takip edemedim.. 3169 :oleyo: u gap ilemi geçti....
o rakamlar yandýysa, ''muhabbeti olmasý gerekirdi ''
Printable View
reha abi... baþkana sormuþ ama (baþganýmýz gönderiyi doðru düzgün alýntýlayamadýðý üçün :oleyo: bulamadým )
reha abi...
o meseleyi halen kimse çözmüþ deðil
https://i.hizliresim.com/31mpcmu.jpg
:drunk: :kahkah:
yiyin birbirinizi gte para vermeyin.
https://www.youtube.com/watch?v=2F2OJOymD_g
https://resmim.net/cdn/2025/04/17/NxhnCR.jpg
50 Sene evvel olanlarý bilme imkanýnýz olsa o iþgalcilerin g.tünü öperdiniz, ulan sizin için savaþa bile girebilirdik, ekonomik krizler, ambargolar yaþadýk sayenizde!
https://resmim.net/cdn/2025/04/17/NxADei.jpg
Adamýn asabýný bozmayýn!
Onun ben tipini
Rok Rok
Bana cahil demeye çalýþan adam, kelimeyi bilmediði için bana ''CÜHEDA'' diyor. Fýkra bu kadar.:)
Anlayan anladý
Hemen yazmýþ
Demekki bi harften bir þey olmuyor. Cühela da olsa cüheda denmek istenmediðini anlýyor
Dolar da günlük belli oranda artýþ düzenine mi geçildi. Yoksa talep mi yukarý itiyor artýk?
Ýki gündür artmasýna izin veriliyor.
Mevduatta harizandan baþlayarak faiz düþüþü yanacaksa, konut hala artýyorsa, iç siyasette çýkýlmaz bir yola girildiyse, altýn Trump nedeniyle artmaya mahkum ise TL yi KÝM, NASIL KORUYACAK?
Enflasyon nasýl düþecek?
Bugun bana yine bir gulme geldi.
MB pas gecer diyorum.
(Kahkahalar esliginde)
[emoji23]
TCMB bir hafta vadeli repo faiz oranýný %46 seviyesine yükseltti (Beklenti %42,50, Önceki %42,50)
þeyde deðiþim olmadý....
Satacak stoklar azaldýysa....
Yabancýya dayanacak sýrt kalmadýysa...
Trupm action her gün risk oluþturuyorsa...
Yapacak bir þey yoksa...
Kýbrýs için bile sesimiz çýkamaz hale gelmiþse....
Birisi biri ile çok anlaþýp çok seviyorsa.
Helal olsun iyi anlaþmýþlar.
dolarý milim oynatmadan 40 milyar dolar çýktýlar...
Yok çýkacaksanýz bedeli de olacak diyemedik....
Zarar etmeden DÜNYADA VAR OLMAYAN DOLAR GETÝRÝSÝ ile büyük karla tamamýný çýkardýlar...
Türkiye bu cunta rejiminden ne kadar erken kurtulursa o kadar çok nefes alacaktýr döviz faiz oyuncaklarýyla millet oyalanýyor kimse önünü göremiyor insanlar acaba yarýn kimi tutuklayacaklar hangi belediyeye el koyacaklar kimin malýna þirketine el koyacaklar beklentisiyle yaþýyorlar abb baþkanýnýn deyimiyle önce insanlarý hapse atýyorlar sonra delil arýyorlar Türkiyede mahkeme var ama hakimi hakim deðil savcýsý savcý deðil valisi vali deðil kaymakamý kaymakam deðil anayasasý var ama geçerli deðil. chp ye kayyum atamakta ne demek senin baþka partinin iç iþleriyle ne iþin var çakallar aslanlarla baþ edemezler. suriyenin arabý ülkelerine bir an önce gönderilmeli
Benim en çok kýzdýðým konu da bu.
Biz bunlar gibi olmayacaðýz,hukuktan þaþmayacaðýz laflarý.
Adam gelmiþ milyonlarýn hayatýný mahvetmiþ, düzmece iddialarla, gizli tanýklarla hayatýný söndürmüþ, ben gelince bunlara normal insan muamelesi yapacaðým he..
Eðer o sözüm ona yargýçlarý, savcýlarý çýktýðý köye keçi çobanlýðýna geri döndürmezsem namerdim.
Na kazandýðýný býrakýrým ne emeklilik hakkýný.
ABD de, polisin ve diðer kamu çalýþanlarýný en büyük korkusu bu.
ABD'linin 401K sý, Kanadalý'nýn RRSP si var.
Yani devlet diyor ki, þu kadar vergi vereceksin ancak eðer, kendine ait bu fonlara koyarsan vergi ödemen gerekmiyor.
Bunlar suç ilediðinde en büyük korkularý bu. Ceza olarak bu fonlarýný ve emeklilik haklarýný kaybediyorlar.
Ýnsan bu dünyanýn her yerinde bu, çalar,öldürür,istismar eder.
Adam yargýç olmuþ, mesleðini satmýþ, yemin memin umurunda deðil, suçlarý 10 klasör, emekli olacak ha..?
Bunlarýn hayatlarýný söndürmezsen hiç bir þeyi düzeltemezsin.
Boþuna oðlaný, kýzý Ýngiltereye Amerikaya göndermiyor.
Devr-i sabýk yaratmayacaðýz!
program dedikleri tamamen carry trade getirisi üzerine kurulu eðer kur þoku olursa size asla zarar ettirmeden çýkarsýnýz sözü verilmiþ ve þimdi de riskler arttýðý için yeniden yabancýnýn gelmesi için faizi de artýrdýlar 3 sene önce rekabetçi kur modasý vardý düþük faiz yüksek kur ile kore olup üretim devi olacaktýk þimdi de tam tersi moda geçtik Çin ürünlerini daha da ucuzlatmak zorunda kalacak ticaret savaþý devam ederse bizim sanayi nasýl rekabet edecek çin ile ?
Þöyle anlýyorum..
Biz' de "sizin yaptýðýnýz" gibi "çalacaðýz".
Ama, "siz" de, olur a "günü gelir" se, bizim gibi "Devr-i sabýk yaratmayacakýnýz"
Bu ülke, bu "anlayýþla" asla ne "müslüman" olur, ne de "ahlak" sahibi.
Kendim için birþey istiyorsam namerdim, yaþ kemale erdi geçiyor.
Ancak..
Meclise girecek Miletvekillerine, meslek kotasý þart..
Elinde "çekiç" olan, her þeyi "çivi" gibi görüyor ve yaptýðý iþten nemalanýyor.
Sözüm...
hukukçulara..
Nerde "kavga".. orada "ekmek".
"O" na göre de "kanun".
izmirli hoca bir ülkenin müslüman olmasý ne demek yahu..?
var mý örneði, iþte size müslüman örnek bir ülke diyebileceðin, ateist iskandinav ülkeleri kývamýnda
boþ iþler bunlar bir ülkenin din eksenine göre ahlaklaþmasý, 1400 yýl önceki müslümanlýðý görsen kalsýn teþekkürler diyebilirdin
beynine çip takýlmadan düzelmeyecek bu insanoðlu, dedesinin dedesinden ne duyduysa hala doðru zannediyor..
https://www.sondakika.com/politika/h...uyuk-18519850/
Nasil anlatayim kufursuz?
Ahanda link.
Ulan yazmiyim diyorum duramýyorum , adam Ýskandinav ülkelerini matah bir b.k diye anlatýyor , bunlar Merkel Meloni Ursula yi makyaj yapýp gece odanýza gönderirler yeter ki çýkarlarýna uysun .Adamlar iki savaþ yaptý birbirlerini kesip kendi iç siyasetleri için akillandi.
Bu zenginlikleri sanki çok dürüst olmalarýndan kaynakli, daha bunu anlamamýþ adamlar Afrika'nýn neresinde neyi kim alýyor kaça alýyor bir bilmek lazým , bilmiyorsan sus da insan sansýnlar .
Ursula nasýl Türk Cumhuriyetlerine Güney Kýbrýs'a elçilik açtýrdý farkýnda mýsýn , bizi bedavaya çalýþtýrýp siyasal olarak da sürekli baský yapmalarýni da , burada aldýðýmýz peynirin kalitesine kadar bunlarýn her þeyi kontrol etmelerini kimse görmüyor.
