Sayfa 523/999 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 4,177 - 4,184 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu başlığa gelip de dolar kuruna takıp, BİST diyenlere soruyorum...

Tamam kur düşüyor da...

Aslanlar gibi BİST neden düşer?

Kur dışarıyı takmaz da, BİST neden takar?

Ona neden destek yok?
    Bu Bist birey kazandırmıyor Hocam.

Bekle bekle boş.

Yıl sonuna doğru,nakit kar payı verecek sanıyorsun, ama vermiyor.

Kazanmayanlara sözüm yok, kaz***** da vermiyor, ya da %1 - %2.

2011 den bu yana, sabır diye bekleyenler de, sabrın sonuna geldiler.

Şimdi dolar alıyor, yükselirse kazanırım diyor, yükselmezse beklerim.

Sonuçta doları yine dolar, hissede ise düştüğü fiyatlardan çıkamıyor bile.

EREGL şu an 6.40 TL. arsası bundan çok eder, ISDMR bedava, ama millet almıyor.

Küçük küçük al sat yapıp ortalayanlarında karşısına algoritmik yazılımları koydular.

Bu gidişle Bist'i bitirecekler.

SPK da rahat edecek, o MEB nın dediği gibi, hani demiş ya, şu okullar olmasa, bakanlığı ne güzel yönetirdim.

O hesap.

geçen gün "garan 1.25 dolardan 1.75 dolara çıktı güzel para bıraktı" şeklinde bir mesajım olmuştu..

benzer durum bazı sanayi hisselerinde de olacak.. aceleye gerek yok.. zaten acele edenin kazanması imkansız.. jetonları mantıklı kullanarak kademeli biçimde.. eregli ve sise beğendiğim kagıtlar.. maliyetlerini dolar olarak muhasebeleştirin.. orta-uzun vadede bu iki kagıdın da potansiyelinin yuksek olduğunu düşünüyorum.. dolar bazlı %40 ve üzeri getiriler eurobond da dahi yok.. bir süre once eurobond olayına girmeye teşebbüs ettim, ancak şimdilik erteledim.. kritik miktarlara ulaşmak için başka enstrümanların dolar bazlı getiri olasılıkları daha yüksek.. eurobondların vergi olayı yerliler için ciddi bir dezevantaj (2019 için yanılmıyorsam 40 bin tl üzeri eurobond kupon getirisi için ciddi vergi var)..

diğer yandan bunlar elbette yatırım tavsiyesi değildir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Abi boşuna batak banka rallisi denmedi son ralliye. Adamlar eskiden gözaltı pazarındaki batık şirketleri uçururdu bu sefer bankaları uçurdu. Sağolsun bademlerde doları çekti 6,25 den 5,40 bölgesine yabancıyı ihya ettiler ciddi ciddi.
    Şu ortamda %15 den tahvile para falan yatırmaz yabancı dolarını yavaş yavaş alır gider, bu malların nasılsa hergün dolar satış saati belli adamlar kerizmi alsın.
    Sabah 09,00 akşam 15,00 standart badem saati.
    sadece bu kavrulmuş badem saatlerini takip edip şortlayan parayı bulur.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bu Bist birey kazandırmıyor Hocam.

Bekle bekle boş.

Yıl sonuna doğru,nakit kar payı verecek sanıyorsun, ama vermiyor.

Kazanmayanlara sözüm yok, kaz***** da vermiyor, ya da %1 - %2.

2011 den bu yana, sabır diye bekleyenler de, sabrın sonuna geldiler.

Şimdi dolar alıyor, yükselirse kazanırım diyor, yükselmezse beklerim.

Sonuçta doları yine dolar, hissede ise düştüğü fiyatlardan çıkamıyor bile.

EREGL şu an 6.40 TL. arsası bundan çok eder, ISDMR bedava, ama millet almıyor.

Küçük küçük al sat yapıp ortalayanlarında karşısına algoritmik yazılımları koydular.

Bu gidişle Bist'i bitirecekler.

SPK da rahat edecek, o MEB nın dediği gibi, hani demiş ya, şu okullar olmasa, bakanlığı ne güzel yönetirdim.

O hesap.
    kumarhane nin kapatılması gerekiyor,kumar kötülüklerin anasıdır. bist ve viop bu ülkenin kanseridir.

borsa , faiz ve dolar döngüsünü iyi takip etmek gerek..

üçünden de makul biçimde kar elde etmek mümkün.. en batık borsa bile kazanç fırsatı tanır kartlarını iyi oynayanlar (***) için..

(***) kagıt seçimini iyi yapan, zamanlamada başarılı ve nakitini düzgün kullananlar
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    borsa , faiz ve dolar döngüsünü iyi takip etmek gerek..

üçünden de makul biçimde kar elde etmek mümkün.. en batık borsa bile kazanç fırsatı tanır kartlarını iyi oynayanlar (***) için..

(***) kagıt seçimini iyi yapan, zamanlamada başarılı ve nakitini düzgün kullananlar
    KY'nin %99'u önceden haber akışına sahip olmadığı için kaybetmeye mahkumdur. kaybetmek istemiyorsan eşeğini sağlam kazığa bağlayıp bekleyeceksin.sağlam kazık son yıllarda dolar. yoksa içeriden haber akışına sahipsen bir kaç yılda dünyalığını tamamlarsın zaten.yapan varmı var.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    borsa , faiz ve dolar döngüsünü iyi takip etmek gerek.. üçünden de makul biçimde kar etmek mümkün.. en batık borsa bile kazanç fırsatı tanır kartlarını (***) iyi oynayanlar için..

Bunlar doğru da teorik gibi kalıyor.

Ben 1999 dan beri paranın yarısını nakit tutun diyorum, ama kimseye anlatabildiğimi sanmıyorum.

Enflasyon her resmi karartıyor.

Yukarda dolar tutuyor dedik, nasıl olsa doları dolar, eğer şu hissede tutarım dese, hem kazanacağı şüpheli, hem enflasyon götürüyor, %30 mu %40 mı ne derseniz artık.

Bu dolarizasyon konusunun beslendiği önemli noktalardan biri bu.

Adam hisse almış, çıkacak, yeterli alıcı yok.

Daha bu sabah 500 lot sat koydum, gerçekleşen 2 lot. Bir saat sürdü tamamlanması.

5.000 lot olsa, nasıl çıkacaksın.

Bu teorik doğru dediğimiz durumun en can alıcı noktası bu, al-sat yapacakın tamam da yeterli alıcı ya da satıcı varsa, yoksa yılda bir mi yakalarsın iki mi Allah bilir.

Böyle borsa olmaz.

Alıntı Originally Posted by altivec Yazıyı Oku
    KY'nin %99'u önceden haber akışına sahip olmadığı için kaybetmeye mahkumdur. kaybetmek istemiyorsan eşeğini sağlam kazığa bağlayıp bekleyeceksin.sağlam kazık son yıllarda dolar. yoksa içeriden haber akışına sahipsen bir kaç yılda dünyalığını tamamlarsın zaten.yapan varmı var.
    dolar miktarını arttırmak için döviz piyasasından başka piyasalara ihtiyacın var.. dolar alıp mevduata koymak ya da eurobond almak bir stratejidir.. evet.. sağlamcıdır.. ve yüksek portföyü olan için (500 k dolar mertebesinde) sabit ve sürekli getiri de oldukça mümkün..

ancak dolar miktarını arttırmak istiyorsan başka piyasaların sunduğu fırsatlara kapalı olmamak lazım.. mesela isctr 4 tl ye düşerse bir miktar almak gayet güzel bir iddia (bet) olur.. benim beğendiğim ve takip ettiğim 5-6 kagıt var (sadece endeks 30 da), eregli isctr, şise gibi kagıtlar.. örneğin 1 dolarlık banka bir kaç ay içinde 1.5 $ a ulaşabilir.. %50 kar olasılığı mesela.. bu tür fırsatları kullanmazsan hızlı biçimde miktarını arttıramazsın..

Sayfa 523/999 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •