Katılım fonları arasında ilk yabancı hisse senedi fonu zsf sonunda 2 ağustosta işleme açılıyormuş.
Printable View
Katılım fonları arasında ilk yabancı hisse senedi fonu zsf sonunda 2 ağustosta işleme açılıyormuş.
Bist 30 100 ve 100 dışı hisselerden başarılı olan fonlar hangileri ve nereden takip edebilirim?
Tefas üzerinden getirileri kıyaslayabilirsiniz.
Teşekkür ederim.Baktım benim yazdığım şekilde dağılımı bulamadım.
tşk ederim .
Bist 100 disi her zaman boyle gider mi ? Bist 100 disi kirilgan olmaz mi , ters bir durumda. Bu hisseler fonlar icin sig derinliksiz hacimsiz hisseler degiller mi ?
Ters bisey olsa sirkette piyasaya mali yedirmek zor olmaz mi ? Kac gun taban taban gider hisse kim bilir ?
Yatirim tavsiyesi degildir.
Salgınının ilk senesinde bist 100 dışı hisse senedi fonları çok daha fazla kazandırdı. Lakin daha sonrasında bist30 hisseleri rallisi oldu. Bist 100 dışı hisse senetleri bayağı süründürdü yatırımcıları.
bu ayın şampiyonları temiz enerji (alternatif enerji) ve FİNTECH VE BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİ fonları olmuş
risk oranına göre en kütü performansı da kıymetli madenler olmuş
AZİMUT PORTFÖY EMTİA FON SEPETİ FONU çıkıyormuş. İzahnamesi mevcut, değerlendirilebilir.
Saygılar.
Fon Sepeti fonlarının getirileri hiç de tatminkar değil.Şu an vergi avantajları var.İçerikleri de genelde sabit, gereksiz yere fon işletim ücreti ödeniyor.Agresif fon sepeti alacağıma HSA*TGA*KUB ile portföy oluşturunca çok güzel sepet oluyor.HSA ve TGA da da 1 yıl üstünde vergi yok.Hatta biraz da TTA ya da OTJ gibi altın/emtia fonu ekledin mi her şeye yatırım yapmış oluyorsun.Dünya kadar fonu da takip etmek durumunda kalmıyorsun.KUB tematik fonlardan geri kalmıyor pek.Zaten hepsi temelde dolara bağlı.
Dedikleriniz cok dogru. Bu zamana kadar olan getirilere bakilirsa - fonlarin gelecekte performansi bozulmazsa ideal , dengeli portfoyun bu olacagini dusunuyorum. Yatirimcinin risk algisina beklentisine gore oranlar degisebilir.
GBC ne cektirmisti zamaninda tum fon topigine, neredeyse 5-6 ay surundurmustu onun gibi olmasinda :D
Bakıyorum getiri düştükçe çoğu yatırımcı gözünü karartmış riski yüksek fonlara girmiş. Benim delikanlı YFV diye bir fon almış. 2 aydır yerlerde sürünüyormuş. Mevduat faizinden az getirmeyi başarmış. Kira sertifikası katılım fonu !! Kiralar çok düşmüş demek ki....:plc:
Bugün %0,61 düşmeyi başarmış. Fon yönetimini yakın markaja aldım. Bir şeyler yakalayacağım gibi ...... Bakalım bu ülkede her seviyede insan bulunduğu konumu nasıl sömürüyor ? Dayısı olan yırtıyor ama amcası olana hiç acımazlar, ezer geçerler...
Kira sertifikaları fonları bir türlü ısınamadığım fonlardandır.
Çalışma mantıkları aslında borçlanma araçları fonlarıyla aynı.
Faizler artarsa bunlar eksi yazar, faizler düşmeye başlarsa getirileri artar.
Son dönemde faizler arttığı için aylık getirisi eksi olmuş.
Faizler düşecek derseniz elde kalsın aksine artacak derseniz satıp kurtulun.
Ya bu katılım fonu faizle ne ilgisi var derseniz, kira sertifikaları da faiz piyasasıyla eşlenik hareket ediyor.
Arkadaşlar bugün bir kontrol yaptım ve nisan 2018'de elimdeki tüm parayı kademelerle yatırdığım BİST ve yatırım fonlarının bugünkü değerinin, o günküyle tamamen aynı olduğunu gördüm. yani elimdeki meblağ dolar bazında o gün ne kadarsa bugün de o kadar... ama ben bir yandan 4.5 yıldır da oradan para tırtıklıyorum ufak ufak... bu durumda ben en azından ana paradan zarar etmemiş mi oluyorum? enflasyonu yenmiş olmuyoruz çünkü... ama en azından ana parayı koruduk diyebilir miyim?
Merak ettim baktım. Nisan 2018 CPI endeks 105.71. Son açıklanan mayıs 2022 değeri 123.32
Artış yüzde 16.7.
Bu durumda nisan 2018'de 100 doların aldığı mal sepetini şu anda 117 dolar alabiliyor. Hatırı sayılır bir miktar zarardasın maalesef..
Arabalarımız pek hissetmese de petrol fiyatları neredeyse Rusya Ukrayna savaşı öncesine geldi
Dün biraz alış gönderdim , daha da düşerse takviye ederim
bir miktarda BLOKZİNCİRİ TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON aldım , ancak buna düşşe de çıksa da takviye falan olmaz ,fonların içinde en risklisi
BİST bu gün ABD verilerine kilitlenmiş durumda
borsamız kendi enflasyonumuza bakmayıp , ABD verisi peşine düşer, o da ayrı bir mevzu
özetle 15.30 sonrası , emtia , borsa döviz alayında çok sert hareketler gelebilir dikkatli olmakta fayda var
Tefasta islem gormeyen istanbul portfoy fonlarina yatirim yapmak isteyen varsa IZB ye baksin bi. Gecmis aylarda PPF ve Borclanma araclari orani yuksekti. Simdi serbest fonlardan sepet yapmis durumda sirasiyla IIS , FYA , IIP , IAF , IAR agirlikli. Uzun vadede guzel getiri elde edecegini dusunuyorum.
Yatirim tavsiyesi degildir.
XUTUM Endeksi son 1 haftaya kadar BİST100 ve 30 dan daha iyiydi
Yani yan tahtalar daha iyi prim yapıyordu (TABİ manipülatif ve dandik hisseler hariç )artık en geriden geliyorlar , onun için BİST100 Dışı hisse fonlarında ciddi performans düşüklüğü var , ileri de düzelir mi bilemem ama şu anki durum bu, onun için hafta başında ZJL ile vedalaştım , BUGÜN endeks iyi kapatmasına rağmen, pazartesi bu fon EKSİ BİLE YAZABİLİR
https://youtu.be/hHSmBJk6w0c
8 agustos 2022 saat 19:03 den itibaren
Turgay ozaner istanbul portfoy yonetici ortagi. Bundan sonra dolar bazinda daha fazla yukselecegini beklemiyorum bist in diyor. Dolar bazinda 1.30 dan 1.55 gelmis bist
Son ceyrek biloncalarinin iyi gelecegini dusunmuyorum diyor. Yonettikleri fonlarda hisse oranini azaltmaya kar realizasyonu yapmaya baslamislar.
IZB şu ana kadar maalesef hayal kırıklığı.
19 Ekim 2021 açılış tarihi, 3 Ağustos 2022 son fiyat açıklama tarihi. Bu aralıkta:
IZB: %50,78
IPB: %55,77
İstanbul Portföy'ün 18 adet serbest fonunun ortalama getirisi ise %64,11.
Adama demezler mi, kurcalama, hepsinden eşit koy yeter.
IPB'yi bile geçemeyeceksen, bu atraksiyonlara ne gerek var: "haftada bir fiyat açıkla, satmak ayrı tören olsun, minimum 80K alış tutarı"
Hayatımda şu anki brent petrol kadar oynak ,ne emtia gördüm ne hisse , ne de kripto para
bakıyorsun +2 , bir saat sonra -1 , 3 saat sonra + 3 vs
bir gün değil ,hergün böyle ,
bindik bir kayığa atmasa bari bataklığa :)
IPV de bu aralar epey performans düşüklüğü var ,sebebi de aynı kurumun , aynı temalı özel fonuna büyük ölçüde dahil olmasından kaynaklanıyor
CDS 900 den ,700 e düşmüş ,hergün mıy mıy hareket ediyor ,2 gün daha süre tanıdım , aynı devam ederse tekmeyi godummu ...
neyse sakin olalım :)
ZFB ayın 12 sine geldik hala temmuz ayı portföy dağılımını yayınlamadı
Tamam saldım çayıra mevlam kayıra da ....
bizden de kaynaklanıyor , koyun gibi günlük takip ediyoruz , kaç lira kazandık/kaybettik diye
bir fonda onlarca insan çalışıyor ,artık ne iş yapıyorlarsa , insan biraz işini sevecek kardeşim
https://www.akportfoy.com.tr/docs/po...foydagilim.pdf
Yukarıdaki adresten pdf olarak indirip bakabilirsiniz.
https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/ZFB
Saygılar.
Iyi yukselmis yine ZFB fena gitmemis. Ak portfoy fonlarina on yargili yaklasirdim ama fena degiler sanki bu siralar. AOY da fena degil.
ZFB den dolayi FJB fonu aklima geldi. Gecen haftalarda FJB de yatirimim vardi. Konustum , mail attim diger rakiplerinizin performansina birde kendi performansiniza bakin. Cok geri kaldiniz rakiplerinizden dedim. Performanslarinin kotu oldugunu bile kabul etmediler.
Dedikleri diger fonlar yan hisselere de yatirim yapiyorlar o yuzden onlarin getirileri iyi , biz tam blokchain fonuyuz. Kripto piyasasi ralli yapiyor siz tam blokchain fonusunuz yine rakiplerinizden geri kaliyorsunuz diyecektim , vazgectim. Icimden guldum sadece ve satis verdim ertesi gun.
Sozun ozu kissadan hisse ; Serbest fon performansi iyi olur diye yatirim yapip aldanmamak gerekli serbest fonlara.
Bir fona girince işini düzgün yapsın istiyorsun , kazanırsın /kaybedersin o ayrı , arkadaşın dediği gibi kendi banka sitelerinde temmuz portföyü yayınlamış ama Tefasa göndermemiş
sanırım hiçbirisi tam blokchain fonu falan değil , hepsiburda hissesinin blokchainle ne alakası varmış , gerçi 1 dolardan daha düşüğe almışlar ama , 9 dolardan hisse sıfıra doğru gidiyor,bulamadın mı başka hisse :) havaya girip Türkiye yerine ABD de halka arz ettiler gördüler şeyini
kriptolara paralel gitse yeterli benim için , fena bir fon değil , diğerlerine göre daha iyi perfonmansı var
en azı 2 senelik tahviller ,2030 YILI vade bile var , son 1 haftaya kadar iyi gidiyordu sonra diğer eurobond fonlarından ayrışmaya başladı ,cds alakaları olur adı üzerinde eurobond fonu
işi bozan TPE - İŞ PORTFÖY PY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) ÖZEL FONU
bunun ne halt ettiğini bilmiyorum vatandaş 1,5 milyar lira da para bağlamış
IPV umutsuz vaka , AES ve ZFB ile yola devam