200.000 nakit ciddi bir para.
Alternatif getirileri dusundunuz mu ?
ISYAT topigini dikkatlice bir okumanizi oneririm.
Aceleye gerek yok, Insaatcilar icin nakit darligi had safhada, onumuzdeki donem fiyatlar daha da dusecektir.
Kolay gelsin.
Printable View
Merhaba.Oturacak eviniz yok gordugum kadari ile.yani ilk eviniz..Burada ev almasin isyat hissesi alin diyen de gorduysek forumu kapatip gidebiliriz..
Arkadasim..Oturacak evi almak bir bireyin ilk isi olmali hayatta.Omur o kadar cok hizli geciyor ki odedigin her kira bosa giden paradir..Dusun kira yerine kredi odediginde kendin icin yatirim yapiyorken kira odediginde bu paranin sana geri donusu yok..
2. ev deseydin o zaman su an alma derdim.Fakat oturacagin evi MATEMATIGE UYDUKTAN SONRA direk almalisin..Bu matematikte nedir? istanbulda oturuyorsan 250 kira bedeli altinda buldugun evi al otur..
Bir daha oku bakalim, ISYAT hissesi al diyen olmus mu ?
Alternatif getiriden bahsediyoruz.
Toplu para kraldir.
En etkili sekilde kullanilabilir.
Ayrica bu para 220.000 ISYAT hissesi alir, senede 33.000 TL. getirir.
Yani ayda 2.750 TL.
Kendi evini oturmak icin alirs, alir, sana bana sormaz.
Arkadasa yardim amacli yazdik.
Kotu bir niyetimiz yok.
"Dikmen Satılık Daire" aramanızda 1.126 ilan bulundu.
https://www.sahibinden.com/satilik-d...cankaya-dikmen
Ben Ankara'da yasiyorum, Ankara'yi bilir takip ederim.
Bak, sadece Dikmen semtinde satilik kac daire var.
Sn.Polat, bu durgunluk surerse, onumuzdeki 6 ayda, is kaosa donusecek diyor.
Su donem fiyatlarin en az %20 asagi gelecegini bekleme donemi.
Baskasinin parasini harcamak kolaydir, onun en uygun sartlarda, en guzel evi almasi icin fikir vermek zordur.
Geçen ankara dikmen de emlakçılık yapan tanıdıkla muhabbet ettik. Tapu daireleri boş emlak ofisleri boş piyasa ölü diyor. 750 isteyen üst komşu kiraya verdi, aynı emlakçıya sordum ederi ne diye normal zamanda 600 şu an acelesi varsa 500 e zor gider dedi, çok da mantıksız bir teklif yapmayacaktık demek ki yapmış olsak ama ağzını burnumu kırar neme lazım diye teklif dahi etmemistim adama.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
oturacak evin dışında kiraya verilecek daireler bazen ev sahibinin başını ağrıtabiliyor degil mi aşağıdaki habere göre
http://www.haberturk.com/istanbul-da...-kaosu-1660368
Beşiktaş Belediyesince Acil Eylem Planlarında Varolduğu Yazılan Bebek’teki Mısır Konsolosluğu Yanında Var Denilen 132 nolu deprem konteynerini arıyoruz.
Bebekliler Derneği Bebek Semt Girişiminden 4 Kuşaktır Bebek’te İkamet Eden Nigar Alemdar İle birlikte Canlı Yayındayız.
132 Numaralı Deprem Konteyneri Maalesef Yerinde Yok..!
TAKİPÇİSİYİZ...
.................................................. .........
İstanbul Adliyesinde Beşiktaş Belediyesinin 5393 Sayılı Belediye Kanunu 53. Maddesine İstinaden Deprem Afet Planları İle İlgili Gerekli Önlemleri Almaması Sebebiyle BELEDİYE BAŞKANI VE DİĞER SORUMLULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK.
Deprem Konteynerleri ve Afet Planları Düzenlenerek,Diğer Güncellemeler Yapılana Kadar Mücadelemiz Devam Edecektir.
KONUYU DEVLETİN SAVCILARINA DETAYLARIYLA TESLİM ETTİK.
HALKIMIZIN HAKKINI MECRADA SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ.
TAKİPÇİSİYİZ...
https://www.facebook.com/KentDernegi/
Abim 2009 senesinde ev almak icin kredi basvurusunda bulunmustu. Eksper alinacak eve ve ekstradan teminat gosterilen dukkana komik rakamlar belirledigi icin ev alinamadi. Abim de bunun uzerine kredi cekmekten vazgecti ve baska bir bankadan baska bir ev icin kredi kullandi.
Daha sonra eksper parasini geri almak icin dava acti. Avukatlara pek guvenmedigi icin de islerini kendi yuruttu. Tum belgelerin ve savunmalarin yazili olmasina ozen gosterdi. Mahkeme bir yil surdu ve dava dosyasinda iki makbuzdan biri eksik oldugu icin istedigi tutarin yarisinin odenmesine karar verildi. Karsi tarafin avukati dava dosyasindan makbuzu sehven(!) almis ve geri yerine koymamis. Karara itiraz etti ve o surec da ekstra 6 ay surdu. Sonunda eksper masrafini almaya hak kazandigina dair mahkeme kararini cebine koyup banka subesine gitti.
Banka subesindeki gorevli mahkeme karari olmasina karsin parayi hemen veremeyeceklerini belirtti. Abim de subede ortaligi birbirine katip aksam 4'e kadar paranin hesaba gecmemesi durumunda ertesi gun haciz islemlerine baslayacagini soyledi. Aksam para hesaba gecmisti. Banka da faizsiz islem yapan bankalardan biri bu arada.
Bunu neden anlattim? Hakliysaniz ve davanizda israrciysaniz istediginizi elde edebiliyorsunuz. Fakat toplum olarak hakkimizi pek aramadigimiz icin yaptigimiz sikayetler yerel cevrede yanki bulup, bir sure sonra kayboluyor. Hukuk mucadelenizde basarilar diliyorum.
Belki klişe lafları tekrarlamış olacağım ama geçen hafta Yunanistan'daydım (Atina ve Rodos).
Yeme, içme, kıyafet gibi harcamalar Türkiye'nin 3-4 katı. Ev fiyatları da aynı şekilde birkaç kat daha fazla. Avrupalı gözü ile bakarsanız, İstanbul cidden bedava. Gayrimenkullerde bedava, yaşamda bedava. Bizim alım gücümüz düşük olduğu için bize pahalı geliyor. Ben merkezi konumda ki lokasyonlar için balon olduğuna falan inanmıyorum.
Ayrıca İstanbul gerçekten ayrı bir değer. Türkiye'den ayrı değerlendirmek lazım bu şehri.
Hani ille ev alin diyenler var ya, onlara bir hikaye anlatacagim.
Ev'i aldim, ilk gelen elk. faturasi 225 TL, ikinci ay gelen 204 TL. 3.cu ay 268 TL.
Allah allah diyorum, boyle olmamasi lazim, benzer konutta outran komsuya soruyorum, 32- 35 gelmesi lazim, 37'yi hayatta gecmez diyor, sene 2014.
ENERJISA'nin ilgili birimine sikayetimi iletiyorum, tamam efendim kaydi aldik diyor, gelen giden yok, iki ay sonra yine ariyorum tamam efendim kayda aldik diyor, 3 ay daha gecti arayan soran yok.
Odemesem, kesecek, kapatma acma parasini ayri alacak.
Bu arada, karsi komusunun 2 bebegi var, sabah aksam camasir makinasi faaliyette.
Ben de gittim Tuk.Hak. Heyetine sikayette bulundum, su gunden bu gune benden usulsuz alinan su kadar meblagin geri odenmesine.
Ertesi gun geldiler.
Iki teknisyen, biri dikilmis karsima, " bizi mahkemeye vermissiniz..! " diyor, sanki hesap soruyor, orada patladim, kacti adam, neyse.
Meger karsi komsunun ki bana, 32 TL. lik fatura ona gidiyormus.
Ugrasip parami alabilmem tam 13 ay surdu, Allah'tan onlar icraya git demediler ve odediler.
O gunlerde karsi komsumu gordum.
Cekmis kafayi dertli dertli bakiyor.
Miktin anami dedi. 13 aylik farki da istiyorlar.
Evin varmi, derdin var, oturacaginin disinda, kiraya verecegim diye konut alanlara Allah akil fikir versin.
benim kafam karisti
Yeme, içme, kıyafet gibi harcamalar Türkiye'nin 3-4 katı. Ev fiyatları da aynı şekilde birkaç kat daha fazla olupta nasil yeme icme katbe kat daha ucuz oluyor? Hemde iscilik TR nin bilmem kac misli yuksek olurken?
Hakikaten insanin akli almiyor hicbir matematige uymayan iki farkli data....
yeme icmenin ucuz oldugunu siz degil hangi forumu sozlugu acsam oyle diyor tabi ben inanmiyorum o baska
Yeme içmenin daha ucuz olduğunu yazmadım, Yunanistan daha pahalı. Tek istina alkol ucuz çünkü bizde ki gibi vergiler yok.
Yunanistan ucuz diyenler bizim Bodrum Çeşme'nin anlamsız pahalı restoranları ile kıyaslayarak bunu söylüyor. Yoksa sıradan bir insanın sıradan bir restoranda yeme içmesi Türkiye'ye göre çok çok daha pahalı.
Türkiye’de bisiklet yolları (temsili değil)
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...4f&oe=5A7D17A7
28 daireyi 68 kişiye satmışlar...
Trabzon'da bir müteahhit iddiaya göre, inşaat halindeki 2 binada 28 daireyi 68 kişiye satıp, ortadan kayboldu. 7 yıldan bu yana evlerine kavuşmayı bekleyenler, olayı öğrenince büyük şok yaşadı.
http://www.hurriyet.com.tr/28-dairey...islar-40601114
Alin alin, hesapliysa hemen alin.
