umutabi TL'de batýþ kaçýnýlmaz bu kesin ve mutlaktýr,bu deðiþtirilemez. TL ancak üretim yani çalýþmakla güçlenir þu an tam tersi FX oyunlarýyla ayakta tutmaya çalýþýyorlar. Taþýma suyla deðirmen dönmez bunu bir türlü öðrenemediler.
Printable View
Selim Somçað yine gerçekleri ortaya dökmüþ,
http://selimsomcag.org/selimsomcag/m...asim-2017/1173
Kur Yanýlsamasýndan Arýndýrýlmýþ Millî Gelirle Türkiye Brüt Dýþ Borç Stoku oraný %100'e vurmuþ durumda.kalem oyunlarý bir bir ifþa oluyor. kalem hokkabazlarýna göre bu oran %50'nin altýnda,yalanýn böylesi. Aslýnda TR de her istatistik yalan durumda,bu iþ baþýmýza büyük belalar açacak. Taktik þu kötüyü yansýtan rakamlarýn yarýsýný açýkla, iyiyi yansýtan rakamlarýn iki katýný açýkla. nasýlsa yiyen çok salla gitsin hesabý.
Fetö nün gazýna gelmeyin.elbette bir ceza çýkacak.ama zaten borcumuz 500 milyar dolara varmýþ üzerine 10-15 daha koysan ne olur.asil soru bu davadan siyasi bir karar çýkacak mý.
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dostum, ingiltere sokaklarinda 5000 paund ile gezersen ve bunu polis yakalar ise durumun oldukca vahim olabilir di biliyor muydun bunu, hatta avrupa yada ingiltereye cebinde 5000 eur yada paund ile gitmek te yasak degil miydi,
yoksa tam sinirlarimi zorlamistin..
:cool::cool:
Türkiye maalesef uyuþturucu cenneti...
Rus kýzýn ölümünde korkunç þüphe... Sevgilisi tutuklandý
http://www.hurriyet.com.tr/son-dakik...landi-40665202
Mum grafiklerden anlayan bir arkadas var mi ?
Dolar gedikli hazretlerinin 3.38 den baslattigi yukselisin tam çiZgisinde kapandi.
Gunluk grafikte son olusan mum un adi ters cekic mi oluyor.
Bu arada o kdr hukumet destegi o kdr siyasi kaosa ragmen dolarin 4 u gorememesi buyuk zayiflik belirtisi.
En zayif para birimleri siralamamda grivna pezo fln bunlari bir kenari koyuyorum
3.sira dolar 4. Sira tl oldu. Tl dolardan daha direncli
Dolarin bitmis. Devir sterlin euro devri.
Acaba ABD Devleti Türkiyeye karþý Jölelinin meþhur SÜBLÝMÝNAL Operasyon Çekecek Mi merak Konusu ???
ABD BASINI TÜRKÝYE BAÐLANTISINI ÝDDÝA ETMÝÞTÝ
ABD basýný, daha önce de Trump'ýn eski ulusal güvenlik danýþmaný Flynn'in Türkiye ile baðlantýsýný yazmýþtý. ABD merkezli NBC haberinde Savcýlýk Reza Zarrabdan Türkiye hükümeti ile görevden alýnan Flynn arasýndaki baðlara dair bilgi talep edebilir ifadesi kullanýlmýþtý.
Haberde, 2016 ABD Baþkanlýk seçimlerini soruþturan özel yetkili savcý Robert Muellerin Ulusal Güvenlik Danýþmaný olarak göreve baþladýktan sonra Michael Flynnin Fetullah Gülenin kaçýrýlýp Türkiyeye getirilmesi ile Zarrab davasýnýn düþürülmesi için 15 milyon dolar alýp almadýðý" konusunu soruþturduðu iddia edilmiþti.
Bugünkü haberlere göre Flynn'in týpký Zarrab gibi savcýlýkla iþbirliði yapmasýnýn ardýndan, Rusya'nýn yaný sýra Türkiye ile baðlantýlarý da gündeme geldi. Reuters acil koduyla abonelerine duyurduðu haberde, "Savcýlar Flynn'in 7 Mart 2017'de þirketinin Türk hükümetiyle yaptýðý iþler konusunda sunduklarý dosyalarýn da yanlýþ ifadeler içerdiðini kabul ettiðini duyurdu" dedi.
Zarrab gibi Flynn'in de af veya az ceza almak karþýlýðýnda iþbirliðini kabul ettiði belirtiliyor.
http://www.hurriyet.com.tr/abd-zarra...niyor-40665021
Flynn davasýnda asýl mesele ABD baþkaný Turmpun yanýnda Azeri Reza Sarafzadenin davasý ile birlikte Türkiyeyi de sokup Dünya Kamuyou nezninde Türkiye GÜVENÝLMEZ ülke ÝMAJI Vermek Mi ?
Hadi bu seneyi atlatýk 2018'in kamuoyunca bilinen çevirmesi-borç verenlerden bulmasý gereken döviz miktarý
(kýsa vadeliler) 220 MÝLYAR ABD DOLARI
artý Opec'in sayesinde artýþ trendine giren petrol nedeniyle 50 milyar ABD Dolarýný bulmasý gereken Cari açýk
ve sadece bu iki kalemin fonlanmasý için kabaca % 5 dolar faizi ile karþý taraf ikna edilirse (( 220+50=270)x0.05) ARTI bir de 13.5 Milyar ABD Dolarý...
Bir de bilmediðimiz savunma vs gibi rakamlar cabasý ...
Ýster Katar parasý ister Azeri Ýster Avrupada ister Ýran yeterki paralar gelsin ....
bir týkanýrsak o zaman dolar kurunu hayal bile edemiyorum...
ne mum grafiði ne teknik analiz nede bir þekilde Türkiye tarafýndan MOTÝVE edilen yabancý uzmanlarýn açýklamalarý bir iþe yarar ...
Reisin ilk seçildiði günü hatýrlayýn yabancýlar dolara yüklenince yerli bun karþýlýk verince yani döviz talebini karþýlayýnca , faizin tadý ve yerlinin desteði ile birlikte yabancý dolarý aþaðý bastý ve 1.20 seviylerin altýna bile geldi...
yani bu oyunda yerli yoksa ekrancýlarýn ve yabancýlarýn dolarý aþaðýya basmasý yerlinin dövize geçme imkanýný saðlar...
ayrýca ,çerideki üreticiyi maliyet nedeniyle zarara sokacaðýndan üretim yerine ithalata yönelir...
(bakýn tarým bakýn sanayii de patlayan ithalat rakamlarýna )
Ýsrail, iran'ýn Þamdaki askeri üssünü vurmuþ,Devrim muhafýzlarý komutaný yaptýðý açýklamada bölgede çýkacak bir savaþta israili yok edeceklerini açýklamýþ.
GT-I9301Q cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danýþmaný Michael Flynn'in, Rusya'nýn eski Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptýðý görüþmeler konusunda Federal Soruþturma Bürosuna (FBI) yalan söylediðini kabul ettiði bildirildi.
Trump'ýn eski Ulusal Güvenlik Danýþmaný Flynn'nin, Federal Soruþturma Bürosu'nu (FBI) yanýltma suçundan itirafçý olarak çýkarýldýðý mahkemede, geçen yýl Rusya'nýn ABD Büyükelçisi Sergei Kislyak'la yaptýðý görüþmeler hakkýnda yanlýþ beyanlarda bulunduðunu itiraf ettiði belirtildi.
Flynn mahkemede, Ruslarla temas kurmasýný Trump'ýn isteði olduðunu söyledi. Ayrýca Flynn, FBI'yý yanýltma suçundan 5 yýl hapis ya da 9 bin 500 dolar para cezasýna çarptýrýlabilir.
