Zaten adam olsa idi şimdiye kadar uayırımcı bilgilendirme notu yayınlar neyi niye yaptığını geleceğe dönük planlaro vs yatırımcı ile paylaşıldı.
Bir.çok şirket ve patron var borsada bunu yapan .
Berna hanıma mail atalı 3 ay oldu. Tık yok.
Niye?
Çünkü cevap verecek yüz yok.
Oysa şirket ben şunları şunları değerlemeye tabi tutacağım diyerek bir liste yayınlayamaz mıydı ?
Bilerek muamma yaratılıyor ki yatırımcı uyanamasın. Hareket tarzı belirleyemesin.
Burada bu belirsizlikleri yazdım diye bana kızanlar oldu. Yazdım çünkü mantığa ve kurallara uygun olmayan şeyler yapılıyordu.
Normal durumda Şirket şu şu varlıklarımı yeniden değerlemeye tabi tutacağım. Değerleme raporlarını da KAP da yayınlayacağım. Finansal raporlara da şu şekilde yansıtacağım demesi gerekirdi.
Bilerek çakallık yapıldı
Tahsisli eğer önceden onaylanmış olsa idi değerlemenin hissenin yükselmesine olanak sağlayacak şekilde gelecekti diye düşünüyorum. İşte bu yüzden değerlemeleri bilerek muallakta bıraktı ki böylece kendisine hareket alanı yarattı.
Değerlemeleri şirketi acze düşmeyecek kadar yaptı. Mahkemeden aleyhte karar çıkacağını ve borcun EPLAST'a yükleneceğini de adı gibi biliyordu. Bilirkişi raporunu bize göstermedi ama kendisi görmedi mi?
Bundan sonra nasıl bir hareket tarzı belirleyecek tahsisli onayı ile ilgili SPK kararına bağlı bence. Özetle: Hisselerini geri alırsa farklı almazsa farklı
Konuyu uzattım ama şu fikrimi de belirtip kapatayım.
Hisseleri 20+ geri alabilirse şirket için olumlu olacaktır. Sonuçta şirkete para girmiş olacak (Şirketin patrona olan borçları silinecek) Bu da olumsuz görünen finansallarda düzelme demektir .
Ben zaman zaman hisseye girip çıktım. Dipte alıp en tepede satmadım ama nominal olarak zarar da etmedim. Bir işlemim hariç. Tahta gerçekten tam kurtlar sofrasına döndü. Döndürüldü yani.
Not. Yatırım tavsiyesi değildir. Uzman değilim. Sadece kişisel izlenimlerimi paylaştım.