Bir kur krizinde bir sanayici söylemiþti sizde kur çok arttý bu farkýn bir kýsmýný bize býrakacaksýn demiþler .Adamýn iþ yaptýðý Avrupa þirketleri
Adamlar sanki orada birden zengin olmuþlar , birden demokrat olmuþlar , biz de burada kendi kendimize bu durumu yaþýyoruz öyle mi?
Hay aklýnýza s.cayim senin gibilerin, burada yaþadýðýmýz ne sorun varsa her þeyin içinde bunlar var .
Adamýn adý Ahmet olur Bülent olur fark etmez o isveclidir almandir veya fransizdir.
Ayný dürzü bugün burnundan sarkan b.oku görmüyor 1400 yýl önce ne olmuþ orada imiþ gibi biliyor .
Duydun mu dürzü.
siyasal islamcýlarla mafyanýn siyasi ayaðý ibb baþkanýný tutuklayýnca para piyasalarýnýn raydan çýkacaðýný beklemiyorlardý merkez bankasýnda borç alýnan tefeci dolarlarýyla dolarý tutacaklarýný sanýyorlardý ama iþ zannettikleri gibi olmadý millet dolara saldýrýnca faizi artýrmak zorunda kaldýlar dün CHP ye kayyum atanacak dedikodularý çýkýnca para piyasasý tedirgin oldu ondan sonra CHP ye kayyum atarsak dolarý tutamayýz korkusuyla hem faizi artýrdýlar hemde bu kayyum söylentilerini boþa çýkarmaya çalýþtýlar bazýlarý yasalara göre kayyum atanmaz diyorlar bunlar Türkiyede kanunlarýn iptal edildiðinden habersiz yargýçlarý anayasa mahkemesinin karalarýný tanýmýyorlar siyasal islamcýlarýn elebaþlarý araplarýn dinini önümüze koyup akýllarý ermedikleri ne olduðunu bilmedikleri bu faizle asansör gibi hareket ettirip duruyorlar þiyasal islamcýlar taþ devrinin kurallarýyla ekonomiyi yürütmeye çalýþýyorlar yapay zeka çaðýnda ekonomiyi araplarýn diniyle yürütemezsin yönetemezsin dolarda faizde olmasý gerektiði yerde olmak zorundadýr tüik in rakamlarýnýn sahte olduðunu herkes biliyor tepedekilerin dudaklarýyla enflasyon rakamlarý açýklanarak çalýþan kesimlerin paralarý gasp ediliyor millet herþeyin farkýnda mal ve hizmetlerin fiyatýný doðru hesaplýyor
yalamanýn dünyadaki yüzlerce farklý kuruluþça açýklanan dürüstlük, yaþanabilirlik, yolsuzluk vb. endekslerinden haberi yok olsa bile gavur icadý kendilerini koruyorlar nasýl olsa diye bakýyor düpedüz dubali.
olayý doðrudan zenginlikle ölçüyor zýrcahil, beyin sadece maddi kýyaslama yapmaya koþullanmýþ, kendi yetersizliðini, beyinsizliðini yabancýlarýn handikapý zannediyor bomboþ adamlardan bombok ali yorumlar ....
Su anda bu 19 mart planlarýný yapanlar bin piþmandir.pismanliklari seçim kaybetme korkularýndan deðil onu zaten kaybettiklerini biliyorlar putin aliye v usulü bir iþ yapmaktan baþka çareleri yoktu onu denediler olmadý.ama muhalefet içinde hain çok ,bir þekilde baþka ataklarla o konuyu halletme umutlarý hala içlerinde vardýr.asil piþmanlýklarý baþka,muhalefete ilk kez inanýlmaz bir silahlarý olduðunu öðrettiler.cok yýkýcý öldürücü kahredici bir silah ,en koyu yandaþ bile içinde dehþeti yaþýyordur ,ben eminim.o silah ekonomik boykot ,bir grubu ,þirketi veya þahsi hedefe oturtmak.iktidara destegi bir Tweet söz veya davranýþla bile yaparken artik yüz kez dusunecekler,aleni olarak yandaþ gözükmek istemeyecek ler,eskiden çok konforlu ve karlý bir iþ olan yandaþlýk ekonomik lince deðer mi deðmez mi diye yüz kez düþünülecek bir olaya dondu.