bu ayın şampiyonları temiz enerji (alternatif enerji) ve FİNTECH VE BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİ fonları olmuş
risk oranına göre en kütü performansı da kıymetli madenler olmuş
bu ayın şampiyonları temiz enerji (alternatif enerji) ve FİNTECH VE BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİ fonları olmuş
risk oranına göre en kütü performansı da kıymetli madenler olmuş
AZİMUT PORTFÖY EMTİA FON SEPETİ FONU çıkıyormuş. İzahnamesi mevcut, değerlendirilebilir.
Saygılar.
Fon Sepeti fonlarının getirileri hiç de tatminkar değil.Şu an vergi avantajları var.İçerikleri de genelde sabit, gereksiz yere fon işletim ücreti ödeniyor.Agresif fon sepeti alacağıma HSA*TGA*KUB ile portföy oluşturunca çok güzel sepet oluyor.HSA ve TGA da da 1 yıl üstünde vergi yok.Hatta biraz da TTA ya da OTJ gibi altın/emtia fonu ekledin mi her şeye yatırım yapmış oluyorsun.Dünya kadar fonu da takip etmek durumunda kalmıyorsun.KUB tematik fonlardan geri kalmıyor pek.Zaten hepsi temelde dolara bağlı.
Dedikleriniz cok dogru. Bu zamana kadar olan getirilere bakilirsa - fonlarin gelecekte performansi bozulmazsa ideal , dengeli portfoyun bu olacagini dusunuyorum. Yatirimcinin risk algisina beklentisine gore oranlar degisebilir.
GBC ne cektirmisti zamaninda tum fon topigine, neredeyse 5-6 ay surundurmustu onun gibi olmasinda :D
Bakıyorum getiri düştükçe çoğu yatırımcı gözünü karartmış riski yüksek fonlara girmiş. Benim delikanlı YFV diye bir fon almış. 2 aydır yerlerde sürünüyormuş. Mevduat faizinden az getirmeyi başarmış. Kira sertifikası katılım fonu !! Kiralar çok düşmüş demek ki....![]()
Bugün %0,61 düşmeyi başarmış. Fon yönetimini yakın markaja aldım. Bir şeyler yakalayacağım gibi ...... Bakalım bu ülkede her seviyede insan bulunduğu konumu nasıl sömürüyor ? Dayısı olan yırtıyor ama amcası olana hiç acımazlar, ezer geçerler...
Yer İmleri