Çimkent, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e çok yakın.
Belki de Almatı Taşkent hattı arasında bir durak da olabilir orası.
Printable View
Çimkent, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e çok yakın.
Belki de Almatı Taşkent hattı arasında bir durak da olabilir orası.
bence İpek yolu için çok erken umutlanmak için de olsa...
şirket ülkede nadir görülen bir şey yapıyor... Topladığı hisselerini tekrar satmak piyasada diğer şirketlerin yaptığı gibi sermayeyi azaltıyor. satıp emisyon primi, elde etmek yerine ben bu hisseleri yakarak sermayemi azaltıyorum diyor... bu duruma mesela sn trendhound topicinde epey dile getirmiş olmasına rağmen kimse farketmiyor bile...
oysa ne deniyordu: şirket borç içinde, borçları problem olabilir diyen saçma sapan analist bozuntusu bile hatırlıyorum... şirket 1,8 milyar TL sini çöpe attı diyenler çıkar diye düşündüm ama henüz o kadarına kafa basmıyor. sahi bu haber önemsiz mi?
evet önemsiz... ürküttükleri kurbağa olsaydı derdim ya hiç olmazsa 400 milyona düşüreydiniz de düz olaydı... bunu hakkını yemiyelim şimdilerde Englanda kafayı yemek üzere olan sn 101 ülkemizi terketmeden dediydi. zannediyorsam bu yaşlı halimle beni alsanız da buralarda inşaat yapsam diye oraları teftişte ama oralar bizim buralar gibi olmadığı ve en kötü evin 200- 300 yıl dayandığı bir ülke olduğundan hadi len dediler... dön karadenize... neyse bu yüzden onun 400 e düşsün dediğini ihmal edebiliriz ya da öğrensin ignore...
evet önemsiz... çapsız CEO batı tipi bir yönetim oluşturmuş... benim param var bu paraları ne yapayım. en iyisi piyasa zaten kötü iken hisse senedimi alayım. benim hissem bu fiyatlardan fazlasını eder dedi mi dedi. daha önce benim hissemin 2028 de fiyatı 3 milyar dolar olacak derken sonra 4 milyar dolar olacak dedi mi dedi... eee ne olur 4 milyar... hisse başı yaklaşık 10 dolar... e benim hedefim ne 20 dolar...
yeni moda dedem de domates yetiştiriyor bari teknolojiye yatırım yapaydınız... o zaman matik zincirinde ağlaşıyor olmaz mıydık...
parantezi kapatalım... sermye azaltımı bizim için önemli... vakti zamanında kaşık düşmanını aşabilseydik o zaman hisse alım hedefini 100000 hisse değil sermayenin binde yarımı falan koyabilirdim ( bizim gibileri yüzde ortak olamazlar diye düşünüyorum)... düşünsenize onbinde 5 ortaksınız holdinge... gerçi sn İrmik gibi sizi kapıdan almayabilirlerdi ama gene de ortaksınız. bunu tescillediğinizde sizi kaale almak zorundadırlar...mesela yüzde yarım için 2 milyon hisse sahibi olmak az mı, binde 1 400 000 onbinde 1 40 000... halbuki ufuksuz ben aman temettü versin 1 dolar verse 100 000 hisse için 100 000 dolar eder ellibin hisse için ise 50 000 dolar eder.
yarım dolar temetti verseler hatta 25 cent ( malum geçen günlerde sn bridger bizi hayali geniş olmakla itham etse de bakkal hesabımız doğruydu, hedeflerini tuttururlar ise ( kalıtımsız mamul ile kilosu 1 Euro yerine 1.5- 2 Euroya domates satmak ) zaten benim temettüler güzelleşecek...
