2. gunde ve 4. denemede basarabildi :drunk:
ilk hedef 29 ustu :cheers::cheers::cheers:
Printable View
Pandora yerine benim 1 yasindaki kedimi CEO koltuguna oturtsak bu sirket daha cok alir , en azindan geri gitmez . Yas mama kuru mama idare ayda 1000 tl yakar . Bizim ihtiyar heyeti ve ise yaramaz surusu ayda 10 milyona patliyor bir de ustune zarar ediyoruz oradan buradan . Hisse yukseldi biraz diye susacak degilim . 30 luk solo tuvalet kagidi fiyati olana kadar yedi sulalenize sovmeye devam edecegim iblis surusu . Bilanco iyi falan diye beklentiye girmeyin ne sis yansin ne kebap bilancosuna hazirlanin. Bu sirket beklentinin uzerinde kar acilladigini ben gormedim , omrum da yetmez heralde . Bilanco vs ile olmaz bizim is , milyar dolarlik buyuk isler veya Toros Kap lazim , mersin arazi satisi lazim , 3. Sektor haberi lazim.
Hektas 2. Kez tur bindirip bizi 2 ye katlamaya Dogru gidiyor . Kicikirik tarim ilaccisi firma 3 tane Tekfen alip ustune 150 milyon dolar da bahsis birakiyor . Dua edin rezil bir bilanco gelmesin , Thy ve TAV bizi 3 e katlamis olacak o durumda . Sasa Hektas falan hadi uc ornekler , Traktorcu tumosan bile bizle ayniydi 60 tl oldu . Aghol , Asuzu bunlar bizim emsalimiz onlar da katladikca katladi . Tek iyi oldugumuz sirket var o da Ulker , Onun disinda her sey son 3 senede Tekfeni getiri olarak 4-5 e katladi . Hala cikmis Pandir ve ekibi dergilerde sov yapiyor . Gidin bu sovu yabanci yatirimciya anlatin de hisseniz degerlensin ortaklarinizin yuzu gulsun , ama yapar misin tabiki hayir . Sizler onursuz haysiyetsiz insanlarsiniz
Tekfenin bilanço açıklayacağı gece çin tayvana girer mi acaba önceki bilanço gecesi ukrayna savaşı çıkmıştı malum
% 100 katılırım
Pandorra bitmiştir benim için
Kurumsal şirketlerde caka satmaya alışık ve böyle bir gerçekten çalışması gereken ortama gelince motor yatak sardı
Capital dergisine Toros satışından bahsetmemiş bile. Anlamadım böyle bir strateji var mı yokmu?
Bilançoya gelince:
İnşaatta yazdıkları zararların bir kısmını tam denetim dönemine kadar silip, pembe gösterirler
Toros yine iyi bir şeyler yapar
Pandorra tam denetim olacak olan 2022 sonuna kadar etrafta gezerek tutarlılık arzetmeyen söylemlerle boşluk doldurur
2023 genel kurulunda pandorrayı sepetlerler
Kağıt da bir iner bir çıkar ve bizim gibi bir grup küçük yatırımcıyı çulsuz bırakmaya devam eder
Kansızlık hareketine devam ediyor. Etsin bakalım. Ben almaya, aldıkça da zarar yazmaya devam ediyorum. Mesele şu ki hepimiz bu fiyatlardan toplayıp üstüne yatarsak, isteyene kedimizin gübresini alırsın dersek onlara da dert olur. 3 basamaklı rakamlar gelmeden satıcı değil, alıcıyım. Ben batarsam onlar da batıyor. Hatta benim aldığım mallar onlara batıyor. Paldırmış küldürmüş anlamam ben. 3 yıl geçti 7 yıl daha buradayım ben.
YTD
Geri Alım yapsalardı, hatta açıklasalardı bu kağıdın şu anki değerini tahmin bile edemiyorum. Ayrıca bu şereflerin şimdiye kadar;
1. Yatırımcıyı kasten zarar ettirmekten
2. Bilançoları önceden sızdırmaktan,
3. Şirket mal varlıklarına konmaktan
dava üstüne dava yemesi lazım.
YTD
Beyler bu karaktersiz surusune maillerinizi atin , yuzlerine vurun , kalabalik oldugumuzu bilsinler . Her yerde karalayin . Bu insanlar paranizi caldi , calmaya devam ediyor ve edecekler . Oyle sus pus oturursaniz daha cok bilanco kurnazliklari ile elinizdekileri alacaklar .yuzlerine vurun
Arkadaşlar,
Uzun zaman sonra KAP'a düşen aşağıdaki haber kimsenin ilgisini çekmedi galiba!!İnşallah yeni işlerin bir başlangıcıdır.
Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi (SASA) tarafından SASA Adana tesislerinde yaptırılması planlanan "Yeni PSF ile MTR Tesisleri Yapım İşlerini" üstlenmek üzere ihaleyi kazandığını bildirir mektubu almıştır. Projenin toplam süresi mobilizasyon dahil 25 aydır. Proje bedeli 61 milyon ABD Doları'dır.[/B]
Dikkatimizi cekmedi mi 😂😂😂
Alay mi ediyorsunuz tekfen gibi sirket icin 61 Milyon dolarlik is findik fistik parasi . Yuzde 15 kar marjiyla yapsa senelik kara etkisi 4 milyon dolar olur :)
Tekfen yönetimi poli-propilen yatırımı konusunu daha evvel kapattı. Bu sünepeler muhtemelen çekirdeği var diye karpuz bile yemiyorlardır, bu kapsamda bırakın yatırım yapmayı el deki mevcut kaynaklarını hiç etmesinler diye dua etmek lazım. Ayine 'si iştir kişinin lafa bakılmaz demiş atalar. Mirasyedi hissedarlar ve Eskimiş CEO şimdiye kadar şirket menfaatine ne yaptılar ki bundan sonrada yapsınlar.
Sayin 0101
O is iptal edildi . Basiretsiz CEO nun kapital dergisinde roportaji var , onu okuyun orada yeni is planlarindan bahsetmis . Olur mu derseniz olmaz !! Bu haysiyetsiz onursuzlarin tek amaci var o da calmak . Gelmis birileri burada Sasa da 61 Milyon dolarlik is alinmis onun guzellemesini yapiyor . Sasa hirsiz sabancilarin elinden Merinos halinin sahibinin eline gectikten sonra su anda 6.2 milyar dolarlik bir sirket haline geldi ve biz onlara taseron olduk !! Dunya devi sirket olacakken Tekfeni bu hale dusurenler hala o koltuktalar. Mirasyedi sosyetik kizlar , hirsiz damatlar, tuzu kuru torunlar ve kiyak emekliligini yasayan onursuz yoneticiler . Tekfen 2007 de 1.4 milyar dolardan halka arz olmus bir firma ( yuzde 47 dolar enflasyonu var o tarihten beri) yani 2 milyar dolardan halka arz edildi ( temettuleri saymiyorum) su anda 520 milyon dolar , 61 milyon dolara yuzde 15 marjla 2 senelik is almis senede 5 milyon dolar bizim onursuz yoneticilerin maasini bile cikartmaz. Bu firma 5 milyar Dolar olmasi gereken firma ,merinosun sahibi kim bizimkilerin yaninda . Ama adam geldi parasiyla bizi tuttu , yakinda Hektas da gelir tesisleri vs satin alir bunlardan ayak islerini verir . At sahibine gore kisner sirket sahipsiz , hirsiz kayniyor. Ulker grafigini acin 8 sene once 10 dolarmis simdi 1 dolar, Teko ucuz mu ucuz ama bu kafayla daha cok ucuz kalir . Bilanco aciklanacak sirket ( piyasa Ort 700 ) Cuma gunu boyle mi hareket eder . Umarim bilanco donemini yine elimizde patlatmazlar supriz olur yanilirim ama sahsi gorusum bu firmadan kisa vadede bir cacik olmaz . YTD
Sayin Karani
Sizler gibi sirkete hakim kisilerin mail yoluyla dozu arttirmasi lazim . Ben gunde 3 doz sereflerini kendilerine hatirlatiyorum . Onlar utanmadi biz mi utanacagiz, sosyal medya platformlarinda bu sirketin hirsizliklarini herkese duyuralim , yeni magdurlar is loading zaten bu bilanco donemi , artik bunlarin ipini iyice pazara cikaralim orgutlenelim
Sn Maximetu, zaman zaman bir şeyler yazıyor ve mailde atıyordum lakin artık sıdkım sıyrıldı %45 civarını Sabancı ve İşC ile değiştirdim kalanlar içinde olabildiğince bekleyeceğim, onu da bunca yıl beklemenin getirdiği inat nedeniyle yapacağım. Yapmak istediklerimle ilgili konularda Tekfen den gelecek olan bir şeyler var ise de artık yer tutmuyor ve umursamıyorum. Doğrusu sizi de çabalarınızdan dolayı takdir etmiyor değilim, ama bu yönetim mirasyedi ve hem kapasite hem de ahlak sorunları var, yani kıçlarını yırtsalar da budur olacak olan, bu şrfsiz ve sünepelere inancımı yitirdiğim için de daha fazla efor sarf etmemin bana stres olarak negatif dönüşü olacağına inanıyorum, Çakal dan kangal olmaz en nihayetinde. Artması eksilmesi de beni ne sevindiriyor ne de rahatsız ediyor şimdilik. Saygılar,
Benim inancım bu bilanço fena gelmeyecek
İnşaatta tam denetim olmadığı için ufak bir kar gösterecekler
Toros yine adam gibi kar edecek
Küçük yatırımcı teknik meknik çizgiler çizerek “ben demiştim” diyecek
Ve 2022 sonunda yine çöküş olacak
Değişen bir şey yok
Kendi damadına Yöneticisi olduğu şirketten inşaat işi veren blr yönetim etiğinden - ahlakından ne beklersiniz ki ?
Yatacak yerleri yok
En iyisini yapmissiniz Sayin Karani , ben geri donulemez yerdeyim artik alacaklarimin hepsi 3-4 katina cikti , tek tuk kagitlar kaldi bunun yerine alabilecegim onlar da artik beni kurtarmaz .
Bu bilanco iyi gelecek olsa , gecen hafta borsa ucarken gorurduk etkisini . Ne sis yansin ne kebap Bilanco gelir , 450-500 Milyon . O da beklenti alti denir bilanco sonrasi endeksle birlikte duser . Sayin Karaninin de dedigi gibi bu sirketin yoneticilerinin ve patronlarinin ahlak problemleri var . Millet sirketininin uretimine buyumesine odaklanir biz dedektif gibi hirsizliklarini arastiriyoruz, bi insan ortak oldugu sirketten igrenir mi ben oyleyim . Ticarette zarar etmek isin dogasinda var , ancak bunlar goz gore gore gozumuzun icine baka baka bizleri dolandirdi . Eger kaybedecek bir seyim olmasa ceker vururdum Hepsini Tek Tek , bu insanlar o sekilde gebermeyi hak ediyor , ibret olurdu bundan sonra calacak patronlara .
Ortak
Konu kurumsal yönetim ilkelerine uymamak
Mevzuat aşağıda
Okuyalım bakalım var mı bizim Tekede
https://www.mevzuat.gov.tr/anasayfa/...evzuatTertip=5
Burada bağımsız yönetim kurulu üyelerine yüklenmek gerek
Ortada bir alavare- dalavare varsa onların görevi bunu ortaya çıkartmak
Siemens abla bu düzene dahil olmaktansa çaktı istifayı
Twitter da ve sosyal medyada bağımsızlara yüklenmek gerek
Bu adamlar bir kaç YÖNETİM kurulundan ekmek yedikleri için toz gelsin istemez
#bağımsızgöreve
Bilanco gelsin de hepsini bana birak
Ben bilançonun iyice olacağını düşünüyorum
Toros yine bir şeyler yapar illa ki
İnşaatın geçmişte yazdığı zararların bir kısmını şimdi bırakırlar, sonra yıl sonunda geri yazarlar
Yani inşaat da isteseler + yazar
Yıl sonuna kadar
Bu bilanço döneminde olup bitecekler, yıl sonu ya da SOCAR rezaletinden dolayı bağımsız YK üyelerinin küçük yatırımcıya karşı sorumluluğunu bertaraf etmez
Bağımsız yk üyeleri hesap vermeli
Bağımsız yk üyelerinin görevi küçük yatırımcıyı korumak
Yatacak yerleri yok
Bu tekfen ile 11.bilancom olacak . Bunlarin 4 tanesi ( 2019/12 , 2020/12, 2021 /12 ve 2022/3 skandallarla dolu bilancolardi) digerleri de ne sis yansin ne kebap bilancolari hepsi beklenti altiydi, bir tek 2021/3 biraz beklenti ustu olmus ve zaten etkisini fiyatta gostermisti . Yani anlayacaginiz bende oran 1/11 su ana kadar . O yuzden bu kadar karamsar olmam normal . Bu sirketin bilanco ile ileri gitmeyecegi asikar, ne zaman ki insaattaki tazminler doner , ya da milyar dolarlik is alinir o zaman fiyata etkisi olur . Yoksa 300-400 milyon tl ceyreklik karlarla bu sirketten bir cacik olmaz bu onursuz kopekler sirketin basindayken.Bunlarda seref haysiyet olsa milletin rizkini calmazlar , durust olurlardi. Bu saatten sonra durust ahlakli olmaya karar verseler de hirsiz hirsizdir kimse guvenip bu onursuz kopeklerin sirketine uzun vadeli para baglamaz yabanci falan . Anca kendi kopekleri alir yukseltir milletin kucagina verir . Sasa ya taseronluga kadar dusen beceriksizler bunu bir basari olarak lanse eder , santiyelerindeki yegenler damatlar ahbaplar cavuslar da cavusu tokatlar sabahtan aksama kadar . Bu seref yoksunlarina karsi dozu daha da arttiriyorum artik , hele bir kotu eksi Bilanco gelsin gorun o zaman siz neler yapiyorum
İSTANBUL PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON Temmuz sonu raporunda en yüksek pozisyonlardan birisi TEKFEN olmuş.
Buradan kaynaklı bilanço iyi gelebilir belki diye ilgimi çekti.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...8262fa8eb73453
Kazigi yiyince akli basina gelir onlar da . Bu sirket bilanco ile gitmez ! Alacaklar alinirsa , milyar dolarlik is alinirsa veya umut vaadedici yeni is plani ( seneye aciklanacagi soylendi ) geldiginde bir seyler olur . Ama bunlarin olmasi icin patronun serefli haysiyetli olmaya karar vermesi lazim . 1/11 Bilanco orani bana yeterli referans sagliyor acikcasi , beni sasirtsa da bu bilanco 2/12 olacak ki o da hala cok dusuk bir oran olacak bu sirkete guvenmem icin . Once o santiyeden alacaklari alacaksiniz onursuz kopekler, hirsiz degilseniz 400 milyon dolarin en az yuzde 70 ini getirip masaya koyacaksiniz. Oyle yuzde 20-30 getirip sov yapacaginizdan o kadar eminim ki . Hirsiz surusu sizi
Kucuk de olsa is almis firma , Bilanco oncesi her gun endeksin gerisinde kaliyor . Bu da bilanconun her zamanki gibi ne sis yansin ne kebap 450-500 milyon tl oldugu hissi yaratiyor. Santiyelerden bizim haberimiz olmadan gelen bir parayi KAP olmadan eklerler mi emin degilim , oyle bi durumda anca supriz bir rakam cikar ki onu da Onceden haber alirlar kagidi surerlerdi
Ne rekoru ortak , bilanco aciklanacak hafta harekete bak . Son 10 gundur endeksin gerisinde essek gibi dolaniyor. Degisen bir sey yok , ayni tas ayni hamam. Her sey en temizinden yuzde 20-25 arasinda yapti 1 aydir biz yerimizde sayiyoruz . 22 den 27 olduk iste bilanco donemi Endeks ucarken Bedava dedigimiz kagit . Degisen bir sey yok benim icin bu sirket tahtasinda ve yonetiminde. Bilanco gunu de kesin bi olay cikar dunyada ona gore ayarlamistir bunlar . 1 gun one ileri bi dumenler yaparlar yine Endeks cok sisti her an patlatabilirler Bence
Yanilmak isterdim ama ne yazik ki bu kagidin ve sirketin cigerini biliyorum . Endeks yine rekorlar kirarken son 15 gundur yuzde 6-7 bile zor yapti . Ayni donemde her sey yuzde 15-20 civari yapti . Hep geride kaldi ki bu hafta bilanco var , Bilanco da analistlerin hesabina gore 700 civari kagidi ileri surmesi gereken bir miktar !! Demek ki neymis onursuz haysiyetsizlerin yonettigi sirkete kimse guvenmiyor. Milyon dolarlarini yatiracak adamlar bunlardan kac kere kazik yedi , inanir mi size seref yoksunlari . Bu sirketin fiyattan bagimsiz onur seref haysiyete sahip yoneticilere ve patronlara ihtiyaci var !!
2.5 dolar olduğunda kaçacaklar... Tekfen size fırsat verecek olabilir mi:)
Sayin legolas
Bilanco donemleri en kotu tahminleri hep sen verirdin , bizler havalarda ucardik Cemal Bey falan bu sefer ne degisti de bu kadar pozitifsin. Halbuki bu haysiyetsizleri bizler kadar iyi taniyorsun, insaattan alacak almis olsalar KAP gelirdi onlar olmadan supriz bir bilanco gelme ihtimali yok . Eldeki mallar belli , gubrenin curmu bir yere kadar
Umarim zamani gelmistir ancak ben mevcut iktidar gidene kadar bu tahtanin bir yere gidecegine inanmiyorum
Bence de seçimden sonra yürürse yürür, seçimler de ne kadar beklentiler doğrultusunda sonuçlanır bilinmez, seçim olur mu o da bilinmez.
Iyi Bilanco gelecek sirket bu sekilde hareket etmez , bir gun en cok alan diger gun en cok satan konumuna geciyor . Resmen kedi fare oyununa cevirdiler tahtayi
spordan teknolojiye sanayisinden havacılığa borsada ucuz kalan hisseler sırayla gidiyor...
cemal aga nın takımı kadar olamadın be teko..sarı kırmızılar iki haftada neredeyse iki kat gitti...
endeks rekor zirvelerde gezerken neyi beklersin.....
bist 30 elimde kalan son kale sen kaldın....
gitsen de gitmesen de inatla o portföyde tutulacaksın teko.....
Kanımca bu sefer iyi bilanço gelecek gibi. Bugünkü kapanış bu düşüncenin doğru olup olmadığını gösterecek