soruları tersten soralım
Oteli zararıma mı yapacaklar acaba
bu kadar para harcayıp kirayı ucuza mı vermek istiyorlar acaba
otele yatırılan maliyeti daha uzun vadede mi geri almak istiyorlar acaba
algyo bu güne kadar zarar açıkladığı yıl var mı
Hilside den aldığı kira yada kira gelirleri sermayesinden daha mı aza gitmektedir
uzun vadeli ve belli bir dönemi faizsiz krediyi almak yanlış bir adım mı acaba
Bu şartlarda kredi veren banka olsa insanlar almaz mı acaba
acaba acaba acaba??????????????
KISA BİR BİLGİ
ALGYO VE ALCAR geçmişte aynı fiyatlardaydı
ALGYO BEDELSİZ VERDİ DÜZ ORAN 5
ŞU ANKİ ALGYO DEĞERİ 180 EDER ALCAR 310
BU HESAP TAHTAYI YAPANA OLSUN
HATTA DAHA UZUN VADEDE BU FİYATLARDA TUTABİLİRSİN
YATIRIM TAVSİYESİ OLARAK ALGILAMAYIN VE YATIRIM YAPMAYIN
Tecrübelerimden faydalanmak istiyorsanız topige yazmamı istiyorsanız bu mesajımı alintilayarak yanıtlayın neden bu hisse ile ilgili olumsuz yazılar yazdığımı yaşayarak tecrübe edenler olmuştur çoğunluk sağlanırsa yada yazmamı isteyenler olursa yazarım
Bu şekilde şarta şurta ihtiyacımız yok, bildiğinizi kendinize saklayın, otelin kirası hillside da da tamamen sabit değil, sabit kira+ kar payı oluyor, 100 m USD ye malolan otelden senede 9-10 m usd kira alacaklardır. Bunun üzerine hillside ve diğerlerini koyarsanız 22-23 m usd kira yapar. 15 yıl ile çarpsanız...330 m usd...oda 6 milyar TL ../64= 94 tl...iyi geceler...sabır gerekli..
Biz bunun hesabını yaptık, kuşlu mecrada var. Fethiye otel full kapasitede 10 küsür milyon dolar ancak getiri sağlıyor. Bu rakam az mı? Bence çok az çünkü eurobond faizi bile daha fazla 100m usd için. Bir tarafta full kapasite ile işleme şartı, ticari riskleri, amortisman gideri osu busu var, diğer yanda sabit garanti getiri
Benim anlatmak istediğim, kiralayan şirket yani Attaş malı götürüyor![]()
Attaş malı götüremez, zaten karın yarısı ALGYO nun..senede 8 m usd kira getirisi...30 yıl ile çarpsak 240 m usd yapar..Bodrum otelin hesap ortada..100 m usd...onun da 30 yıllık kirası 300 m usd yapar..
Bu bakış açısıyla firmaların yatırım yapmayıp faize yatırım yapması, çiftçinin üretim yapmayıp buğdayı patatesi ithal etmemiz gül gibi geçinip gitmemiz gerekiyor. Evet kısa vadede bu kazançlı!!! görünebilir ancak uzun vadedeki etkisini son 20 yıla baktığımızda ülkenin geldiği durumda görüyoruz. Şirket de bir nevi küçük ölçeklisi bu işin. Akıllıca yapılan yatırımlar orta uzun vadede her zaman geri gelir. Ben şirketimizin büyümesinden memnunum. Daha iyi olabilir mi? Olur belki ama klavye başından yazmak kolaydır tabi.
Yer İmleri