Öte yandan Beyaz Saray avukatlarý, Flyn'in Trump'la ilgili ifadelerini kesin dille yalandý.
https://www.dunya.com/dunya/trumpin-...-haberi-392943
Ýran halký bile bu açýklamalardan sýkýlmýþtýr. Karþýlýðý verilecek filan dese daha inandýrýcý olacak
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 Haziran 2016 CumaAlýntý:
Zeybekci: Gereksiz ithalatý önleyecek tedbirlerle büyümeyi destekleyeceðiz
http://www.bloomberght.com/haberler/...estekleyecegiz
13. 09. 2014Alýntý:
Almazsak ölmeyiz ürünlerine fren
http://www.gazetevatan.com/almazsak-...77462-ekonomi/
01.12.2017Alýntý:
Buðdaydan mercimeðe, kýrmýzý etten canlý hayvana birçok tarýmsal üründe ithalatçý konumuna düþen Türkiye, dünyanýn en zengin biyolojik çeþitliliðe sahip ülkelerinden biri olmasýna raðmen doðada yetiþen kuþburnunu bile ithal etmeye baþladý.
http://odatv.com/dag-tas-kayniyor-am...112171200.html
Gümrük ve Ticaret Bakanlýðýnýn resmi olmayan geçici dýþ ticaret verilerine göre, kasýmda ihracat 14 milyar 232 milyon dolar, ithalat ise 20 milyar 519 milyon dolar oldu.Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý kasým ayýna iliþkin dýþ ticaret, ticaret, esnaf ve kooperatiflere iliþkin geçici idari verilerine iliþkin bülteni yayýmlandý.
Buna göre, kasýmda geçen yýlýn ayný ayýna göre ihracat yüzde 11,02 artarak 14 milyar 232 milyon dolara yükseldi. Ýthalat ise yüzde 21,10 artýþla 20 milyar 519 milyon dolara ulaþtý. Dýþ ticaret hacmi bu dönemde yüzde 16,76 artýþ gösterdi ve 34 milyar 751 milyon dolar olarak kayýtlara geçti.
AA
http://www.hurriyet.com.tr/son-dakik...landi-40665300
VOOV ;Trump'tan tarihi adým! ABD Senatosu, vergi tasarýsýný onayladý
ABD Senatosu, ülkenin vergi sisteminde son 30 yýlýn en büyük deðiþikliklerini öngören 1,5 trilyon dolarlýk vergi tasarýsýný az bir farkla onayladý. Cumhuriyetçi senatörlerin tartýþmalý vergi tasarýsý, Washington saatiyle 02:00 civarýnda yapýlan oylamada 49’a karþý 51 oyla kabul edildi.
Demokratlarýn topyekün karþý çýktýðý tasarýya muhalafet eden tek Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker oldu. Corker, tasarýya bütçe açýðýný en az 1 trilyon dolar artýracaðý gerekçesiyle "hayýr" oyu kullandýðýný açýkladý.
Amerikan þirketlerine yönelik vergi oranýný yüzde 35ten yüzde 20ye indirecek tasarýnýn güçlü muhalefete raðmen Senatodan geçmesi, ABD Baþkaný Donald Trump ve Cumhuriyetçi Partinin bu yýlki en önemli baþarýsý olarak deðerlendirildi.
TRUMP: TASARIYI NOELDEN ÖNCE ÝMZALAMAK ÝÇÝN SABIRSIZLANIYORUM
ABD Baþkaný Donald Trump, Senatoda sabah saatlerinde yapýlan oylamanýn sonucunu Twitter hesabýndan yaptýðý paylaþýmla deðerlendirdi.
