Cds i ne kadar cok abartiyorsunuz. Sanki hersey cds. Bu kadar sik paylasilir bir sey degil ani degisiklerde paylasilabilir.
Printable View
üniversite ödediği için sorun olmuyordur o
Zaten araba da okulun
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Yoğunluktan zaman bulamıyorlardır belki de .
Allah’tan zamanında 25 sene kadar evvel merkezi sistemden doğalgaza geçmişiz .
Bu milletin en büyük sorunu karaktersizlik. Yoksa şimdi New york ta Moskova da Namaz kılardık. :) Pekini unutmuşum. Burayı okuyorum ve borsada hisse alıyorum baya bağışıklığım var galiba. Buradaki ahali kıyameti bekleyen tarikatlar gibi. Ama haklılık payı yok değil. Halk memnun doğalGAZIK tan Zaten son dönem Akpli mehterci dombıracı ve kefenle gezen trol tayfası şöyle diyor. Soğuk insanı dinç tutuyor. Evi ısıtmaya çalışmayın. Açlık insan ömrünü uzatıyor az yiyin için. Gördünüz mü Hayat Fakire güzel...
Sn mkeles kıyamet demeyelim de ona deprem diyelim,çünkü kıyamet sondur,ben borsada elbet son beklemiyorum.Diğer arkadaşlar ne düşünüyor bilemem tabi ama kendi bakış açımdan son 20 yılda borsada 3 kez deprem gördüm,1994 de ve 2001 de elimde dolar vardı,2008 de baya bir borsadaydım,2008 deki dayağı hala unutmam.İnsan ha döndü ha dönecek diye stop loss falan da yapamıyor.Gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi bekliyorsun,para çok kısa sürede yarıya düştüydü,hatta yarıya düşünce sevinmiştim nerdeyse,çünkü misal her gün yüzde 5 düşse 100 lirada kayıp 5 lira oluyor ,para 50 liraya düşünce yüzde 5 günlük kaybı 2.5 liraya düşürüyor.Yani öyle günleri hiç bir borsacı arkadaşıma göstermesin tabi ben zarara razıyım da bu ara benim cesaretim yok,borsada bu ara duramam valla.
Son 20 yıl demişim 94 den bu yana 26 yıl geçmiş,son 26 yıl diyelim ona zaman ne çabuk geçiyor ya,daha dün gibi 1994:))))))))))))
2008 krizini hiç unutmuyorum 1.2 lerden aldığım doları yine aynı kurdan bir sene sonra satmıştım
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
https://www.internethaber.com/imfden...u-2077625h.htm
y.t.degildir.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'ye Akdeniz'deki doğal gaz çalışmaları nedeniyle uygulanacak yaptırımlar için isim listesi hazırlandığını söyledi. Borrell, "Gerekli yaptırım uygulanması doğrultusunda isim listesini tamamlamasını bekliyoruz" dedi.
Hadi ordan...
5,9250 vurdu çekti
İsim listesi deyince...
Bizimkiler aynen vahşi batıda şerifin bürosunun önündeki arananlar listesindekilere benziyor ..
Berat albayrakin rekabetci tl kelimesine galiba bir tek ben takildim :) sanki alttan alttan mesaj verdi ama benden baska onemseyeni hic bir yerde gormedim. Acaba ben mi yanlis dusunuyorum.
156 TL ' den aldığım gram altınları kademeli satış yaparak 220 TL ' den , 283 TL ' den ve 293 TL ' den satıp likit fona yönlendirdim. Full likit fondayım .
Büyük buhran olursa Dolar yatırımcıları bundan çok olumsuz etkilenecek . 2008 küresel krizde bunun örneğini gördük . Parasal genişleme ve sonrasında oluşan Dolar bolluğu nedeniyle Doları olanlara saç baş yolduracak .
Altın ise ekonomik buhran olduğu için işsiz kalanlar , borcunu ödemekte zorlananlar , gram altına uzun vadeli yatırım yapıp iyi kazanç sağlayanlar panik satış ile altınlarını satacaklar . Belli bir süre altında gerileme yaşanacak . Tekrardan altında boğa piyasası yaşanacak.
Bitcoin bana göre bu ekonomik buhranın yıldızı olacak . Çok daha büyük zirvelere oynayacak .
Şunu özellikle belirtmek isterim . Türkiye ' deki ekonomik kriz , ekonomik buhrandan ( küresel krizden ) önce olursa Dolarda Bing Bang yaşanır . Yani dolar kuru zirvelere oynar. Eğer küresel kriz , Türkiye' deki ekonomik krizden önce olursa işte o zaman buyrun cenaze namazına ... Dolar kurunda sürünmeye devam ...
Örnek mi ? 2007-2008 küresel krizde , Türkiye bundan fazla etkilenmedi . Özellikle dikkat edin . Altında iyi bir boğa piyasası yaşandı . Dolar kuru ise nakavt . Her zaman " papaz pilavı yemez " misali işte dolar artarsa , gram altın da artar düşüncesinden kurtulun ! Bu her zaman böyle olmaz .
Borsayı sormayın zaten ! Anlayan anladı ...
NOT : Yukarıda yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir . Karar ve tercih sizindir .
Merkezin her indiriminden sonrası bu sahne yaşanıyor.
https://resmim.net/f/2AdkDL.jfif
Satiyoz mu dolarlari o vakit. 2005-2006 kuresel krizinde perisan olduyduk.
5,92 bugün aşağı kırılmaz ise, 6,06'ye kadar önü bomboş diye görüyorum grafiklerde.
5,92 önemli , saatlik trendin desteği.
