Hayır pozitif etkilemez.....Bayram sonrası için 30 Haziran a kadar karamsarlık var, yurt içi olaylarla ilgili olarak....Yurt dışı fazla etkilemez, yukarı hareketler kısa 1-2 günlük tepkilerle kalır...
Printable View
Yatırımcılarını kandırdıkları ve gerçek bir hisse geri alım olmadığı için, şaka değil 13 milyon lottan bahsediyoruz.....Belki de ortaklardan bazıları mal çıktılar, kimse bilemez, takaslardan da anlaşılmaz...Bir çok hisse senedinde, KAP a böyle açıklamalar gönderip, mal çıkışı yapan çok patron oldu.... Twitter pazarlamacıları asıl bu işlere yarıyor, komisyonlarını alıp, çekiliyorlar..
https://i.hizliresim.com/5964d6n.jpg
https://i.hizliresim.com/hsppcof.jpg
Geri alacaz deyipte, anlaşmalı diğer ortak geri alınan hisse miktarının en az 2 mislini piyasaya gömerse, işte tablo aynı yukardaki gibi olur...
En son 92 ve 88 lerden portföyün 3/2 sini satıp çıktım.Her sene genel kurul ve geri alım sonrası bir şeyler olup hacimsiz öldürüyorlar.900 milyon dolar mcap oldu.Faize yatıranlar için aslında Alarko 900 mil$ değil 600 gibi düşünmek lazım.Kafamda şu soru var bu hisse 2027-28 de mi toparlanacak. Yoksa bu yıl 800 milyon dolarlardan ne bileyim bi tepki yapıp 1.2-1.3 leri görür mü?. 1-2 sene daha 1 milyar dolar altında bazen de biraz üstünde yatay gezerse ömür törpüsü olur.
Bugun 79 ,haftaya 69 olsa kim şaşırır..
Kim olmaz der..
Şirketin fiyat umrunda degil..
Günü gelince yukselir derler..
Her beklenti,her haber satış yapılıyor sadece..parayi faiz e gomup ,zamani gelince 50 den ya da 60 larda alırlar..engel olacak,sirketin hissesini toplayip,risk teşkil edecek kimse yok zaten..
877 Milyon dolar tüm piyasa değeri. Çok yazık
halka açık lot:161.484.000
alarko payı : 22.344.000 lot
max alınabilir :139 milyon lotcuk
139 milyon lot *79 tl(birim fiyat) yaklaşık 11 milyar tl
YANİ: HEPSİNİ ALMAYA KALKSALAR 278 MİLYON DOLAR TUTUYOR
Adam gibi bir spek ya da fon ya da yabancı gelip 50-100 milyon dolar bassa tahtaya uçar gider.Bu kadar baskılamak düşürmek sanat vallahi.33 yıldır traderlık yapıyorum, tek bir doğrum var fiyata bak kulağını kapat.Stop yapamazsan stop ettirirler.Geçen yıl geri alım ve Leyla Hanım satışı bitti bir de bir kerelik Enf Muh. zararı oldu lafına güvendim golü yedim.1 yıldır trade ederek alternatif maliyeti sönümlendirmeye çalışıyorum.Bu da benim kulağıma küpe olsun.Acırsan acınacak hale gelirsin.2022 ocak ayında cumhuriyet altını alanla, 11-12 TL DEN ALARKO alan arasında hiç bir fark kalmadı. Sadece %20 gibi kar kaldı. 2023 Ağustosta %500 altın bazı kar vardı halbuki.
Iki aile arasında kavga falan da cikmiyor..aksiyon olsa bizlere..
Cikar catismasi olsa ,dalia sirketteki butun hisselerimi veriyorum bir kuruma dese..o kurum da itin ugursuzun teki olsa..
Hisse 10 lira olsa, leyla Alaton bloomberg de ,dernekte kadinlarla yaptigi el işi cantalari anlatır hala..
Bunlara bir aksiyon lazim aga..fazla isvicre,norvec hayati yaşıyorlar..
2 Yıldır geri alım var.Geçen yıl ki geri alım dümenini çözdüm.Bu senekini çözemedim.Geri alım olmasa bence düşmeyecek ki.Geri alım işi sanki sağ gösterip sol çakma işi bana kalırsa.Dipten mal toplayıp geri alım haberi çıkınca piyasaya çakıyorlar.Kar ediyorlar böylece.Şirket pahalı alıyor gibi ama ne önemi var ki.Şirket 3-5 sene tutacak illaki kar eder.Geri alımın 2 katını sanki piyasaya yapıştırıyorlar.80 lerden 2 birim al, geri alım haberi sonrası 1 birimi karla sat.Sonra tekrar baskı kur hacimsiz tahtada az miktar satarak çökert aşağıdan tekrar topla.Her ay faizle %3-4 kazan 3 ay sonra alttan ya da aynı fiyatla bile geri alsa spek %12 kar var minimum. Geri alım olurken hacimsiz %25 düşen bir hisse görmedim ben.