şimdi traşı kesekim... aldıüğı hisseleri yakmakla ben para ihtiyacı duymuyorum, işlerim yolunda demekte..
benim hisselerim önemlidir... ama hissedarlarım daha önemlidir. onlar bir cahillik ettiler sattılar ama o kadar olmasa da sermaye oranları artsın bari demekteler. tabii ki bizim değil dalia, Leyla ve Vedatın. İzzet için ise ballı börek... bişr sabah uyanıyorsunuz şirketin % 17,68 değil 18,5 ortağısınız... hele de hisse başı 20 dolar hedefiniz var ise şirket sizin cebinize epey bir çek koymuş oluyor....
diğer sonuç ki bence ileride yatırımlar biter de agresif büyümeden vaz geçerse işte ortaklarım sizi temettülerle besliyorum deme ihtimalidir...
neden kimse bir şey yazmıyor... yazmak i,çin bilmeleri gerek... mesela dikkat ettiniz mi müptezel bile ( sizce bir insanın günde neredeyse 16 saat sürekli şirketi kötülemesi için ona ne yapmış olabilirler... hadi biz paramızı koruyoruz ama sürekli kötülemek,ü saçma sapan anlaşılması imkansız mesajlar ile ne anlatmak ister, acaba oralarda çalılı falan mı var ya da eskiden inşaatların birinde çalışıyordu da başına bir hal mi geldi) bu konuyu pas geçti,. anlamadı...
bir de kusura bakmazsanız mantıklı ve bilinçli olmak gerek.yüzde 5 sermaye yakmak çok ciddi bir iş. anladıklarında hisse 1 dolar değil105 cent temettü verecek ve 20 dolar yerine 22 dolar olacak pardon 21. anlamadıkları için sürekli kaybedenler klubündeler... ha biz kazanıyor muyuz hayır ama umudumuz var ve mantıklı bir umut...
yönetimi tebrik ediyor ve bu hassasiyetlerini artırmalarını temenni ediyorum
yani ALARK tekaüt mayışını alıp oğlana alış için yazdık tahtaya... 82,85 koyduk nasıl olsa geri dönersin diye ne mümkün... tamam anladık da Halk ve Ziraat kendi aralarında paslaşmakta mıdırlar yoksa ciddi bir değişim mi var
"Son dakika... Doğalgaza dev zam!"
Temmuz ayı doğalgaza zamla birlikte geldi.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğal gaz toptan satış fiyatlarına zam yaptığını duyurdu.
Buna göre konut tüketicileri için ortalama yüzde 24,6, sanayi tüketicileri için ise yüzde 7,86 oranında artış yapıldı."
DEMEK Kİ NEYMİŞ DOĞALGAZA ZAM GELMİŞ... eee Halkbanktakiler bunu duymuş da stratejidekiler duymamış mı? onlar da duymuş. geçen haftalarda toplayan yabancılar da duymuştur belki... Ziraat de mal çıkmış fırsattan istifade...
gelecek değil şu zamandaki işlerinden bile kar potansiyeli yüksek olan bir firmanın hissedarı iseniz rahatsınızdır ve bir şekilde yatırımı var ise takip edeceksiniz... ama enerji üretiminin kar potansiyeli zayıfladı ise arttı arttık. normal kar ediyorsa daha da güçlü karkara yelken aöacaktır...
varan 2
"Şehrin ve sektörün kaderini belirleyecek! Türkiye'nin en önemli santrallerinden biri kapanmayla karşı karşıya
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Soma Termik Santrali'nin, on yıldır işletmesini üstlenen Konya Şeker'in biriken borçları ve yerine getirilmeyen yükümlülükleri nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti."
https://www.sozcu.com.tr/sehrin-ve-s...-karsi-p189748
diğer haber de Sözcüdendi...
yani "Manisa ili Soma ilçesinde faaliyet gösteren Soma B Termik Santralının ilk ünitesi 1981 yılında, 6. ünitesi 1992 yılında devreye girmiş olup her biri 165 MW kurulu güce sahip 6 üniteden oluşmakta ve santralın toplam kurulu gücü 990 MW'tır." kapasite ile piyasadan çekilecek... bir türlü yükselmeyen PTF ler sanırım ittire kaktıra yükselmek zorunda kalacak...
daha önce bu piyasada elektrik kullanımı dahi zor bu yüzden krizde yüksek kar olmayabilir diye düşünür iken şimdi kriz galiba önce üreticileri vurmaya başladı. bu da arz kısıtlamasını getirecektir ve fiyatlar normalleşecektir...
Haberde kârlilıktan bahsedilmiyor.
Kömür TKİ'den. Elektrik üretimi santralden.
Peki kömür fiyatı?
Satılan elektriğin maliyeti?
Elektriğin satış fiyatı?
Kömür maliyeti, birim Mwh elektrik üretim maliyeti piyasa fiyatından aşağıda mı?
Santralin kendini tamir edebilecek kadar kâr bırakıyor mu?
Zannedersem bu sorunun cevabı yok.
sn 101
yazdığınız sorulara cevap arayacak olsam gider Torkuya müdür olurdum ( beni kabul etmezlerdi zaten). eğer soru sisteminiz doğruysa yani santraller kar etmiyor ise elektirğin satış fiyatları artacak anlamına gelir. bütün bu sorularınıza neden bu santrale 660 milyon dolar artı bir sürü yatırım sözü verdiniz de yapamadınız... denmeli ki doğru sorulardan biri de budur.
neyse soru yok sadece CENAL ve yapabilir ise Karakuz, Gönen bu süreçten olumlu etkilenecektir... zaten kardalar ve bu karları katlanacaktır...ben böyle bakıyorum...
yahu ne akıllıyım da ALARK gibi bir şirketi beleşe almışım... :) :) :) ... şimdi sn Kuzunun topicini okuya okuya kendimizi pohpohlama güdüsü arttı biraz tatmin edelim. nasıl olsa kimse ne itibar gösteriyor ne yorum yapıyor ... :)
Hakkını yemiyelim müptezel de okuyor ve anlayamadığı şeyleri bile kullanmaya çalışıyor... mesela yukarıda yazmışım boldlayalım
"şimdi traşı kesekim... aldıüğı hisseleri yakmakla ben para ihtiyacı duymuyorum, işlerim yolunda demekte..
benim hisselerim önemlidir... ama hissedarlarım daha önemlidir. onlar bir cahillik ettiler sattılar ama o kadar olmasa da sermaye oranları artsın bari demekteler. tabii ki bizim değil dalia, Leyla ve Vedatın. İzzet için ise ballı börek... bişr sabah uyanıyorsunuz şirketin % 17,68 değil 18,5 ortağısınız... hele de hisse başı 20 dolar hedefiniz var ise şirket sizin cebinize epey bir çek koymuş oluyor.."
demişim hemen ilan etmiş ama kendi keşfetmiş gibi ana sermayedara yarayacağını ifade buyurmuş...
neyse beni bir tek müptezel okuyor o da anlamadan kullanmaya çalışıyor :) :) :)
Sosyal medya bol alkol gibi, insanın içindekini ortaya çıkarıyor.
Takibata uğramazsanız atın da atın.., küfredin de küfredin....
Üzüldüğüm nokta:
Mesleğimiz borsacılık, pek çok yabancıyı da takibime almışım...
O şahısların yazdıklarına gelen itirazlarda küfür yok. Espri ile karşı görüş ve itiraz var. Demek ki adamlar alkolü de kontrollü alıyorlar.
ALARK ın tahtasında en çok dikkatimi çeken Kademelerde 1000 Lot yada 2000 lot mal olması . Çok fakir bir tahta . Yada nasıl diyeyim cüzzamlı gibi bir hisse. Keçi boku gibi ne kokar ne bulaşır ne derseniz deyin . Bazı kademelerde 50 Lot olur mu ?
alark satan yok
100.000 lot ağa satışa koymuş... yükselttirmem dıyor
onu alacak cesaret ve para ortalıkta yok...
alcar haberi mi
başka bir haber mi
neyi bekliyorsa......:notr:
ben de böyle okudum..
tahta falını okumak serbest...
sizler ne okursunuz?:halay:
yıllar önce sn irmikin elinde epey bin lot ALCAR vardı... bazen tahtacı elindeki lotun miktarı kadar bazı yerlere alış yazardı... sora o alışlarından bir daire parası kazandım mı demişti ne...
bir ara FMİZP işlemi yapıyorum... bir mentorum var buralarda ise selam olsun deliden deliye... tahtada 10- 15 lotluk işlemler var kademeler de öyle. bana yaz bakalım şu fiyata dedi. yazarsam çöker dedim. sen yaz alacaksa zaten alacaktır dedi . yazdım önce bir aşağı yöneliş ama sonra hooop alıverdi benim lotları...
tahtacı tahtayı sayar. kimin ne yazdığını bilir. eğer sn 101 in gösterdiği 100 000 lot benim olsaydı ve satışa yazsaydım mesela 87 ye o satış muhtemelen giderdi...
takaslarda bir şeyler olacak gibi... ilk halk alımı ziraatten takas desem de devam ediyor. yalnız ısrarcı değil gibi. ypksa gündüz aldığı malı akşam kendi verdiyse diye düşündüm bunu. ola ki bu mal başka Halk müşterisinden çıkmışsa yeni bir ağa pşyasaya çıkmaya başladı diyebiliriz. tahtacı kendisi değilse önce Tacirlerden alan yabancılar sonra bu Halkçılar işini zorlaştırcaklardır...
tek gerçek okuyucum müptezele destek...
https://www.youtube.com/watch?v=2YLTD_t2CII&t=16s
bak burada söylenenleri biraz araştırmaya bak... eminim bazı şeyleri öğrenebileceksin... ama Türkçen konusunda maalesef yapacak bir şey yok.
"liVeliBeli
@AliVeliBeyi
·
11h
#ALARK Bazi calarkoya aşk derecesinde baglilar sermaye azaltma isini cok bir matah ve yatirimciya yaramayacak ama patronlara yarayacak diyerek komedi dolu bir anafor icinde yorum yapar ve dogru soyleyip çalarkoyu halaa övebiliyor ya...zekaaa..geri alimlari bile üçkagitti"
galiba benim zekam bu mahlukun dilini çözmeye müsait değil. hel3e de anafor metafor falan gibi entellektüel ifadeleri yok mu :) :) :) ...
benim gibi başarısız bir çiftçinin hissesi % 17,6 dan % 18,5 e çıkacak değil ya... benimki ancak yüzbinde bilmem kaçlardan artacaktır ( % 5 oranında). ama azdan az çoktan çok gelir demek ki... şimdi bak senin yapacağın yazdığım mesajları önce okumak... arkasından bir kaç saat sonra tekrar dönüp okumak, nihayet ert esi gün cevap vermek için bir daha okumak ve anlayabildiğini bir başkasına sormak ( yoksa kendini allamei cihan zannettiğin için anlamadığını bile bilemeyecek derecede megolamanlık yapmaktasın). sonra cevabi mesajını yazacaksın... hemen yayınlamayacaksın. bir kaç saat sonra kontrol edeceksin acaba anlaşılır mı? bir şey ifade ediyor mu, bilinçaltın dışında bazı şeyler karalayabilmiş misin... kani oldun mu ? o zaman gene bir arkadaşına soracaksın. tamam derse yayınlayacaksın...
bak böyle yaparsan hem yazdıkların anlaşılır hem de okuduğunu hazmedebilirsin. gerçi ayda bir mesaj falan yazabilirsin ama nasıl olsa bilinçaltını kusmak yerine anlaşılır bir şey yazmış olacağın için gene de karlısın.... şimdi başlasan üç beş yıla Türkçeyi bile anlamaya başlarsın :) :) :)
Pentagon Pizza Report Oldukça hareketli hafta sonuna kadar planlar yapılıyor !..
https://i.hizliresim.com/difwyov.jpg
Halk yatirim abi,inşallah duygularimizla oynamiyorsundur..
Sen ve yapi kredi iyi gidiyorsunuz..
İnsallah onceki veledi zina araci kurumlar gibi degilsinizdir, 100 u gosterince milletin başına mali bosaltmazsiniz..
Bu hafta diger kısmı uzak ara satista birinci..
dün Halkın aldığı mal ile birlikte akşam AKD de takası aslında 27sinden itibaren
27/6 cuma takas 3 250 000
1 temmuz 1086 000 alış takas 4 264 000
2 temmuz 278 000 alış takas 4 899 000
3 temmuz 271 000 alış takas 3 723 000
alınan mallar ya fonlara gitmiş ya da bir yerlerde kaybolmuş. daha önce tacirler yabancıya gitmişti. Strateji muhtemelen fonlara gidecek
takip edip değişiklikleri bana da bildirirseniz sevinirim.benim derinliğim yok sosyal medyadan görmekteyim...
hayırlı olsun....Alıntı:
Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("Alarko Tarım") tarafından; ana faaliyet konusu tarım ve seracılık olan Sanrose Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin ("Sanrose") toplam sermayesinin %25'ine denk gelen 15.000 TL nominal değerli 600 adet hissesinin 15.01.2024 tarihinde devralındığı kamuoyuna duyurulmuştu.
