No hashas no fitamin. Su akar dereleri doldurur. Yok yolunu bulur. Siril siril. Yat kulaginin ustune.
Printable View
No hashas no fitamin. Su akar dereleri doldurur. Yok yolunu bulur. Siril siril. Yat kulaginin ustune.
Bankalara birileri sonunda sağlam basmış.
Yahu sanırsın 400 milyar TL batağı yunan bankaları vermiş, adamlar bankaları yukarı yukarı sürdü durdu, malı tepede yerliye kitledilerse artık sonunda saldılar bankaları aşağıya.
tahmin edilen ve oldukça karlı bir gün..
yayı sürekli gerdiklerini söylemiştik.. hem bankalarda bunu yaptılar.. yukarı alarak.. hem de dolarda.. aşağı basarak..
ama sürdürülemezdi.. dolar bazlı bakıldığında bu durum daha da belirgindi..kartları iyi kullanarak masada kalmak önemli..
3-5 aylık bir operasyonla dolar bazında %30-40 lık kar yaptı yabancılar..haber akışını güzel kullandılar.. içerde belki de yardım gördüler.. dolar/tl 'nin stabil/aşağı yönlü olması sağlanarak..
Yarin sabah 9 da gene tanzim satis olur mu. Bu sabahkini kacirdik
Tum em para birimleri usd karsisinda ataga ugradi. Hepsinin farkli degerde gucu var. Farkli derecelerde etkilendi. Biz bir Brezilya degiliz. Bre bile degiliz. Onumuzdeki surecte en geri kalan TL ve sanirsam Ruble idi. İkisinde en yuksek deger kaybi yuksek ihtimal.
borsadan çıkıp bonoya mı giriyor bunlar benjamin kırmızı hala
Bankaların gerçeklere uygun mali tabloları eğer çıkarsa ortalığa, o zaman genele (zincirleme) yayılan bir şekilde BİST bilmem nerelere yuvarlanır gider.
4 liralardan İSC almayı anlarım da 6 liralardan almayı anlayamıyorum...
Abi boşuna batak banka rallisi denmedi son ralliye. Adamlar eskiden gözaltı pazarındaki batık şirketleri uçururdu bu sefer bankaları uçurdu. Sağolsun bademlerde doları çekti 6,25 den 5,40 bölgesine yabancıyı ihya ettiler ciddi ciddi.
Şu ortamda %15 den tahvile para falan yatırmaz yabancı dolarını yavaş yavaş alır gider, bu malların nasılsa hergün dolar satış saati belli adamlar kerizmi alsın.
Sabah 09,00 akşam 15,00 standart badem saati.
Trump:Çin ticaret anlaşması yapmak istiyor ancak ilk önce Hong Kong'a "insanca" davranması gerekiyor
helal olsun sana koca reis, bu çin haydutlarını ancak sen dağıtırsın.
Çektim bankadan kısa-orta vadede kullanacağım tüm dövizi, yastık altında dursun biraz.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dayanamayıp 5.6'dan bir gıdım dolar sattım, alttan geri alırım diye.
Çok pişmanım :)
Alacaklar bir kere, satacaklar iki kere düşünsün.
Bu Bist birey kazandırmıyor Hocam.
Bekle bekle boş.
Yıl sonuna doğru,nakit kar payı verecek sanıyorsun, ama vermiyor.
Kazanmayanlara sözüm yok, kaz***** da vermiyor, ya da %1 - %2.
2011 den bu yana, sabır diye bekleyenler de, sabrın sonuna geldiler.
Şimdi dolar alıyor, yükselirse kazanırım diyor, yükselmezse beklerim.
Sonuçta doları yine dolar, hissede ise düştüğü fiyatlardan çıkamıyor bile.
EREGL şu an 6.40 TL. arsası bundan çok eder, ISDMR bedava, ama millet almıyor.
Küçük küçük al sat yapıp ortalayanlarında karşısına algoritmik yazılımları koydular.
Bu gidişle Bist'i bitirecekler.
SPK da rahat edecek, o MEB nın dediği gibi, hani demiş ya, şu okullar olmasa, bakanlığı ne güzel yönetirdim.
O hesap.
geçen gün "garan 1.25 dolardan 1.75 dolara çıktı güzel para bıraktı" şeklinde bir mesajım olmuştu..
benzer durum bazı sanayi hisselerinde de olacak.. aceleye gerek yok.. zaten acele edenin kazanması imkansız.. jetonları mantıklı kullanarak kademeli biçimde.. eregli ve sise beğendiğim kagıtlar.. maliyetlerini dolar olarak muhasebeleştirin.. orta-uzun vadede bu iki kagıdın da potansiyelinin yuksek olduğunu düşünüyorum.. dolar bazlı %40 ve üzeri getiriler eurobond da dahi yok.. bir süre once eurobond olayına girmeye teşebbüs ettim, ancak şimdilik erteledim.. kritik miktarlara ulaşmak için başka enstrümanların dolar bazlı getiri olasılıkları daha yüksek.. eurobondların vergi olayı yerliler için ciddi bir dezevantaj (2019 için yanılmıyorsam 40 bin tl üzeri eurobond kupon getirisi için ciddi vergi var)..
diğer yandan bunlar elbette yatırım tavsiyesi değildir..
borsa , faiz ve dolar döngüsünü iyi takip etmek gerek..
üçünden de makul biçimde kar elde etmek mümkün.. en batık borsa bile kazanç fırsatı tanır kartlarını iyi oynayanlar (***) için..
(***) kagıt seçimini iyi yapan, zamanlamada başarılı ve nakitini düzgün kullananlar
KY'nin %99'u önceden haber akışına sahip olmadığı için kaybetmeye mahkumdur. kaybetmek istemiyorsan eşeğini sağlam kazığa bağlayıp bekleyeceksin.sağlam kazık son yıllarda dolar. yoksa içeriden haber akışına sahipsen bir kaç yılda dünyalığını tamamlarsın zaten.yapan varmı var.
Bunlar doğru da teorik gibi kalıyor.
Ben 1999 dan beri paranın yarısını nakit tutun diyorum, ama kimseye anlatabildiğimi sanmıyorum.
Enflasyon her resmi karartıyor.
Yukarda dolar tutuyor dedik, nasıl olsa doları dolar, eğer şu hissede tutarım dese, hem kazanacağı şüpheli, hem enflasyon götürüyor, %30 mu %40 mı ne derseniz artık.
Bu dolarizasyon konusunun beslendiği önemli noktalardan biri bu.
Adam hisse almış, çıkacak, yeterli alıcı yok.
Daha bu sabah 500 lot sat koydum, gerçekleşen 2 lot. Bir saat sürdü tamamlanması.
5.000 lot olsa, nasıl çıkacaksın.
Bu teorik doğru dediğimiz durumun en can alıcı noktası bu, al-sat yapacakın tamam da yeterli alıcı ya da satıcı varsa, yoksa yılda bir mi yakalarsın iki mi Allah bilir.
Böyle borsa olmaz.
dolar miktarını arttırmak için döviz piyasasından başka piyasalara ihtiyacın var.. dolar alıp mevduata koymak ya da eurobond almak bir stratejidir.. evet.. sağlamcıdır.. ve yüksek portföyü olan için (500 k dolar mertebesinde) sabit ve sürekli getiri de oldukça mümkün..
ancak dolar miktarını arttırmak istiyorsan başka piyasaların sunduğu fırsatlara kapalı olmamak lazım.. mesela isctr 4 tl ye düşerse bir miktar almak gayet güzel bir iddia (bet) olur.. benim beğendiğim ve takip ettiğim 5-6 kagıt var (sadece endeks 30 da), eregli isctr, şise gibi kagıtlar.. örneğin 1 dolarlık banka bir kaç ay içinde 1.5 $ a ulaşabilir.. %50 kar olasılığı mesela.. bu tür fırsatları kullanmazsan hızlı biçimde miktarını arttıramazsın..
Ama gerçek hayatta ne oluyor biliyor musunuz?
4,20 den İSC alan , 4,50 den satıyor Allah bereket versin diyerek.
Sonra 2-3 işlem daha yapıyor bu şevkle...
Aldığın kar kalmıyor.
30 senedir yaptığım iş...:)
evet.. zaten zamanlama ve nakit yönetimi.. her gün alım satım yapmak gerekmiyor sonuçta.. ancak dolar miktarını sadece döviz piyasasında spot işlem yaparak arttırmak kolay değil.. diğer piyasalarda uygun zamanlarda oluşan fırsatları kademeli ve temkinli biçimde mutlaka değerlendirmek lazım.. büyük kagıtlar.. isctr, eregli, tuprs vb.. ve bir defterde maliyetleri mutlaka yazmak lazım.. o anki kur değeri ile beraber.. sonuçta bu bir iş ve ciddi yapılmalı..
Beni tüm aracı kurumlar sever...
Arada bir (eskiden) bakardım onların payına da...
Anlardım neden sevdiklerini...
Hatırlarım,
FROTO 8.60 TL.
Halil Hoca'yla ben atladık hisseye, ben 9.40 mı ne sattım.
O hala tutuyor.
Teorideki doğrular kolay yaşanmıyor.
EGEEN' i 5 ten alıp, 12 den satan amma sevinmişti dimi.:)
Burası da can yakan gerçek kısmı...
Biliyoruz.:)
Bir ara doları reel tuttum.
Az bir sermaye ile VİOP ta dolar al-sata kalktım...
Sonucu söylememe gerek var mı?
Hani Nasreddin Hoca 60 ında saza başlamış.
Sazın sapını sol eliyle bir yerden tutup sağ elindeki mızrapla dehşet darbeler atarmış çevresindekileri kafasını kulağını patlatmak için.
Karısı : Hoca demiş...Ben mahallede saz çalanlara bakıyorum da onların sol eli sazın sapında bir aşağı bir yukarı dolanır.
Hoca şaşışır mı......
Hanım demiş, onlar benim tuttuğum yeri arıyor...
Bizim geldiğimiz nokta bu...:)
hisse aldın.. çok düşmüştü.. büyük bir kagıt.. Turkiye demek adeta.. isctr gibi..
sonra %20 arttı bir kaç haftada diyelim.. dolar ise %5 düştü..
dolar bazında yaklaşık %25 kar elde etmiş olursunuz..
bahsettiğimiz bu.. dolar miktarını arttırmak derken.. hisseyi sattığınız anda dolar alıyorsunuz..
işlem çift ayaklı..
bu tür döngüleri yakalayarak dolar miktarını arttırmak gayet mümkün.. yabancılar bunu yapıyor yıllardır..
Keşke herşey bu kadar mükemmel ve ideal olabilse :he:
risk almadan getiri olmaz..
zaten paranın hepsi ile değil ve kademeli ve temkinli diye altını çiziyorum..fırsatlar çıktığında..
zarar etme olasılığı her zaman var.. onemli olan masada kalabilmek.. ve kar ne kadar normalse zarar da o kadar normal..
sürekli kar etmek mümkün değil.. zararlı işlemleri yönetemeyenin zaten mevduattan şaşmaması lazım..
Sürekli kar etmenin mümkün olduğu borsalar var. TSX gibi.
Adam AYDA , 3 AYDA ne kadar nakit kar payı vereceğini açıklıyor, öyle alıyorsun.
Dememiz o ki, bu Bist hiç kimseye kuruş kazandırmıyor.
Geçen yazdım, PAGYO diye bir hisse var, ana sözleşmesinde, ettiği kar'ın %75 ini dağıtır diye madde var.
Adamlar dağıtıyorda. Örnektir, bunu alın diye bir tavsiyemiz yok, olamaz.
Eğer mevcut kurallar içinde bu mümkünse, diğer kar eden firmalar da bunu yapsın, yapmıyorsa almayalım.
Sen her yatırımcıdan uzmanlık gerektiren işler beklersen, o borsa borsa değil, kumarhanedir.
Ayrıca dolar konusunu artırmak adına değil, eldeki nakiti korumak adına tutuyor çoğunluk.
ben öyle alakasız kagıtlarda hiç işlem yapmam.
isctr, kchol, eregl, sise vb kagıtlar.. 5-6 tane.. bu kagıtları anlarsan çok güzel getiri elde etmek mümkün.. doların hareketleri ile beraber.. dolar bazında.. ama haberlerini, yatırımlarını takip etmek lazım.. ciddi bir iş.. resmen bir iş aslında..