https://brandessenceresearch.com/tec...olution-market
ne diyor ? pam pazarı yıllık % ne kadar büyüyecekmiş...
Printable View
https://brandessenceresearch.com/tec...olution-market
ne diyor ? pam pazarı yıllık % ne kadar büyüyecekmiş...
bu sitede de kilit oyuncular arasında gösterilmişiz.
şu sitede dünya üzerindeki pam ihaleleri listeleniyor şirketin haberi vardır umarım yoksa birisi mail ile iletişime geçerek bildirebilir kaynak olarak beni vermek zorunda da değil.
https://www.tendersontime.com/keywor...tenders-28118/
teşekkürler bilgiler için sayın Tabu.
uzun süre sonra yeniden iş ilanı verilmiş 5 tane hepsi de kıdemli bu iyi.
https://www.linkedin.com/jobs/search...bId=3250632685
operasyon destek mühendisi hariç sadece,
istisnalar kaideyi bozmazmış :)
"Uzun sure sonra" kismi dogru degil. Nitekim, son 1 yil icerisinde linkedin'de ilanin olmadigi 1 gun bile olmadi. Surekli 2-3-4 haftada bir guncellenen is ilanlari ve linkedin'de degisen personel profilleri, benim bireysel izledigim bazi calisanlarin linkedin gonderi hareketleri gosteriyor ki son bir yilda cok asiri bir miktarda personel degisimi oldu.
Bu sadece Kron'a ya da Turkiye'ye has bir durum degil. Sektordekiler bu alanda cok hizli yer degisitriyor, talebin yuksek olmasindan kaynakli olsa gerek. Ancak gecen sene Turkiye'ye has nedenlerden dolayi bizdeki degisim orani cok cok daha yuksek oldu.
Dolayisi ile ben bu ilanlara artik sevinemiyorum.
Bu arada ben de faydali linkleriniz icin cok tesekkur ederim. Ozellikle PAM ihale sitesi kismi onemli. Bence yatirimci iliskilerine siz de mail gonderebilirsiniz.
Yatirim tavsiyesi degildir
Sanırım haklısınız şimdi kontrol ettim tekrar ben kariyer net üzerinden kontrol sağlıyordum orada ilan yoktu, linkedin de ise ironsphere şirketi için kısayol hazırlamışım ordan bakınca ilan görünmüyor teşekkür ederim erkenden beni düzelttiğiniz için.
Bu arada geçen yıl genel kurulda ensign peak advisors inc diye eski kilise bağlantılı küçün bir fonun olduğunu farkettim ayrıca gelişmekte olan pazarlara yatırım yapan bir başka fon daha katılmış kurula ikisi de vekaleten ikisi için de aynı kişi katılmış kvkk kapsamında isim paylaşmak istemiyorum isteyen hazirun cetvelinden bakabilir diğer şirketin ismi acadian emerging markets micro-cap equity master fund bakalım sonraki genel kurulda ve daha sonrasında kurulda olacaklar mı.
Turkey — 0.3%
Agesa Hayat ve Emeklilik .................................................. ... 20,815 28,272
Dogus Otomotiv Servis ve Ticaret.......................................... 378,097 1,701,484
KOC Holding .................................................. ..................... 150,713 405,007
Logo Yazilim Sanayi Ve Ticaret* ........................................... 33,187 100,611
Turkiye Is Bankasi, Cl C .................................................. ..... 100,414 70,706
Yapi ve Kredi Bankasi .................................................. ........ 1,881,321 612,455
2,918,535
Pörtföyünde henüz yokmuşuz ilerde olurmuyuz bilmiyorum.
Belki de bizzat Lütfi beyden bilgi talep ettiler olumsuz sonuç aldılar kafamda yönetim kurulu değişikliğinden sonra çok taş yerine oturdu.
Türkven olayının bizi boyut anlamında çok iyi yerlere taşıması açısından merakla takip edeceğim ve birde tahsisli bir sermeye artırımı ile Türkvenin bize ortak olacağını öngörmekteyim böylece halka açıklığımız da azalmış olacak ne bedelli ne bedelsiz illede tahsisli isterim.
Faydalı araştırma ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler Sn.tabu.
https://resmim.net/cdn/2022/09/27/7NYfj.png
Katkıları olan tüm arkadaşlara teşekkürler.
42,96 üstünde olmamız düşüşün bittiği, dönüşün başladığını gösteriyor. önümüzde 49,92 direnci var. burası aynı zamanda GAP boşluğunun kapandığı seviyedir. bu bölgeden bir düzeltme olabilir. aynı zamanda yükselişin onayı anlamında beklenti dahilindedir. olur olmaz belli olmaz. yakın takip gerektirir. Saygılarımla....
Şu hissenin bu kadar dinlenmesine gerek varmıydı be spek 80 de dillenseydi en azından çok üşüşen olmazdı senin de işin zor olmazdı.
Şimdi herkes bunu yazıyor kuşlu da.
Siber güvenlik yazılım üreticisi Kron ve Türkiye'nin Savunma Sanayii teknolojileri öncüsü Havelsan önemli bir iş ortaklığı başlatıyor. Yapılan anlaşma kapsamında Havelsan, Türkiye'deki kamu kurumları ve Savunma Sanayii şirketlerine sağladığı çözümler içerisindeki Yetkili Hesap Erişim Güvenliği ihtiyaçları için Kron'un geliştirdiği siber güvenlik ürünlerini tercih edecek.
Saygılarımızla,
Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş
Çok guzel haber hayırlı olsun. Hareketlerden belliydi birşeyler olduğu. Kamuda cisco kullanılıyordu yanlis bilmiyorsam.
Olması gereken şey oldu sonunda. Yıllardır şirkete bu durumu sorup duruyordum. Siber güvenlik gibi önemli bir konuda kamuda yabancı ürünlerin kullanılmasını bir türlü aklım almıyordu. Yerli şirket olması nedeniyle Kron'a öncelik tanınması konusunda da umudumu kaybetmiştim. Ancak bu anlaşmayla Havelsan'a tanınan öncelikten faydalanabilecektir Kron. Single Connect'in Havelsan'ın ürünleriyle birlikte çalışır bir hale getirilmesi durumu da olabilir ki bu durumda Havelsan'ın her satışı Single Connect satışı da demek olur. Başka hisse olsa bu haberle 10 gün tavan giderdi. Bence çok önemli bir haber ama temkinli olmak, gerçekleştiğini de görmek lazım. Hayırlı olsun.
Umuyorum ki spek için ters giden bir durum yoktur 52 lere getirip sonrasında bu baskıyı yapsaydın daha mı iyi olurdu umuyorum az da olsa mal kaptırmamıştır, cidden spek zorlama dostane söylüyorum şu sektörün potansiyelini 2 sene önce öngören ile yeni farkeden aynı fırsatı bulursa yeni gelenler çok avantajlı fiyattan çok üzer seni.
Verdiğin malı verdiğinden değil belki ama başkasından daha yukarıdan alıp gitmesini bilmek zorunda kaldıysan şayet zararın neresinden dönersen kardır diyip inatlaşmamak sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Sirkete cok bakan yok bizim piyasada. Yine bir tur atarlar buyuklerde en son tatliyi yan tahtalarda yerler:)
Birisi birgün radarına alır birkaç haftaya kapa haber atıverir yüzde beşi aşmıştır diye yok yere iş alır başına mazallah sora yüzde 10 filan oldu mu ortaklığı hukuki olarak farklı bir zemine oturur sahi Zeynep hanım 52 milyona almıştı şu an ne kadar şirketin %10 u 70 milyon civarı diyelim şu şirkete bu parayı sokacak çok adam var yeterki farketsin.
Yani Zeynep hanım cidden bi yüzde 15 de borsadan alayım diyorsanız toplayan siz iseniz yada sizin bilginiz dahilinde ise sizin iyiliğiniz için yazıyorum şimdiye kadar ona yakın bir miktar topladığınızı varsayıyorum kalanı için bu fiyatlarda zorlamamak iyiliğinize olacaktır.
Birisi gelip şirketin yüzde 5 yada 10 kadarını alacaksa sizin aldığınız fiyatın 10 katından alsın bırakın, netaşa verdiğiniz malı siz bile neredeyse 10 katı fiyattan geri alabildiniz tamam çok süre geçti o zaman bu farklı ama kojöktür de çok farklı şimdi siz işinizi bilen insanlarsınız bu iş de bizzat sizin işiniz ama siz zamanınız olduğunu düşünüyorsanız siz bilirsiniz.
Dergilik
HAVELSAN ile Kron siber güvenlikte iş birliğine gitti
HAVELSAN ile Kron siber güvenlikte iş birliğine gitti
30/09/2022 15:03
HAVELSAN, siber güvenlik yazılım üreticisi Kron ile iş birliğine gitti
Türk savunma sanayiindeki ihtiyaçların yerli ve milli imkânlarla karşılanmasına katkı sağlayan HAVELSAN, siber güvenlik alanında da yerlileşme konusunda önemli adımlar atıyor. Bu adımlar kapsamında Kron ile iş birliğine giden HAVELSAN, başta savunma sanayii olmak üzere kamu kurumlarında üstlendiği siber güvenlik projelerinde ihtiyaç doğrultusunda Kron’un ürünlerini kullanmaya başlayacak.
Yapılan anlaşma kapsamında HAVELSAN, Türkiye’deki kamu kurumları ve savunma sanayii şirketlerine sağladığı çözümler içerisindeki Yetkili Hesap Erişim Güvenliği ihtiyaçları için Kron’un geliştirdiği siber güvenlik ürünlerini tercih edecek.
HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Mert Özarar, yapılan anlaşma ile ilgili şunları söyledi:
“Ülkemizin hassas kurumlarındaki siber güvenlik altyapı ihtiyaçlarını kendini ispatlamış yerli ve milli teknolojilerle karşılamak bizim için çok önemli ve öncelikli hedefimiz. Bu çerçevede Kron ile yapmış olduğumuz iş birliği ile de bu hedefimize yönelik bir adım daha atmış olacağız.”
Kron Genel Müdürü Mete Sansal ise şöyle konuştu:
“Küresel bir teknoloji üreticisi olarak ürünlerimizi tüm Dünya’da alanında lider kurumların kullanımına sunarken, ülkemizin de siber güvenlik alanında yabancı ürünlere olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyoruz. HAVELSAN ile yaptığımız iş birliği sonrası ülkemizin bilgi güvenliğinin en etkin hale gelmesine ürünlerimiz ve alan bilgimizle daha fazla katkı sağlıyor olacak olmaktan çok mutluyuz.”
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Sayın Yatırımcı İlişkileri Danışmanına,
Öncelikle Havelsan ile yapılan işbirliği anlaşması için sizleri tebrik eder, sonuçlarının ülkemiz ve şirketiniz için hayırlı olmasını dilerim.
Basına yansıyan anlaşma içeriğini doğru yorumladıysam; uzun süredir beklediğimiz, kamu kurum/kuruluşlarının siber güvenliğinin sağlanması konusunda olmazsa olmaz bir şart olan yerlilik husunun sağlanacak olması ve bunun şirketimiz ürünleri katkısıyla gerçekleşecek olması oldukça sevindirici.
Anlaşmaya yönelik olarak; metinde "İhtiyaçlara yönelik olarak" ibaresi mevcut. Bir diğer paragrafta ise "Kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılacak" ibaresi bulunmakta.
Bu kapsamda;
Anlaşmanın uygulama aşaması nasıl gerçekleşecek?
Netaş'ın yabancı siber güvenlik ürünlerini kendi ürünlerine akuple etmesi gibi bir yol mu izlenecek, yoksa Havelsan bir partner gibi Single Connect'in satış/uygulamasını gerçekleştirecek ya da tavsiye mi edecek?
Anlaşma kapsamı nedir?
Bu anlaşma, tüm kamu kurum ve kuruluşları mı, halihazırda Havelsan'ın siber güvenliğini sağladığı kurum ve kuruluşlarını mı yoksa müteakip dönemde yapılacak uygulamaları mı kapsıyor?
Kamu kurum ve kuruluşlarına bu konuda bir yaptırım mevcut mu?
Bildiğim kadarıyla kritik sektörler haricinde kamuda yabancı ürün kullanımı mümkün. Yerli ürüne geçme konusunda bir planlama ya da yol haritası mevcut mu? Geçiş için bir miat tarihi var mı?
Anlaşmanın ciroya katkısı konusunda beklentiniz nedir?
Tüm kamu kurum ve kuruluşları düşünüldüğünde, ilk bakışta devasa büyüklükte bir iş ve ciro katkısı beklentisi oluşuyor. Anlaşmanın bu beklenti aksine sonuçlar doğuracak alt metinleri ya da kırılımları mevcut mu? Ciroya katkısı kısa süre içinde görülebilir mi yoksa katkıları açısından incelendiğinde bir prestij anlaşması olarak mı değerlendirilmeli?
Ayrıca, çok ses getirmese de İş Bankası satışının da büyük bir satış olduğunu değerlendirıyorum. Bu satış için de emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu anlaşmaya yönelik bilgi verebilir misiniz? Anlaşma kapsamında Single Connect'in İş Bankasının hangi ürünlerinde kullanımı öngörülmekte? Anlaşma, düşündüğüm kadar büyük bir anlaşma mıdır?
Saygılarımla.
Sayın Yatırımcımız,
Duyurularımızın içeriği müşterilerimiz ile yapmış olduğumuz gizlilik anlaşmaları çerçevesinde karşılıklı mutabakatlar ile belirlenmiştir. KAP ve basın açıklamalarımızda belirtilenler dışında herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmamız mümkün değildir.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla.
1 Yeni müşteri eklenmiş, ama hangisi en son çözemedim?
sanırım perakende müşterisi yeni gelmiş, bu yeni bir sektör ilk kez bu sektöre satış yapmışız, yelpaze genişliyor sanırım benim sandığımdan daha hızlı bir kartopuna dönüşecek nurtopu gibi bir bebek şirketimiz var son 1 aydaki gelişmeler başdöndürücü.
Şirketin dönemsel periyotları var Sn.tabu. Satışlar, Gartner yorumları, röportajlar, küresel hedefler havada uçuşuyordu önceden de. O dönemde de hisse fiyatı da 25-79 hareketini yaptı. Sonrasında uzun bir sessizlik. Ne satış haberi, ne Gartner yorumu. O küresel hedefler de kaynadı gitti. Devasa, hantal hisseler, evler, arabalar fiyatını 3'e, 5'e 10'a katlarken Kron'un hisse fiyatı da 32'ye düştü. Sonrasında ortak değişikliği ve hisse satışı.
Daha önce de GTT ve müşterilerine ürün satışı olduğu bildirildi. Devasa bir satış şeklinde yorumladık burada. Katar Dünya Kupası stadları işi vardı, ortağı Netaş'ın aldığı akıllı stadyumlar, şehir hastaneleri, İstanbul Havalimanı projeleri, dünyada ilk beşe girme hedefi, uluslararası boyutta ses getirecek bir ürün, kazanılan reklam ve pazarlama teşviği vs. vs. Sonrasında ses çıkmadı hiçbirinden. Yatırımcı ilişkilerine sorduğumuzda da yukarıdaki gibi yanıtlar. Son dönemde gelen satış haberleri güzel, ancak önceki örneklere bakınca bu satışların ciroya yansımasını da görmek gerekir diye düşünüyorum.
Ingiltere'den perakende sektorunden buyuk bir musteri.
Ilk baslarda genis olcekte uygulayip uygulamama konusunda kararsizdik demisler.
Negatif yonlerden de bahsetmisler ama toplamda 5 puani vermisler.
Son zamanlardaki Gartner yorumlarinin tamami Gartner daveti ile gerceklesmis. Onceki zamanlarda, hareketlerden once ya da bilancodan once, Kron ricada bulunuyordu. Bu acidan biraz fark var.
Yatirimci iliskilerinin yanitini ben de sevmedim. Tamam mailde yazilanlarin bir coguna cevap verilemeyebilir ama hicbirine cevap verilmemesi. Eger yatirimci iliskileri, hic bir sekilde bilgi veremeyecekse, eger her zaman her sey ancak kamuya bildirilenler kadar ise, yatirimci iliskilerine ne gerek var. Ben, yazdiginiz mailde cevap verilebilecek sorular olduguna inaniyorum. Cevap verilemeyecek uc-bes seyden dolayi toptan cevap vermeyi reddetmek nedir.
"Siber güvenlik yazılım üreticisi Kron ile iş birliğine giden Havelsan, başta savunma sanayisi olmak üzere kamu kurumlarında üstlendiği siber güvenlik projelerinde ihtiyaç doğrultusunda Kron’un ürünlerini kullanmaya başlayacak."
Benim anladigim su: Havelsan bir kurumda siber guvenlik projesi ustlendiginde, eger PAM ihtiyaci olursa, baska urunleri degil, PAM'i kullanacak. Bu elbette yeni anlasmalari kapsiyor. Ancak eski anlasmalar da yenilenirse, yine PAM kullanilacak.
Benim anladigimdir, yanlis olabilir.
Bu arada, bu tum kamu kuruluslari icin degil, HAVELSAN'in iliskide oldugu kamu kuruluslarini kapsiyor.
Eskiden bir gtt örneği var diye tüm yatırımcıların algısında hep olumsuza yatkınlık var spek te bunu kullanıyor.
Bir de olumlu yanından bakalım ilk finans müşterisinden sonra aynı ürün kaç finans kuruluşuna daha sağlandı 2 yıl içinde?
Şimdi perakende sektöründen de peşpeşe yeni iş ilişkileri gelir mi ki bu İngiltere işinin kapı dahi gelmedi de neyse sorun değil.
benim bildiğim tüm bankalar neredeyse cyberark kullanıyor deniz bank tüm kurumlarında petrol istasyonlarında ise bir tek bildiğim single connect kullanan petrol ofisi vardı sözleşme yenilendimi geçtiğimiz yıl bilmiyorum yenilendi ise onun da kapı yok yani şu gelişmelerden istediğimiz kadar olumsuz bakan insan olalım olumsuz bakmak imkansız kartopu geliyor...
Pazarda neredeyse yokuz yani iç pazarda (lütfen kıyaslama mantığımı anlamaya çalışın yok derken pazar bizim biz toplam cironun yüzde kaçını alıyoruz ona bakalım büyük cirolar bizde değil) içerde yerli ürün teşvikleri hatta regülasyonları geliyor ayrıca dış pazarda atağa geçmişiz dip dalga gibiyiz diye düşünüyorum.
Asıl en önemlisi tüm dünyada ciddi regülasyonlar peşpeşe sıralanıyor ve bu devasa işler için bizim fabrika kurmamıza gerek yok kapasite sınırlamamız yok.
Hatırlayan varmıdır bilmem e defter regülasyonları vardı logo 4 liradan soluksuz 60 liralara gitmişti ki bence bu iş ondan çok daha farklı neyse herkesin hayal dünyası farklı kalın sağlıcakla.
Malesef yalnız GTT değil Sn.tabu. Yukarıda sıraladım. Aklıma gelmeyenler de vardır. Sizin de belirttiğiniz gibi KAP yok, detay yok, bilgi yok. Yıllardır böyle. Çok büyük satışlar, çok büyük gelişmeler diye değerlendirdiğimiz birçok hususun arkası gelmedi yıllar içinde.
O yüzden temkinli yaklaşıyor yatırımcılar bu tip haberlere. Yatırımcı ilişkilerine sorup, kıyı köşe bilgi edinmeye çalışıyoruz. Ancak, verilen yanıtlar soruları geçiştirme üzerine. O yüzden, belki bir-ikisine yanıt alır da yorumlamasını yaparız diye detaylı sordum soruları. Bu defa da toptan geçiştirmişler.
Kron'la ilgili bugüne dek edindiğim tecrübeler neticesinde şunu söyleyebilirim ki Kron yönetimini başarılı bulmuyorum. Burada başka hisse ismi söylemek uygun değil ama başka hisselerin yöneticileri olsa, bulunduğu sektörün önemi ve sektörde ilk olması sebepleriyle şu an küresel boyutta devasa bir şirket haline gelip, hisse fiyatı da 1.000 TL olabilirdi bence. Ama biz ortada hiçbir şey yokken 10 dolardan 2 dolara düşüşü yaşadık malesef. Benim yorumum tabi. Borsada doğru hisseyi seçmek kadar doğru zamanda yatırım yapmak da önemli. 3'ten 20'ye çıkarken hissedeyseniz çok olumlu bakarsınız hisseye, hisse ve emtiaların uçtuğu bir ortamda 79'dan 32'ye düşüşü yaşarsanız olumsuz bakarsınız. Ben bu hissede iksini de yaşamış oldupum için nötrüm. Ama belirttiğim gibi, bulunduğu sektör sebebiyle hala büyük bir potansiyel görüyorum. Umarım kısa sürede gerçekleşir.