Alarko Tarım, Sanrose'un sermayesinin %75'ine denk gelen 45.000 TL nominal değerli 1.800 adet hisseyi de 4.977.000 USD karşılığı Türk Lirası bedel karşılığında 03.07.2025 tarihi itibariyle devralmıştır.
Kamuoyuna duyurulur.
Garip değil mi? Kontrol ettim. Yüzde 25’i 5 milyon dolara alan şirket şimdi kalan yüzde 75’i 5 milyon dolara aldı. Nasıl oluyor anlamadım? Ya o zaman kazık yedi yada şimdi çok kelepire almış olmuyor mu?
Sanrose kaç dönüm seraya sahip veya termal kuyusu var mı? Bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler.
Aynı rakama alınmış büyük ihtimalle geçen yıl ön protokol yapılmıştır.
'' Hisse devir sözleşmesi uyarınca, hisse devir bedeli kapanış tarihinde birtakım düzeltmelere tabi tutularak nihai devir bedeli belirlenecek olup konuyla ilgili gelişmeler ayrıca kamuoyuna duyurulacaktır ''
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1234930
15..01.2024 tarihinde yüzde 25 hisse nihai olarak 4.650 milyon dolara alınmış. Dün ise yüzde 75 hisse yaklaşık 5 milyon dolara alınmış. Zeynelcenin belirttiği üzere protokol olabilir.
Anlaşma ticari olarak garip. Acaba kaç dönüm veya kaç kuyuya bu para ödendi.
15.01.2024 tarihli Kap.
Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından; ana faaliyet konusu tarım ve seracılık olan Sanrose Tarım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin toplam sermayesinin %25'ine denk gelen 15.000,00 TL nominal değerli 600 adet hissesinin belirlenen kapanış şartlarının yerine getirilmesi koşuluyla 5.000.000,00 USD karşılığı Türk Lirası bedelle satın alınmasını öngören hisse devir sözleşmesinin 08.01.2024 tarihinde imzalandığı, hisse devir sözleşmesi uyarınca, hisse devir bedelinin kapanış tarihinde birtakım düzeltmelere tabi tutulacağı ve nihai devir bedelinin kesinleştiğinde duyurulacağı daha önceden kamuoyuna duyurulmuştu.
Hisse devir sözleşmesi uyarınca yapılan düzeltmeler neticesinde nihai devir bedelinin 4.645.180,00 USD karşılığı Türk Lirası olarak belirlenmesine, avans olarak ödenmiş olan 1.500.000,00 USD karşılığı Türk Lirası bedelin nihai devir bedelinden mahsup edilmesine karar verilmiştir. Bu doğrultuda, Sanrose Tarım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin toplam sermayesinin %25'ine denk gelen 15.000,00 TL nominal değerli 600 adet hisse 15.01.2024 tarihi itibarıyla Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından devralınmıştır.
2020 yılında kurulurken teşvik alınmış... 31 dönüm seraya sahip. bir yerlerde kooperatif olarak da geçmiş.
sn britishin verdiği linkte zaten belirtilmiş. şirket adresi erken alınmış İstanbula ama sanırım kapanış biraz gecikmiş...
müptezelden haberler eğlendirici mi yoksa yeter ya bize ne mi diyorsunuz?
malum dün kendisine oku değerlendir vs dedik. epey düşünmüş ama algılaması zayıf olduğu için içinden çıkamamış. sonra gece saat 11 sularında dayanamamış dün yazdığım mesajdan ( Halk yatırım ile ilgili alımların nereye gittiği) hemen bir vazife çıkarmış... o saatlerde de okutacak birilerini bulamadığı için doğrudan kusmuş kinini ... hemen anladığı kadarıyla bir şeyler çiziktirmiş.
sonra da halk bankasından voli vuran Kiler holdinge övgüler dizmiş...
yalnız ne şekilde mesaj yazabiliyor bilmem ama mesajların başı sonu gene karanlık kalmış. garip ifadeler oluşmuş şaşırdık mı hayır :) :) :)
https://www.youtube.com/watch?v=ympgFaijJvA
elektrik dağıtım şirketleri üzerine iki görüş... ikisi de haklı hem sunucu hem konuşmacı
Hacım;
O müptezel diye bahsettiğin her kim ise burada bahsedip reklaminı yapma.
