https://i.hizliresim.com/nyKRgD.png
Printable View
1-2 ay önce faizler düşmedi mi ????????????? Konut krediler düşmedi mi ?????????? düştü peki soruyorum ev fiatları neden füze gibi fırladı ???????????? Konut kredileri düştüğü için satılık ev fiatları aynı gün 400 se 500 oldu al sana psikoloji ..
Ev sahibine git sor neden kiraya zam yapıyorsun eeee 1 yıl geçti zam vakti der.Bu kadar basit benim psikolojik derken belki kavram tam karşılamıyor ama toplum olarak şartlanmışız.mesela lüks bir semtte ev aldın sürekli aklın fiatlardadır ben 500 e aldım acaba 600 oldumu kardamıyım .. fiatların yükselmesini isteriz düşerse mutsuz oluruz al sana psikoloji.Böyle yani yazdıklarım siyasetle , iktidarla ilgisi yoktur burası yeride değil siyaset en nefret ettiğim şeydir ben global , felsefi yazarım.Bu işler yıllardır böyledir.Cumhuriyet kurulduğunda Türkiyenin nüfusu 13 milyondu bugün 90 milyon biz mal sahibi olarak sürekli bir şeylerin artmasını zamlanmasını severiz.Maalesef yine ezilen geliri düşük evi arabası olmayan sade vatandaştır.Üzülerek söylüyorum ama gerçekler yapacak bir şey yok.
MERRİLL sol tarafta halay başı iken olacağı bu kadar.
Dön Dow dön..
DoWar dönerse Merri Teyze'de Gar.Yat. günlük +stoğuna talip olur aynen..
En zengin görmüş geçirmişi Fenerbahçe'nin başında futbolcu paralıyor.
Eğitimli kültürlü olanlar da burada hisseden civciv kuş cıkarıyor.
Adam gibi adam, kadın gibi kadın tarlada calışıyor. Fabrikada ter döküyor. Sanayide eli yüzü yağ içinde rızkını kazanıyor.
Eğitimliler facebooktan instagramdan restoranda yediği yemekleri, gittiği tatilleri, ne kadar trendy görgüsüz olduğunu paylaşıyor.
Üniversite mezunları zübük patronları ve bekçi müdürlerine yaranmak ve aldığı maaşı hakediyor görünmek için muhabbet kuşu veya papağan kılığında geziyor.
Bu toprakların okumuşu cahilinden daha tehlikeli.
Açın internet arşivlerinde gazetelerde anlı şanlı köşe yazarlarının-şairlerinin-yazarlarının 20-30 senedir yazdıklarına bakın.
%90 yabancı kitap film şairlerden yazarlardan apartma.
1996dan beri tek bir türkçe kitap-gazete*yazar okumadım. Bir kere bile pişman edecek birine rastlamadım.
Biden Trumpı fena ezdi yüzüne sen yalancısın diyor , vergi kaçırdın Putinin köpeğisin diyor.Trump dediklerin doğru der gibi gibi fazla tepki veremiyor.Dow yamultacaklar gibi bugün , Trumpın işi zor gibi geldi bana yolcudur abbas bağlasan durmaz misali.
110 liraya kozaa alacaktık ne oldu o iş yasemin hanım pazarlamaya gelmiyor mu artık...
ya bide 60 liraya cola içecektik o iş ne oldu..
yine kozaa pazarlamacısı ara sıra geliyorda cola pazarlamacısı galaksiyi terk etti herhalde.... :he:
Varlık fonu hazine garantili dış borc arıyor. Şirketleri sepete at temınatı ver hazineyide temınat göster borc bul. Aldıgın parayı köprü yol hastahane kiralarına öde. Vatandasada vergiyi artır aldıgın borcu ödet. Ödeyemezsen 7 düvel saldırıyor de. Yazık
He vallah, yapıştır gitsin Mr. Şakir kardeş..
Trumpun önünü açsalardı abd de gösteri ve ayaklanmalar olmazdı zaten..Trumpı çoktan sildiler..Trumpun son kozu borsadaki balondu..seçimden hemen önce bu da patlar, halkı görüyor anketlerde vs. Trumpun gideceğini..o yüzden seçimden önce sert bir satış beklenebilir abd borsalarında.
Brent her şeyi söylüyor bana göre...Ytd
diyorlar ya yeni dünya düzeni, korku vs ile parasal- bankacılık sistemi, düzen değişmece dijitalleşme vs..bunun için yönetimlerde de değişim lazım..mesela bizdede seçim olsaydı anketler ne derdi..bence abd ile benzer sonuçlar olurdu olacaktır da belki
adı üstünde varlık fonu...varlığın fonunun borçla ne işi var arkadaş anlamış değilim...
varlık fonu tcell de borçla almış...
cebinde beş kuruş olmayıp caka satan tipler varya...
bizim varlık fonuda aynen öyle...
500 milyon dolar ödeyip tcell alamadı gitti borç bulup aldı...
yeni dünya düzenini bir kalıba oturtmak lazım..ulusalcı bakış açısını istemez yeni düzen.. oyunu gördük ve dediki bizimkiler, dünya artık eskisi gibi olmayacak..virüsün çıkmasından hemen sonra aldık mesajı..bu mesajı aldım ve dilimle de ifade ettim bana fazla bulaşmayın demektir..
Misal DowF 27,5 üstü free flight zone TA bilmem neresine kadar..
Dolar/TL 7,6X altı da epey oyalar boyalar ortamları TA 7,45 desek ??..
Viop30 long cenneti olur böylelikle..
bist 100 de 1158 -1200 aralığı bekliyorum
Trump tekrar seçilecek. Benim lise arkadaşlarım oraya gidip yerleşenler dahi Trumpcı. Çünkü amerikalı parayı sever. Parayı seven de Amerkancı olur. Demokrat başkan demek vergi demek, sosyal politika demek, xenginden alıp fakire vermek demek. Bidena avam takımı , azınlıklar oy verir. Zengin olmak isteyen gene Trumpa verir. Bizdeki gibi. RTE gene seçilir. Hangi seçime girerse kazanır.
Azerbaycan'ın harekatı ASELS için reklam oldu İŞ yatırım yukarı sürmeye çalışıyor gibi %58 ilk alıcı.
Az bir şey alıp sattım ama o bile fazla heyecan yaratıyor, bilmediğim sektöre girmemem lazım bana göre kapalı kutu, emekli askerler filan daha iyi bilir.
bizde durum farkllı..abd nin çoğu kesimi varlıklı bizim vatandaş yoksul..dolar artarsa hükümete oy çıkmaz bizde..bu her iktidar değişiminde oluyor..vatandaş fakir cebine bakar..büyükşehirler akp den gitti..şimdi daha da kötüdür anketler..dolar yukarı akp aşağı..gerçekler bunlar..bizde de bu şekil değişecek iktidar..
Almanya eksi faiz vermesine rağmen biz daha düşük faiz veriyoruz. Fıkra gibi.
Baskın ezici Büyükşehirler ve İstanbul duble zaferi gibi mi tam Osmanlı t0kAT5yıldızlısı..
Birincilikmişmişmiş..
Eski çalarak, ölü diriltip vesair aldıklarını da düşSen, 7 yıldır sandıkTA da nal topluyo..
kabul etmesi gurur incitici olsada, bizdeki değişmeyen sistem şu: DOLAR YUKARI HÜKÜMET AŞAĞI ..bunu akp de biliyor ama önüne geçemiyor..1 yılda 300 milyar dolar sattı , %1 vergi koyduk ama ol mu yoooor..işte bu değişimin habercisi..