Sayfa 525/999 İlkİlk ... 25425475515523524525526527535575625 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 4,193 - 4,200 arası.

Konu: Viop - XXV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Güzeller güzeli Fethiye
    Gönderi
    1,803
    Blog Entries
    6
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    1270 üzerinden sat; 1250 altında longla.

kaç gündür alışkanlık bu.
    ama bu şekilde bedavadan güzel para dağıttı.
    tabi yapabilene...
    Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz

2. Fransaya posta koyuyor ertesi gün ön koşulsuz hertürlü görüşürüz diyor ab ye.

Koltuk kalkmamak ugruna herşeyi eline yüzüne bulastırıyorlar. Gerek varmıydı acıgın olmasa devlet adamı olsan cıkar ben yorulurdum bir isim söylerdn bu kişiyi desteklıyorum tecrübemide aktarmaya calısıcam kım gelirse gelsın diyebilirdin. Omuzlarda ugurlanırdın.

Ama torpilli olanları önde tuttun liyakate onem vermedın. Bu ülkenın geleceğini dolar üzerinden 25 yıl ingiliz mahkemelerını gösterip köprü yol tünel sözleşmeleri yaptın garantili.

Kendını bitirdin. Şimdide zorlanıyorsun. Hatan olmasa zorlanmazsın

sanki amerikada yaşıyoruz sonuna kadar tartışma izledim. tramp, mramp, nerde yaşarlarsa yaşasınlar hepsi aynı kafa. baydın ne kadar sakin ne kadar düzgün bir insan. ne demiş atalarımız? ama okcular tarafı değil, suyun öbür tarafından gelenler.."demokrat olsun çamurdan olsun"...
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

4.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    memur maaşları falan enflasyona endeksli olunca hükümetin kalkıp %25-30 enflasyon açıklamasını beklemek zor...dikkat ederseniz hep %10-12 civarı açıklanıyor...oysa gerçek çok daha yüksek...

2 sene önce dolar patlamadan hemen evvel 8 tl ye aldığım 1 kutu sıvı sabun şu an 20 tl...1 lt günlük süt 2,5 tl idi BİM'de şu an 3,90 tl...2 sene önce kg 30 tl olan ezine peynir şu an 55 tl...nerede bu %10-12 enflasyon?

bir tek sebze meyve fiyatları biraz daha makul arttı...o da bir ara çıldırmıştı malum çadırlar kurulmuştu...bunun dışında temizlik malzemeleri, gıda v.s. hayvan gibi artış var fiyatlarda...

Anlattığınız şeylerin hepsi doğru farkılı bir şey de olmaz.Türkiyede işler böyle yürüyor.Çünkü maalesef Türk insanının beyni yıkanmış ev sahibi her yıl kiraya otomatik zam yapar değil mi ? Çünkü böyle bir hareket düşünce onun beynine yerleştirilmi her yıl artıracak kirayı 1000 tl ertesi yıl 1250 sonra 1500 vs... önü kesilmez ev sahibine sorsan petrol mü arttı da zam yapıyon diye sorsan sen ne diyon der çünkü düşüncesizce zam yapar.Her şeye zam neden yapılır maliyetler artarsa zam yapılır.Ama böyle bir şey yok tamamen psikolojik ne zaman zam kabul görmez insanlar satın almaşsa kabul görmez peynir 25 tl kimsae almaşsa 20 yede düşer 15 e de ama almak zorundasın temel ihtiyaç , ev sahibir kirayı artırmassan evden çıkarır mecburen artırırsın ama kiralık evler çoğalırsa o zaman yola gelir.İşte böyle bir girdap var.Ama avrupadaki mentalite 1 demet maydanoz 1 Euro ise yıllar geçse bile fiat değişmez çünkü insanlarda zengin olma hırsı yok , ihtiyaçları bellidir.Biraz anlatmaya çalıştım.Enflasyon tamamen psikolojik.Birde Türkiyede insanlarda zengin olma hırsı var.Bakın canlı bir örnekBüyük marketlerden birinde küçük şişe suyun fiatını 50 kuruş gördüm kendi kendime ucuzmuş dedim .marketten çıkdım iki adım ötede dükkanda su 1 tl sonra çok işlek bir cadde olan lüks semtte baktım aynı şişe su 2 tl.Ben bunu 1 günde gördüm tesadüfen.karpuz tarlada 40 kuruş pazarda 1,5 tl manavda 2 tl yani böyle soygunculuğun yaşandığı bir ortamda enflasyon şöyledir böyledir konuşma değerlendirme gibi bir şansımız var mı?
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

5. Şehir hastanelerine ödediğin 8 aylık kira ile 3 tane şehir hastahanesi yapabilirdin. Osmangaziye ilk 6 ayda 1.6 milyar lira garanti para ödedin. Osmangazinin normal maliyeti 5 milyar tl civarı. 1 liralık işi 10 15 liraya verip 25 yıl bu ülkeyi esir bıraktın. Biz gitsekde para bize akacak zihniyeti güttün bunu nıye yaptın yazık değilmi bu insanlara. Ülkede hayvan gibi yasıyoruz ne refahımız ne tatilimiz ne lüksümüz var. Ülkenın %45 i asgari ücretli 2.300 lira ile yasamaya calısıyor.