Onlar devasa büyüklükte şirketler mal dağınık.Alarko 3-5 bin lotlara vere vere kasten düşürdüler.Düşerken de geri alım yapılmadı.BOFA nın çaktığı günler destek atılmadı.
Bugün gitsek Ortaköy'e masanın üstüne 882 mn dolar koysak.Verin holgingin anahtarını desek patronlara verirler mi ? cidden soruyorum.
Son 1 yılki halimiz.
https://i.hizliresim.com/ciu44zh.jpg
Peki geri alimi neden bu kadar hizli ve cabuk bitirdiler..
Yine mi hisse satışı olacak acaba..zaten dalia nin satamadigi 2 küsür milyon lot var..torun tombalak in da vardi ..
Belki geri alimda satamadiklari mallari sattilar şirkete..
Simdi hisse satacaz deyip,şirket gercekten asagidan yerine koyacak..70 lerden..
Bu hisse sebepsiz düşmez, yine en geç biz öğreniriz, diplerde..
İzzet vermez...
Dalianun çocuklar paylarının tamamını verir
Leyla ce Vedat eğer alvimedica şirketinde sıkıntıları varsa kısmen verirler...
Tamamen tahmin....
Not:2017-2018 yıllarında alaton kardeşler yine az miktarda hisse vermişlerdi... o zaman hisse değeri düşük.... genel kurulda "haberimiz olsaydı birkaç arkadaş bu satışlarınızı karşılardık" diye söylemiştim, Vedat alaton'a.... gülmüştü... :ok:
Sirket yanıyor Leyla saçını tarıyor..
Bunlar gercekten Turkiye de, Norveç,isvicre hayatı yaşıyor, bunlara bi aksiyon gerek..inşallah tekme tokat dalarlar birbirlerine iki aile..
https://i.hizliresim.com/fq92y6j.jpg
https://i.hizliresim.com/t05uxlg.jpg
Tüm işlemler neredeyse Robot tarafından yapılıyor.
Bayram sonrası kredi faizlerinde düşme bekleniyor. Gerçekleşme olasılığı sizce nedir ? Bunun Alark a her firma gibi faydası olur ama extra bir getirisi var mı ?
Abi merakımdan soruyorum. Ama bu aracı kurumların aldıği/sattığı hisse miktarlarından ne gibi bir cikariminiz oluyor. Ben pek anlamıyorum. Nasıl yorumlanacağını açıklayabilirseniz çok sevinirim.
sn ekserji
eski dönemlerde kağıdın bazı ellerde toplkanması olumlu sayılırdı. ilk 5 aracı kurum % 50 lere yaklaşmış ise ( halka açıklık oranında) kağıt toplanıyor anlamında idi...
benim açımdan en önemlisi flamingolar... eğer yabancılar alıyorlar ise uzun vadeli alırlar ve dolar bazlı bakılması gerekir. bir de yabancılar spekülatif kağıt almazlardı eskiden. şimdilerde her aracı kurumdan her işlem yapılmakta...
mesela Alarkoda şirket için alış yaptıkları kurum İş bankası... hangi fon alır hangi fon yüzde kaç kar görünce satar bunları takip etmek traderlar için önemlidir. mesela benim açımdan şirket hisseleri 15 doları geçerse bakacağım tablo açık olur. yabancılar ne alemde, fonlarda ne var. ama bilanço ve yapılan yatırımlar bir şekilde kendini gösterir...
bu arada bakımlar bitti yaz dönemi Cenalde bayram sonrasını beklemek gerek
Cevabınız için teşekkür ederim.
Ancak ben patron olsam veya bu hissenin piyasa yapıcısı olsam takibimi imkansız kılardım. Bu nedenle bana bu takip çok mantıklı gelmiyor. Şirketin geri alimlari hacimlerin duşuk olması nedeni ile çok belirgin durumda. Ancak hacim yüksek olsa onu bile farketmemiz zor olabilirdi. Yabancı alımlarıni henüz deneyimleyemedik. Geldiğinde tekrar sorarım.
