Amerikan vadelilerinde eksiler artarsa durum bizdede degisir.
Printable View
Amerikan vadelilerinde eksiler artarsa durum bizdede degisir.
Isctr de gelen herkesi mal sahibi yaptilar. Buradan 8100 altina inip biraz milleti stoplatabilirler.
Karar ani yasiyoruz, gelen satuslar karsilanip 8200 e gidilecek mi? Yoksa 8000 e donus mu yapacagiz.
Dün erdemirde muazzam bir bar oluşmuş. Şimdi gördüm.
Vatandaşın beton aşkını kimse engelleyemez. İstersen sıfır kredi ver. Alınır.
https://m.bloomberght.com/konutta-yi...satisi-2338404
Bofa satışı 2 milyar tl ye geldi...1 tur aşağı basıp kısa poz azaltacak mı bakalım...
xbank cephesi.... ustteki grafik 5 mayis tarihli. o tarihte grafiksel olarak potansiyel harikaydı. guncel hali altta halen potansiyel taşıyor (turuncu üst bant sanırım 9500 civarlarinda ) ama bana konforlu ve cazip gelmiyor)
üstte, portfoyde yıl sonu vadeli banka (garan, skbnk) taşıyacağım yazmışım ama onları satalı 3-4 hafta oldu ve tekrar almayı duşünmüyorum.. ozellikle skbnk ben sattiktan sonra baya gitti.. kısmet.. ytd
https://i.hizliresim.com/c4ghexm.jpg
Piyasayi bankalar tutuyor. Faiz iyi artacak sanirim. Enflasyon up borsa up dolar sabit
Vadeli bana short acin diye goz kirpiyor ama yemezler genelde boyle zamanlarda yukari gidiyor. Borsa tecrubelerime gore bugun 8200 ustu kapatir bu borsa.
bugun vadeliyi tahmin etmek zor
acaba hangisini once gorecek ?
8710- %51
8900 -%49
Haftalık kapanış önemli dediler.
Ne hikmetse varyantın riskine uyanan bir tek BoFA oldu. Diğer kurumlar uyuyor.
Pastada BoFA'ya yaklaşan satıcı yok..
Bariz bir şekilde önceden haber almışlar, vadelide pozisyonlarını ayarlamışlar, bugün de spotta basıyorlar..
Yerseniz..
Bu konuda şimdilik çok bilgi pek yok gibi, aşağıda kabaca bilgi verilmiş.
https://yesilhaber.net/turk-ihracatc...imde-basliyor/
Türk İhracatçıları için Karbon Düzenlemesi: SKDM 1 Ekim’de Başlıyor.
----
Kimleri etkiliyor ve hangi ürünleri kapsıyor?
SKDM, başlangıçta demir-çelik, gübre, alüminyum ve çimentoya uygulanacak olsa da, zamanla AB’ye ihraç edilen bütün ürünleri kapsayacak. Bu nedenle, Türk ihracatçıları için geniş bir yelpazede etkileri olabilir.
---
Türk ihracatçılarına yıllık maliyet ne olacak?
SKDM’nin Türk şirketleri üzerindeki finansal etkileri, Prof. Dr. Sevil Acar’ın bir makalesinde ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Bu makalede, SKDM’nin Türk ihracatçılarına yıllık maliyetinin en az 1,1 ila 1,8 milyar Euro arasında olabileceği belirtiliyor. Ancak, karbon fiyatlarının yükselmesiyle bu maliyetin daha da artabileceği unutulmamalıdır.
Bizim borsa trader borsası, satışları büyük kredili traderlar karşılıyor, dönmez ise daha aşağıya kayabiliyor. Büyük traderlar cumaya gitmişse yerine bakan da belirli bir limite kadar karşılıyordur.
Daha kurumsal yapılar olmalı.
Vadelide short acmamak icin kendimi zor tutuyorum.
Bugün 2 tane teknik arıza yaşadım birincisi Ziraat Yatırım borsa uygulamasına para çekme-yatırma sorunu
Diğeri de aynı gün aynı sorun BTCTURK para çekme para yatırma sorunu.
Sorun aynı tabi doğal olarak bir sorun mu var? diye sosyal medyaya baktım.
Ziraat borsa uygulaması için yüzlerce şikayet mesajı
Ama BTCTURK hakkında ne konuşulmuş diye baktığımda ise bir kaç mesajdan başka bir şey yoktu.
Bu arada Ziraat borsa arızası çok kısa sürmesine rağmen yüzlerce şikayet mesajları..
Ama BTCTURK teknik arızası çok uzun sürmesine rağmen hiç gündem olmadı bile
İşin özü herkes borsada küçük yatırımcı kripto paradan çoktan uzaklaşmış bile...
Benim için güzel bir gösterge... Çoğunluğun olduğu yerde değil azınlığın olduğu yerde olurum...
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olupa sla yatırım tavsiyesi değildir
teknikciler bakabilir mi BTC de ralli baslangıcına yaklasıyror muyuz ?
