sehven söylenmiş olmalı, 2024 yazına açılış yapılması bekleniyor. 2023 kışından rezervasyon kabulü başlar büyük ihtimal
Printable View
soruları tersten soralım
Oteli zararıma mı yapacaklar acaba
bu kadar para harcayıp kirayı ucuza mı vermek istiyorlar acaba
otele yatırılan maliyeti daha uzun vadede mi geri almak istiyorlar acaba
algyo bu güne kadar zarar açıkladığı yıl var mı
Hilside den aldığı kira yada kira gelirleri sermayesinden daha mı aza gitmektedir
uzun vadeli ve belli bir dönemi faizsiz krediyi almak yanlış bir adım mı acaba
Bu şartlarda kredi veren banka olsa insanlar almaz mı acaba
acaba acaba acaba??????????????
KISA BİR BİLGİ
ALGYO VE ALCAR geçmişte aynı fiyatlardaydı
ALGYO BEDELSİZ VERDİ DÜZ ORAN 5
ŞU ANKİ ALGYO DEĞERİ 180 EDER ALCAR 310
BU HESAP TAHTAYI YAPANA OLSUN
HATTA DAHA UZUN VADEDE BU FİYATLARDA TUTABİLİRSİN
YATIRIM TAVSİYESİ OLARAK ALGILAMAYIN VE YATIRIM YAPMAYIN
Tecrübelerimden faydalanmak istiyorsanız topige yazmamı istiyorsanız bu mesajımı alintilayarak yanıtlayın neden bu hisse ile ilgili olumsuz yazılar yazdığımı yaşayarak tecrübe edenler olmuştur çoğunluk sağlanırsa yada yazmamı isteyenler olursa yazarım
Bu şekilde şarta şurta ihtiyacımız yok, bildiğinizi kendinize saklayın, otelin kirası hillside da da tamamen sabit değil, sabit kira+ kar payı oluyor, 100 m USD ye malolan otelden senede 9-10 m usd kira alacaklardır. Bunun üzerine hillside ve diğerlerini koyarsanız 22-23 m usd kira yapar. 15 yıl ile çarpsanız...330 m usd...oda 6 milyar TL ../64= 94 tl...iyi geceler...sabır gerekli..
Biz bunun hesabını yaptık, kuşlu mecrada var. Fethiye otel full kapasitede 10 küsür milyon dolar ancak getiri sağlıyor. Bu rakam az mı? Bence çok az çünkü eurobond faizi bile daha fazla 100m usd için. Bir tarafta full kapasite ile işleme şartı, ticari riskleri, amortisman gideri osu busu var, diğer yanda sabit garanti getiri
Benim anlatmak istediğim, kiralayan şirket yani Attaş malı götürüyor :)
Attaş malı götüremez, zaten karın yarısı ALGYO nun..senede 8 m usd kira getirisi...30 yıl ile çarpsak 240 m usd yapar..Bodrum otelin hesap ortada..100 m usd...onun da 30 yıllık kirası 300 m usd yapar..
Bu bakış açısıyla firmaların yatırım yapmayıp faize yatırım yapması, çiftçinin üretim yapmayıp buğdayı patatesi ithal etmemiz gül gibi geçinip gitmemiz gerekiyor. Evet kısa vadede bu kazançlı!!! görünebilir ancak uzun vadedeki etkisini son 20 yıla baktığımızda ülkenin geldiği durumda görüyoruz. Şirket de bir nevi küçük ölçeklisi bu işin. Akıllıca yapılan yatırımlar orta uzun vadede her zaman geri gelir. Ben şirketimizin büyümesinden memnunum. Daha iyi olabilir mi? Olur belki ama klavye başından yazmak kolaydır tabi.
1 lotum kalmadı, 1 milyRRRR lık yenileme bana uymadı,soğudum...20 lere gelirse tekrar alırım, sizlere bol kazançlar
Devletle, çiftçiyle kar amacı güden bir şirketi karşılaştırdınızya ben daha ne diyeyim:bravo:
gülüp geçiyorum sadece:)
şirket karına bakar, faizden daha fazla aldığı bir dönemde gidip sizin gibi duyar kasmaz. faizler düştüğünde de oradan aldığı parayı yatırıma gömer :ok:
Ereğli tahtası 35'ten 30'a düştü diye ortalık yangın yeri, bizimki 41'den 30'a düştü ağlayanımız yok.
Müstakbel ceo dün tv ye çıktı, ağzından gayrimenkul lafı çıkmadığı gibi, otelin açılış tarihini de dili sürçerek 2029 dedi :)
Neyse bu şirket nakit zengini, kasadaki parayı yatırıma çevirmiyor diye yıllarca kimse yüzüne bakmadı. Şimdi kasadaki parayla yatırım yapıyor yine kimse yüzüne bakmıyor. Lanetlenmiş bu şirket. Valla sinirden harbi cidden.
Hissenin çıkmasını patronlar istemiyor ne düşüncelleri varsa anlayan beri gelsin
Bu hisse kısa vadede ömür törpüsü. Ama bir an gelir fiyatlamadığı her şeyi bir anda fiyatlar. 2. otel tam zamanında yapılan çok güzel bir hamle bence. Şu an mevcut Fethiye Hillside belirli bir yabancı müşteri portföyüne sezon boyu full çalışıyor. Dolar bazında çok güzel bir geliri var. Dün bir baktım. Yer yok ama oda fiyatları günlük 13-20 bin arası. 2 sene sonra bu kapasite ikiye katlanacak. Kısmet olursa 2025 e kadar tutacağım. Yukarı giderse problem yok. Düşmeye devam ederse eklemeye devam.
https://www.hepsiemlak.com/mugla-bod...sa/120342-4763
Emlak Konut iştiraki Emlak Müzayede yukardaki ilanda olan Bodrum Gündogan'da 1030 m2 turizm imarlı arsayı 33milyon TL ye sattı dun. Yaklaşık 2M $. üstelik yer denize cephesi olmayan bir yer.
ALGYO'nun Bodrum'da aldığı otel 42 dünum araszi üzerinde denize sıfır bir konumda. Yukardaki değerden hesapladığımızda 88M$. Hem büyüklüğü hem de konumu itibariyle rahatlıkla 100M$ değerinde.
Geçen sene 422M TL ye alındı.
Keşke sürekli bu tür yatırımlar yapsa şirket.
ALGYO alım için bence uygun fiyatta, dikkatle izliyorum, tabiki asla yatırım tavsiyesi olmadan...
en ucuz ve kârlı hisselerden...2024 de otel açilinca double yapar getiriyi
Nasıl olacak arkadaşlar.Bbdk nın yeni kararı hisseyi ne kadar etkiler.15 milyon üstü dövizi olana kredi yok diyor Bbdk.Algyo şimdi otel onarımını cebindeki dolar ile mi yapmak zorunda kalacak
Şimdi twitterda gördüm Kadir Öztürk Özdamar bey yazmış;
Borsa akşam seansında neden düştü BDDK'nın kararıyla? Benim görüşüm net elinde doları olan ve dolarını bozmak istemeyen kîşi ve kurumlar TL ye ulaşmak için ilk yapacağı şey hisse satmak olacaktır. Akşam seansında ki düşüs bunun habercisi oldu.
2.861.051 adet geri alınmış payımız var.
Su anki görünümde -%3 ile başlar viopa bakarak söylüyorum.
Ancak net açıklama henuz gelmedi .
Kendileri de bilmiyor zaten ne yaptıklarını.
H.sonu kodamanlar ile akepeliler arasında telefon trafiğinden sonra karar netleşir ise durum değişir.
Kararın netleşmesi ne demek ;
İhracatçıları ,
Önceden kredi başvurusu yapanları vs.vs.
H.sonu usd nin düşmesi hicbirsey ifade etmez.
P.tesi piyasa açılışı önemliSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin sahibinin süz olduğunu düşünün ve kasanızda düz 50 milyon dolarınız var sırf ticari kredi almak için bu kadar doları bozdurur muydunuz
Yatırım tavsiyesi değildir
Şuan TL karşılığı 850mn ypp var.Bozup KKM yapamazlar mi.ya da yüksek bedelli sermaye artisi gelebilir mi
'' (Şirket) kredi başvurusu yaptıkları tarih itibarıyla yabancı para (YP) nakdi varlıklarının (altın dahil, efektif
döviz ile bankalardaki YP mevduat) ''
eurobond engel değil gibi ....
Bende tam tersi çalışıyor kafa.
Zaten yatırım yapıyoruz.
Dolarları tekrardan vatandaş'da dahil arsa yada ev alır.
Yada yastık altına (kasaya) koyar.
Yada dönüp hisselerini geri alırlar.
Az bir nakit TL elde tutulur.
Çünkü %200 yakın iktidarın kabul etmediği görünen enflasyon var.
İlerde 50 dolar yada 100 TL çekebilirsiniz bankalardan derlerse vatandaşa.
Şu anda neler yaşanacağını kimse hesap edemez ve bilemez.Yaşadıkca göreceğiz.YTD.
Diyelimki hisselerimi aldım dolarla
Sonrada kredimi çektim %50 faizle işimi yaparım.
Sonrada TL ihtiyacım oluncada yukarı çektiğim hisse fiyatından ihtiyacım kadar satarım.
Enflasyon ve dolar kuruna karşıda dolaylı yoldan TL de durmuş olurum.YTD.
Para kazandıkca da TL faiz yada dolar yerine döner gene hissemi alırım.YTD.
Topu topu 1 yıl daha böyle idare edeceğiz artık.
Eurobond tercih olabilir
Kkm tercih olabilir ( buna bir sınırlama gelir)
Hisse geri alım tercih edilebilir
Yeni bir otel alımı tercih olabilir
Dövizi bozdurmayıp ticari kredi kullanmamak tercih olabilir
Tahvil çıkarma tercihi olabilir
Yatırım tavsiyesi değildir
https://www.bddk.org.tr/Duyuru/EkGetir/951?ekId=824
Karar kapsamına dahil olan ve olmayan YP nakdi varlıklar: Kararda da belirtildiği
üzere YP nakdi varlıklar kapsamına Şirketlerin altın da dahil olmak üzere efektif dövizleri
ile bankalardaki YP mevduatları dahil olup, Şirketlerin yurt içi yerleşiklerce YP cinsinden
ihraç edilmiş menkul kıymetler ve Eurobond gibi borçlanma araçlarından oluşan diğer
parasal varlıkları Kararda belirtilen YP nakdi varlıklar kapsamına girmemektedir.
Bizim döviz pozisyonumuz eurobond şeklinde olduğu için karardan etkilenmiyoruz.
Gayrimenkul yatırım ortaklıkları bu uygulamadan muaf tutuldu
Kendi adıma 2016-2020 arasındaki 5 yıllık dönem için Algyo’nun sağlam performansı ile ilgili olumlu konuştum ama 2021 ve sonrasındaki kötü döneme rağmen 2000’den bu yana da benzer durum varmış. Muhtemelen yeni otel fiyatlanana kadar uyuma dönemine girmiş olabilir.
https://twitter.com/kadirhanozturk/s...iw6n8W_ybncatQ
bu nasıl bir şey karanlık odada boşalt ors............................. çocukları
Seneler sonra şöyle bir bakayım dedim. Eskilerden bir kaç kişi kalmış. Bu hissenin bana tek kazandırdığı buradan edindiğim güzel dostlar oldu. Bu hissede bitmeyen tek şey ümid.
Akfengyo 6 aylık değerlemelerinde %35 fiyat farkı var.YTD.
Anaların yanına eklemelerimi yapmaya başladım.YTD.
%20 boşalttığım 40/42 TL arasını geri alıyorum.
30.76 altına sarkmadıkca yukarı itim devam eder.
Citi de bir git artık.YTD.
Yabancıların tamamen bitmesine az kaldı. Bakalım yabancılar tamamen çıkış yaptıktan sonra nasıl olacak hisse.
Kendi adıma yabancının tamamen çıkışını olumlu görüyorum.