evet hiç dikkat etmemiþtim hissesel bazda aðýrlýklarýna. Gerçekten çok çok fazla.
Edit : EIC ve arase hissesi aðýrlýðý konusunda.
evet hiç dikkat etmemiþtim hissesel bazda aðýrlýklarýna. Gerçekten çok çok fazla.
Edit : EIC ve arase hissesi aðýrlýðý konusunda.
Borsa yatýrýmcýlarýnýn önemli bir kýsmýnýn bilmediði bir konuda Borsa toplamýnýn %16 sý gibi bir oraný Sasa,Hektaþ oluþturuyor. Bunun yanýna böyle iki hisse daha olduðunda eðer bunlar taban düþerse endekste sert düþüyor ve bu kaðýtlara özellikle yeni giren panikliyor. En son yaþanan düþüþte tam böyle oldu. Oysaki MAC,AHI,ZDZ gibi fonlar hem bu hisseleri yoðun tutmayýp genele yaydýklarýndan hem de iyi yönetildiklerinden performans getirisi iyi olduðu gibi panik olmayýda engelliyor. Tabi bir segment var '' ben yüzde 10 yüzde 10 kazanmazsam iþime gelmez'' diyen. Ama burasýda Borsa nerede o yoðurdun bolluðu. Özetle doðru yerde olmak hayal kovalamaktan iyidir . Yeter ki artýk Borsayý insanlarýn kandýrýrýlýp küstürüldüðü yer yapmasýnlar.
Ben de portföyde borsayla korelasyonu düþük, "güvenli fon" düþüncesiyle tutuyordum ama bu artýþ da dahil hareketler hoþuma gitmedi. Bu hafta da bir kaç gün izleyip, volatilite devam ederse olmadý ya EKF ya da RPD'ye ek yapacaðým.
Bir de not : EIB var, bir týk daha düþük risklisi. Ýnanýlacak gibi deðil, onda da %10 hisse var, ve bilin bakalým tek baþýna hangi hisse? Nedir bu arase sevdasý acaba, tek hisse alýp %8-10 tutacak kadar koca fona..
Merhaba Forumdaþ arkadaþlar. Ýlk önce bereketli ve kazançlý bir hafta diliyorum. Uzun süredir Borsada fon alýp satarak iþlem yapýyorum hisse senedi aldýðým dönemler oldukça geride kaldý. Þimdi fonlarýn yanýna hisse senedi alarak giriþ yapmak istiyorum. Bu konuda aracý kurum olarak hem ciddi hem makul oranlarla iþlem yapan çalýþtýðýnýz bildiðiniz kurumlar hakkýnda bilgi rica ediyorum paylaþýmlar için þimdiden teþekkür ederim.
arkadaþlar yabancý fon alanýnda bir konu danýþmak istiyorum. daha önce fazlaca yüklendiðim IPJ(elektrikli arabalar) ve AFT(internet teknolojileri) fonlarýndan bir kýsmýný satýþ yaparak son zamanlarda güzel yükseliþ baþlatan AOY(alternatif enerjiler) fonu alýmý yapmayý düþünüyorum. savaþ biter de iþler normale dönmeye baþlarsa hadi petrole ve gaza geri dönelim gibi bir hareket baþlar mý sizce? seneye enflasyon düzelme yoluna girer de boða piyasasý baþlarsa IPJ ve AFT yukarý hareket yaparken AOY'da bi geri geliþ beklermisiniz?
Yer Ýmleri