https://i.hizliresim.com/71zmrhi.jpg
Printable View
Hep biz mi tedirgin olacağız!
https://x.com/ekonomimcom/status/192...861612210?s=46
Az önce Allaha havale ettim kâğıdın bu hale gelmesine vesile olanları!
Adam haklı zaten egeene da bahane lazım!
Sanki biz Avrupa Birliği’ndeyiz hemen düşüyor amk.
Anasını satayım Avrupa Birliği ya da ABD ile ilgili olumlu bir şey olunca bizim piyasa pozitif tepki vermez, olumsuz olunca bayrağı alıp düşmek için önde koşar.
Nasıl bir korkak yatırımcı kitlemiz var buradan anlamak mümkün.
Selamünaleyküm egeenin vefakâr cefakâr yatırımcıları,naapdurusunuz baken.?
Vallahi sizlere helal olsun,böyle istikrarlı böyle inatçı bir yatırımcı kitlesi görmedim,okyanusun ortasında gemi b
batarken bile bir helikopterin sizi kurtaracağı hayaliyle gemiyi terk etmiysiiiiz,vallahi tebrik ederim.:bravo::bravo:
Sevgili ADSIZ HOCAM AYNI GEMİDEMİYİZ terkezttiniz mi
Borsa mı düşüyor yoksa sadece EGEEN mi ? 6200 TL ufukta göründü mü ?
https://i.hizliresim.com/pp5j22j.jpg
Böyle bir haberi atmaya bile acizler muhasebeci:evil: avanesi sen yeni fabrika açmışsın hiç kimsenin haberi yok tören bile yok Erbakan'ın dediği gibi seni gidi gidi:shh: bir
Dr. Andreas Gorbach in Takip Edilenler
Yönetim Kurulu Üyesi Daimler Truck AG
1 gün
E-akslar ve Kassel fabrikamızdaki ekibimizin ortak noktası nedir? Aslında her ikisinin de arkasındaki itici güç içsel ve etkileyicidir!
Entegre e-motorlu e-akslar bir tür "içsel" tahrik sağladığı gibi, Kassel'deki harika ekibimizle her konuştuğumda aynı içsel tahriki hissediyorum. Kamyonlar ve otobüsler, minibüsler ve ticari araçlar için 50 yılı aşkın aks üretimi üzerine inşa edilmiştir. Ve özellikle bugün, çok fazla belirsizlikle uğraşırken, tam da ihtiyacımız olan doğru ruhtur.
Bir kez daha ekibi yerinde ziyaret etmek harikaydı; bu sefer Eva Scherer'in de aramıza katılmasıyla daha da harikaydı.
Diyalog etkinliğimiz sırasında Eva ve bana Yaris Pürsün ve Ralph Becker ile birlikte sorularıyla meydan okuyan tüm meslektaşlarıma özel teşekkürler. Harika çalışmalarınızı ve azminizi sürdürün, ekip Kassel!
#BizDaimlerKamyonuyuz #DünyayıHareketEdenHerkesİçin
#Dönüşüm
Filozof üstat, bornova'daki fabrikanın önüne gidelim eylem yapalım kartonlara yazalım ///// ///// ///// Ankara'dan otobüs kaldıralım.
Eyvah ne yer, ne yar kaldı
Gönlüm dolu ah-ü zar kaldı.
Patron ölürken bu mısraları hatırla.
Herkese Günaydın ,
Hisse seçimi yaparken karda olan yatırım yapan kar ını büyüten şirketler seçilmeli dediğimde genellikle herkese sorulan şudur . Ne kadar süre tutacaksın ? Hedefin nedir ? Bu sorulara en güzel cevabı Peter Lynch vermiş.
“Yatırım doğru zamanda iyi şirketlere para yatırıp, şirketler iyi olduğu sürece onlarda kalmaktan ibarettir.â€
Peter Lynch
Aynı Ekolün yolcusu olan Warren Buffet de aynı şekilde hareket etmiş ve uzun zamandır tuttuğu hisseler olan Googl Tesla Appl gibi hisseleri satarak 3- 4 sene önce büyük miktarda nakitte kalmış ve bir miktarla da Tokyo borsasından Itochu gibi holding sirketlerine yönelmiş. Yani sorunun ABD şirketlerinde değil ekonomi yönetiminde olduğuna ve karların düşeceğine kanaat getirmiştir.
Zaman gösterecek .
Dip Not: Yani İhracatın yeniden gözde ve önemli olacağına doların baskısının kalkacağına inanıyorsak yatırım yapan bu şirketin kar meyvelerini toplayacağız demektir ama gerçekler farklı dolara baskı yapılacak çünkü doları serbest bırakırlar ise enflasyon yeniden hortlayacak. Kemal Derviş zamanında 1 usd = 1.26 TL ye getirmeyi becermişti. O değeri korusaydık şimdilerde dünyanın en zengin ülkeleri arasında olurduk .
Hocam küçük bir düzeltme yapayım 1 dolar= 1,26 tl kemal derviş dönemi değildi, ali babacan veya m.şimşek dönemiydi.
HAyır KemaL Derviş dönemi idi . Adamın ölmesi yada ayrılması Uygulanan Ekonomik kararları değiştirmez etkileri anlamında . Kemal Derviş kararları o ayrılsa dahi 2007 yılına kadar devam etti. Sonrasında Herşey değişti. Kemal depviş kararları Enflasyonu da aşağı çekmiş paramızın da değerlenmesini sağlamış ve Toplumsal refah döneminin yolunu açmıştı çünkü ekonomi sağlam temeller üzerine oturmuştu. Sonrası ise ülkecek Bizim beceriksizliğimiz oldu .
Hocam bir şey yazayım konuyu uzatmayım, m yılmaz bahçeli ecevit koalisyonu vardı, siyasi sebeplerle ekonomide radikal kararlar alınamıyordu , hemen abd senaryosu devreye sokuldu, abd den derviş getirildi ekonomi emanet edildi, dervişin oy kaygısı olmadığı için hızla reformları gerçekleştirdi, basın derviş güzellemeleri yaptı , derviş ismail cem bir sol kökenli adını hatırlayamadım parti kurdular , iktidar olabilselerdi 1 mart tezkeresi kabul edilecek ve türkiyenin güney douğusuna 150 bin abd askeri konuşlanacaktı ,
Özetle derviş güzel bir abd projesiydi, ama beceremediler,
2007 ye kadar hatta 2013 kadar ekonomide altın dönem yaşandı, dünyada para bolluğu vardı, hükümet ab ve abd yanlısı politikalar izledi, falan.
haaaa dervişin reformlarının faydası olmadı değil evet oldu ama her şeyi ona bağlamak yanlıştır.
Yka hocam egeen 8900 altında kapanışlar yaparsa çarşı karışır yorumu vardı 👏👏👏.
Bu hissenin dibi yokmu nedir bu rezillik
Bu egeen patronu ve tahtacisi olmuş eşek numarasına yattılar biz ky de azgın aygır gibi etrafında kosusup duruyoruz bir kalksa da halletsek diye ama nafile tahtacı da patron da virmem de virmem dercesine onlar biz ky yi hallediyor 2 senedir kizilcik sopası goduklarim
Yandı mı yıkıldı mı sel mi bastı battı mı acaba bu şirket?
Şeytan diyor ki; " 7500 inerse evi arabayı, yatı,katı satıp dal Egeen e" Ama şeytan bu. Ne yapacağı belli olmaz. Yatırım tavsiyesi değildir
Her iki yönetim de ve hatta tüm geçmiş yönetimler ve partiler de projedir. Bu konumuz olamaz zaten. Ben sadece Onun ekonomik acı reçetesi ile mabadı kurtardık diye yazdım. Faydasını da gördük 20007 ye kadar yaşadık diye yazdım. Sadece Kemal Derviş ve ekibinin İktidar olmaları mümkün değil idi çünkü Akıllı Reçete aslında acı reçete olduğu için halk cezalandırılacaktı. Enflasyonu durdurmanın 2 ayağı vardır biri Mali politikalkar ikincisi sıkı para politikasıdır ve Terbiye edilmesinin yolu da Faiz ile başlar. Şimdi 50% den fazla faiz veriyoruz. Bu şekilde yavaş yavaş pişiriliyoruz. Çünkü faiz 52% hala enflasyonun sürekli ve hala altında. Tuik enflasyonu inandırıcı değil. Benim için bu konun yeri Deniz üstadın formu. Oraya bekleriz.
