Maşallah Dede'ne.
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, reel sektörün krediye erişimi konusunda yaptığı konuşmada, krediye ulaşmakta sıkıntı çekildiğini ve iş dünyasının faizlerin altından çok zor kalkacağını söyledi.
Kıvanç, krediye ulaşmakta iş dünyasının bugünlerde biraz sıkıntılar çektiğini ve bankalar tarafından maksimum 3 aylık spot veya günlük krediler verildiğini söyledi.
https://www.bloomberght.com/asokivan...kalkar-2296252
Diğerleri tamam da stresten kurtulmak zor, en etkilisi de odur sanırım.
Çalışan insan ister istemez tüm gün iş nedeniyle strese giriyor, stressiz rahat işi olan kesim çok azdır.
Maddi stres zaten nüfusun büyük bölümünde var, işsizlik parasızlık geçinememek insanı yiyip bitiriyor.
Parası olanın da ayrı derdi var aha burada her gün yazılıyor parayı ne yapsak da eritmesek diye..
Hadi diyelim para sorunun yok, emeklisin veya çalışmıyorsun iş stresin de yok, aç iki haber izle ülkenin durumu nedeniyle yine strese giriyorsun.
Bu ülke insanının pek şansı yok bu konuda, böyle yaşayacağız mecburen.
Siz değerli nitelikli yatırımcılarımıza özel Zorlu Enerji bugün iki farklı özel sektör borçlanma aracı ihracı gerçekleştirecektir. İhraçların 162 gün vadeli ve %33,50 Yıllık Basit Getirili İskontolu Bono, 366 gün vadeli ve İlk Kupon için %31,50 Yıllık Basit, Kalan Diğer Kuponlar için %31,50 Yıllık Basit ya da 2 Yıllık Gösterge Tahvil + %5,00 Ek Getiriden Yüksek Olanı şeklinde olması öngörülmektedir. İhraçların detayları için yatırım danışmanınızdan ya da 444 1 259 Ak Yatırım İşlem Hattı'ndan bilgi alabilir veya linkteki formu doldurarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz. https://bit.ly/3r8ErxR SMS listesinden çıkmak için ILT IPTAL yazıp 4607'ye gönderebilirsiniz. Mersis:0011007783700015 B040
bu sabah Akbank tan mesaj olarak geldi , fena oran gibi durmuyor , param boşta olsaydı düşünürdüm
YTD
ABD de KDV yok.. her eyalet satış vergisi aliyor ve kendi belirliyor. Standart degil yani. Gıda üzerinden almayabilir ya da oranı azaltabilir ama bu kendi eyaletini bağlar.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
enflasyon korumalı mevduat geliyormuş ama tuik enflasyonuna göre olacakmış
faiz sıfır , vade sonundaki tuik enflasyonu + 3 ek gelir
mudi olarak enag ın açıkladığı enflasyon oranını isterim :)
gazeteci şeref oğuz söylemiş
YTD
Crestor ilacına dikkat
İlacı kullanan her 100 kişiden 9'u diyabet oluyor. Bu uyarı İngiltere'de var. Türkiye'deki prospektüste tek satır bile yok!
Klinik Farmakoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cankat Tulunay ise araştırmada statinler içerisinde en tehlikeli ilacın 'Crestor' olduğunun vurgulandığını belirterek “İngilizce prospektüsteki ciddi yan etki bilgileri Türkçeye çevrilirken çıkarılıyor” iddiasında bulundu.
“9'unda diyabet gelişiyor”
İşte Prof. Dr. Tulunay'ın araştırma hakkındaki değerlendirmeleri:“ Lipit düşürücü ilaçlar grubu olan Statinler kolesterolü düşürmek için kullanılırlar. Dünyada en çok kullanılan ilaç türlerinden birisidir. Çok geniş bir kadro ile 90 bin 410 kişiyi kapsayan çalışmada statin kullanımının diyabete sebep olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya ABD, Norveç, İngiltere, Japonya, İtalya, Hollanda ve İrlanda'daki 17 üniversite ve 7 sağlık kurumundan 33 bağımsız araştırmacı katıldı ve sonuçları Lancet'te yayınlandı.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
crestor yan etkileri nelerdir.!!!
Baş ağrısı • Karın ağrısı • Kabızlık • Hasta hissetme • Kaslarda ağrı • Güçsüzlük hissi • Baş dönmesi • Şeker (diyabet) hastalığı. Bu daha ziyade kan şekeri ve yağlarının düzeyleri yüksek olanlarda, aşırı kilolularda ve yüksek kan basıncı olanlarda olasıdır.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!
Dostum ilac firmalari soyle yapmiyor mu
diyelim 3 eur aldi ve 5 eur ya satti
ama kur su andakinin 1/3u ise bunu 3 ile carparsan noldur esit olur
yani 2 eur kar degil 6 eur kar yapmasi lazim (yani 1/3 eur kuru ile)
demek ki 3 eur al 6 eur ustune koy sat 9 eur oldu mu (kur elbette 1/3 eur kuru idi cunku onu veriyo bakanlik)
nasil cozum..
Madem ilac mevzuu acildi
benim de soyle bi sikinti var
kaynana ilac kullaniyo elde ettigi ilaclari da eve gelince hemen dis kutusunu cope atiyo plasterleri ile tutuyo ve nasil bir durum ise bittigi gun sabah sak diye bize telefon acip ilac bitti diyor
bir suredir de ben e devlette onun ilaclarini kontrol edip, bitmeden mudehale etmek istiyorum hatta aldigim ilaclari ona kutu kutu goturmeyi de dusunuyorum cunku ya dogru almiyo yada unutuyo bir yerlerde sonra zank diye tel acip ilac bitti diyo
Kadina defalarca ilaclarini bir yere yazmasini, ilac sayilarini zaman zaman sayip bize bildirmesini soylesek te kadin bu konusmalara takmiyo ve alistigi gibi ilac bittiginde sak diye bize tel aciyo
yaz doneminde kendi bulundugu ilce ile bizim yasadigimiz yer yol farki oldugu icin bizle alakali bir durum yok olsa da kisin surekli bu durum oluyor, kis donemi ayni sehirdeyiz bize de 200m mesafede yasiyor..
Cozum onerilerinizi bekliyorum dostlar..
Döviz hesaplarının TL mevduata dönüşüm esaslarında değişiklik
https://tr.sputniknews.com/20220111/...052602203.html
eİlaçları blisterden çıkarmak yanlış,hava alma ile daha çabuk bozulur,öz.kaybederler..Raporlu ilaçlar eczanelerden TC kimlik ile alınabiliyor,ilgili bir yakın aczane bulun,eve götürüler (sonuçda para kazanıyorlar),raporlu ilaçlar bitime 15 gün kala alınabilirler,eczaneden ilaç aldıktan sonra bir sonraki ilaç alım tarihlerini gösteren bir çıktı alabilirsiniz,siz de burada takip edebilirsiniz.Diğer raporsuz basit ilaçları (ağrı kesici,mide ilacı vs.) kendi üzerinizede yazdırıp biriktirip götürün.
Ancak zamanından önce bitiyorsa ya yanlışlıkla fazla kullanıyor,ya ev içinde çekmecelerde unutuluyor,ya da sizi özlüyordur diye düşğnüyorum.
gayet net açıklanmış
özellikle raporlu ilaçları 15 gün önceden alailirsiniz eczaneden ilaç alırken liste çıkartın o listede ilaçların bitiş tarihi var. o tarihlerden 12-13 gün önce eczaneye gidin ilaçlarınızı alın
bir süre sonra zaten o ilaçlarda 14 gün önceden alma hakkı nedeniyle 1 aylık bi hareket alanınız oluyor
Yakın zamanda 32 g için oran alanlar var mı?
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye Kamu-Sen: Çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 4.891,14 TL https://t.co/N9hoTCMKzw
Excel de doz bitis tarihlerine gore cizelge yaptim, bir ayda defalarca gitmek yerine bari hafta da bir gun gidip toplayim diyorum, raporu bilemem ama bitis gunune gore takip ediyorum eger 15gun kurali bunlarda olsa hepsini toplarim ayda iki kez gider isleri hallederim. Eczane malesef eve servis yok bana da abicim diyo kizlar, ehh bende iki sohbet ediyorum ama surekli ard ardina gitmek, hele ki ilacim bitti diye tel acilmasi cok yoruyo beni, defalarca su ilaclarini kontrol et bitmeden soyle diyoruz ama kadin TIN TIN
yasini soyluyor bize hehe
NOT: ilaclari kendi kutusundan cikariyo blaster icinde tutuyo, kullanim kolayligi ama ilaclari birbirine karistirabilir, renk yada blaster arkasindaki yazi filan karisabilir, ilaclari bile gunluk alip almadigini dedim ya takip etmesi icin bir liste yap diyoruz umursamiyor, bu kisi ogretmen meslegini yapmis emekli olmus hala kendini ogretmen olarak tanitan biri dusunun, ya hic bisi olmasa idi. belki bikti yazi yazmaktan olabilir mi...
Desticioğlu: Et alamayan kuzu kestirsin.
Dincilerin din ile, milliyetçilerin millet ile alakaları yok. Adı da cumhur ittifakı.
Oranlardan bahsedilmemiş kaç mesajdır.
Bankalar bu yüksek enflasyon ortamında genel olarak %20 mevduat faizi ile devam ediyorlar. Geçen aya göre %1,5- %2 arası düşüş var hatta. FED dahi sıkılaşacakken, bu böyle ne kadar devam edebilir?
Ayrıca KKM üst faiz limiti kalksa ve 1 ay olmasa dahi 45 günlük bir vade eklense daha fazla talep yaratılabilir belki.
Dip not: Bir markanın paketli ekşi mayalı tam buğday ekmeği vardı market sepetimde. Bugün 13.50'den 17.50 olmuş. Düz beyaz ekmeğe dönüşümün mihenk taşı olabilir bu olay.:)
Burgan ON hesaba dün 300 bin TL ile yeni mevduat attım, 1 gün 22,5'un keyfini sürebildim bugün 21,25 olmuş, açıkta kalan para mevzusu yüzünden gidip tekrar nkolay alıyorum şimdi