Teşekkürler. :ok:
Printable View
Baktım da Rbh'taki büyümede gayet hormonlu olmuş.
07.01.2020 - yatırımcı sayısı: 89 - portföy büyüklüğü 2,7m
07.07.2020 - yatırımcı sayısı: 280 - portföy büyüklüğü 12,3m
07.01.2021 - yatırımcı sayısı: 3845 - portföy büyüklüğü 143,8m
Arkadaşlar Global Menkul Değerlerin EBD ve ECA Birinci ve İkinci değişken fonları sanki gözden kaçmış gibi. Gördüğüm kadarı ile getirileri fena değil. Bugün ikisine de bir mktar alım girdim. Bakalım performansları nasıl gidecek.
Herkese merhaba,
1 aydır deneme amaçlı yatırım fonlarından oluşturduğum bir sepetim var. Fena gitmiyor. Bunun dışında BES'te 2 adet daha poliçem var. Bunlardan 2.sini yatırım amaçlı geçen sene ekim gibi açtım, altın ve eurobond etkisiyle yaklaşık %40 artış oldu. Ama o zaman yatırım fonlarını bu kadar iyi bilmiyordum. Forum sayesinde daha iyi tanıdım yatırım fonlarını. BES te çok çeşit yok açıkçası. Allianz olduğu için Karma fon iyi getiriyor ama onda da Dolar etkisi fazla.
Kısaca şunu sormak istiyorum, BES yerine Yatırım Fonlarından sepet yapmak daha mantıklımıdır. Bir de genele bakınca BES fonları iyi yönetilmiyor yada uzun vadeli oldukları için daha az kayba odaklanmışlar sanki.
Tüm arkadaşlara, özellikle hellistheothers ve tradestop a ayrıca teşekkür ederim. Bilgilendirmeleriniz için
işin ilginci, bir aydır gözle görünen, son günlerde daha da belirginleşen performans kaybına rağmen pay sayısındaki hormonlu artışın devam etmesi. performans düşmeye, buna karşın hormonlu artış ta artmaya devam ediyor. bir de bir yıl önce yüzüne bakılmayan fon, özellikle son 6 ayda ne kadar çok büyümüş.
Şu anki piyasada defans yapmak bana mantıklı gelmiyor. topyekün saldırmak lazım hsyf'lerle yani çeşme akarken doldurmak lazım. Ayrıca defansı ne ile yapacaksın? altın ve dolar ile... e onlar da rezil durumda. şu an full hseyflerde (parayı bölüştürerek) beklemek daha mantıklı bence.
Düşüşlerin hepsi alım fırsatı olarak dönüyor epeydir. Öyle şelalelik bir durum da yok.
RBH kartonsan ve konya gibi üst üste tavan giden hisselerin ekmeğini yedi uzun süre. Herkesin dikkatini çekti. RBH deki yatırımcı sayısı iyice arttı. Ama yükselişte olan hisseler duraklamaya veya düşmeye başladı. Şimdi bunun sıkıntısını yaşıyor olabilir.
TCD
06.01.2021 Yatırımcı sayısı:9.828 Portföy 750 milyon
07.01.2021 Yatırımcı sayısı:10.311 Portföy 801 milyon
1 gündeki artış acayip.
Allah sonumuzu hayretsin.
Selamlar Dali45.
56 yaşınıza kadar düzenli döviz ve altın yatırımı yapmayı düşünüyorsanız bunu bes üzerinden yapmanız %25 devlet katkısı sebebiyle mantıklı.
Bunun dışında, beste özellikle de hisse senedi fonlarında kısıtlı fon seçeneği var, ileride tefastaki fonlarda ya da diğer emeklilik şirketleri fonlarıda alıma açılırsa durum değişir.
Bende hem bes var hemde bes dışında fon yatırımı yapıyorum.
Ana yatırım portföyüm bes dışında. Bes i emeklilik yaşımı 4 yıl erkene, 60tan 56ya düşürmeyi garantilemek için devam ediyorum.
Aslında devlet katkısı nedeniyle uzun vade yatırım için Bes mantıklı. Ama devlet katkisinin düşük getirisi, acil para lazım olduğunda kısmi para çekilememesi, fon seçeneği kısıtlı olması ana dezavantajlar.
Saygılar
Yok üstad şu anda ppz bir numara
Mevduat lan kafa kafaya gidiyor
Bugün brüt 18.10M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar bi tanıdık için fon alicam 2 gündür alamıyorum, iptale düşüyor nedenini bilen var mı
birisi sabah 8 de alış gir dedi bugün de sabah 8 de alış girdim ama henüz bir alış gözükmüyor
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tbey35 selam,
elimde çok kar etiğim %5 (üzeri) olan hysf leri satmıştım.
daha az olanları tutuyorum. bir de orta halli agresif fid, acd, okd ve gma hala duruyor. Bir de spot hisse var burada daha hızlı olabiliyorsun.
Bugün endeksin 1500 üzerinde kapanacağını umarak hysf lere de girdim.
Ancak bu sefer hegdge amaçlı guh, aft ve gbc de aldım. (Bana göre daha iyi hedge olur çünkü doların düşünün devam edeceğine inandığım için onsdan veya nasd** tan kısa vadede kaybetmem diye düşündüm)
Ama ağırlık %10 likit %30 Hedge % , %20 orta halli değişken %35 de yurtiçi hysf gibi oldu.
hala riskli biliyorum ama fırsatı olursa kaçırmak istemiyorum :)
1-2 haftaya farklı portföy yapabilirim, belki önümüzdeki hafta benim sağım solum belli olmaz :)
yatırım tavsiyesi olmasın ha :)
Merhaba arkadaşlar,
Fon konusunda bilgisi olmayan Bir ahbabım bana sordu bende size danışıyorum.Kendisine en az beş yıl lağzım olmayacak bir parayı dolar yerine fona yatırıp takip yapmadan 5 yıl sonunda dolardan daha iyi olacak fonlar varmıdır?Hangileridir?
Normalde sanırım bu arkadaşınız basitçe dolara yatırıp, bunu takip etmeyip, 5 yıl tutabilecek biri olarak anladım. Dolara ek getiri istiyor. Normalde dolar mevduat ve dolar katılım hesapları bu duruma uygun, ama getirileri şuan enflasyona göre düşüktür. Ayrıca sanırım, 1 yıla kadar %20, 1 yıldan uzunda %18 stopaj var.
Eurobond fonları ve yabancı borçlanma araçları fonları uzun vadede dolara yatırım yapmak isteyip, dolar mevduatını geçmeyi isteyenleri hedeflemekte. Aynı şekilde Döviz kira sertifikası fonları da, döviz katılım hesaplarının üstünde getiri arayanlar için öneriliyor.
Daha risk alabilirim diyenler için, yabancı hisse senedi fonları, altın fonları, yabancı fon sepeti fonları veya bunlardan bir sepet yapılabilir tabiki. Ama bu saydıklarım yatırım yaptıktan sonra en azından ayda bir takip isteyen(Sepet yapılırsa ve zaman içinde kendi haline bırakılırsa, sepet içindeki ağırlıkların değişmesi yüksek ihtimal) ve riski daha yüksek fonlardır.
Her şey borsaya bağlı. Ocak ayı on iki aylık bilanço açıklama dönemi. Bu durum ay sonuna kadar sürer sanırım. Hisse bazlı hareketler ön plana çıkar. Bu ay içinde olmasa da önümüzdeki ay kar satışlarının gelmesini normal karşılamak lazım. Bu ay braz yatay biraz yükselerek hareketini sürdürür diye düşünüyorum. Ama satış gelirse de ona göre hazırlıklı olmak şimdiden B planı yapmak gerekir. Bırak hisse fonlarını değişkenler bile ciddi zarar yazabilir. Takipteyiz. Bol kazançlar
Merkez kur - 0,77
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Açıkcası altın dolar değil ppf/mevduatta mı tutmak iyi olur diye düşünmüştüm. Amacım uzun vadede mevduattan büyük kazanım elde etmek. Okuduğum kadarıyla daha da büyük kazanımlar elde edilebiliyor.
İlk defa fon yatırımı yaptığım için borsa düşecek beklentisinde HSYF fonları satılıp likite dönülür mü bilemedim?
Uzun dönemde HSYF borsa düşse de çıksada elimde tutarsam ne kaybederim?
Hayırlı kazançlar
Burada bir arkadaş yazınca odv fonuna baktım da , geçenlerde stopajı sıfırlanan fonlarla ilgili sürünceme çözülmüşmüydü hatırlayamadığımdan buraya ekliyim dedim. Satış tarihinden bağımsız olarak sıfırlanmış stopajlar...
"Resmi Gazete’de yayınlanan yeni düzenleme ile 23.12.2020-31.03.2021 tarihleri arasında alınan ODV - Ak Portföy Üçüncü Fon Sepeti Fonu'ndan elde edilen gelir ve kazançlara, fonun satış tarihinden bağımsız olarak %0 stopaj uygulanacaktır. "
https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/ODV
İş Bankası ile çalışıyorum, saatten bağımsız tüm emirlerim gerçekleşiyor. 12:29'a kadar girdiysem aynı gün, 12:30'dan sonra girdiysem sonraki gün.
Bence kurumunuzla görüşüp, sebebini öğrenmeye çalışın, almaya çalıştığınız fon özelinde bir durum olabilir. Asgari talep adedi, arzının olmaması vb.
NNF portföyü Kap'ta açıklamış.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/897789
Bist ufak düzeltmelerle 200 binlere giderse çok kişi mutsuz olur.
Kime sorsak piyasadan çıkmış sağlam düzeltme bekliyor :)
Saygılar.
Sistemden istediğiniz zaman çıkabilirsiniz ama sistemdeki paranız kesinti ile 15-20 gün civarı bekledikten sonra yatar.
Bes sistemi ile ilgili ayrintili bilgi için aşağıdaki siteye ve bes şirketleri sitelerine göz atabilirsiniz.
https://www.egm.org.tr/bireysel-emek...eklilik-nedir/
Bes ile ilgili sorularınızı da ilgili forum sayfasına yazabilirsiniz.
https://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=102
Yaşınıza göre tavsiyem, tasarruf, yatırım ve finansal özgürlük konusunda okumalar yapmak(internette bol kaynak var), ve bir önce uygulmaya geçerek bileşik getiri çarklarını çalıştırmanız ve kar topu etkisini maksimuma çıkarmanızdır.