Eğer hata yoksa Rpd fon bugün için %2.37 getirmiş görünüyor.
Printable View
Eğer hata yoksa Rpd fon bugün için %2.37 getirmiş görünüyor.
hocam her siyasi görüşten kişi bu cehalet kampanyasının esiri durumunda o konuda haklısınız tek bir tarafa fazla yüklenmişim özür diliyorum. ama aşı karşıtı olup olmama ve yolsuzluk yanlısı olup olmama konuları eşit demokratik fikirlerin tartışması konuları değildir. misal ben kuran türkçe okunsun derim sen arapça okunsun dersin tartışırız iki eşit fikirdir. bunlar öyle değil, bunlar karanlıkla aydınlığın, ilimle bağnazlığın savaşı direk. devletin bekası için hırsızlık yağma mübahsa önce senin evinden başlasınlar diyeyim gönüllü çıkmaz, tıp sana aşıyla komplo kuruyorsa bir daha istisnasız hiçbir nedenle hastane ve eczaneye gitmeyeceğine yemin et diyeyim gönüllü çıkmaz. bill gates komplocu sahtekar değil, onun icat ettiği bilgisayarda onun ücretli ürünü windowsu ve office'i lisans anahtarını kırarak kullanan sen komplocu sahtekarsın. üstelik nankörsün. reddet abi windowsu. bill gatesin ürününü evinin gözünün içine kadar sokma göreyim.
Ilkesel fikirleriniz ideal olanlar ancak yasadigimiz dunya boyle degil bunu kabul etmekle baslamaniz iyi olacaktir [emoji4]
Insan irki icinde barindirdiklari sonsuzdur. Refahi yuksek ulkelerde de bahsettiginiz sahte kullanimlar cok yaygin afrikada da cok yaygin ikisinin nedenselleri farkli sonucu ayni
Asi olmak istemeyen biri illa neden sunmak zorunda olmamali. Ben kendim asi oldum ancak birilerini asi olmuyor diye fasizan baskici tacizler veya kurallar ile de asi olmaya zorunlu kilmak da mesela benim ilkelerime aykiri.
Her konu da fikir tartisilabilir kendimize mantiksiz veya cahil gelen fikirleri gormezden gelmek o fikirlerin olmadigini gostermez var olan yok sayilamaz. Madem biz kendini akilli sananlar her seyi bilenler sonucu degistiremiyorsak ki bakin bu ulkede hergun ne sacmaliklar ne aymazliklar oluyor duzen degismedi senelerdir. O zaman bizde de sikinti var sandigimiz kadar akilli degiliz, belki kendimizi oldugumuzdan farkli konumlarda goruyoruz.
Demokrasi, insan haklari, hukukun ustunlugu, evrensel degerler yoktur kendimizi kandirmayalim. Bu kavramlar bireye, ulkeye, irka ve cografyaya gore degiskendir. Ilkesel bazda uygulanmaz sadece kullanilir.
Bu sebep ile yormayiniz kendinizi inaniyorsaniz dogruyu yapiyorsaniz ahiretinizi kurtarirsiniz inanmiyorsaniz da vicdani rahat bir birey gozlerinizi kapatirsiniz.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
insanı iradesi ve sosyolojik özellikleri olan primat olarak gördüğüm için insanların yaptığı birçok davranışa hiç şaşırmıyorum. İrade bütün o içten gelen primat dürtülerini bastırmak ve kontrol etmek için vardır.
keşisel tercihler konusunda kesinlikle haklısınız, aids gibi bulaşmayan bir hastalık olsa kesinlikle yine haklısınız ama bu derecede bulaşıcı bir hastalıkla beni ve yakınlarımı tehlikeye atmaya ne hakkı var? toplum geleceğini ilgilendiren bir konuda özgürlük olur mu? olur derseniz o zaman insanlar askere gitmemek, ilköğretime gitmemek hatta kanunlara uymamak konusunda da özgür olmalı. peki dünya bu olgunluğa ulaştı mı? ben de hayalini kuruyorum gelecekte orduların tamamen kaldırıldığı bir dünya ama yakın zamanda imkansız. askerlik sevmediği açık olan suriyeli ve afganların ne hale düştüğü ortada. askerlik zorunluysa aşı da zorunlu olmalı. yunanistan bile kamuda zorunlu tutuyor türkiye onda da zorlamıyor bu da tuhaf bir ikiyüzlülük ne zaman bu kadar demokrat oldunuz? o da aşı masrafı çıkmasın derdinde herhalde.
Dün bahsettiğim işcepten ppz vb fon alıp satamama durumu çözülmüş, bugün talimat kabul ediyor...
Bekledigimiz gibi Mac ve nnf diger hisse yogun fonlara gore iyi getirdi borsanin eksi kapatmasina ragmen.
Rpd hisse pozisyonu sadece %6 olmasina ragmen turevde dogru pozisyondan dolayi iyi getiri elde etmis gozukuyor. Hisse portfoyu dun +3.05 idi. Darisi Ipb nin basina diyelim. 1 ileri 1 geri gidiyoruz. En azindan para kaybetmiyoruz Ipb de. Aslinda kaybediyoruzda neyse. Boyle avutayim kendimi biraz daha :)
şu bist 1350 olsada bizde girsek rpd'ye: ) ne zaman düşmeyen birşey yapmışlar deyip girmeye kalksam terste kaldığım için..yinede kıskandım lan: ) alana hayırlı olsun allah daha bol versin.
Her seferinde bu hafta toplar bu ay düzelir diye bekledim. Alternatif maliyet arttı gitti maliyeti artık başka yerden çıkarmaya çalışacağım. %50 RPD %50 ZDZ yapayım diyorum ben girince fonlar dönüyor IPB ye girmeden önce haftalık aylık 3 aylık 6 aylık çok iyi getiriler vardı ben girdim fon fetret devrine girdi. 100 günde %1,5 getiri nedir ya portföyü %100 ters repo yapsan 3 katını kazanırsın sizin yönettiğiniz portföye bir daha hayatta getirileri iyileşse bile İstanbul portföy ile işim olmaz.
RPD ve ZDZ ye ne diyorsunuz yarın girilir mi yoksa 23 eylüle kadar PPZ de beklesek daha mi iyi olur?
Ek 27613
bence fazla yükseldi 1 günde iyi olmadı RPD için. düşüşü gelir kesin.
aslında benim ayı piyasası bitişi ve boğa piyasası başlangıçları dışında borsadan uzak durmak prensibimdir. rpd dememin tek sebebi türevdeki müthiş başarıları. zdz alırsan ipb'deki hüsranı bir daha yaşama ihtimaline girmiş olursun. madem risk iştahın var al hepsiyle rpd. ben de alabilirim her gün %10 kademeli bakalım. tabi trendi aşağı kıran bir hareket gördüğün ilk gün stop olmak şartıyla. öyle her fonla yüz gün nişanlanırsan olmaz. kısmet değilmiş deyip ekmeği başkalarına bırakmayı bileceksin.
Şimdi siz böyle yazınca........
Dün internet bankacılığından fon için satış vermiştim. Paranın bugün hesaba geçmesi gerekiyordu. Saat 14.00 civarında bir mesaj geldi. Elimizde olmayan sebeplarle fon satışınız gerçekleşmemitir.Satış bugün yapılıp yarın hesaba geçecek bir gün gecikmeli olarak.Bu durumun is cep ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Tahminim sistemde bir hata olmuş. Ceremesini yatırımcı çekiyor. iyi şanslar.
Son dagilimlara gore bazi fonlarin hisse kisimlarinin saat 18 itibariyle tahmini getirileri;
GBC +0.60
AOY +0.33
TGR +0.26
RPD -0.33
IPB -0.35
TGE -0.40
Dun GBC deki Gdxj etfsi %3 civari arti kapatti. Ayrica bir gumus etf si de ayni sekilde. Bugune yansimadi bakalim yarina yansiyacak mi ?
Bence en istikrarli getiri sunan fon :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ak Portföy Dönüştürücü Teknolojiler Değişken Fonu
KT Portföy Sürdürülebilirlik Katılım Fonu
İlginç fonlar....
Tematik fon kusacagiz, tabiki cesitlensin cogalsin ama yani kistas kriterlerini bile bulmak,hesaplamak izdirap oluyor. Tamam fonlar ciksin ama basit hedefler koysunlar ;
* TL mevduat faizini gecme hedefi
* Usd mevduat faizini gecme hedefi x 2
* Usd/Try paralel getiri
* Basit Endekslerin paralel getirileri
Ben mi yanlis veya basit dusunuyorum ?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çeşit olsun ama,
İyi yönetilen fon kıtlığı var son dönemde.
Bu arada şunlar da var.
TEB Portföy Burgan Bank Para Piyasası Fon
Yapı Kredi Portföy Temiz Enerji Değişken Fon
Garanti Portföy Blockchain Teknolojileri Değişken Fon
Oyak Portföy Kıymetli Madenler Fon Sepeti Fonu
sayfalarca RPD diye bir fon konuşulmuş burada... ilgimi çekti baktım sadece 458 yatırımcısı var. adı sanı duyulmamış bir şirket... bana bist tümdeki yan tahtalar gibi bisey olduğu izlenimi verdi. kendi adıma bu fona para yatırıp gece rahat uyuyabileceğimi sanmıyorum... ama bu sadece benim fikrim...
Zaten fondan para az yatırımcı varken kazanılır, ne zaman fon isim yapar herkes koşarak gelir o zaman kaçma zamanı gelmiştir. Bir de bu fonun getirisinin hisse senedi ile alakası çok az, Viop işlemleri ile getiriyi sağlamış gibi görünüyor. Bir de sanırım halka arzlara katılarak akıllı bir iş yapıyorlar...
Merkez zorunlu karşılıkları arttırıp cephane toplamış.
Bu merkez faizi indirecek mi yoksa?
Konut satış verisi de kıllandırdı beni.
Yine bir şeyler dönüyor.
Dikkat edelim dostlar.
fonların portföyleri kurumların hesabında değil. Kurumlar sadece o portföyü yöneterek yönetim gideri alıyorlar. Gece uyumamanızı etkileyecek bir risk yok.
Ancak fonun portföyü büyüdükçe yönetimi zorlaşır getirileri genellikle düşer. Bunu çok yaşadık gördük.
şuan 40-50 milyon arası portföyü var, halka arz olan hisseler ile getiri elde ediyorlar. Portföy büyüdükçe bu tür işlemlerin etkisi düşer.
rpd evet dün güzel getirdi ama önceki 11 gündür de düşüyordu. sadece günlük getirilere bakmak veya tefasta grafiği açınca çıkan hileli 1 yıllık grafiğe bakmak yanıltabilir. 1 aylık grafiğe bakarak kararınızı verin.
ABD borsa yatırım fonlarına para girişi yılın bitmesine daha 3 ay varken 600 milyar doları aşarak yeni rekor kırdı.
6 hafta önce 497 milyar doları aşarak tarihi rekor seviyeye çıkan borsa yatırım fonları 600 milyar doların da üzerine çıkarak yeni bir basamak atladı.
Dünyanın en büyük borsa yatırım fonu olan SPDR S&P 500 ETF Trust'ın (SPY) yönetimi altındaki varlıklar da 400 milyar doların üzerine çıktı.
http://finans.gazetevatan.com/haber-...ndem/4/118304/
Bu sabahki bloomberg yayininda istanbul portfoy yonetici ortagi Turgay ozaner bu duruma benzer bi sey soyledi. Abd borsalarinda yil sonuna kadar cok ciddi dusus beklemiyorum yatirim fonlari bu duruma izin vermez, seneyi iyi getiri ile kapatip performans ucreti almak isterler gibi birsey soyledi.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Aslında risk var.
Fon sorumlusunun çılgınca bir hamle yapmayacağının hiçbir garantisi yok maalesef.
Çılgınca hamlenin içini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz.
Şimdiye kadar piyasaya yansıyan bir şey olmadı ama ne olur ne olmaz deyip, tek bir fona yüksek yüzde bağlamamak en iyisi.
tabi bunu yazmadan önce kişinin fonu portföyü ile ilgili risk sınıfı konusunu bildiğini düşünerek o konuya girmedim. Fon almak paranızın yönetimini sizin baştan kabul ettiğiniz risk sınıflandırmasına göre başkası tarafından yönetilmesine izin vermek demektir.
Ama sanırım arkadaş firmanın batacağı ve parasının kaybolacağı riskinden dolayı huzursuz. O konu koruma altında.