Ne güzel olur, keşke öyle yapsa temettüde onlarda kalsın.
Hepsi de mantıklı, hayırlısı neyse artık.
Printable View
Pazartesi 6 ve üzeri açılışı bekliyorm ... bist de pozitif olursa tabiki
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2016 da yüzde 15 yapmıştı...
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar,
Bilançoyu kendimce inceledim.
Çeyreksel bazda esas faaliyetlerden diğer gelirler 13,8 Milyon TL artı yazmış. Elde edilmiş yaklaşık 10,8 Milyon TL karı sağlayan bu kalem olmuş.
Şirket bu sene çeyreksel bazda en fazla üretimi yapmış (24,6 milyon parça) ve en az satışı gerçekleştirmiş (17 milyon parça).
Stoklar şu anda neredeyse çeyreksel bazda üretim miktarına yakın 16 milyon parça ile.
Sanırım tesislerden birini yenileme isteklerinin sebebi bu.
Satışların yurtiçinde önceki çeyreklere yakın olması çok güzel ancak kur bu kadar yukarı çıkmışken yurtdışı satışların azalmış olması düşündürücü. Kısacası ihracat azalmış.
Birde geçen çeyreklere kıyasla ambalaj malzemesi giderlerinin 3 milyonTL fazla gider yazması karı düşüren sebeplerden biri olmuş.
Sonuç olarak, şirketin nakit para pozisyonu bu kötü dönemde faaliyet zararını telafi etmiş.
Şirket bana göre doğru yönetiliyor ve çok sağlam duruyor. Ambalaj fabrikası ile ilgili alınmış önlem, tesis yenileme düşüncesi, mevcut paranın doğru değerlendirilmesi hep doğru hareketler. Bu seneki temettünün geciktirilmesi dahi şirket adına olumlu.
Yaşadığımız zor dönemi düşününce elde edilen kar rakamı beklentilerin altında olsa da iyi denilebilir.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kendi düşüncelerimdir. Bol kazançlar ve sağlıklı günler dilerim.
Sayın phantom emeğinize sağlık...
Bist pozitif olursa ben de 6 üstü bekliyorum YTD.
çok iyi zamanda çıkmışım bu kağıttan bir cacık olmaz
Sanirsin yuksek kar beklwntisiyle 10 lari gordu simdi dusuyor tam bir ucube
Ders 1
Bilançoyu görebiliriz , speğin ne aklını okuyabiliriz ne de parasının miktarını bilebiliriz, durdo yukarı tavana, kütpo tabana....
varsa MANTIKLI cevabı olan buyursun....
Zarar açıkladı da ben kar mı anladım acaba.
500 milyon zarar yazan alark, 160 milyon zarar yazan gübre, karel, çok enteresan bir durum.
Hisse tabana gidiyor, art niyetli olmasalardı temettünün üzerine çökmezlerdi zaten, 8 aydır kullanıyorlar o parayı, hakkım helal değildir.
Ne yaptınız porselenleri düşürüp kırdınız? Kim çarptı size ?
battı dene şirketler bu kadar düşmüyor. Bu nasıl bir kepazelik anlamadım. YTD
En çok düşen 3. hisse olma şerefini de yaşadılar... Taban yapmasalar yakışmaz onlara.
Gerçekten bu borsada işlem yapmak patronların finansörü olmaktan başka birşey değil.
Klasik bir Türk filmi senaryosu daha oynanıyor. YTD
Tek kelime ile yazık...
Tamam 115 m ciro beklerken 85 yapmış (geçen yıl aynı çeyrek 95)
Tamam 16 m net kar beklerken 11 yapmış (geçen yıl aynı çeyrek 15,5)
Tamam geçen yıl 3. çeyrek faaliyet giderleri 22 m iken bu sene 30 m.
Geçen sene bu çeyrek 2,1 m amortisman ayırmışken bu sene 5 m ayırmışlar.
Peki böyle bir faaliyet performansında yeni fabrika yatırımı, eski fabrika revizyonu ne iş anlamadım ben.
Galiba yatırımcıyı 30 m üstü karlara o kadar alıştırmışlar ki tınmıyor bile. Kendi sıkletine göre gayet tatminkar kar rakamları doğal kabul edilmiş. Başka bir hikaye yazması gerek diye tam düşünüyorum, 2017 yılından dağıtacağı soğan cücüğü temettünün halen dağıtılmadığını hatırlıyorum (acı acı gülme emojisi yok yazdım bende)
Açığa alan birini sıkıştırmışlardır. Satması için sıkıştırıyorlardır.Panik yok.
şirketin değil ama patronajın değeri bu işte 5 para(lira) etmezler.Kalitesiz kumaştan takım elbise olmaz der terziler,haklılar....33 mly kar eden bir şirketin değeri bu olmamalıydı,2,5 dolarlık hisse 1 dolar,hep kazık yazık yazık,galiba nafinin hakka yürümesi herkesin kurtuluşu olacak!Bunun için dua edelim.ALLAH onları kahretsin.ben hakkımı hiç birine helal etmiyorum,8 yılımı paramın yarısını çaldılar
Bu kadarı fazla oldu bu fk lar ile borcu çok düşük çoğuda vergi borcu döviz açığı olmayan pd dd 0.65 olan hisse çok azdır borsada.. Haber akışı lazım artık toparlamak için..
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçmişte hep yazdım, bir patron eğerki 8 ay önce temettü kararı alıyorsa ve hala vermiyorsa o patrondan bir hayır beklemek zor.
Ben şahsen kuruş bile olsa o temettüyü almadan çıkmam dedim, yani bir nevi gereksiz inatlaşmadan bekledim, yoksa kötü niyetli olduklarını çok önceden anlamıştım. Yatırımcı ilişkileri sorumlusu "efenim bizim senenin son gününe kadar vermeme hakkımız var deyince çakmıştım durumu. Helal etmiyorum ben.
bilanço beklenildiği gibi değil evet, ama zaten bilanço hareketi yapmadı ki yukarı ? oyak ve marbas geldi bilanço için mal aldılarsa diye düşünüyorum onlar eğer satıyorsa o mallar alınınca sanırım yukarı bi teper en azından bugünkü gap teknik olarak kapanır..
patron için birşey söylemiyorum, herkes içinden söylesin.
.........30.06.2018....................MAL........ ...HİZMET.........KİRA...........DURAN VARLIK....TOPLAM
NG LOJİSTİK PAZ.YAT.VE
G.MENKUL A.Ş..................... 53.827.-...... 4.986.235...- 141.932.-....... 2.015.529.-.....= 7.197.523.-
........30.09.2018
NAFİ GÜRAL YATIRIM A.Ş. ....247.094.-..... 7.798.253.-... 148.205.-...... 1.624.408.-......= 9.817.960.-
NG LOJİSTİK VE NAFİ GÜRAL YATIRIM AŞ den yapılan alımlar. Alacak kısımlarında görülmediği için peşin ödendiği anlaşılıyor. Hizmet alışları herneyse giderleri şişiriyor.
................................................ ..... 01/09-2018.............07/09-2018...........01/09-2017.................07/09-2017
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ambalaj Malzemesi Giderleri............. (14.116.084)............. (7.301.085)........... (5.723.792).............. (2.532.962)
Ambalaj giderleri çeyreklik bazda yaklaşık 3 kat toplamda ise geçen seneye göre 2,5 kat artmış. Sebebi nedir anlaşılmıyor.
Bir de Mali kar yüksek olduğundan dolayı Kurumlar vergisi 9,42 mlyn TL. ye çıkınca , Kar bayağı bir törpülenmiş.
Törpülendiği halde yinede Sermayesine yakın bir kar açıklamış. Fiyatlamanın neden böyle olduğu belirsiz...
Yatırım tavsiyesi değildir. İyi seanslar
Grup Yönetimi yatırım amaçlı gayrimenkullerdeki bina ve arazilerinin rayiç değerinin 13.322.692-TL
olduğunu düşünmektedir. 30.06.2018
Grup Yönetimi yatırım amaçlı gayrimenkullerdeki bina ve arazilerinin rayiç değerinin 19.652.856-TL
olduğunu düşünmektedir. 30.09.2018
Yatırım amaçlı gayrimenkullerde bir değişiklik olmadığı halde rayiç değerlerde 6 mlyn TL. nin üzerinde bir artış düşünülmüş. Neye göre belli değil. Ve sadece bir düşünce, gerçeklerle bir alakası da yok. Dipnotlara düşünce olarak yazılmış.
Yani şuanda Varlık barışı kanunu varken ve Temmuz 2018 sonuna kadar gerçekleştirilecek değer artışlarından( Arsa,arazi,bİna...VS....) bir vergi alınmayacağı da kanunla sabitken, bu kanundan faydalanmamakta tam bir komedi.
Yani yatırım amaçlı gayrimenkullerin gerçek değeri anca bir expertiz yaptırılarak anlaşılabilir bu işler düşünerek olmaz. Bir başkasının düşüncesine görede o arsa ve binalar çok daha fazla edebilir. Düşüncelere nasıl bir sınır koyabilirizki...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Oyak ile Marbaş hisseyi 5.80 ne taşıyan iki firma bugün fena taklaya geldi 4.66 oyak ortalaması Marbaş 4.83 satış ortalaması... Yukarı oynayan speğin bu duruma düşmesine üzülüyorum kim güvenip girecek..
Iyide oyak marbasta satmasin onlar satiyo diye dusmuyormu bu
Selam millet,bol kazançlar,bilanço fırtınalarından bir tanesi...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu oyunu oynamak için oyak ve marbaş üzerinden patron almış olamaz mı?önce gel gel,sonrada yık başına alanın!!!!Hoş hiç bir ky'nın aldığınıda düşünmüyorum ya,BENCE YİNE OYUN OYNANDI..YTD
Onlar malın yüzde 90 nını aldı yıkıldıysa kendi başına yıkılmış oldu o yüzden sanmıyorum... Ya arkasından bişeyler gelecek yada bilançoya oynayan bir spek yüzde 10 darbe yedi kaçıp gidiyor o fiyata bakmaz basar gider yılda yüzde 23 faiz alabiliyor beklemez.... İnşallah arkasında bişeyler vardır ve döktürme hareketi olmuştur en azından dd ni hakkediyoruz..
umarım haklısınızdır bu kadar büyük hacimle bu düşüş hayırlı değil bence bişey var bunun altında,varsayalım dediğin gibi bu kadar malı alan kim,kim karşıladı bu satışı?Temettü desek vereceği % 8 edilen % 20 zararı karşılamıyorki!Nereden bakarsak bakalım bu şirket kötü yönetiliyor bence....ytd
Aylık takaslara baktım 300 bin lot mal kaldı 5.5 civarı alınanlardan gerisi bugün döküldü... oyak 200 bini 50 bini marbaşın..
Satış pastası baya dağınık emeklilik fonları city ve diğerleri...
Anlık alan satanlar