Sizce PPF mi, enpara’da günlük faiz mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Sizce PPF mi, enpara’da günlük faiz mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
şöyle bir düşüncem var ama ne kadar akla yatkındır şüphelerim var :) yabancı yatırımcı ülkeye tekrardan yatırım yapacak olsa tl nin değer kaybetmesini bekleyip ya da sağlayıp öyle giriş yapmaz mı? yani bence önce tl'nin değerini düşürüp borsaya girecekler ondan sonra tl tekrar değer kazanacak.. ne dersiniz çok mu mantıksız?
Son 1 yılda en düşük hisse oranı %73-74'ler gördüm, yaklaşmamış bile aslında %50'ye. Tacirler'de bir Veysel Bey var, bu mevzulara bakan. İsterseniz bir görüşün. Belki de bir nedeni vardır bu taahhütü vermemelerinin. Açıkçası benim almamamın (tkf'yi tercih etmemin) tek nedeni stopaj. Bir yıldan fazla taşıyana muaf olsa kesin girerdim, böyle bir sürü potansiyel müşteri vardır.
Hocam ben görüştüm, ''stopajsız tarafta tkf gibi bir ürünümüz olduğu için, pratikte tcd ile %50 altına hiç düşmemiş görünsek de bu taahhütü vererek değişen piyasa koşulları için kendimizi bağlamak istemedik. Elimizde minumum hisse tutma durumu da hep olsun istedik'' dediler. özet olarak. Çokça sorulan bir soruymuş.
Teşekkur ederim bilgi için.
Sanırım hepimiz öyle olduğunu tahmin ediyoruz zaten. Son bir senede en düşük 70 seviyesine inmisse ve olanlari düşününce ne olur da tcd %50 altına düşer Allah korusun :)
Bu arada MAC da eleştirilere cevap vermiş bir nevi.
https://twitter.com/Marmaracapital/s...833596416?s=19
Bence çok haksız eleştiriliyor, yıllardır her vadede benchmarkını ezip geçmiş bir fon. 3 gün geri düştüğünde millet ağzına geleni söylüyor. Tek türev kullanmadan hem de 5 yıldır istikrarla iyi. ( Ki 80 hisse fon arasında üçü geçmez böylesi ) Ama fon yönetimi interaktif yapılacak bir iş değil kanımca. Bu twitter vs.den yatırımcı ile çok etkileşim halinde olmak bence çok doğru değil. O kısmı keşke gözden geçirseler. Yoğun psikolojik baskı da yaratır. Çünkü orada şunu niye almadın bunu alsana lan diyenden, gardaş bizim parayı yollasana, nereden çekeceğiz diyene bin türlü adam var. Çünkü en iyi teknik direktör, en iyi doktor, en iyi avukat, en iyi hakem , en iyi şoför biz olduğumuz gibi, en iyi fonu da muhakkak biz yönetiriz. Bizim bilmediğimiz bir konu ya da husus olamaz.
İçeriğinde sürekli zarar yazan zaman zaman artaş ditaş ve banka fonları var.açokçası ben beğenmedim strajelerini
tcmb'nin geleneğinde önceden belirlenen tarihten önce acil toplantı yapıp para politikası kurulunu toplamak gibi bir uygulama var mı ? geçmişte oldu mu, hatırlayan var mı, meraktan soruyorum.
Hocam merhaba, sonucta aynı kurum ama esas karar verici ikisinde farklı. Normalde değişken fonun hisse fondan volatilite ve risk anlamında daha düşük olması lazım. ancak tacirler'in tkf ve tcd özelinde, tcd bir tık daha riskli tkf'den. yani standart sapmaları, volatilitesi ve betası biraz daha yüksek. tabi bu aşağı da, yukarı da potansiyelini tkf'ye göre bir nebze artırıyor, iki yöne dogru da daha keskin. ama tcd'nin %10 stopajı tkf'ye göre asıl dezavantajı.
ikisi de riskli profilde, ve o kategorinin en iyilerinden. ben tkf taşıyorum. sadece stopaj muafiyeti yüzünden.
Ben teşekkür ederim, selamlar.
Yöneticisi değişti mi bilmiyorum o tarihlerde, ama katılıma uyan ana kagıtlardan seçici yan kagıtlara geçmeye daha aktif yönetilmeye başladı o dönemden beri. Ben o dönemden sonra toplamaya başladım. katılım endeksi de düzenli geçiyor hala zaman zaman durulsa da. riskli kategorideki 4 fonumdan biri ve bence riskli kategoride iyilerden her periyotta. Ben taşıyorum. Sadece kişisel görüşüm ve kendi analizim tabi.
Bazen fonlar keskin şekilde strateji değiştiriyor. Mesela eib çok daha agresifken bir anda en defansif değişkenlerden birine dönüştü. Ya da mesela ıpb son derece defansifken tcd kadar agresif bir stratejiye yöneldi.
Usd artışı hangi fonları etkiler bunlardan biri TDG idi sanırım
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
geçen hafta yabancı menkul kıymet ve emtia, kıymetli maden fonlarında azaltıma gittim, dolarda değişik hareketler olabilir diye..
çok volatil oldu dolar, kazandığın gibi kaybedebiliyorsun, ne zaman bir trende girer o zaman girip girmeme kararı vereceğim şahsen.
herkese bol kazançlı haftalar,
Eskiden cok sık olurdu. (Yamulmuyorsam Erdem Başçı dönemi) Ama genelde yıllık 8 toplantı plani vardi. Bu sene 12 toplanti plani var.
En son 17 mart acil toplanti olmuştu. Normal takvimden 2 gün önce. Onda da faiz indirmisti 100bps. Herhalde TCMB tarihinde bir ilkti herhalde:)
Genelde faiz çok hızlı hatta tek seferde artirilirken, azalış bir trend şeklinde olmustu. Ama bu son dönemde tam tersi oluyor sanki.
Rbk fon alıyım eib,eic,sua da ki riski dağıtayım dedim ama ilk günden 0.68 eksiyi yedik. Bu fonda baktığım kadarıyla kira sertifikası, sukuk felan var, bu kadar eksi nasıl yapmış anlamadım. Ktm fondan da zararla çıkmıştım bundan sonra bu katılım bankalarının fonlarına buluşmam
istesinler, hafta sonu da olsa bunu yapabilirler. tarihlerini bilmiyorum ama sanki böyle durumların olduğunu hatırlıyorum. hepsinden önce güven ve şeffaflık lazım. göründüğü kadarıyla da piyasada güvenin g'si dahi kalmamış. döviz politikalarımız maalesef iflas etti. inşallah ülkemiz de iflas etmeden birileri, bu yanlışlığa dur der.
AZİMUT GMA'da tefasta görünen dağılıma göre hisse oranını baya bir artışmış %44 olmuş neredeyse. Temmuz son haftada ki bist düşüşüne %33 hisse ile katılmışlar. O süreçte ki gibi bir düşüş olursa bir 3 ay daha bekletir yatırımcılarını iyimserliklerinin sebebini merak ediyorum.
aktif rasyonun gevşetilmesi borçlanma araçları fonları için negatif, eurobondlar dövize bağlı olduğu için onlar etkilenmeyebilir.
teşekkür ederim cevaplar için, demek oluyormuş arada. 7.80 üstünde de işlem geçmesi çok kaygı verici gerçekten. 7.80 çok güçlü bir ana pivot ve direnç. Üstünde günlük kapanış olmamalı.