IPB yine sag gosterip sol vuruyor. US markette bayagi spekulatif takilmislar. BABA (portfoyun %4u) ve cruise linelara bet ediyorlar. Benim hosuma gitmedi bu durum.
Printable View
IPB yine sag gosterip sol vuruyor. US markette bayagi spekulatif takilmislar. BABA (portfoyun %4u) ve cruise linelara bet ediyorlar. Benim hosuma gitmedi bu durum.
RPD Giriş sermayesi yatırım fonları ve yatırım fonları katılma payı adında enstrumanlarina yatırım yapıyorlar . Bunlar nelerdir?
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son dagilimlara gore bazi fonlarin hisse kisimlarinin saat 18 itibariyle tahmini getirileri;
GBC +0.07
AOY -0.14
TGR -0.56
RPD -0.53
IPB -0.80
TGE +1.50
Benim hesaba göre RPD bin hisse si günlük %5 ama hisse oranını hesaplamadimhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f67a651bb3.jpg
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rpd hisse senedi kismi %6. Benim gozlemime gore turevde dogru pozisyon alirlarsa o zaman iyi getiriyor fon. Gun icinde ne yaptiklarini bilemiyoruz.
Ipb ve rpd tahmin edilmesi gercekten zor. Pair trade yogun kullaniyor olabilirler.
Ipb agresif, volatil bir fondu eskiden. Piyasada boyle bir fona ihtiyac vardi bence , gorunuse gore agresif yonetim tarzindan vazgectiler artik.
GBC geçen ayki dağılıma göre - 0,65 gösteriyor, anlaşılan bayağı bir değişiklik var, yeni dağılıma göre portföyü ben de güncelleyim, teşekkürler...
çok değişiklik yokmuş, sadece bir enstrüman çıkarmışlar, gerisi aynı, full altın ve gümüş ETF leri, aradaki fark 18.00 den sonraki düşüşten kaynaklıymış...
GBC an itibarıla - 0.55
Aslinda son dagilima gore pek bi degisiklik yok. GBC saat 18 degerine gore +0.07 gozukuyordu simdi -0.60 gozukuyor. Fon saat 17 ile 18 degerini baz aliyor diye biliyorum,yanlis biliyor olabilirim. Belkide 31 Agustos dan sonra degisiklik yapmis olabilirler tabi biz goremiyoruz.
IPB getiri tahmini ile ilgili düşüncem; endeks yatay veya az negatif ve hisseleri pozitif ise iyi getiri sağlıyor. Endeks pozitif ise viopdan zarar ettikleri için düşük getiri, endeks negatif ise vioptan kar ettikleri için endeksten az zarar şeklinde gerçekleşiyor kabaca.
Ben 23 Eylül günü yani M.B faiz kara toplantisinde faizi indirecegini düşünüyorum. Bu yüzden bu tarihe kadar likitte kalarak dolar arbitraji yapmam kolay olacak. gerekirse erken davranacagim.
Arkadaşlar sabahtan beri işcepten ppz (azimut para piyasası fonu) satış talimatı vermeye çalışıyorum, teknik neden deyip kabul etmiyor, denem için bir miktar alım talimatı vereyeim dedim onu da kabul etmedi.
Diğer fonların alım satımını kabul ediyor. PPZ fonunda işcepte aynı sorunu yaşayan başka arkadaş varmı acaba?
[QUOTE=turali;5513051]Arkadaşlar sabahtan beri işcepten ppz (azimut para piyasası fonu) satış talimatı vermeye çalışıyorum, teknik neden deyip kabul etmiyor, denem için bir miktar alım talimatı vereyeim dedim onu da kabul etmedi.
Diğer fonların alım satımını kabul ediyor. PPZ fonunda işcepte aynı sorunu yaşayan başka arkadaş varmı acaba?
Şimdi deneme amaçlı fil ve eil alış talimatı vermek istedim, onları da kabul etmedi işcep. Yoksa artık sadece kendi para piyasası fonu 801i mi alıp satmaya karar verdiler nedir anlamadım...
Burada yüksek strateji ürünü tartışmalar olurdu.
O güzel insanlar gittiler.
Bari ben bir tane açayım.
Merkez faiz inderecekse orta ve uzun vadeli bono fonları üç beş kuruş bırakmaz mı?
bizim köyde ona yıllık mevduat yapıverin gari deyolar: ) sorun şu ki 1 yıllık vade dolmadan dünyada ayı piyasası gerçekleşir de bist 1000 nasd** 10000 puana düşerse parayı bozdurmaktan başka çarem kalmayacağı için bana uymaz. hem şu an verdikleri brüt %19, net getiriyi bulmak için yaklaşık 14'e böleceksin 1,35 aylık net getiri eder. nzh ve osd için doğru orantı kurarsak 1,78 yani neredeyse aylık %25 faiz alırken, tahvil bono riskine girmektense özel sektör tahvili riskine girmek çok daha mantıklı görünüyor. yap %50 osd %50 nzh öyle ciddi olaylar patlamadıkça dayak yeme ihtimalin yok.
Son dagilimlara gore bazi fonlarin hisse kisimlarinin saat 18 itibariyle tahmini getirileri;
GBC +1.50
AOY +0.53
TGR +0.56
RPD +3.05
IPB +0.45
TGE -0.15
Ayrica mac ve nnf +0.80 civari gozukuyor.
Osd ve nzh bendede var 60 a 40 gibi yalniz osd de eurobond var %10 gibi buna dikkat edilmeli dolar yatay ve duduste sorun yok da dolarin dengesiz arttiginda osd getirisi haylice dusuyor
Nzh de boyle bi durum yok.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında faiz indirimine girdik bile, hissettirmeden yavaş yavaş düşüyor.
https://www.bloomberght.com/tahvil/tr-10-yillik-tahvil
https://www.bloomberght.com/tahvil/faiz
küçük fark dediğiniz yılda %3,5 yani 100 bin lira birikimi olan orta gelirli bir vatandaş için bir ppz'ye kıyasla yılda 1 maaş fazladan ikramiye demek. o da naci ağbal olayından %1 lik bir darbe yediği halde. geçmiş 5 yıllık grafikte de öyle bir feci dönem gözükmüyor. geçen 5 yıldan daha feci bir gelecek bekliyorsanız borsada pozisyonunuzun olması çelişki değilmi?
Ben öst'lere her zaman mesafeliyim, o fark için alınan riske değmez benim için, herkesin risk algısı farklıdır.
ÖST'lerde sıkıntı çıkması illa bist'i de etkileyecek bir ekonomik bozukluk olmasını gerektirmez, şirketin kötü yönetimi böyle bir şeye sebep olabilir.
O yüzden alınan riske değmeyeceğini tamamen kendi şahsi fikrim olarak söylüyorum.
Aksini düşünenlere de bir sözüm yok.
fırsatçılık diz boyu. yıllardır aynı markaları aldığım ayakkabıcıma gittim, geçen sene 100 lira olan ayakkabılara şimdi 250 lira istiyor. üretimde kullanılan petrole elektriğe kumaşa vs. o kadar zam gelmemiştir de hadi %50 zam geldi diyelim, %150 zam nedir yahu? bu ülkedenin doğasında zaten bir fırsatçılık kültürü vardı her zaman ama şimdi durum berbat. facebookta bi haber vardı; yaşlı gözü görmeyen bir müşterisine kazı kazandan çıkan büyük ikramiyeyi alıp kaçan lotocuyla ilgili. sayfada binlerce kişinin yaptığı övgüleri ve konan kalp işaretlerini görsen yemin ediyorum kalp krizi geçirirdin, nerdeyse bunun hırsızlık olduğunu düşünen tek kişi yoktu. empati yok, vicdan yok, kendi aklıyla düşünme yok.. aşı karşıtları, tepsi dünyacılar..uçsuz bucaksız bi cehalet övgüsü ve ahlaki yozlaşma var ve biz bu güruhun seçtiği liderlere mahkumuz ne yazıkki..kolay bir yolu olsa sadece bu ülkeden değil, bu dünyadan bile gitmek istiyor insan.
Ak Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %115 Anapara Koruma Amaçlı 54. Fon - APK54
Fon ile, eşit ağırlıklı olarak, Tesla Inc., Nio Inc., Bayerische Motoren Werke (BMW) AG ve Volkswagen AG ortaklık paylarından oluşan sepetin yükselişine dayalı opsiyonun USD bazında olası getirisine kolaylıkla yatırım yapın. Üstelik en az %15 getiri hedefiyle!
Vade sonuna kadar (14 Kasım 2022) fondan çıkmamanız durumunda, ortaklık payı sepeti kaybetse dahi, %15 getiri elde etmeniz hedeflenir.
Fona 10- 21 Eylül 2021 tarihlerinde Akbank Mobil, Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden ya da Odeabank ve Burgan Bank üzerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.
Ak Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %115 Anapara Koruma Amaçlı 53. Fon - APK53
Anapara Korumalı 53. Fon ile Altına dayalı yabancı borsa yatırım fonunun yatırım dönemi başı ve sonu arasındaki dolar cinsi performansına yatırım yapın. Yaklaşık on dört aylık vade sonunda belirlenen bariyer seviyesi ve iştirak oranı paralelinde getiri elde edin.
Fon, altının Amerikan Doları (USD) cinsi getirisini takip etmeyi hedefleyen SPDR - Standard & Poors Depositary Receipt Altın Borsa Yatırım Fonunun (Altın BYF) getirisine %45 - %55 arasında gerçekleşmesi beklenen bariyer seviyesine kadar ve iştirak oranı ölçüsünde yatırım yapmaktadır.
Vade sonuna kadar (14 Kasım 2022) yatırımda kalmanız durumunda, Altın Borsa Yatırım Fonu değer kaybetse dahi, %15 getiri elde etmeniz hedeflenir.
Fona 10 - 21 Eylül 2021 tarihlerinde Akbank Mobil, Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden ya da Odeabank ve Burgan Bank üzerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.
Kendime notlar olarakta kullaniyorum bu degerleri. Ertesi gun fonun basarisi hakkinda fikir vermesi acisindan. Tesekkure pek gerek yok bu yuzden :)
10 fonluk bir excel tablosu yapip paylasmayida dusunuyorum ama ayi piyasasinda cok zevkli olmuyor takip etmesi. Boga piyasasi oldugu zamanlar hevesle olustururdum excel tablolarini, paylasirdim.
Saygilar. Bol kazanclar. Tabi eger boyle birsey mumkunse :seyt:
Kazananlar kulubu bitti gibi simdilik...
https://youtu.be/k5lmWrWilnw
fon sayfasında aşı karşıtlığından örnek vermemin sebebi şu. içimize çip yerleştirip bizi zombi yapacaklar diyen sokak delilerini hiç saymıyorum da bu karşıtların en makul konuşanı bile şöyle diyor; internette kimileri 2 yıl sonra aşı bizi öldürecekmiş falan diyor ben olmam: ) zekası tanımadığı birilerinin aklıyla yaşayan sürüye uyum sağlamış koyun seviyesinde. peki tıbbın ürettiği aşıya güvenmiyorsun da tıbbın kurduğu hastanedeki tedaviye nasıl güveniyorsun? virüs diye birşey yok diyen bile hastalandımı seve seve yoğun bakıma koşuyor. şimdi beyni bu kadar çalışan bir adama sen devletiminizin beka sorunu var o yüzden her türlü hırsızlık kaçakçılık açgözlülük hak ihlali mübahtır dersen o adamı takip eder. reyiz yapıyor, kalabalık da yapıyor ben de yapayım der. o yüzden gidişat kötü.
Cok fazla genelleme ve kumesellistirme yapiyorsunuz, nacizane tavsiyem marjinal orneklemelerden yola cikip dogru ve mantikliyi aramayiniz, ulasamayacaksiniz kendinizi yoracaksiniz. Gunumuzde binbir cesit benzemezin ozellikleri var ve bunlari klasik olcumlemeler ile istatistiksel degerlemelere yansitmanin imkansiz oldugu bir donemdeyiz. Global olarak da olcumlemelerde sapmalarin zirveleri yasanmakta..
Ornek vermem gerekir ise
A partiye oy vermiyorum deyip verenler
Asi karsiti gibi gorunup asi olanlar
Faize karsi olup parasi mevduatta olanlar
Var da var o yuzden klasik degerlendirmeler vaktinizi calar.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi