Benim umudum kalmadı dayucuğum 9bin bugün görülmediyse yarın heç görülmez, seni mallanduramadan ralli başlarsa deye çok gorkuyun
Printable View
TCMB'nin faiz kararı sonrası açıklamaları okunup anlaşılmaya çalışılıyor piyasa tarafından herhalde.
dayucum ben de istiyorum ama 2008 durumu var karşımızda..
kıyaslanamaz diyenlere aldırış etmem..bu bizim gerçeğimiz..
savaş olmasaydı zaten şuan 8500 altındaydık ..bunu içerden biliyorlar dayucum..
çok saçma değil mi aslında..bunların mantığı başka çalışıyor..
mantık şu: DİP NE ZAMAN OLUR..YENİ TRENDDEN HEMEN ÖNCE OLUR..
yeni trend ortamı var mı ..yok..hah olay bu..
BİST 100'de 9 bin 150 destek gibi: https://invst.ly/1b2f19
Bende 1 aylık bir hikaye yazayım , petrol fiyatlarının yukarı hareketi devamlılığı ve kalıcı olursa , jeopolitik belirsizlik artıp devam ederse , turizmden beklenen döviz gelmezse şimdilik öyle duruyor , zaten merkezde o rezervi toplayamayacağı için haziranda hiç birşeye dokunmadı diye düşünüyorum.
Daha iç siyaset hikayelerine girmeden böyle bir seneryo var .Sıcak bir yaz bekliyor bizi.
jeopolitik belirsizlik kalkarsa temmuzda 350-500 arası faiz indirimi beklerim.
bademciklerin oyununu anlamaya çalışalım..
farzedelim borsa şimdiye kadar 5500 lere kadar düşseydi..şuanki ortam dip oluşumuna müsait olur muydu..
olmazdı..yani 5500 de olsaydı şuan dip olmayacaktı..dip demek aslında başlangıç demektir..
yeni trend başlangıcı olabilecek bir ortam var mı dünyada..
bunlardan bir cacık olmaz..ben bahçeye kaçıyom..
ben rallinin ne zaman başlayacağına kadar stratejimi yaptım karaduaman bu rallide olamaz hala çakmak varken sürtürme ile ateş peşinde takılmış 2008 o zamanki argümanlarla şimdiki düzen aynı değil bu yüzden yanılması yüksek ama her gün aynı şeyleri yazmaktan yorulmuyor .:)bir tane onun gibi düşünen varmı yok bahçede güneş fazla olduğunda bunları kurup geliyor o hızla hergün yazdur:drunk:
Karaduman 1 saat içinde 2 kere bahçeye gidiyorum dedi ama hala burada 5500 hikayeside böyle:kahkah:
Pratisyen Dr yevmiyesi ile günü bitirdim
yine bir long fırsatı vermesini öngörüyorum. dışarıda olduğum zaman short fırsatı kaçmış, 70-100 arası puan alınırmış.
Yabancıdan üç yanı en yüksek hisse alımı
Hem hisse hem tahvilde alıma geçen yabancı yatırımcı 13 Haziran haftasında 1 milyar doların üstünde portföy yatırımı yaptı.
474.9 milyon dolar hisse senedi alımı
İsrail Borsası bugün +%0.27 yeni tarihi rekorunu kırdı.!!!!
Adamların güçlü üretim gücü var.!!!
İsrail'de Satınalma Gücü Paritesine (SGP) göre düzeltilmiş olarak 2023 yılında Kişi Başına Düşen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) 48356.09 ABD doları olarak kaydedilmiştir. İsrail'deki GSYİH Kişi Başına Düşen, Satınalma Gücü Paritesine göre düzeltilmiş olarak dünya ortalamasının %272'sine eşdeğerdir.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
ilk parti long 10270
İris Cibre ��
@iriscibre
·
16d
Net döviz pozisyonu salı işlemlerinde 650 Mio USD artarak 24.4 MLR USD a yükseldi
Merkez Salı günü net 600 Mio Usd alım yaptı
Merkez döviz pozisyonu Haziranda 3,6 MLR USD arttı
Altın etkisi düşüldüğünde, Merkezin 46% faize rağmen topladığı 17 günlük döviz net 1,7 MLR USD
Jeopolitik riskler döviz biriktirmeyi zorlaştırıyor
Bu hikayeye turizmde beklenenden düşük geçmesi ve petrol fiyatları yukarı yönü konulduğunda haklılık payı var
Abi burdaki arkadaşlar mikemmel ötesi, şöyle düşün
Herif eleği iki sağa sola sallıyor millet patır patır dökülüyor,
Dökülmeyenler, sen ben mertabi emlak çıtak zdx pit alper ismini unuttuğum olabilü
Yani demem o ki
Mesela mertabi dün ereğliyi sattı, tesadüfe bak ereğli bugün düşüyeahh
Sence bu tesadüf mü :he:
Karaduman dayuyu mallandurmaya ikna edersem bizim petoşu dehhliycek :)
faiz indirimi olacak diye
akbank'ı 53'ten 60'a yükselttik
inmedi... 57
işte buna ''boğaların piyasayı manipüle etmesi...'' deyoruz
neyse inmedi... sıkıntı yok
hadi biran önce TEMMUZ'DA faiz inecek beklentisini salalım piyasaya... nereden başlıyoruz bisti şişirmeye :yahoo:
bozkurt be olucak hikayeyi 2 gün önce yazdım.
gerisini bilmem :)
diyeceksin bu tahtaların özelliği ne hiç bir özelliği yok thy ve hizmet sektörünün sıkıntısından dolayı en oynanacak tahtalar endeks ağırlığı olarak badem spor bu işleri burada çok yaptı tahtalar arası
Endekis vob daytrade eden arkadaşlar, mutlak kazanmalısınız yohusa paralar dönüyor dolaşıyor bana geliyor
O yüzden iyi oynayın, kazanan ı tebrik ederim.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...ZehkDqgWAymw&s
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
fayız temmuzda iner artık..
mayış zammı işi olmayacak gibi. mayışlara zam olmazsa enfilasyon iyice iner.
fayız indirimi de gelir gibi.
bence bugün doğru karar faizin inmesi fazi koridorunun aynı kalmasıydı. MB burada yanlış yaptı gibi. siyaset tarafının da bu son karardan memnun olduğunu düşünmüyorum.
Şimdi elimizde havuç da kalmadı 30 Haziran miydi CHP kurultay muhabbeti. Orda dip yaparız temmuz enflasyon verisiyle tekrar kalkarız gibi
Faiz düşmezse pırasaya yeni müşteri çekmek zor, Karaduman dayuyu da ikna edemedik zaten :vk: