Bugün bir grup girdi hisseye, Tspor ile birlikte beş hisseye tavan yaptırdı. Bist te hacimler düşük olduğu için 100 kişi toplansa çoğu hisseyi tavana götürebilir...
Printable View
Omega hocam inan dalmaya korkuyorum
Ben girsem dolar direk 4.8 e cekilir
Birde bu ara tabiki siz daha iyi bilirsiniz
Destek direnc hikaye olmus malesef
Bunu anlamadim 5.5 e kadar faizde kalip ondan sonra mi dolara geceyim hocam?
Valla ufuk hocam video atmis
Mahfi hocamda dokturmus
O videodan onu cikardim ben :(
Vakıfbank Risksiz Likit Fon(6 fon) 11.11.2018-11.12.2018 tarihleri arasında %2.23 getirmiş. Yani yıllık 26.76 getiririsi var(tabi bu değişebilir). Şu anda mevduattan iyi duruyor. Ayrıca vergisi de %10 diye biliyorum...
iyi akşamlar,sizlere Burgan bank digital bankacıkla yaşadığım deneyimi anlatmak isterim.Digitalde hesap açtım, 48 saat içerisinde hesabım aktif oldu.Başka bir bankadan hesaba tranfer yaptıp,yanlız transferden hemen önce Burgandakı güncel vadeleri kontrol ettim,vadeli hesabı açtım oran bankanın internet sayfasında gösterilenden 25 baz puan azdı neyse güncellenmemiştir dedim geçtim,dekontu indirdim,faiz oranı yazmıyor,vade dönüş miktarı yazmıyor sadece miktar ve tarih var,bu beni rahatsız etti,iyiki fazla para göndermemişim dedim.Gelelim asıl meseleye 1 hafta sonra sim kartım değişti,malum bankalarda güvenli nedeniyle numara bloke oluyor,5 ayrı bankada bloke işlemini takrıbı 1-2 dakıkada çözdüm,hatta müşteri temsilcisine bile bağlanmama gerek kalmadı(en para harıç),gelelim Burgan banka 3 gündür arıyorum,güvenlik sorularına cevap veriyorum,sim kartı blokesi hala kaldırılmadı,yanı 3 gündür bankada işlem yapamıyorum,hesabımı göremıyorum,Bakalım kaç günde olucak.Bilginiz olsun istedim,başka bankalarda birkaç dakika Burgan da 3 gün ve hala bekliyorum.
Bu akşam bloomberg te 2 yıllık ihalenin (şu an aynı vade 21,37 olmasına karşın) 18,66 faizle sonuçlandığını ve buna anlam vermedikleri söylendi. Söylendiğine göre ihalenin toplam 2 milyonluk olan bölümünden 1.5 milyonluk teklifi ihaleden önce bir kurum (muhtemelen kamu bankası) teklif edilmiş.
Yani kasımdaki ihale iptallerinden sonra çok sığ bir teklifle faiz zoraki düşürülmek isteniyormuş gibi görüntü oluşmuş.
Diğer yandan kasım ayı büyümede tek iyi kalem olan ihracatın artmasına karşın ithalatın azalması üreticilerin ellerindeki stokları nakte çevirmek istenmesinden oluşmuş.
Yani ekonomik koşullar teyid etmeden zorla faiz indirmenin nereye kadar gideceğini çok eski çiller, daha yeni MB şok oranda faiz artırımları yaptığı bilinirken bunu nasıl değerlendirmek lazım.
Baz senaryoya göre 2019 un 1 çeyreği sonunda kimilerine göre enflasyon düşmeye başlayacağından ve MB nın 12 aylık eflasyon anketi olan yüzde 16 lık oran dikkate alınırsa 2019 da TL de kalmak dolara göre (ki buna halk tv ekonomist yorumcuları da katılıyor) daha avantajlı.
Halk tv ekonomist yorumcularına göre 5.30 dan dolar alan birinin bir yıl sonraki maliyeti yüzde 23 faiz nedeniyle 6.50 nin üzerinde olur. (Doların yüzde 4 lük faiz getirisi düşüldüğünde)
Doları içte patlatacak amerika-almanya ile dalaşmak gibi (ki seçim öncesi bile buna artık cesaret edilemiyor) dış siyasi konjektürde bir değişim olmayacağı ve içte de MHP nin sayısal desteği ile milliyetçi cephenin aynı gücü ile devam edeceği hesap ediliyor anlaşılan.
Bana göre burada iki şey eksik hesap ediliyor olabilir. Birincisi kaybedilen büyük güvensizlik (dolar şoku) nasıl olacak ta içte ve dışta tersine dönecek. Ki 2019 un ekonomik açıdan kayıp bir yıl olacağı varsayılırken. Bütçede imar affı, bedelli, turizm gelirlerindeki artış, 250 bine inen vatandaşlık vs. ile destek olmaya çalışılmasına karşın yapılacak maaş zamları, durgun ekonomideki büyük vergi kayıpları nasıl telafi edilecek belli değil.
İkinci konu, işsizlikten ve yüzde 100 zamlarla ekonomik krizden bunalan halkın seçimde nasıl bir tepki göstereceğini kim bilebilir. Seçim öncesi afrin vs. gibi fıratın doğusundaki bir harekatı ise USA izin vermeyecekmiş gibi görünürken tüm bu olumsuzlukta milliyetçi oylara muhtaç olan koalisyon galip gelebilecek mi?
Bu iç konjktürden dıştaki yatırımcıların 2019 için verecekleri kararlarda etkili olmayacak mı?
Her belirsizlik öncesi satış yönündeki klasik davranış, şu seçime çok kısa süre kalan dönemde TL de de bir satış söz konusu olacak mı?
Secimden once Firat dogusuna girilirse net kazanimlar olabilir. Mutlaka bir plan vardir . Hic bir secim bos gecmedi. Yilbasindan sonra gormeye baslariz. Ankara- Istanbuldan birisi muhalefete gecmezse (bence gecmeyecek) zaten komadaki muhalefet tamamen nakavt olur. (Partim yok, hicbirini sevmiyorum.)
Ben Subat sonuna kadar %50 TL faiz %50 USD deyim. Mart itibariyla uygun olursa full USD ye gececegim daha da TL ye kolay kolay donmem. Elimde satilik gayrimenkuller var onlari nakite cevirebilirsem onlari da ayni sekilde degerlendirmeyi dusunuyorum. Oturdugum ev disinda gerek yok. Sonra da musait zamanda eurobond. TL ile ugrasmaktan omur tukendi sonucta birsey yok.Calis cabala risk al ayni miktarda USD ye sahipsin 10 sene sonra. Ne gerek var.
Yatirim tavsiyesi degildir.
12 Aralık Aydınlık:
30 dan fazla finans kuruluşu ile Washington da sır toplantı: %27 faiz teklif edildi. Yatırımcılar kabul etmedi.
Londra swap 31 olmuş.burada mevduat yerlerde sürünüyor.neden?
bence tl istemiyorlar.çunku 30 la alsalar 60 la kredi vermeleri gerekir.60 la kimse kredi talep etmez.peki mevduatçı parasını nasıl enflasyona karsı koruyacak?asıl soru bu.?
mb dolartl de viobta short pozisyon açmış durumda ve karda.RXPU bu konuda ne düşünüyor.işe yararmı.bence yaramaz.
piyasa riski gördüğü anda abanır.ama ne zaman.?
Omega 5 mi 6 misin cok bilmis arkadaş... Hani borsa ralli yapacakti...cok iddialiydin.. Bigun 300 puan cikiyorsa oburgun 500 dusuyor yedire yedire... İsin gucun burda akil vermek millete..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, partisinin Denizli ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının ittifak görüşmeleri çerçevesinde adaylıktan çekildiğini bildirdi.
3 büyük şehirde aday çıkarmayan bahçeli artık diğer şehirlerde açıkladığı adaylarıda çekiyor. saray çek diyor bahçeli peki diyor.
Mhp dükkanı kapatmalı akpye ilhak etmeli.
Bu nasıl risksiz Likit Fon oluyor bilmiyorum belki adı öyle ama içeriğinde özel sektör tahvili ve finansman bonosu getiriyi yükseltiyor.
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...-piyasasi-fonu
Burgan bank digital bankacılık,sim kart blokesi 4 gündür kaldırılamadığı için,bankaya giriş yapamıyorum.4 gündür bankayı arıyorum,aciliyetini bildiriyorum ve 1 dakikada başka bankalarda çözülen sim kart blokesi 4.gün çözülemedi.İlgilenenlerin bilgisize
faizlerde hedef 45tir .25-5=20+25=45.ilk olarak oraya gidicez diyor graph.orda sonra düşüş olucak.2019da.
aslında devamlı tl faizde kalarakta karlı çıkılabilir.çunku faizler cıkıyor.inerken karlı olunabilir.
chuky gibi düşünmek lazım.iyi oran bulunca uzun yapıp karlı çıkılabilir.
Merhaba,
VIOP'ta fiziki bir döviz teslimatı olmadığı için merkez bankası elindeki TL serbestisi ile müdahale ediyor.
Ama işin yön gösterme tarafına, fiziki tarafına değil. Yani merkez bankası yabancı marka araç için sigorta primi satın almak isteyenlere aracın kaza günündeki TL değeri üzerinden bir kasko yapıyor.
Amaaaa bu kasko sadece kaza günündeki aracın değerini TL olarak ödüyor. Yani kesinlikle aracın muadilini sana veririm demiyor (fiziki dolar teslimi). Eğer araç sahibi elindeki bu para ile gidip yeni bir araç almak isterse merkez bu aşamaya karışmıyor. Alabilirde alamayabilirde.
Yani merkez kaza günü aracın bedelini TL karşılığı hesabınıza yatırdığında eğer piyasaya çıkıp kazada pert olan aracınızı talep ettiğinizde piyasa merkezin hesabınıza yatırdığı TL para ile size yeni araç veriyorsa kasko işe yaramış demektir.
Amaaaa, düşününki o gün kış kıyamet koptu, herkesin aracı pert oldu. Merkez herkesin o günkü araç bedellerini hesaplarına TL olarak yatırdı ve bu güruh hep birlikte piyasadan yeni araç talep etti. İşte o zaman bu kasko pek fayda sağlamayabilir.
O nedenle merkezin VIOP işlemlerini çolak kasko olarak nitelendirebiliriz. Yani arkasında tam bir reasurans yok. (ingilizce: reassurance) Örneğin forward işlemlerinde ise bildiğim kadarıyla yabancı bankalar üzerinden tam bir reasurans sağlanıyor.
O nedenle merkezin VIOP'ta açtığı rekabetçi kontratları benzer şekilde ve rekabetçi forward faizleri ile uluslararası reasürans desteği almadan açabilmesi zor. (NOT: bir ara merkez yıllık %8 faiz oranı ile hatta ara ara eksi faiz ile VIOP'ta kontrat açıyordu). Forward piyasasında bunu yapması tabii ki imkansız.
Merkezin gücü ancak çolak kaskoya yeter.
Evet rxpu.mb isin pisikolojisine oynuyor.
Nede olsa baskan sosyoloji mezunu[emoji39]
Aslında VIOP'tan ziyade NDF'lerden ettiği anormal zarar piyasanın gözünden kaçıyor. Son 1 yıldır NDF'lerden merkez 13 milyar TL'nin üzerinde zarar etmiş.
NDF: Non deliverable forward. (VIOP Borsasının dışında merkez ile bankalar arasında gerçekleştirilen fiziki teslimatsız TL uzlaşmalı vadeli döviz satış işlemleri.)
bddk ya şikayetinizi bildirin. hızlı dönüş yapacaklardır
https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet/Home/Bildirim
taze oran ünlü menkul swap 32 gün 26.5% min 1M
Ben de burgan dijital'e geçisi değerlendiriyorum. Ama sanırım şubedeki müşteri temsilcisi sizi direk tanıdığı için SIM kart blokesinin açılması daha kısa sürüyor.
Dijital kanalda sizi bire bir tanıyan bir mt olmadığı için süreç uzuyor olabilir. Bence acil olarak dijital şube için de en az bir adet sizi teihis edebilecek bir mt atanmalı. Bu nasıl yapılır onu bilemiyorum ama bir şekilde şubeden tamamen kopabilmek için bu şekilde bir bağ gerekli.
mevduat karşılığı 26.5% neti için 15% stopaj düşeceksiniz.
Akbank para piyasası fonu mk haftalık 26ya
Aylık 25.7ye geliyor, günlükte mecraları kullanıp bitirenler için para piyasası fonları alternatif olabilir..
Bankalar swap yapiyormu acaba?
faiz ve doların değerine etki edebilecek güncel bir tartışma açmaya çalışmıştım. Ancak kimse yazı uzun olduğundan mıdır nedir topa girmemiş.
Bu yazının meali, bu yıl yapılan seçimlerden 6 ay öncesi dolar kuru stabil seviyesi olan 3,65 lerdeyken önce 4,20 lere atak yaptı. Biz seçim öncesi poziyon alıyorlar. Seçimi ekonomi artık taşımayacağı için erkene almak zorunda kaldılar 4,20 den dolara mı geçsek diye tarışırken dolar 4 haziranda 4,65 oldu.
Çok kısa vadede yaptığı bu prim sonrası bu seviyelerden dolar alsak elimizde mi patlar diye düşünürken seçim sonrası ekonomi artık dayanamadı ve dolar 7,21 ler gitmişti bile.
Benim alıntı yaptığım yazımda ekonomiye olan bu kadar güvensizlik ortamında artı olarak sözde enflasyon verisi ve ihale iptali+sığ ihale ile faiz düşürme gayretinin olduğu bir SEÇİM ÖNCESİ DÖNEMDE acaba aynı senaryo tekrarlanır mıyı tartışmaktı?
2019 da dünyada ve özellikle Türkiyede beklenen resesyon dolar ve faizler üzerinde bir baskı oluşturur mu?
Özetle resesyonun olduğu bir dönemde yerel para birimi MB tarafından daha mı kolay baskı altında tutulur?
Bir de geçen ağustosta MB ve hazine doların 4,65 ten 7,21 e gitmesine neden seyirci kaldı? Bu salt rahip olayıyla açıklanabilecek bir durum mudur?
Bu neden önemli, eğer yapabilecekleri pek şeyleri yoksa, yani ellerinde kurşun kalmamışsa dolardaki aynı dalga BU SEÇİM ÖNCESİ tekrarlansa sonuç aynı mı olur.
Merkezin ettiği zararın tek sıkıntısı bu paranın piyasaya verilmesi. Eğer bu paranın miktarı likidite açığını fazla düşürecek boyutta olursa parasal genişleme etkisi hissedilmeye başlayabilir.
Onun dışında bu zararın likidite açığına oranı fazla değilse (ki 13 milyar TL bence fazla olmaya başladı) , bu para zaten merkezin klavyeden oluşturduğu para bütçesel olarak çok bir zararı olmaz.
O nedenle eğer merkezin yaptığı işlemlerde ettiği zarar likidite açığının belirli bir oranına ulaşıyorsa (örneğin %10'unda fazla gibi) merkez bu parayı sterilize etmeli. Yani likidite açığını bu miktar kadar arttıracak şekilde tedbir almalı. Artık bunu teknik olarak ZK ile mi yapar başka yollarla mı yapar ona işin uzmanları doğru cevap vermeli.