Dolar kuru düştükçe, sisteme, yönetime güven azaldıkça, yöneticinin inandırıcılığı düştükçe, dolar almayanlar da dolara bulaşacaklardır.
Toplum iyice dolarize olacaktır.
Printable View
Dolar kuru düştükçe, sisteme, yönetime güven azaldıkça, yöneticinin inandırıcılığı düştükçe, dolar almayanlar da dolara bulaşacaklardır.
Toplum iyice dolarize olacaktır.
Dolar neden düşmüyor?
Merkez Bankası ‘haftalık menkul kıymetler’ verisine göre 20 Ocak -14 Nisan 2017 tarihleri arasında ülkemize sadece ‘sıcak para’ olarak yabancılardan 2 milyar 362 milyon dolar sermaye gelmiş.
Yine Merkez Bankası ‘ödemeler dengesi’ verilerine göre Ocak-Şubat ayları toplamında ülkemize 4 milyar 646 milyon dolar sermaye (sıcak-soğuk sermaye toplamı) girişi gerçekleşmiş. Öyle sanıyorum ki, henüz toplamı açıklanmamış Mart ve Nisan aylarında yurtdışından daha yüksek oranda sermaye girişi gerçekleşmiştir. Borsada yaşanan yükseliş, enflasyon artışına rağmen faizlerde yaşan stabil durum olumlu göstergelerdir.
Tüm veriler yabancıların referandum sürecinde Türkiye’ye sermaye akışını hiç kesmediklerini gösteriyor. Ama sorun yerlilerde...
Yabancılar döviz getirdikçe, yerliler döviz almaya başlamışlar. İşte bu nedenle diğer göstergeler iyileşmesine rağmen, dolar bir türlü istenen düzeye inmiyor. Bu konuyu daha detaylı inlememiz gerekiyor. Hafta içi buna bakalım.
http://www.karar.com/yazarlar/ibrahi...e-durumda-3839
saygılar/başarılar
Aynen..bende görmüyorum ama..
Bir tarafta en kırılgan ülke formasyonu..
Diğer tarafta tonlarca para ve huzur..
Bakalım dünyaya huzur ne zaman batacak..:cool:
Daha var anlaşılan..
Gerçi pek de önemi yok..
Birileri çıkar faiz insin der, olur biter..
Nerede erisin..:kahkah:
http://www.gunlukkibris.com/HaberinD...iraya_Girdiler
Yukarıdaki haber(doğru ise !) ülke insanın davranışına çok güzel bir örnek oluşturuyor :oleyo:...Dolar almak için bekleyenlere de güzel bir örnek....
Bizim köylü ve esnaf (aslında tün toplumlarda) en kaypak en güvenilmez toplum katmanıdır.
Bizim gurbetçi dediğimiz tiplerin ekserisi köylüdür.
Eğitim seviyeleri ilkokulsa öp başına koy.
Tercihleri de inançları da ağır baskı altında hemen değişir.
Hani o çok sevdiğim türküdeki "benim sevdiceğim de din var iman yok" olayı.
Hep söyler dururum...
AB ülkeleri çifte vatandaşlık durumu için bir süre versinler...Birini tercih edin desinler bakın görün kaç tane Türk tabiyetli gurbetçi kalıyor...
AKP nin bu yöndeki gelişmelere can sioerane karşı durmasının özünde de bu yatar.
Hem kendi seçmenini yitirme hem de AB ülkelerinde yaşayan Türkleri "Demoklesin kılıcı" gibi kullanma keyif ve gücünü yitirme kaygısı.
Bekleyip gürücez nasılolsa , Rize çayı, gözleme , çig börek satarak kur nakadar düşüyormuş.. :) Doların teknik formasyonlarına bakarak , buseviyelerden olbilecek günlük kapanışların dolar fiyatını 3.30 tirenine yetiştirmesi gerekiyor. (Tiren istasyonları romantik yerlerdir) :)
ağustos böcekleri hadi yine iyisiniz..
haber 7 kanalı , HABER YAPMIŞ..
Haber 7â€VOnaylanmış hesap @Haber7 23 Nis
Daha fazla
8 trilyon dolarlık fonlar Türkiye’ye geliyor http://bit.ly/2pS2yW8
bu adamların matematikten gram anlamadığı da tescillendi böylece.. bu haber bence meeeeeeee lere özel haber .
Üstad büyük adamsın vesselam....
Bu kadar mı kafamız uyuşur...
Gerçi bize kızarlar şimdi...
Köylü ve esnafı ötekileştirmeyin/aşağılıyosunuz diye ama
Ama bu durum tespitini yapabilecek ve bunu korkmadan deklare edebilecek sizin gibi kaç babayiğit kaldı bu memlekette?
saygılar/başarılar
Görünen 3.60 ları sağlamından aşşa kırdı..
Günlerdir satıyorlar yollu yazdım..50 pip gidiyor geri geliyordu..
Keyifsiz dedim..
Beklenmedik olaylar olmazsa 3.50 lerde maliyet düşürme yaparım..
Oraya kadar zırnık dolar almam giderse gider..Umurumda değil..
Bişiler ters diye düşünürken bizi ters ettiler dolarda..Hayırlısı..
Düşüşün nedeni bugün yurtiçi yerleşiklerin 1.2 milyar dolar satması. Yoksa yabancının satışı ile düşebilecek bir denklem yok henüz.
görünen köy klavuz istemez.
global de dolar devri artık bitti en azından mola verdi diyelim.
3,30-3,40 dip adaylarım.oraya gelirse bakarız.
3,55 tutmayacak bu sefer bence.
Tr özelinde bir gelişme olmadıkça dolar ın tepkileri eski gücünde olmaz.
lakin 2017 sonu ve 2018 de kriz beklentim var.
işte o zaman trump a fed in zırvalarına bakmayacak dolar.
tepkilerde tercihim Euro olur.
3,57 den %20 takviye yapıldı....
saygılar/başarılar
Bende bu gidisatin sonunu gercekten merak ediyorum. Benim icin tarihi bir deneyim olacak. Halkin en az %80 dolarin daha cok yukselecegine inaniyor ve firsat buldukca dolar aliyor.
Yilbasindan bu yana dolar mevduatlari 13-14 milyar-$ artmis..Birde bu sure zarfinda bunun en az bir o kati kadar vatandas serbest piyadan alip yastik altina koymustur....
Su anda basta emlak sektoru olmak uzere piyasayi durgunlastiran sebeplerin basinda bu dolarizasyondur.
Ben sahsen dolarin hem TL hemde diger dunya pariteleri karsisinda gordugu en yuksek zirve degerlerinin otesine gecmesine pek ihtimal vermiyorum.
2008 yilindan beri dolar butun dunya pariteleri karsisinda yukseliste. Bu trendin daha ne kadar devam edecegini bize en iyi zaman gosterektir tabi.
Para dövizden çıkıp borsaya giriyor galiba.
Döviz bazında borsa ucuz kaldı. Bunun avantajını kullanıyorlar sanırım.
Bir müddet borsa yükseldikten sonra....en coşkulu yerinde tekrar borsadan çıkış...dövize dönüş...
Hep aynı film....sar başa devam et.. !!
bugün 3,59 ve 3,57 den şarjörün %40 nı ateşledik
kalan %60 ı da 3,48 e sakladık..
görür mü görmez mi bilmem
oraya yaklaştıkça kalan cephaneyi boşaltacam kefere ordusunun üzerine
saygılar/başarılar
Sn KaraKemal,
Haftaya 3 Mayısda Nisan aylık enf rakamı açıklanacak, Aralık-Ocak -Şubat-Mart-Nisan son beş ayın toplam enflasyonu ne olur sizce, Nisan hariç diğerlerinin toplamı 5.93, yani Nisanla birlikte toplamda mesela 7 olması şaşırtıcı olmayacaktır.
Demek istediğim paylaştığınız grafiğe göre Aralıkta 3.30'ları gören dolar seviyesine geri döneceğiz..
%7 enflasyon indirgemesini yaparsak aslında Aralıkta 3.08 seviyelerini görmüş gibi hissedebilirmiyiz ,
yada tersten düşünürsek Aralıktaki 3.30'un enflasyon pararlelindeki bugünkü değeri 3.53 olma mı, hıımm bu rakamı bi yerden hatırlıyorum yaww
Doğrudur, daha öncede bahsetmiştim....FED ve ECB'nin GDP'sine bakaraktan, BOJ'a oranla alanları daha geniş..ancak önemli bir husus ECB'nin ileride BOJ'a benzeyip benzemeyeceği..
Burada benim gözlemlediğim bir iki konu var..birincisi AB'nin, Trump, dolayısıyla güçlü dolar sayesinde şu sıralar toparlanabildiğini düşünüyorum..Güçlü dolar global sistemin sağlıklı devam edebilmesi için olmazsa olmazı..dolar zayıfladığında AB'nin teklemesi kaçınılmaz duruyor..
İkincisi..Tıpkı FED gibi ECB'ninde %2 enflasyon hedefi var..geçen aya kadar %2 amacına ulaşıldığı için AB'de kutlamalar yapılıyordu..ancak Mart ayı için tüketici enflasyonu senelik bazda %1.5'a düştü..hemde onca QE işlemine rağmen..birde taper yaptığını düşünsek..
Üçüncüsü ise güney AB ülkelerinin borçluluk oranlarının yüksek ve halazırda artıyor olması..özellikle İtalya..İtalyan bankalarının bilinen kötü kredileri ne oldu..çözüldümü...
Bence AB'de Japonya'nın yolunda ilerliyor..Japonya'nın ise durmaya niyete yok..şimdilerde %2 enflasyon hedefine ulaşacağım diye yırtınıyor..selamlar..
Bence içeride ne olduğunun pek bir önemi yok..bizler gelişmelere göre tavır alamıyoruz genelde..zaten biz tavır almaya başladığımızda atı alan Üsküdarı geçmiş oluyor..bu işin kaymağını yabancılar yiyor, biz değil..
Esasen Fransa seçimleri bahane edildi..çünki para var huzur var ortalıkta..:)Alıntı:
Küresel Piyasalar: Fransa'daki seçimlerin ardından risk iştahı arttı..
http://www.bloomberght.com/haberler/...k-istahi-artti
Ayrıca piyasayı durgunlaştıran şeyin dolarizasyon olduğunu yazmışsınız..şimdi dolar düştü diye yarın piyasa açılmaz..çünkü halk böyle bir durumda kolay çıkartmaz dolarını elinden..en azından bir kaç ay daha..bence siz, bu geçici ferahlama biraz daha devam ederse, faizleri düşürün nakaratlarının ne zaman geleceğini düşünün..
Sizinle alakası yok fakat söylemeden geçemiyeceğim; enterasan dolar düştü ya, vur beline kazmayı..3.30'ler felan..bu hep böyle olur..yükselirken daha yukarılar, düşerken daha aşağılar..:)
Öyle yada böyle FED kaşla göz arasında 320 milyar dolar para çoğaltsada, şimdilik faiz arttıracağım-ceğim-cağım diyebilen tek MB'sı ve ben öyle olacağına pek inanmasamda bilanço küçültmeye en yakın aday..ECB negatif faizden önce bir kurtulsun hele..selamlar..
Yok öyle patinaj-geri sarma..Tanrının yatrattığı en büyük istihdamcıya yakışmaz..:)
Trilyonlarca dolar memleketine geri dönecek mi?..
Alıntı:
Trump vergi reformunda kurumsal vergilerin yüzde 15'e indirilmesini istiyor
ABD Başkanı Donald Trump, ekibine, vergi kısıtlamalarını bütçe açığı endişelerinin önüne koymak istediğini belirtti
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki ekibine, kurumsal vergileri yüzde 15'e indirecek bir vergi planı taslağı oluşturmaları için*daha hızlı*çalışmalarını emretti. Konuyla alakalı bir kişinin dediğine göre, Trump, yardımcılarına, vergi kısıtlamalarını, bütçe açığını artırmamak adına bulunulacak girişimlerin önüne koymak istediğini belirtti.
Bu kişinin dediğine göre Trump, geçtiğimiz hafta Oval Ofis'te yapılan toplantıda, ekibine, büyük bir vergi kısıtlaması istediğini dile getirmişti. Vergi planlarının gelirlerinde azalma ise Trump için daha az önem arz ediyor. ABD Başkanı, ekibinden vergi planını Çarşamba gününe kadar hazırlamalarını istiyor.