Saygılar,
...:::vobelıt:::... - Page 2470
Zamanın behlinde millete gazı verip her yerden y ( alıyorum ), buranın altı yok, şuradan sonra köşeyi dönecik, ege kıza geri döndüm, voleyi vuracık diyen zevatlar şimdi de haklı çıkmış gibi pişkin pişkin yazıyor arkadaş. Yahu irezil oldunuz, millete sebep olmayın dedikçe ahkam kestiniz, o QTR !! olmadı aha bu QTR !! dediniz yine çaktınız, şirket ürettiğini koyacak depo bulamıyor, üretim patladı fabrika birleşince dediniz o da fosss çıktı. Höstaddınız, teknik traktördünüz hadi koyuverin elinizdeki teknik üfürüklerinizi pabucumun höstadları. Böyle adamın iflahını keser işte İvedik efendi
Yazıklar olsun bize bu kadar yazıp çiziyoruz bal yapmayan arı gibi !Şirketi arayan yok bu nedir diye soran yok!
Sevgili aloneman ne diyelim bu gavurun çocuklarına hani deve kuşu kafasını kuma gomunce saklandığını zanneder kıçı yolgecen hani gibi açıkta kalıp yokmu durten dercesine bokunu cikardilar patron tahtacı zirzoplari aygır değil fil olsa bize az bile deyip guluyordur domuzlar
Bu kadar bela beddua okunan başka bir kâğıt yok xte!
. mın ızdırabı oldu kağıt.
Dalgamı geçiyorsunuz. 1.26(1.16) yi herseyin izi satarak elde ettiniz.cok ureterek degil.o kadarki mekke de bile arap esnaf tl ver hacı.dolar istemiyoruz diyormuş türk hacılara.simdi de satacak biseyiniz olsa yine aynı devri yasiyabilirdik.artik deniz bitti.aci reçete olmadan düze çıkamayız.dolari 1.16 ya indirenler utanmadan tv lerde bizim zamanımızda dolar 1 tl ye yaklaşmıştı diyerek hava atıyorlar.dolari 1 tl ye yaklaştırmak ekonomiye ihanetti aslında.babadan kalan mirası yiyerek ohh ekonomimiz ne güzel diyorduk.sayin Akçay in dediği gibi bedel ödeme zamanı geldi.gecen hafta dinlediğim bir aracı kurum uzmanı bist100 %40ihtimal dahilinde 8400 e kadar inebilir ve o ucuz fiyatlardan yukselis baslar diyordu.ama 9000 in altı normal şartlar altında çok zor diyorum bence.ytd.
Son 100 günlük dipte!Bu grafik için ya savaş çıkmalıydı ya şirket batmalıydı hangisi oldu acep?
https://i.hizliresim.com/psgd0ng.png
Sn. Pyrros yatırımların semeresini III. çeyrek bilançoya kadar göreceğiz bu saatten sonra yazı yazmanın anlamı yok. Ben 19200 TL de satılması gerek diye yazdığımda hiç unutmuyorum biri bana vebal alıyorsun diye yazmıştı. 14000 - 15000 lerden döner artık dedim ama patron acımasızca 9000 TL ye bile bastı artık buralar alınabilecek yerler demenin de bir anlamı kalmadı. Dip fiyat konusunda katıldığım bir söz var kağıdın dibi olmaz. Ben 97% düşen MArdin aldığımı hatırlıyorum çünkü faizler gecelik 14000 % ( yanlış okumadınız yüzde ondörtbin Olmuş idi . Sonrasında mardin 33 kat çıktı. Kağıdın dip fiyatını sadece PAtron bilir.
Hırsız evden olursa mandayı bacadan aşırır
Türk kültürünün önemli atasözlerinden biridir.
Bu atasözü, hırsızlık yapan kişinin ince düşüncesi ve yaratıcılığına işaret eder.
Bilgi edinme hakkımı kullanmak istiyorum kamuyu aydınlatsın yatırımcı ilişkileri niye düşüyor acil!
-4.39
-14.23
-38.14
Teknik ne diyor arkadaşlar.
200 usd görecek gibi