Son 30 yýlýn en büyük vergi indirimlerini içeren vergi tasarýsýnýn yýl bitmeden masasýnda olmasýný isteyen Trump, Amerika genelindeki çalýþkan ailelere muazzam vergi indirimleri saðlamaya bir adým daha yaklaþtýk. Senato Çoðunluk Lideri Mitch McConnell ve Finans Komitesi Baþkaný Orrin Hatche tasarýmýza kýlavuzluk ettikleri için özel olarak teþekkür ediyorum. Tasarýyý Noelden önce imzalamak için sabýrsýzlanýyorum ifadelerini kullandý.
AA
http://www.hurriyet.com.tr/trumptan-...yladi-40665354
Oysa biz Saðolsun Londralý sayesinde 2018'e büyük bir vergi kazýðý yiyerek giriyoruz...
Sözcü Gazetesi Yýlmaz Özdil yazýsý
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...-dava-2114561/
Sözcü Gazetesi Necati Doðru yazýsý
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...inova-2114534/
Dolarýn ÜÇ'lerinde Altýna Düþmesi Gerektiðini Ýdda Edenlerin Buna Ne Yorum Yapacaðý merak Konusumu ki ?
Onlara gümrük vergisi sýfýrlandý
Kuru fasulye, barbunya, nohut ve börülce ithalatýnda gümrük vergisi oranlarý sýfýra indirildi.
AA
http://www.hurriyet.com.tr/onlara-gu...landi-40665394
hepimiz birbirimize benziyoruz.
kimimiz akit okuyup kekeç birilerine saydýrýnca içinin yaðý eriyor
kimimiz sözcü okuyup özdil laf sokunca
yani ne düþünüyorsa ona uygun þeyleri okuyor.
tek taraflý duymak istediklerimi söyleyenleri okudukça yarýn devrim olacak zannedip
yatýrýmlarý ona göre yaptým,çok kaybettim
naçizane olaylarý çok abartmadan sogukkanlý degerlendirmeli ve gaza gelmemeli
dudunun dediði gibi ne ucuzsa ona bakmalý,
burada siyaset deðil yatýrým yapmaya çalýþan insanlarýz.
https://www.youtube.com/watch?v=NuWdNwS0wko
Yukarýdaki canlý sýfatýndaki tek hücreyle çalýþan beyinliler varken ve ne yazýk ki bizde bunlarla ayný havayý ayný suyu ayný topraðý paylaþmak zorundayken gelde seni yaradana isyan etme...
Herþey güzelde SÝYAYASET yanlýþ ise sonucunda zararý yatýrým yapan görür istersen Dolarda ol yine kaybedersin. Tarih 1991 yer Arjantin, Menem hükümeti Arjantin Pesosunu ABD Dolarýna endeksledi 1Dolar=1 Peso yapýldý . Yýl 1 Aralýk 2001 yer yine Arjantin, hükümet tüm banka hesaplarýný dondurdu. Haftalýk 250 Peso yada ona karþýlýk gelen 250 Peso çekilmesine izin verildi . Bankada Dolarýn varsa ve 1 Dolar 1 Peso ediyorsa bile insanlar ancak paralarýný Peso olarak bankadan çekebiliyordu. Arjantin`de durum El Corralito yani ``Küçük Aðýl`` olarak adlandýrýldý . Nihayet Ocak ayýnda devalüasyon oldu 4 Peso 1 Dolar etmeye baþladý. Kendi paralarý Peso `ya deðil Dolara yatýranlar haklý çýkmýþtý ve onlar için korkulacak bir þey yoktu. Fakat öyle olmadý , çünkü hükümet tüm Dolar hesaplarýný zorla Peso ya çevirdi; ne var ki eski birebir döviz kuru üzerinden. Hükümet halkýn tasarruflarýnýn üçte ikisini kamulaþtýrdý.