Ona ıstatistik değil, buna istisna şuna münferit dedik dedik derkeeennn... buna denecek hiç bir şey yok arkadaşlar buyurun:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...21ad5c270a.jpg
Talep bitti demektir en azından şimdilik. Fiyatlarda düşüşe henüz işaret etmez elbette.
ARSLAN: ATATÜRK HAVALİMANI AĞIRLIKLI OLARAK İSTANBUL'A NEFES ALDIRACAK BİR ALAN OLACAK - TRT HABER
toki orayıda parseller...hatta büyük inşaat firmalarıyla görüşülmeye başlanmıştır..
Torba Yasa ile artırılan vergiler neyi değiştiriyor/3 - İşyeri kira vergileri ne kadar artacak?
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/77...c774078ce6e3de
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...tacak-40601291
Kira geliri olanın vergisi artıyor
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/61...806c3c18302274
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...tiyor-40600123
Gayrımenkul alayım kiraya vereyim oradan gelen ve gayrımenkul fiyat artışı RANTINDAN faydalanayım işi artık bitiyor.
Gayrımenkul Piyasasına Mütahitlik Sektörüne bundan daha ağır bir darbe olamaz...
daha millet uyanmadı , uyansınlar görsünler acı gerçeği
Yüksek kiralarda ;
2 kira vergiye gidiyordu.
Yeni düzenlemeyle
3 kiraya yaklaştı.
simdi kira kazancındaki son durumun bir örnegi borsadaki hisse alım satım kazancına da sıçrarsa, borsada düşüş olur mu, emlak piyasasında artık insanların ihtiyacı dışında ikinci ücüncü ev almaya tereddütle bakacakları gibi?
banka kredisi ile konut-işyeri alacağım kirası ile bedavaya getireceğim üstüne üstüne kar edeceğim ..başka bahara...
Bir süredir konut fiyatlarını bildiğim bir kaç bölge ve proje özelinde gözlüyorum.
Bu projelerden biri Göztepe Soyak Sitesi. Bir sene öncesine kadar en düşük satış fiyatları (giriş kat hariç) 650 bin tl civarında idi. Bugün baktım 585 bin TL'ye satılan ev var.
Bu eğilimin içinde bulunduğumuz kriz durumunun dibe vurmasına kadar devam edeceğini düşünüyorum.
Dibi ne zaman mı bulacağız? AKP ağır bir seçim yenilgisi tattığı gün dibe yakınız demektir.
Trde kira beyanı düşüktür. Fazla etkilemez. Etkileyen kısmı birazda kiracıyı etkiler
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Betona yani inşaat sektörüne kasıtlı olarak yüksek vergilerle darbe vuruluyor anladığım kadarıyla.İnşaat sektörüyle büyüme bitti mi şimdi?
https://www.youtube.com/watch?v=86b_2FmXaEk
Bira nasil icilir, merak edenlere.
inşaat sektörünün toplam ekonomi içindeki payı ne ki ?? ne demek inşaat sektörüyle büyümek ? bu kadar cahilce bi argüman var mı ?
müteahhitsin, yaptın bir inşaat, bir site yaptın satışa çıktın- yaptığın konutlar istediğin fiyattan satılamıyorsa zarar edersin, bir daha o işi yapamazsın.. salt o inşaatı yapmış olman bir büyüme trendi değildir, yapmış olduğun o inşaata o konutlara yeterli fiyattan talep varsa, ancak o zaman para kazanırsın, o konutları sattıysan ancak o zaman ikinci projeye girersin.. yani aslolan talep'tir.. ve talebin var olabilmesinin, senin o inşaatı yapmanla hiç bir alakası yoktur.. talep vardır çünkü insanların parası vardır, para kazanmıştır belli bir birikim yapmıştır- ve bunun birincil gerek şartı ekonominin reel olarak büyümüş olmasıdır.. ekonomik büyümenin içinde inşaatın da bir payı vardır- bu pay %10 altında bir paydır.. %90'dan fazlası inşaat-dışı sektörlerden kaynaklanmak üzere ekonomi büyümüştür, gelirler artmıştır, insanlar bir birikim yapmıştır- ve ancak bu şartlar altında yeni konut talebi ortaya çıkmıştır
ekonominin inşaat sektörü üzerinden büyüdüğünü söylemek kadar ahmakça, gerizekalı bir argüman yok.. inşaat sebep değil, sadece bir sonuç.. birincil gerek şart gelirin artmış olmasıdır (faiz düşüp, krediye erişimin artması da ikincil bir etkendir, ama konut kredisi oranı hala global normalden çok daha aşağıda) gelir/birikim var olabildiği yüzündendir ki, insanlar ilk evini yada daha iyi bir evi satın almak için veya tasarruf amaçlı (kira getirisi) olarak konut talebi oluşturur- sebep bu.. bir sonuç olarak da, birileri (müteahhitler, inşaat firmaları) bu talebi karşılamak için üretime geçer.. ekonomi beton üzerinden dönüyor demek saçma salak bir laf..