milleti trollüyorsun gibime geliyor...tarih 14/02/2017
https://s1.postimg.org/3n0iaaw08v/trolahmetg.png
Printable View
milleti trollüyorsun gibime geliyor...tarih 14/02/2017
https://s1.postimg.org/3n0iaaw08v/trolahmetg.png
Bu tablo her ülkenin asgari ücretine göre oluşturulsa daha GERÇEKÇİ olmaz mıydı?
Zira ben londradaki veya manhattandaki biri kadar kazanmıyorum.
İstanbulun çoğu semtinin yaşam kalitesi açısından londrayla veya tablodaki herhangi bir şehirle kıyaslanamayacağı ise ayrı bir tartışma konusu.
Hatta bana kalırsa tartışma konusu bile değil. :yes:
3 milyon 700 kusür metrekare, 3.700 dönüm, yani 3,7 kilometrekare.. total 5.400 km2 içinde 3- 4 km2 kadar bir alan, yani 'yarısından fazlası satılmış' lafının binde bir kadarı.. bir gerçeklik, post-truth.. ama binde bir kadar- semantolojik açıdan bakınca yalnışlanamayan bir argüman yok ortada, doğru bir laf/ ama birde bin oranında doğru :)
Katilmiyorum
Hayat kalitesi sokaktaki insanlarin kultur seviyesi ortalama yasin yuksek olup olmamasi iklim (bu cok onemli) suc orani tarih sanat kultur doga yesillik orani falandir.
Butun bunlari goz onune alinca Istanbul belki bir iki Avrupa sehri disinda cok cok iyi durumda. Bunu ABD de 24 yildir bir cok sehrinde yasamis turist olarak gitmis degil yasamis biri olarak soyluyorum.
Hangi birinden bahsedeyim suc oranindanmi yoksa metrodaki Afrikali oranindanmi kisin 5 ay suren -10 derece iklim mi sokaga ciktinmi insanlarin yas ortalamasinin 50 civarinda olup insanin moralini bozmasinimi? Neresinden tutarsan tut Istanbul yasayanlarina sundugu imkanlarla bir cok sehirden fersah fersah ileride ve bir de bunun ustune en ucuz sehir.
Tesaduf buya daha dun konsolosluktaydim. ORada tanidik biri ABD den TR ye cok donen oldugunu ve bunlarin cogununda universitelerde is bulduklarini soyledi. Yani TR deki universitelerde cok acik pozisyon varmis bunu firsat bilen ABD de yasayan bir cok Turkte bu pozisyonlara alinmislar. Benim merak ettigim devlet universitelerinde docent to profesordu cok dusuk ucret alirlar. Hani ozel sektore donse anlayacagim ama devlet universitelerine donme olayini anlayamadim.
Hyundai da mercedesten ucuz?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
https://i.hizliresim.com/QpMomy.jpg
Sancaktepe F/K 15
Esenyurt , Bağcılar 16
Beykoz 34 Beşiktaş 30 Kadıköy 29 F/K
Sancaktepede 176m2
Beşiktaşta 27,5
İstanbul da 176m2
Londra da 28m2
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu nasıl hesap? İstanbul ortalaması %39.7 ama bu ortalamayı geçen sadece Üsküdar ve GOP var.Şile'de istanbul'un ilçesi orası niye yok? Uydur kaydır bir liste olmuş.Şu piyasada sağlıklı bilgi almak ne kadar da zor.
İlanların çoğu yanıltıcı, bunu da dikkate almak lazım. Örneğin 'turizm imarlı' diye sunulan arazinin imarı olmadığı gibi başvurusu bile yapılmış değil. 'Turizm imarı alınabilir' diye ilan vermiş olsalar belki kabul edilebilir ama ilanın gerçekle ilgisi yok. Yolu var denilenlerin çoğunun 'kadastral (resmi)' yolu yok. Tarlanın içinden geçen traktör yollarını resmi yol gibi gösteriyorlar. 'Elektrik hattına yakın veya elektriği var' denilenlerin hiçbirinin elektriği yok. Kandırmak için mülkiyeti bana ait olan, benim yüz bin lira harcayarak 1 km. öteden getirdiğim elektrik hattının resmini koyuyorlar.
Iznik civari, bir arkadasin yazdiklari.
Buradan alınmıştır->
https://www.kuveytturkozel.com.tr/Do...0raporu-EN.PDF
yok yaw...sana silinecek ne yazayım...en fazla üzüntülerimi ifade ederim...kafası çalışan bir adamın at gözlüğü takması ve trollerle takılması üzer beni sadece.
ahmet e yazmıştım bir şeyler..silinecek bir şey de değildi...adam yüzüne tükürsen yağmur yağacak diyen türden olduğu için...aynı kafa devam...ne yazarsak yazalım aynen devam ediyor...tv yi çöpe attığını, aydınlanma çağına girdiğini yazmıştı...ben de ileri değil geri gittiğini yazmıştım.
şu hatay mevzusu ile ilgili de yazdığım bir post vardı...o da silinmiş..onun günahı neydi...özetle demitim ki, 100 gr beyni olan hatay ın yarısının satılamayacağını, coğrafyanın çoğunun mülkiyetinin devlette olduğunu, amanos dağlarını satmadıkça hatay ın çeyreğinin dahi satılamayacğını yazmıştım...bir de arkadaş mantıktan, matematikten dem vurur...dinime söven müselman olsa hikayesi.
internet, sosyal medya çer çöple dolu...100 lerce çöp arasından, işe yarar-elle tutulur bilgi, samanlıkta iğne aramak gibi...her türlü haber-bilgi vs check etmek gerek, teyitsiz hiç bir yazıya itibar edilmemeli...zaten toplumun kahir ekseriyeti okuduğunu anlamaktan, matematikten bihaber...böyle bir toplumu troller aracığıyla yönlendirmek, manipüle etmek de çok kolay.
Sayın Cautinory,ben bahsettiğiniz arkadaşa uzun süredir yok hükmünde davranıyorum,başlarda renkli bir kişilik gibi gelmişti ama daha sonra anlık değişen fikirleri,söyledikleri ve yaptıkları arasındaki devasa farklar ve karşısındakine anlık hezeyanlarla yönelttiği garip ithamlar sonucu ,artık hiç bir mesajına cevap yazmıyorum sizde deneyiniz,çok faydalı...:)
Ruh sagligi pek iyi degil o arkadasin biraz anlayisli davransak, kalpler kirilmaz.
evet, o tablo çok uyduruk gözüküyor, ama satış fiyatlarıyla ilgili sağlıklı bilgi zaten imkansız.. 2.el satışlarda tapuda gösterilen değerler çok düşük olabiliyor genelde, sadece alıcı ve satıcı biliyor başka kimse bilemez.. marka projelerde 1.el satılan yerler değerinden gösterilir genelde ama onlarda bile (özellikle kdv varsa) düşük gösterme numarası dönebiliyor..
yaşam kalitesi yada asgari ücret (yada kişi başı nominal gdp) temel belirleyen değil ki.. londra yada newyork'ta piyasa yerel talebi üzerinden mi dönüyor ? özellikle ticarilerde yada pahalı mülklerde arapların çinlilerin rusların talebi baskın faktör, ve fiyatların oluşmasında londra'daki asgari ücretin esamesi okunmuyor.. batıdaki büyük metropollerde talebi belirleyen genellikle yabanı talebi.. bir metropol olarak istanbul henüz o yolun başında, yabancı ağırlığı henüz çok düşük, ama artacak olduğu kesin
bedavaaa bedavaaaa
Londradan Gelen / İthal Edilen Bakan Yine Coştu ;
Ne Yani Vergileri Biraz ( !!!) Artırdık ,Ama Asıl Olan (Hayali-Sözde) OVP'dir Demeye Getirdi...
http://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/turkiy...50602163814127
http://www.hurriyet.com.tr/mehmet-si...izlik-40610840
Dee Londraya gitt loo...demeyecekmiyim yanii,
yediğimden içtiğimden kazancımdan harcamadan içtiğim sudan vergi alıyorsun doymuyorsun ,
bunun 2019'da var ...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...56#post1023156
http://www.zaytung.com/fotos/mehmet_simsek%20(2).jpg
Suriyelileri yerli kabul ediyoruz o zaman.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gunaydin
cay kahve istermiydiniz?
pardon nerede yasiyorsunuz? Yurtdisi olmasin?
Turkiye nin bazi sehirlerinde Suriyelilerin dogurduklari bebek sayisi Turk bebeklerin sayisini gecti. Yani o sehirlerde bir zaman gelecek Suriyeli daha fazla olacak. Izmir bu durumda degil daha ama Suriyeli sayisinda patlama oldugunu hastanede calisan bir akrabamiz anlatmisti. Ornek olsun diye yazdim.
Bu topikte esnaf çok. Bir sorum olacak . 2013 yılında oturma izni alınmış, 40 daireli tek blok, merkezi sistem doğalgaz kazanı ile ısıtılacak ancak , mahalleye doğalgaz temmuz 2017 de geldi. Yani 4 yıl önce kurulan kazan hiç test edilmemiş, kullanılmamıştır. Şimdi binanın müteahhidi aynı zamanda yönetici ve binada 2 dairesi var. Gazı bağlayacak ve kazanı test ederek işletmeye alacak olan teknik servis 350 tl. istiyor. Benim bildiğim , diğer sakinlerin bilmediği en az 4 bin tl. tutarında teknik eksiklik de var ( baca gazı kontrol aleti, dış hava sıcaklığı sensörü, otomatik valfler vs. )
Müteahhit- yönetici sadece benden çekindiği için olabildiğince iyi ilişkiler kurmaya çalışıyor. Uzatmayayım, dün kendisine hukuken başına gelebilecekleri söylediğimde çok bozuldu. Apartmanın genel bütçesinden harcadığı ve iki yıldır denetlenmeyen, bilanço düzenlenmeyen ,defterleri notere tasdik ettirmeyen bu şahıs için aslında hiç bir şey yapmaya niyetim yok. Zira, hak aramak çok meşakkatli bir iş. Yine de bu kazanı satan firma ve kuran servise kazan testinin yaptırılarak teslimi için ne yapabiliriz ?
Emekli maaşıyla ev almaya kalktı, ödeyemeyince katliam yaptı
Antalya'da aldığı evin taksitlerini ödemekte zorlanan 54 yaşındaki Sertok Özen, tartıştığı eşi 47 yaşındaki Hanife Özen ile kızı 23 yaşındaki Esra Özen'i tüfekle öldürdü. Bacanağı Osman Göçer'in de evine giden Özen, onu öldüremeyince kaçtı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...iam_yapti.html
En sevdiğim rapor şekli yorum az olacak yada hiç.
Okuyan nereye çekerse.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ahmet bey alah aşkına İstanbuldaki trafik hangi metropolde var..
2 tane ara sokakta 2.5 saat geçirin..
avrupadan anodolu yakasına bir bayramda yakınızı ziyarete gitmek için 4-5 saat yolda geçirin ondan sonra görüşelim..
yurtdışında 15-20dklık hadi 1saatlik trafik maceralarınız ile istanbulu bir tutuyorsunuz..
istanbul özellikle son reina saldırısından sonra marka değeri sıfırlanmış bir şehirdir..
şuan istanbulda binlerce boş milyon dolarlık (kağıt üstünde) değerlemesi yapılan konutlardan geçilmiyor..
bu devran bir yerde çok acı bir şekilde kırılacak özellikle ataköy-zburnu sahilini incelemek gerek benim yaptığım basit bir hesapla sırf bu sahil şeridinde 3 bine yakın boş milyon dolarlık konut var..
türkiyedeki hiç bir milyoner(parayı havadan bulmadıysa) bunları almaz veya ticaret yapan kimseye bu salak menkülleri satamazsınız..
yabancı alırmı bilemiyorum.. alınsa hayalet gibi bomboş durmazdı heralde bu konutlar..
öteki orta sınıf lüks hayalet residence konutlardan bahsetmiyorum bile(beylikdüzü basın ekspres hattı vs..)
bence türkiyede gayrimenkul alınabilecek tek yer ege akdeniz hattıdır türkiyede başka yaşanacak bölge kalmadı..
size dediğim gibi gelin Antalya/kaştan size yer alalım :) hem çok değerlenecek hemde insan kalitesi çok yukarda ben istanbulda bile vegan restoran bulamaz iken kaşta bulabiliyorum mesela..
bence istanbul her açıdan ölü yatırımdır artık.. (kalabalık semtlerde dükkan vs alınabilir ancak konut kesinlikle alınmaz)
Yarın sabah 15,3 km yolu 1 saatte gidebilirsem şükür edeceğim,Maltepe - Ümraniye güzergahı,en az 5 farklı gidiş seçeneği var aşağı yukarı hepsi aynı. Not: Özel araçla 1 saat, toplu taşıma min 1,5 saattir.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
türkiye çapında markalı konutların toplama oranı %5, istanbul'da daha yüksek olabilir, diyelim ki %10
istanbul'da hanehalkı sayısı 5 milyon dolayında olduğuna göre, markalı sitelerdeki konut sayısı 500 bin kadar olabilir, diyelim ki 50 bin satılamamış markalı konut olsun, toplam içinde nedir ki ? 3-5 boş site gördüm diye 'kriz var' diye hükme varılmaz..
mesela japonya'da şu an 8 milyon boş konut var, hiç duyuyor musun- japon emlak piyasası krizde vs :)
kriz olması için birincil kural- ortada bir borç olması lazımdır.. ya evleri satın alanların mortgage borcu olmalıdır (2008-abd) yada inşaat şirketlerinin kredi kullanarak inşa ettikleri evleri satamayıp tıkanması lazımdır (2011-ispanya).. şu an türkiye'de bu iki borç türü de mevcut değil, mortgage borcu %6 ($50 bn) takibe düşen oranı <%1 ile yer kürenin en düşüklerinden.. müteahhitler ise arsaya para ödemedikleri için (kat-karşılığı) ciddi bir borç taşımıyor..
bir kaç müteahhit sıkışır batar vs bunlar normal piyasadır, hesabını doğru yapamayan gider- onun boşluğunu hesabı doğru yapanlar doldurur.. şu an anadolu'dan bis sürü paralı tip gelip istanbul'da inşaat işine girmeye heves ediyor, çinliler bu sektöre girmek için fırsat kolluyor.. falan filan.. yanlış şehirde kriz bekliyorsunuz, gidin tokyo'da bekleyin :)
Emlakçı arkadaşımın bana söylediği "müteahhitlerin bir çoğu nakite sıkışmış durumda ve bankalar kredi vermiyor bunun üzerine tefecilere gidiyorlar". Satın alma niyetinde olanlar müteahhitin durumunu iyice araştırsınlar.
Aynı duyumlar bende somut olarak var. Biri bana %25 faizle bir müteahhide ki site yapıyormuş bu müteahhit ipotek karşılığı para verip vermiyeceğimi sordu. Hay hay dedim zaten çok seviyorum betoncuları , ben tefeci değilim ki ,maksat yardım olsun faizsiz veririm dedim ne olacak !...
Tabi ki şaka, değil müteahhit`e %25 ile para vermek %100 ile istese vermem `bu milletin anasını sinkaf edeceğiz` diyen hainlerin olduğu camia benim için yok hükmündedir. Neyse benim demem o ki en azından 3-5 sene sakın ama sakın bitmiş , kat mülkiyet tapusu hazır beton dışında hiç bir betoncuya güvenip projeden beton alınmaz, sonra çok pişman olunabilir. Şimdi göreceğiz bakalım kim kimin anasını sinkaf ediyormuş...
Bu konu malum zihniyete direnisin eylem bicimi oldu.
Cok da iyi oldu, gorelim bakalim kim kimin...?