Alýntý : Uluslarýn düþüþü (Why nations fall) sayfa :366 Yazarlar: Daron Acemoðlu , James A.Robinson, baský :Doðan kitap, çeviri: Faruk Rasim Velioðlu
Bu yukarýda anlatýlan yakýn tarihte olan bir olay hikaye falan deðil ama allahtan biz Arjantin deðiliz ! Hayýr niye yazdým sadece siyaset ile yapýlan yatýrýmýn bire bir baðlantýsý var onu irdelemek istedim. Ama tabi ben deve kuþuyum bana ne siyasetten ben doðru bildiðim yatýrýmý yaparým diyenler için bu tip olaylar hiç bir anlam ifade etmez. Hayýrlý kazançlar...
Ben mi terbiyesizim !... Birileri kendilerine yapýlan hýrsýzlýða evet derken ben ve diðer farklý insanlar onlar yüzünden ziyana uðrayacak ve bizde bunu kabulleneceðiz öyle mi ! Keþke öyle bir yaradýlýþ düzeni olsada sadece layýklar layýk olduklarý gibi sürünseler o zaman bizimde siz ve sizin gibilere diyecek bir þeyimiz olmaz. Ama yok aynen askerlik düzeni gibi sizler gibilerin hatasýný toplu olarak herkes ödüyor. Hadin bakýn iþinize, fazla takýlmayýn buralara bey efendi, devreleriniz kaldýrmaz burada yazýlan doðrularý, hýrsýzý savunan bildiði hýrsýzlýða oy verenler ben ve benim gibilerin terbiyesini sorgulayamaz
Fetullah Gülen Hoca Efendi zamanlarý, ben fetönün radyodan konuþmalarýný dinler ve bunlarý seven
arkadaþlara aðýr eleþtiriler getirirdim.
yav abi fetöyü nereden tanýyorsun da böyle eleþtiriyorsun dediðinde..
arkadaþýmý arabama götürdüm ve radyonun düðmesine bastým.
direk fetö konuþuyordu. insanlar aslýnda kendilerini ele veriyor..
yeter ki sen ön yargýlý olma.
bütün gerçeklikleri görürsün. doðrularý söylemek siyaset kabul ediliyorsa diyecek bir kelime bulamýyorum.
Aman Beyler,sakin olalým,ekonomik geliþmeler hakkýnda birbirimizi bilgilendirelim,sinirlenmek kimseye fayda saðlamýyor maalesef:Sad:
... toplam seçmen sayýsý 58-59 milyon. seçim olsa, benim düþüncem %40-45, sizin videodaki zombi klaný, walking dead'ler yine ayný partiye oy verecek. yani 80 küsur milyonda, 24 milyon kanser hücresi. oran çok büyük. bu oranda artýk hiç bir þekilde kurtuluþ yok. kanser tüm hayati organlarý ele geçirdi bile. CUMHURÝYET, DEMOKRASÝ, YASAMA, YARGI.
umutabi arjantinde ne olduðunu çok iyi biliyorum. yannýz arjantindeki sistem bizden bile abuktu 10 yýl boyunca peso dolara eþitlendi,paralarý konvertibl gözükse bile tam öyle deðildi. TR nin ölüsü bile arjantine bu konuda basar. netekim 1989 tarihli 32 sayýlý karar bir tabudur ve bunu kimsenin deðiþtirmeye gücü yetmez, AKP falan hikaye ciddiye bile almam. T.Özal'ý bir çok konuda eleþtirsemde bu kambiyo kanunlarýný getirerek iyi yapmýþtýr. 1980 öncesi neydi öyle ya döviz yasak, gümrükler kotalý. tam rezillikti.
Fetullah denilen soytarýyý ben 20 yýldýr yerden yere vuruyorum,daha 4 sene önce bu forumda bunlarýn ajanlarý aleni tehdit ediyorlardý,50 kere kapýma gelecekti soytarýlar. sen kafaný yorma FETÖ nün baþýný ezecek olan bizleriz. TL nin batýþý bu reza iþlerinden baðýmsýz bir durum,bu dava sadece süreci hýzlandýrýr.
