Sayfa 525/1002 İlkİlk ... 25425475515523524525526527535575625 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,193 - 4,200 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    sayfalarca RPD diye bir fon konuşulmuş burada... ilgimi çekti baktım sadece 458 yatırımcısı var. adı sanı duyulmamış bir şirket... bana bist tümdeki yan tahtalar gibi bisey olduğu izlenimi verdi. kendi adıma bu fona para yatırıp gece rahat uyuyabileceğimi sanmıyorum... ama bu sadece benim fikrim...
    fonların portföyleri kurumların hesabında değil. Kurumlar sadece o portföyü yöneterek yönetim gideri alıyorlar. Gece uyumamanızı etkileyecek bir risk yok.
    Ancak fonun portföyü büyüdükçe yönetimi zorlaşır getirileri genellikle düşer. Bunu çok yaşadık gördük.
    şuan 40-50 milyon arası portföyü var, halka arz olan hisseler ile getiri elde ediyorlar. Portföy büyüdükçe bu tür işlemlerin etkisi düşer.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. rpd evet dün güzel getirdi ama önceki 11 gündür de düşüyordu. sadece günlük getirilere bakmak veya tefasta grafiği açınca çıkan hileli 1 yıllık grafiğe bakmak yanıltabilir. 1 aylık grafiğe bakarak kararınızı verin.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    rpd evet dün güzel getirdi ama önceki 11 gündür de düşüyordu. sadece günlük getirilere bakmak veya tefasta grafiği açınca çıkan hileli 1 yıllık grafiğe bakmak yanıltabilir. 1 aylık grafiğe bakarak kararınızı verin.
    Ben az kala satıyordum.
    Anca mevduatı kompanse etti.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

4. ABD borsa yatırım fonlarına para girişi yılın bitmesine daha 3 ay varken 600 milyar doları aşarak yeni rekor kırdı.

6 hafta önce 497 milyar doları aşarak tarihi rekor seviyeye çıkan borsa yatırım fonları 600 milyar doların da üzerine çıkarak yeni bir basamak atladı.

Dünyanın en büyük borsa yatırım fonu olan SPDR S&P 500 ETF Trust'ın (SPY) yönetimi altındaki varlıklar da 400 milyar doların üzerine çıktı.

http://finans.gazetevatan.com/haber-...ndem/4/118304/

Bu sabahki bloomberg yayininda istanbul portfoy yonetici ortagi Turgay ozaner bu duruma benzer bi sey soyledi. Abd borsalarinda yil sonuna kadar cok ciddi dusus beklemiyorum yatirim fonlari bu duruma izin vermez, seneyi iyi getiri ile kapatip performans ucreti almak isterler gibi birsey soyledi.

Yatirim tavsiyesi degildir.

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    fonların portföyleri kurumların hesabında değil. Kurumlar sadece o portföyü yöneterek yönetim gideri alıyorlar. Gece uyumamanızı etkileyecek bir risk yok.
    Ancak fonun portföyü büyüdükçe yönetimi zorlaşır getirileri genellikle düşer. Bunu çok yaşadık gördük.
    şuan 40-50 milyon arası portföyü var, halka arz olan hisseler ile getiri elde ediyorlar. Portföy büyüdükçe bu tür işlemlerin etkisi düşer.
    Aslında risk var.
    Fon sorumlusunun çılgınca bir hamle yapmayacağının hiçbir garantisi yok maalesef.
    Çılgınca hamlenin içini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz.
    Şimdiye kadar piyasaya yansıyan bir şey olmadı ama ne olur ne olmaz deyip, tek bir fona yüksek yüzde bağlamamak en iyisi.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Aslında risk var.
    Fon sorumlusunun çılgınca bir hamle yapmayacağının hiçbir garantisi yok maalesef.
    Çılgınca hamlenin içini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz.
    Şimdiye kadar piyasaya yansıyan bir şey olmadı ama ne olur ne olmaz deyip, tek bir fona yüksek yüzde bağlamamak en iyisi.
    tabi bunu yazmadan önce kişinin fonu portföyü ile ilgili risk sınıfı konusunu bildiğini düşünerek o konuya girmedim. Fon almak paranızın yönetimini sizin baştan kabul ettiğiniz risk sınıflandırmasına göre başkası tarafından yönetilmesine izin vermek demektir.
    Ama sanırım arkadaş firmanın batacağı ve parasının kaybolacağı riskinden dolayı huzursuz. O konu koruma altında.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    tabi bunu yazmadan önce kişinin fonu portföyü ile ilgili risk sınıfı konusunu bildiğini düşünerek o konuya girmedim. Fon almak paranızın yönetimini sizin baştan kabul ettiğiniz risk sınıflandırmasına göre başkası tarafından yönetilmesine izin vermek demektir.
    Ama sanırım arkadaş firmanın batacağı ve parasının kaybolacağı riskinden dolayı huzursuz. O konu koruma altında.
    Dediğiniz gibi, firmadan bağımsız fon.
    O yüzden arkadaşların içi rahat olsun.
    Ama yönetimin hamleleri çok önemli, umarım ters işler çeviren yönetimlere rastlamayız.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Dediğiniz gibi, firmadan bağımsız fon.
    O yüzden arkadaşların içi rahat olsun.
    Ama yönetimin hamleleri çok önemli, umarım ters işler çeviren yönetimlere rastlamayız.
    sn myfinans dediğiniz kısım önemli. Ben spk olsam fon yöneten pyş lerin hiçbirinin halka açık şirketlerle organik bağı olmamasını veya olsa bile o bağı olan firmaların hisseleri ile ilgili yaptıkları işlemlere sınırlandırma ve iyi kontrol yapardım.

Sayfa 525/1002 İlkİlk ... 25425475515523524525526527535575625 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •