Valla ben bizim burdaki 2 Vakıfbank şubesine gittim. Ikisi de sistemden tanımlı geliyor faiz biz özel birşey yapamıyoruz dediler.
Valla ben bizim burdaki 2 Vakıfbank şubesine gittim. Ikisi de sistemden tanımlı geliyor faiz biz özel birşey yapamıyoruz dediler.
Aktifbank 32 günlük repo 4.5( max.100k $)
Bedavaya yakın mı?
Hatta bize üste para veriyorlardır alalım diye.
Kürtler bize bedavaya yakın petrol verecek yada esad
İnanmayın arkadaşlar böyle haberlere. Kendim almanyada yaşıyorum. Alım gücü dünyada en güçlü ülkelerden biri burası. Ve en önemlisi ise ÖZGÜRLÜK var burada. Cennet Cennet dedikleri yer burası.
Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk
Motorine zam!
Bu gece yarısından geçerli olmak üzere 1 lira 27 kuruş..
---------------------
Durmak yok,yola devam
yerli ve millilikte
her geçen gün yüzümüzü güldüren bist 100
yabancı takas oranında
yeni tarihi dip seviye geldi
%34.30
https://pbs.twimg.com/media/FVRBpmuX...png&name=small
Ben bu veriyi kesinlikle anlamıyorum ama size de sorunca tepki veriyorsunuz.
Sakin lafa sorayım iyi niyetle anlamak için.
Iki çizgi var. Birisi TL cinsinden endeks değeri.
Diğeri yabancı takas oranı.
Bu grafik bize yabancı takas oranı düşüyor ve bu sırada tl cinsinden endeks değeri artıyor bunu mu anlatmak istiyor?
Mesaj nedir bir türlü anlamadım inanın samimi merakla soruyorum eğer sormadan rahatsız oldu iseniz sileyim selamlar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iki değer birbirinden farklı
ancak daha iyi anlaşılması amacıyla aynı tablo da gösteriliyor.
yabancı satıp çıkıyor
buna rağmen bist 100 yükselişe devam diyor.
kısaca ortada bir balon var
bu balona biri devamlı üflüyor şişmesi için.
bazı yorumcularda TL nin değer kaybından dolayı TL.den kaçış sonucu borsa çıkıyor diye değerlendiriyor.
günün sonunda borsa balonu patladığında KY içerde sıkışmış olacak.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-660922. İnşallah ayıkken yazmıştır :)
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dogru anlamışım.
Kesinlikle katılmıyorum.
Bu şekilde analiz edebilmeniz için, yabancı hisse sattığı zaman elde ettiği para birimi cinsinden bakmanız gerekir.
Hisse satıp TL mi tutuyor yabancı da siz TL endeks değerine bakıyorsunuz?
Hisse satan yerli bile ya dolar ya euro alır. Dolayısıyla xu100 / usd grafiği olmalı kırmızı değer.
Bu şekilde bakarsanız da zaten yabancı sattikca dolar cinsi çok ciddi değer kaybeden bir endeks olduğunu görürsünüz.
Geçen sene benzin 7 TL idi şimdi 30 TL. Benzin bir daha 7 TL olacak mı sizce? Olmaz diyorsanız bist de bir daha geçen seneki TL değerine gidemez / tün şirketler battığı zaman filan gidebilir. Olmaz demiyorum ama çok çok düşük bir ihtimal.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5-7.5% ile bağlamak güzel de maks 1 senelik verirler o oranı.
Uzun yıllar bana maaş olsun deniyorsa Eurobond mantıklı bu durumda. 5-10 senelik bağlanır 11-15% oranlardan.
ytd
:) 1 fk hisse var şu an sonra arkadan el slllarsınız ne saçma bu nereye gidiyor filan dersiniz.
Açın 90lar borsa grafiklerin bakın.