Ve sen bu sözleşmeleri reva gördün. Ayıp ettin.. Kendın yaptın hırs ugruna. Hak yedin.

6. Son olarak bu ülkenın zengin görmüş geçirmiş eğitimli kültürlü insanlara ihtiyacı var. Hiçbir şeye tamah etmeyen o zengınlıgı yasamıs ülkesı için faydalı olmaya calısan fakirin elıne dini vatanı verip sömürmeyen adam gibi adamlara ihtiyac var.

Enflasyon psikolojik diyeni de görmedim duymadım demem artık.
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by sazeli Yazıyı Oku
    Anlattığınız şeylerin hepsi doğru farkılı bir şey de olmaz.Türkiyede işler böyle yürüyor.Çünkü maalesef Türk insanının beyni yıkanmış ev sahibi her yıl kiraya otomatik zam yapar değil mi ? Çünkü böyle bir hareket düşünce onun beynine yerleştirilmi her yıl artıracak kirayı 1000 tl ertesi yıl 1250 sonra 1500 vs... önü kesilmez ev sahibine sorsan petrol mü arttı da zam yapıyon diye sorsan sen ne diyon der çünkü düşüncesizce zam yapar.Her şeye zam neden yapılır maliyetler artarsa zam yapılır.Ama böyle bir şey yok tamamen psikolojik ne zaman zam kabul görmez insanlar satın almaşsa kabul görmez peynir 25 tl kimsae almaşsa 20 yede düşer 15 e de ama almak zorundasın temel ihtiyaç , ev sahibir kirayı artırmassan evden çıkarır mecburen artırırsın ama kiralık evler çoğalırsa o zaman yola gelir.İşte böyle bir girdap var.Ama avrupadaki mentalite 1 demet maydanoz 1 Euro ise yıllar geçse bile fiat değişmez çünkü insanlarda zengin olma hırsı yok , ihtiyaçları bellidir.Biraz anlatmaya çalıştım.Enflasyon tamamen psikolojik.Birde Türkiyede insanlarda zengin olma hırsı var.Bakın canlı bir örnekBüyük marketlerden birinde küçük şişe suyun fiatını 50 kuruş gördüm kendi kendime ucuzmuş dedim .marketten çıkdım iki adım ötede dükkanda su 1 tl sonra çok işlek bir cadde olan lüks semtte baktım aynı şişe su 2 tl.Ben bunu 1 günde gördüm tesadüfen.karpuz tarlada 40 kuruş pazarda 1,5 tl manavda 2 tl yani böyle soygunculuğun yaşandığı bir ortamda enflasyon şöyledir böyledir konuşma değerlendirme gibi bir şansımız var mı?
    Güzel kardeşim güzel abim yapma etme. Bu yıl 1000 lira ile 1000 ekmek alıyorsan, 20 kilo peynir alıyorsan 130 dolar alıyorsan 2 gram altın alıyorsaneğer, seneye de 1000 lirayla aynı şeyleri alabilirsen ne kiran artar, ne maydanozun fiyatı artar ne peynirin.

Enflasyon psikolojik değil gerçek. Bu yukarıda dediklerim olursa, paranın değerini dövize altına karşı koruyabilirsen enflasyon olmaz. Bak aşağıda grafik ekliyorum. Bir tanesi altının dolara karşı grafiği diğeri altının TL'ye karşı grafiği. Senin paran buz gibi erirken nasıl enflasyon olmasın.

Bak bu Altının dolara karşı değeri. Altın 2011 yılında 1900 dolar. Yıl 2020 hala 1900 dolar. Amerikada 2011 yılında 1900 dolar olan kira ile 2020 yılında 1900 dolar olan kira aynı değere sahip.

Bu da altının TL'ye karşı grafiği. 2011 110 TL 2020 yılında 470 TL. 2011 yılında 1000 TL kira ile 9 gram altın alınırken şimdi aynı kira olsa 2 gram altın alınır. SAdece altın değil herşey aynı oranda zamlandı. Aslında fiyatı artmadı senin paran değer kaybetti. 2011 yılında kiran 1000 lirayken şimdi 4200 liraysa eğer hiç zamlanmamış demektir. İkisi de 9 gram altına eşdeğer çünkü. SAdece kira değil peynir zeytin araba maydanoz için de aynı hesabı yapabilirsin. Lütfen yap.

Sayfa 525/999 İlkİlk ... 25425475515523524525526527535575625 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •