2019 temettü sonrası mı beklentiniz bu yönde?
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
sn kalvin ben de hiç dokunmadım, kafam böyle daha rahat galiba. ben her temettü sonrası en iskontolu fiyatlardan toplamaya devam edeceğim. temettü mü de alır arkama yaslanırım. ha olurda iş grubu bir gün kağıdı 1 üstü kalıcı olarak taşırsa piyango olur. ismeni 7 yıl kadar sonra 0,99 dan taşıdıkları gibi.
aynen sayın nostromo. geçen sene ben kâğıdı baya alsata soktum temettüden öncede ve sonrada 98 çıktığında 98 den verdim sonra kâğıdı 81 den başlayıp aşağıya doğru toplamaya başladım. öğünden beride hiç alsat yapmadım. dediğin gibi gün gelir bir gün yukarı taşıdıklarında okutmak üzere bende bekliyorum.
dün burada sözünü etmiştik. satışlar alımlara göre hacimsiz ve buna rağmen bir alt kademede alım fırsatı veriyor. tabii teknik açıdan bu nasıl mümkün oluyor ben de bilemiyorum açıkçası. dün 0,80 kademesinde 1milyon 800bini aşkın alıma karşılık 0, 79 kademesinde 170 bin civarı satış vardı. bugün yine 0,80de alımlar 600 bin civarıyken 0,79da 300bin civarı satışla bir alt kademede alım fırsatı vermesi beni şaşırttı. bunu paylaşmak istemiştim.
demek istediğim aynı oluyor aslında. evet 0,80 satıştayken 0,80 kademesinde 600bin lot civarı alım oluyor. 0,79 alıştayken bu kademede ise 300bin lot satış oluyor. yani satmak isteyen 0,79 dan malı gönderiyor. almak isteyen 0,80den malı alıyor, portföyüne ekliyor.
yani daha da açacak olursak 0,80 maliyetle 600 bin lot portföylere girerken, her lot başı 0,79 karşılığa gelecek 300bin civarı lot portföylerden çıkıyor. ilginç gelen buydu. çünkü günlerce bir alt kademeyi beklediğimiz oldu biliyorsunuz.
tabii 0,81 satışta, 0,80 alıştayken 0,80 kademesindeki kırmızı(bu durumda 0,80alıştayken elden çıkarılan lotlar) dilime denk gelecek yüzdeyi de hesaplamak gerek belki de. neyse hepimiz için hayırlısı olur inşallah. ben nasıl olsa bekleyenlerdenim:))
dünkü veri: 230,881,443.29 // 1.437624
güncel veri: 231,035,869.17 // 1.438586
bugün 230mil. vadeli mevduat yapsanız %24'den (az yazdım %26 - %28 arası yıllık faiz var) 55 mil. kar eder. 5 mil masraf düşseniz 50 mil net kar. 1 yılda hisse başı 31 kr kar üretmiş olur. Hesap basit aslında çok rahatlıkla bu parayı verebilirler. fiyat da bu durumda 1.20 civarı oluşur. tabi asıl iş 30 kr temettü yeterli olur mu? işte bunun cevabını vermek zor.
burada kastedilen 2020 yılında hisse fiyatının 0,65 kuruş olma ihtimaliydi sanırım. temettü verimi artacaksa eğer ya ciddi bir portföy artışıyla hisse fiyatını 1.20li rakamlara çekecekler ya da yine son yıllardaki portföy erimesinin önüne geçemeyecekler. gerçi bu yıl için şu anki portföy değeri fena sayılmaz ama böyle gidecek mi bakalım.
güncel veri bugün : .00 // .000000 ortaklık payı: 44.32 diğer : 55.68 olarak gözükmekte noldu battımı yada devirmi oldu yada fona mı aktarıldı haberi olan varmı ,yoksa sistemde mi bir arıza var anlıyamadım.
düzeldi.. yalnız ortaklık pay oranı doğru.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f617d8f481.jpg
http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Portf...akliklari/MKYO
BURDAN BAKIYORUM BENDE HALA VERİ YOK.
Merhaba şu an yedek akçelerde ne kadar bir tutar var nereden bakabilirim.
Euro bund çok iyi gidiyor 3 gündür,faizlerde gerilese veride çok iyi bir artış görebiliriz.
Yabancı varlıklar sıfır görünüyor orada ki para ortaklığa ve diğer kısmına geçmiş, yani eurobondlar elden çıkarılmış mı
yalnız yönetimin bist30 kısa pozisyon almasının hakkını verelim.. 31 Ekimde karla kapatacaklar muhtemelen. [emoji3]