Benzer sýkýntý Bulgaristan dada olabilir mi? euro:2 leva sabit?
Global Emlak yatýrýmcýlarý Türkiye den ev almýyor diyordum. Çünkü RÜÞVET lerden dolayý iskan yasasý kevgir gibi, ve kat mülkiyeti kanunu hem yetersiz hem de kötü uygulanýyor diyordum.
Dediðimi ispatlayan bir rapor yayýnlandý. Boþuna konuþmuyoruz. Trolüðün lüzumu yok! Gerçeklerle yüzleþelim.
Emlak yatýrýmý çoðu ülkede iyi bir yatýrým aslýnda. Ama Türkiye de sahtekar müteahhite veya sahtekar kiracýya denk geldin mi ayvayý yedin. Kanunlar iþlemiyor. Bunu ben demiyorum. Global emlak yatýrýrým uzmanlarý diyor. O yüzden Ýstanbul sýralamada son sýraya geriledi.
Ýstanbul emlakta dibi gördü
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...gordu-2109742/
Urban Land Institute (ULI) ve PwC'nin uluslararasý yatýrýmcýlarýn Avrupa gayrimenkul sektörü yatýrým kararlarý hakkýndaki araþtýrmasý Gayrimenkulde Geliþen Trendler Avrupa 2018 Raporu dün yayýnlandý. Yatýrýmcýlar, geliþtiriciler, kredi verenler, aracýlar ve danýþmanlardan oluþan, uluslararasý tanýnmýþ 800'den fazla gayrimenkul profesyonelinin görüþüne göre þehirler sýralandý. Mevcut yatýrýmlar ve geliþim beklentileri açýsýndan oluþturulan listede, Türkiye'den yer alan tek kent olan Ýstanbul iç ve dýþ belirsizlikler nedeniyle 31'inci sýrada yer alarak sonuncu oldu.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/upl...nt-ank-trb.jpg
Aralýðýn ilk haftasýnda 5 milyar call pozison var..........4 üzeri atarsa bu call opsiyonlarda devreye girerse yandý keten helvasý........Bekleyip göreceðiz !!!!!!!!!!
bu yýl ocakta 3,90 üzerine attýðýnda da
4 üzeri call pozisyonlarý vardý.
4,10. 4,15
bi iþe yaramadý.
fakat bu miktar kadar deðildi.
fed faiz artýrýmýnýn kesin olmasý,
abd vergi yasasýnýn çýkmasý
bunlara raðmen paritenin
$ aleyhine olmasý
$/tl de fazla marj yokmuþ gibi geliyor.
call opsiyonlarýda az bir meblaðla kapatabilirler.
call'a karþý tcmb'nin çakma put'u da var onu da unutmayalým. Çakma da olsa put puttur. Günlük 20-30 milyon dolar reeskont dönüþünden fedakarlýk etmesi de dolar talebini azaltýyor, ama ayný anda da tcmb döviz rezervinin artýþýný yavaþlatýyor. Unutmayalým ki tcmb yakýn geçmiþteki veriler ele alýndýðýnda halihazýrdaki net rezervlerinin %90'ýna yakýnýný reeskont ödemelerinden temin etmiþ. Bu ödemeleri þu anda almýyor ve piyasada býrakýyor. Bu etki 100 baz puanlýk bir faiz artýþý ile birleþirse dövizi baskýlamaya yetebilir. Reeskont geri ödemelerini piyasada býrakmasaydý 100 baz puanlýk bir faiz artýþý yetmeyecekti. Bu ödemeleri kendi rezervine katmakla yaptýðý fedakarlýk faiz artýþý kararýnda en az 100 puan faiz tasarrufu saðlayacak gibi duruyor. 14 Aralýkta 200 baz puan artýþ yerine 100 baz puan artýþ bu nedenlerle yeterli olabilir.