Enflasyonda risk aldığın şirketin batması dır. Küçük bir risk değildir! Tüm paran gider! Bilmeyen borsa yapmasın!
Ne yaptığını bilen birisi enflasyon ortamında borsada zarar edemez.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%0,25-0,50 falan değil, %0.08-0.12 arasıydı diyorum ben, bunda bile bahsettiklerimizin alakası yok. ben halkbank finansbank denizbank üçüne gittim 10 bin dolara yıllık 12 dolar veriyordu en iyi veren. siz yüzde 4-5'lerden bahsediyorsunuz. aradan 3 ay geçti diye 50 kat fark olmaz, bankadan bankaya 50 kat fark olmaz, yatırılan tutar daha yüksek diye de 50 kat fark olmaz. ya siz yıllardır şubeye uğramamışsınız ya farklı şeylerden bahsediyoruz. bugün bir daha uğrayayım bankaya bakalım ne diyecekler. dolara yıllık %5 faiz varsa niye kkm yapayım kafayı peynir ekmekle yemedik: )
spotta kağıt taşıma için sana bir sufle,
yabancı payı yataya sarar.
dip oluşturur
sonra çıkış trendine girdiğini gördüğün an
biste gir ve kağıt taşı.
aksi takdirde uzun süre bekleyebilirsin.
tuvalete giriyorsun 5tl diyor.
daha ucuza banka kağıdı var.
ucuz mu evet ucuz.
ama kime göre neye göre.
Bankalar çok düşük veriyor.abd 10 y 3.5 olmuş hala 1.25 faiz . komedi.alay ediyorlar bizle elmi yaman beyni yaman gorucez.
Niye düşük dolar faizi veriyorlar.milleti kkm ye geçirmek için.yersen.sifir faiz.
burada ki kilit ifade şu;
ucuz mu evet ucuz.
ama kime göre neye göre.
bugün fed faiz artışı ilan edilecek.
dünya merkez bankaları faiz artışı yarışına girdi.
borsaların en büyük düşmanı yüksek faizlerdir.
tüm dünya borsaları düşüş trendlerini oluştururken.
bizim pozitif ayrışmamız absürt olur düşüncesindeyim.
yabancı payı artarsa tabi artar bist.
ancak yabancı kendi ülkesindeki endeksi satıp faize girerken
biste kolay kolay gelmez.
hükümet garip garip uygulamalara imza atıyor.
KKM , GES yakında başka şeylerde uydurma sevdasında.
fakat tek gerçek var bunlar yan yol.
çözüm bu uydurma çözümler değil.
eninde sonunda politika faizini yükseltecekler.
mevcut hükümet olmasa da yeni gelecek hükümet yapacak bunu.
mesela %60 -70 mevduat faizi dururken kim biste girer.
Ben girerim :)
Syg,
evet arkadaşlar birkaç bankayı aradım bilgi aldım misal odeabank yıllık %4 verirken finansbank %0,5 veriyor. zamana ve bankaya göre akıl almaz farklar var, kesinlikle durum tl mevduattaki gibi değil, ben döviz tarafında bu kadar oynaklık olduğunu bilmiyordum. resmen kör tuttuğunu topal yakaladığını durumu var o tarafta, uyanık olmazsanız zararınız büyük olur. bunu da böylece öğrenmiş olduk. 10k dolarını kkm yaparsan reyize bir haftalık bi tatil parası bağışlamış oluyorsun, bilelim de yiyeceksek öyle yiyelim kazığı: )
bugün alınan
oranlar
teb aylık 4
aktif aylık 4,25 civarı dedi yanlış anlamadıysam
vakıf ÖB aylık tutara göre değişiyor 3,5-4 arası
YTD
%4 u her banka vermiyor.buyukler 1.3 veriyor.
Dolar oran alan oldumu bugün?
Bosporus kendime masallar diye diye uyuya kaldı sanırım. Yada GES için sıra bekliyordur
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
haber verdi....