Şimdiden bayramınızı kutlarım. İyi bayramlar.
zaten eski dönemler diye başlamıştım mesaja . şimdilerde takip çoğu zaman imkansız zaten. ama bilen nereden kendisine mal yıkılacağını bilir. hangi fonun nasıl davranacağını bilir. yabancının bıyıklarının olup olmadığını bilir. hatta bazı senetlerde malın kimde olduğunu bile bilirler...
yabancılar bize benzemeden önce uzun vadecilerdi. kağıdın uçuğ kaçmasından çok rasyolarına göre hareket ederlerdi.
birçok hususta eskiler demeye başlamışım dolayısı ile bizim bildiğimiz alan yok artık muhtemelen. mesela batıda yaptıkları gamespot muydu neydi onu insanın hafsalası almıyor. sırf biz güçlüyüz deyip bataktaki senedi tavana çıkarıp açıkçıları iflas ettirmek... ilginö deneyimlerdi. ama kendi adıma hala bitcoini bile benim aklım almıyor...
yavaş yavaş bu piyasadan çekilip oğlumun büyümesini gözlemlemek en akıl karı. hisse sendi ile ilgili nasıl olsa bekleyeceğim için bir şey kaçırmıyorum. ancak alışkanlıkları yeniden düzenlemek zor. hayata çoğu zaman finans ve borsa üzerinden bakmışken dünyayı başka türlü algılamak zor geliyor bana...
Bayram... düşünen için çok anlamlı bir bayram. eğer kurbanın amaç olmaktan çıkarılıp araç olarak algılanması gerektiğini görebilir isek... herkesin görebilmesini ümit ederek bayramınızı tebrik ederim...
Ramazan Bayramında 100.70 tl
Kurban Bayraminda 84.50 tl
2.25 tl temettu aldik arada..
2 ayda 14 tl fark..hayirli olsun..
Insan bi kurban parasi kadar artı yapardı iki ayda..ayip be..
Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun..
Sn baygeorge;
MB açıklanan enflasyonun 3 puan yukarisında faiz ilan etmiş devamlı.
Imamoglu hadisesinde istisnaî bir durum olmus. Faizi artirmiş.
Ben %40'a dusurebilir diye umuyorum.
Bu da faizden hisseye donusü hızlandırabilir.
Nitekim bu hafta ozellikle bankalarin onculugunde yukselis faizin inip bankalarin ellerindeki tahvillerden buÿuk para kazanabilmeleri ihtimalinden oldu.
Diye dusunmekteyim.
Not: Hz. İbrahimin hz.İsmail yerine gökten indirilen koyunu kurban etmesini yâd eden bu bayraminizi kutlarim.
Kafalar karışmasın......
Grafik böyle diyor....
TL........TL........TL....TL.......TL........TL... .....TL.......TL
https://i.hizliresim.com/61j3hvf.png
----------------------------------------------------------------------------
USD.......USD.........USD........USD........USD... .....USD.........USD
https://i.hizliresim.com/2rlko7k.png
Allah sonumuzu benzetmesin.
Jeotermal tarım, turizm, enerji ve inşaat sektörlerinde iş yapan Yediyol Holding iflas etmiş.
https://www.msn.com/tr-tr/haber/dige...ti/ar-AA1GfT7H
Kendi sitelerinde yaptıkları jeotermal seralar;
https://yediyol.com.tr/jeotermal-tarim/
https://www.jeotermalhaberler.com/ko...-hayata-gecti/
Kimbilir belki de ALARK satın alır.
Onları borçlarından kurtarır ve kendi hedeflerine bir an önce ulaşır.
Hayırlısı ne ise o olsun.
NOT: Ben bu Holding ve yatırımlarına pek inanmadım açıkçası.
sn value
biraz küçük bir firma ve sanırım verimlilikte çok iyi değiller. toplam 1000 dönüme çıkacaklar, 150 dönüm yapmışlar şimdi de 100 milyon dolar yatırımlarını muhtemelen kaldıramadılar. bir de otelleri var...
sosyal medyadaki hedef zaten yatırımlara inandırmamak... malum müptezel ekip yatıorım yok, para kaçırıyorlar vs diye ortadalar ve sadece Eskişehir projesi bile 850 dönüm. diğer gübre, tohum, kurutma işleme vs zaten yapıldı... bence şu sırlarda yatırım yapacak şirketler biraz daha probleme gircekler çünkü para çok pahalı. ALARKO ise arazileri ve atıl varlıkları satarak yatırımlarda özkaynak oranını yükseltiyor..
Herkese iyi bayramlar.İzmir'de standart Migroslara bile Alsera domatlar gelmiş.Kilo kilo aldım bayram öncesi,hem kendime hem eş dost akrabalara. Hediye ettim.Kilosu arefe günü 40tl idi bugün 50 tl olmuş.Manavda jeotermaller 80-90tl.Alarko ürünleri sıfır peptisit ve ucuz.Kaçırmayın derim :)
Ingiltere Bath şehrinde
1,59 £
2,99 £
4,99 £ Salkım
5,99 £ (Salkım çeri domates)
Belçika ve Holanda'dan geliyor galiba.
Bizimkinin emsali 4,99 £ olan herhalde