çok doğru
mesela aşağıdaki grafik xtumy yani 100-endeks dışında kalan 400 kusür kağıdın ortalaması, borsa istanbulun russell-2000 endeksi de diyebilirsin.. mayıs seçim ayında 200-günlük mavi ortalamayı test etmiş, ordan beridir 3 ayda yüzde 120 yazmış, ekstreler için gerçek benchmark bu endeks
https://i.hizliresim.com/g8zswef.png
soldaki son 45 gün üç defa çentik yemiş, ilki 10.ağu günü, ertesi gün cuma günü comeback yapmış, sonra 23-24 ağustos satış yemiş, 25.ağu cuma comeback yapmış.. bu hafta 11-12-13 ağu üç gün satış yedi, ve dün comeback yaptı, 20-günlük ortalamaya kadar derinleşti satış.. dün geri döndü, bakalım bugünü nasıl bitirecek
geldik ekran başına tekrar bakalım neler çıkacak...
Bankof mudur nedir, verin şunun parasını da atın masadan, bu ne ya resmen gargara yapıyor.
Bakmak ve görmek!?
Herif akşama haftalık kapanışı düzgün yapmak için nakit topluyor muhtemelen, son dakika veya karanlık odada da alıp trend devam ediyor diyecek belki.
Bankof'un En Çok Para Çıkışı Olan Senetleri ...
https://i.hizliresim.com/lw8jqn5.png
Benzer düşünüyorum...
XTUMY izlenmelidir. XU100 ile korelasyonu da izlenmelidir... Zaten dün de bir korelasyon grafiği paylaşıp alım gelebileceğini yazdım..Dünden beri XTUMY daha pozitif ayrıştı...
XTUMY de 22 günlük altında kapanışlar başlamadan da kendi adıma oyunda olmaktan korkmam...Dün bu ortalamaya değdi...Oradan da kalktı...Zaten o yüzden de dün nakiti olanlar için iyi fırsat oldu diye yazmıştım.
Sadece ben alışkanlık olarak genelde 20 değil 22 günlük kullanıyorum :)
İlaveten portföyümde bist100 dışı şirketler de olduğu için ayrı önemi var benim için.
TOKI borcu olanlara indirim kampanyası varmış.
Memur maaşı veya enflasyona endeksli diye hatırlıyorum.
Borç stoku detayı yok
<<<<<<<<<<<
https://www.borsagundem.com.tr/haber...ndirim-1759885
''PEŞİN ÖDEYENE %25 KAR İNDİRİM''
TOKİ'den iş yeri ve konut alan vatandaşlara yönelik soru üzerine de Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:
"Vatandaşımızın elinde bir birikim varsa onu ödeyip evinin sahibi olmak istiyor. 2022 Haziran'ından önce yapılanlar için yani 1 yıl öncesini kabul edelim, o tarihten evvel yapılan evlerle ilgili yakında kampanya başlatacak arkadaşlarımız. Önümüzdeki hafta büyük ihtimalle başlatırlar. Yüzde 25 indirim var. Peşin para ödeyen vatandaş yüzde 25 eksik ödeyerek borcundan kurtulmuş olacak. Eğer vatandaş diyorsa ki benim burada 1 milyon lira borcum var ama elimdeki para 250 bin lira. O 250 bini verip o indirimden yine istifade edebilir. Dörtte birini ödeyerek yine indiriminin o miktarına denk gelen kısımda indirimden istifade edebilir."
KAMPANYA 21 EYLÜLDE BAŞLIYOR
Öte yandan, Bakanlıktan yapılan açıklamada, yüzde 25 indirim kampanyasının 21 Eylül'de başlayacağı ve 19 Ekim'de sona ereceği duyuruldu.
Ziraat bankası Ziraat yatırımına para gönderme miktarını 10 Bin TL ye yükseltmiş diye Küçük yatırımcı isyanda.
Ziraat yatırımdan küçük yatırımcıya gelen mesaj ise "inanılmaz bir yoğunluk var, teknik sorun yaşıyoruz, o yüzden geçici bir süreyle para gönderme limitleri yükseltildi..."
KAYNAK: https://twitter.com/ertugruldy/statu...79237398458739
Mesaj alındı... Herkes borsada...
https://i.hizliresim.com/8vki8r6.jpg
---------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Pgsus da desteğe masa koyup ,devre kestirmeden dipten malı karşılıyor görünüyor adamlar... Kapanışı merak ettim...
Destekten mal mı veriyor yoksa alıyor mu..
Thy ye alim gelmezse diger hisselerde seans sonu duser. Bu yuzden thy yi takip ediyorum.Alacak gibiler 230 dan 232 ye kadar alabilirler seans sonuna dogru.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad: "Türkiye'deki vatandaşlarımız altı ay içinde ülkelerine dönmezlerse vatandaşlıktan çıkarılacak ve miras dahil mal varlıklarına el konulacak.
Hiçbir zaman Suriye'ye giremeyecekler ve hiçbir hak talep edemeyecekler."
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Matriks Haber .
TCMB'nin bu ayki toplantısına ilişkin tahmin veren ekonomistlerin medyan beklentisi politika faizinin 500 baz puan artırılarak %25,00'ten %30,00 düzeyine çıkarılması yönünde oluştu.
FİTCH, Türkiye'nin 2023 büyüme tahminini %2,5'ten %4,3'e yükseltti. Fitch raporuna göre...⤵️
2024'te %3
2025'te %3,4 büyüme tahmin ediliyor.
Fitch geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yıl sonra "negatif"ten, "durağan"a çıkarmıştı.
bopsorosun son günlerde sık sık arz-ı endam etmesi, yukarı yöne delalet eden bi gösterge olabilir mi diye düşünmeden de edemiyo insan