz.
İnan Kıraç.
Habere göre en fazla para kaptıran kişi de İnan Kıraç olmuş.
İddiaya göre tam 41 milyon avro...
Peki bu haber doğru mu?
Geçelim aşağıdaki yazıya.
Kıraç kaç para kaptırdı?
Ben bu haberi izleyince açık söyleyeyim inanmadım.
İnan Kıraç’ı tanıyan biri olarak böyle bir yöntemle 41 milyon avro dolandırılamayacağını düşündüm.
Kıraç hayır işlerini sever, yardımseverdir ama 41 milyonu böyle bir kalemde kaptırmaz dedim kendi kendime.
İnan Kıraç ile Galatasaray meselelerinden dolayı pek anlaşamadığımız için de bir ortak dostumuzu aradım.
“İnan Abiye sorar mısın, Fransız televizyonunda çıkan haberden haberdar mı? Hakikaten 41 milyon avro kaptırmış mı?â€
Dostumuz Kıraç’a sormuş.
Haber yüzde 10 oranında doğru.
Evet, İnan Kıraç Fransız Parsadan’ına para kaptırmış.
Ama 41 milyon avro değil.
4.1 milyon avro.
Yani Fransız televizyonu olayı 10 katı abartmış.
https://www.haberturk.com/fatih-alta...irildi-2382541
twiterdan, yaşanmış bir olay. https://twitter.com/kumralevren Tek bir bankayla çalışıyorum. Evi satip bankaya yatirdim ertesi gun sözde o bankadan müşteri temsilcisi bir bayan beni arayıp hesabımdan yurtdışına yüklü bir gönderi emri verildiğini bilgim harici ise kimlik dogrulamanin +ardından işlemin iptalini gerçekleştireceğini söyledi. O kadar gercekciydi anlatamam. Arka fondan diger çağrı merkezi temsilcilerinin görüşme sesleri falan geliyordu. Bayana beni 5 dk sonra yeniden ararmisiniz dedim. Hayır arayamam deyince uyandım Verilmiş sadakamiz varmış hocam.Hayır hesabıma yüklü bir para yatırınca ertesi gün dolandırıcılar tarafından nasıl aranıyorum? Üstelik bir kamu bankası. Çok organizeler hocam. Bu islerde de insider olup olmadığından supheliyim
Sözleşme değişikliği : Bu bildirimden 30 gün sonra geçerli olmak üzere Bankamız kredi kartları işlemleri için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) kredi kartları için belirlediği, TL cinsinden aylık akdi faiz oranı yüzde 2.25 ve aylık gecikme faiz oranı yüzde 2.75 olarak geçerli olacaktır. Yabancı para cinsinden aylık akdi faiz oranı yüzde 1,80 ve aylık gecikme faiz oranı yüzde 2.30 olarak geçerli olacaktır.
Bu yeni mi oldu ?
Tcmb 2018 toplam kari 56.2 milyar tl
Tcmb nin hazineye secimden once 19 milyar tl daha aktarmasi bekleniyor
Tabi bu para da secim icin carcur edilecek.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.