Süper Mario memleketini kurtarmak zorunda.....:)
Alıntı:
Fitch Ratings has downgraded its rating on Italy's long-term debt, citing the country's huge debts, stagnant economy and divided politics.
Fitch cut the country's rating from BBB+ to BBB, one notch above junk-bond status. Fitch says the outlook for the debt is stable.
Italy's government debt equaled 132.6 percent of the country's economic output last year, one of the highest figures in the developed world and well above its debt targets. Italian banks are struggling with bad loans, and bailouts are planned for three of them. The Italian economy is dragged down by an aging workforce and low productivity. Fitch expects it to grow just 0.9 percent this year, same as last year.
Yaw benden başka yazan niye yok..:28:
Sn. Flash crash yolda mı, geliyor mu?
Sn Powerpc'de gözükmüyor..
Üç korner bir penaltı oldu mu?..:)
Sn.Kreş ceza almış olabilir :)
Ayrıca dün gece biz geç yattık malum Fransa seçimleri şimdi herkes yorgun, birde dolar bugün tüm dünyada dayak yedi, halbuki tüm dünyaya dayak atmak için sağa sola gemi yollamışlardı, Trump yarında dağ fare doğurursa işin rengi hepten değişecek gibi
Not: Demek ki dün yoklama alsak siz yokmuşsunuz :)
** kadın 64 yaşında , sen 39 yaşındasın, evlendin, önünde umut ve mutluluk var, sen bundan birini seçeceksin, umut seni fakirliğe , mutluluk ise yanlış kararlar almaya itecek, hangisini seçerdin?
10 puanlık uzman sorusu :bravo:
halkın %80'i mi dedin ?? çok az söylemişsin, en az %99 demeliydin :)
son bir kaç ayda yüzlerce kişiyle dolar muhabbeti yaptım, doların 'geçici bile olsa bir süre için düşmesinin' de bir ihtimal olduğunu düşünen tek bir kişiye rastlamadım, bu kişiler simitçi/boyacı vs değil, hepsi iş dünyasından, yönetici yada patron
bu derece sağlam ve yaygın inanca en son 2003 yazında rastlamıştım.. o tarihte dolar tarihte ilk defa düşmüştü, zirvesinden %10 kadar.. doların her daim yükselmesi kabulüne dayalı paradigma çökmüştü.. 2002 ortasından 2003 nisan'a kadar 1.60- 1.70 aralığında dolar maliyeti yapanlar, nerdeyse on sene beklediler nominal bazda maliyetlerini kurtarmak için (TL kalanlar dolar bazında %200+ yaptı aynı dönemde :)
Ceza Alanların Tespiti Analizi'mi okumadınız mı.. ? http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=4172&page=33
Okuyun sorunuzun cavabını DIY (do it yourself) olarak bulun.. ( Reklam kampanyası sloganı gibi oldu yav..) :oleyo:
bu arada bankalardaki dövizli mevduatın arttığı doğru, lakin bu TL mevduat bozdurularak yapılmış bir dolar mevduat değil..mesela 4 ayda, evet, dolar mevduat 16 milyar dolar artmış ama TL mevduatta azalma yok, 27 milyar TL artış var (bunun 20 milyar kadarı faizden) ama reel artış da var.. yani yurtiçi yerleşikler hala dolar almaya devam ediyor' lafı biraz nüanse edilmye muhtaç, doğru yorum şöyle olabilir : bankacılık sisteme 20 milyar dolar kadar para girişi olmuş ve çok az bi kısmı TL'ye dönmüş
http://666kb.com/i/dinldvnaynzumntab.jpg
vatandaş bankayı borçlandırarak bir nevi kredi çekerek dolar almış olamaz mı?
3,90 iken 4,50 olacağına beni biri inandırmış olsa ben kredi çekip dolar alırdım :he:
bu arada 16 milyar $ ürkütücü bir rakam , inanılacak gibi değil , doğru ise 3,50 den bile tepki zor gelir, gelen tepkide çok cılız kalır :)
SSK Emeklileri yatirmistir dolarlarini..:he:
Yıl sonu $ 3.30.