YTD.
bence an itibari ile 5.92 desteği çalıştı denilebilir , 3-4 kez yaklaştı altını vermediler.
5.9350'ye kadar zorlanabilir sonra hızlı ivme görebiliriz yukarı.
YTD.
Ağustos ayında QNB alan yaşamış
Yılın ilk günlerinde 35 liradan alınabilen hisse, aradan henüz 20 gün geçmesine rağmen yaklaşık %300 değerlenerek 89 liraya ulaştı.
60k alan birisi şuan 900k olmuş
İlginç yanı halka açıklık 0,12
Spk yakında müdahale eder
https://1.bp.blogspot.com/-KqdZkWYYZ...2B11-00-08.PNG
Trump konuştu yine ons yukarı gitti.belki 25 kere oldu bu.rastlantı olamaz.birde ons çıkarken dolar da çıkıyor bizde ons düşerken dolar da düşüyor korele hareket ediyor saçma bir şekilde.ytd.
dedıgınız gıbı senaryolar gerceklesırse lıkıt fon çöp olur..dolar ne kadar degerını kaybetsede paramızın degersız olusundan pek dolar bundan etkılenmez...altına gelınce yerınde sayar cunku altını baskılamak ıcın bıtcoinı ıcat ettıler altına gıdecek para bıtcoıne gıtmekte..hata affetmeyen guvensız bır para
Başlıktaki yazışma sayısında epey bir düşüş var...Bu sadece kur seviyesi ile açıklanamaz...
köprülere, tüp gecite, otoyollara, şehir hastanelerine, hava meydanlarina verilen taahhüt sayısı karşılığında ödenen ve de 20 sene boyunca ödenecek meblaglara bakiyorum da için acıyor...
Bu ülke işgale uğraşa daha insaflı davranırdı elin gavuru bu halka diyorum...
ve ana muhalefet partisinin tüm bu olup bitene yeterince tepki vermediğini düşünüyorum...
Bunun üstüne bir de Kanal İstanbul faciası gerçekleşirse, beklenen İstanbul depremi zaten gerçekleşmiş olacak.
Yazık bu ülkeye bu millete (en azından bir kısmına)
Anlaşılan o ki çok ciddi miktarda likidite salınmış piyasaya. Bunun da bir kismi belliki oncelikli olarak da borsaya akmış fonlar vs. kanalıyla. Ortadaki rallinin temel olarak aciklanacak bir tarafi yok. Bilancosal bir iyilesme ben giremiyorum şirketlerde genel olarak. Her bilnaco dönemi hepsini incelerim. Faiz inmesi ile olacak is de degil bence. Dövize ise yeni yeni sıra geliyor (?). Işın ilginci şu topikte zamanında hiç konuşulmadı kimse uyanmadı bu konuya tabiri yerindeyse. Ilginç.
Eskiden mb verilerini takip ederdim. Bir süredir bakmıyorum. Orası bir bilgi verir elbette ama ben konu likidite olunca hemen görünmeyen başka yordamların olduğunu düşünüyorum bir süredir.
Yanılıyorsunuz,çoğu bilanço oldukça iyi geliyor,büyük ihtimalle 4. çeyreklerde daha olumlu olacak.Ayrıca gerçek kişilerde bu adar döviz varken dövizi yükseltmezler..... Az az enflasyon oranında yükseltecekler.Ne zaman borsa 157-165 bin olur ,dövize satış gelir,bilinki 1-5 ay arası döviz yükselecek.....bu illaki dolarda olmak zorunda degil......
İyi de o bilançoların güvenilirliği ne kadar.Misal türk telekomun sahibi artık bankalar,koca telekom batık kredisi nedeniyle bankalara devredildi.Telekomun yüzde yirmisi akbankın,yüzde 12 si garantinin yüzde 6 sı işbankın falan.Bu telekom kredisi artık batık değil ama şirketin riski bankanın üstünde ,şirketin sermayesi sanki bankanın sermayesi gibi değerlendiriliyor.E ne oluyor, ha telekom şirketi hissesi aldın ha akbank telekom zarar ederse akbankta kısmen zarar eder falan.Böyle banka bilançosu olur mu.Sonra batık inşaat şirketleri misal,bunların hemen tüm projeleri üzerinde(suryapı,nef,teknik yapı vs) üstünde ipotekler konulmuş,projeler bitmiş teslim edilmiş,vatandaş tapu istiyor a bir de ne görsün tapuların üstünde banka ipotekleri var,e bankanın aslında evleri satıp batık kredisini tahsil etmesi lazım,malum yerden bir telefon bu kredinin üstüne gidemezsin yoksa karışmam,hadi ne oluyor o kredi de bilanço içinde yaşıyor gibi muamele görüyor.Sen de bu bilançoya bakıp ya bu banka bedava diyorsun.Ben diyorum ki bizim bankaların hepsi batık, borsadaki değerleri inanılmaz yüksek,çünkü aslında batık bu bankalar.Yahu ben işyat yatırımcısıyımdır yıllardır ,bilen bilir işyat temettü şampiyonu içinde eurobond,faiz,hisse altın falan bir portföy yapar ,kar eder,sonra o kardan size temettü verir her yıl.Daima iskontolu işlem görürdü.Yani fon toplamı 100 liraysa size 70 liradan falan satılırdı.Şimdi fon 174 lira değerinde borsada 198 liradan işlem görüyor.Ya dedim siz bu fonun bileşimini kendiniz alsanız 174 liradan alırsınız nasıl oluyorda bu fona 198 lira veriyorsunuz dedim beni topiğinden kovdular.Bu ara borsada bir akıl tutulmasıdır gidiyor.Sonunu görürüz hep beraber,