bu ayýn þampiyonlarý temiz enerji (alternatif enerji) ve FÝNTECH VE BLOCKCHAÝN TEKNOLOJÝLERÝ fonlarý olmuþ
risk oranýna göre en kütü performansý da kýymetli madenler olmuþ
bu ayýn þampiyonlarý temiz enerji (alternatif enerji) ve FÝNTECH VE BLOCKCHAÝN TEKNOLOJÝLERÝ fonlarý olmuþ
risk oranýna göre en kütü performansý da kýymetli madenler olmuþ
AZÝMUT PORTFÖY EMTÝA FON SEPETÝ FONU çýkýyormuþ. Ýzahnamesi mevcut, deðerlendirilebilir.
Saygýlar.
Fon Sepeti fonlarýnýn getirileri hiç de tatminkar deðil.Þu an vergi avantajlarý var.Ýçerikleri de genelde sabit, gereksiz yere fon iþletim ücreti ödeniyor.Agresif fon sepeti alacaðýma HSA*TGA*KUB ile portföy oluþturunca çok güzel sepet oluyor.HSA ve TGA da da 1 yýl üstünde vergi yok.Hatta biraz da TTA ya da OTJ gibi altýn/emtia fonu ekledin mi her þeye yatýrým yapmýþ oluyorsun.Dünya kadar fonu da takip etmek durumunda kalmýyorsun.KUB tematik fonlardan geri kalmýyor pek.Zaten hepsi temelde dolara baðlý.
Dedikleriniz cok dogru. Bu zamana kadar olan getirilere bakilirsa - fonlarin gelecekte performansi bozulmazsa ideal , dengeli portfoyun bu olacagini dusunuyorum. Yatirimcinin risk algisina beklentisine gore oranlar degisebilir.
GBC ne cektirmisti zamaninda tum fon topigine, neredeyse 5-6 ay surundurmustu onun gibi olmasinda :D
Bakýyorum getiri düþtükçe çoðu yatýrýmcý gözünü karartmýþ riski yüksek fonlara girmiþ. Benim delikanlý YFV diye bir fon almýþ. 2 aydýr yerlerde sürünüyormuþ. Mevduat faizinden az getirmeyi baþarmýþ. Kira sertifikasý katýlým fonu !! Kiralar çok düþmüþ demek ki....![]()
Bugün %0,61 düþmeyi baþarmýþ. Fon yönetimini yakýn markaja aldým. Bir þeyler yakalayacaðým gibi ...... Bakalým bu ülkede her seviyede insan bulunduðu konumu nasýl sömürüyor ? Dayýsý olan yýrtýyor ama amcasý olana hiç acýmazlar, ezer geçerler...
Yer Ýmleri