Onu muhatap alma.
Burası hür ve yazilanların silinmediği bir platform.
Fikri olan buraya yazar.
Selamlar
bir cevap geldi demek müptezel dışında okuyan da varmış... müptezel reklamı yapmak değil derdim.zaman içinde nasıl psikoloji altüst ediliyor bir şekilde anlatmaya çalışıyordum. mesela 2018de çağdaş yüzünden hepimiz darmadağın olmamış mıydık? o dönemler dik durabilseydik şimdi 3-5 bin ya da 10-15 000 lot fazlamız olacaktı... bir de anlamadığım bir çok aptal zaman içinde inanmasa da aklında kalıyor bu tip propagandalar... unutmadan bir topicte br çok yazı silinip sonradan delil bırakılmayabiliyor. bunu geçtiğimiz günlerde gördüm...
psikolojide başkasını dinlerken arada bir eee, hııı, vay canına gibi sesler çıkarmak lazım değil mi?
psikoloji demişken...
aylardan beri bir hesap sosyal medyada sürekli küfrediyor, sürekli beddualarda... baktım sürekli senetleri değişiyor ve her alduığı senet aşağı gidiyor. aldığı senetler benim senetlerim değil ama bir şekilde benim ilgilendiğim hisseyi mention mu ne diyorsunuz yapmış... bir sormayı istedim bir ara ya sürekli küfredeceğin senetleri aldığına göre nerede yanlış yapıyorsun?
soru kendimize... şikayetçi olduğumuz hissede beklentilerimizi karşılayamıyorsak:
nerede hata yapıyoruz?
yanlış beklentiye girdiysek ( geçenlerde yazdım 1/3 asgari ücretle 2 yıl içinde ev almak sonra bir daha alıp onları kiraya vermek beklentisi olan birileri vardı)...
hata bizde değil şirkette ise ne yapmak lazım. kolu kanadı budamak en doğrusu değil mi?
benim hissem beklentisini koruyor o zaman psikolojimizi neden bozuyoruz. çünkü ikinci hamle bozuk psikoloji ile anlık ters işlemler yapıp birikimlerimizi kaybetmek mümkün...
göç yolda düzülmeye başlarsa yolda size lazım olacak bir çok eşyayı atıp sonra aramaya başlarsınız...
Hissenette boyle bir sey yapilmissa modlar bizim gordugumuz kismı silebilir.
Ancak savciların gördüğü kısmı silebilecek kimse yok.
Bir de,
Mesela bir yazi yazdın.
Cumhurbaşkanına hakaret ettin.
1 dakika sonra pisman oldun.
Yazini düzelttin.
İki yazın da kayıt altındadır.
Diye biliyorum... :rtfm:
[hakaret isteyen sosyal medyaya baksın. maalesef ülkemizde bazı hususlarda adalet hemen tecelli ediyor ama bazı hususlarda kör sağır hale gelebiliyor. mesela son sanrose alımında bir ulusal gazete öyle bir haber yapmış ki tüm dünyada suç neredeyse... ben soruşturma olacağını bile zannetmiyorum...
Tovbekar abi ben senin ve burada guzel paylasimlar yapan herkesin yazisini okuyorum. Forumu takip etmeye calisiyorum. Ama bu aralar hem paylasacak yeni bir fikir yok hem de konusunca memleketin durumundan bagimsiz bir sey yazmak icimden gelmiyor. Herkesin dusuncesine saygim sonsuz, ancak Alarko'nun iyi yonetildigini ve yolunun acik oldugunu dusunmekle beraber bu tarz buyuk yapilarin ulkenin yonetiminden ve huzurundan bagimsiz olmadigini ve pozitif ayrismasinin zor oldugunu dusunuyorum. Umarim hepimiz icin gelecek guzel gunler getirir.
Tahtada her kademede binlerce lot alıcı var aynı anda satıcı kademelerine en fazla 1500 , 2000 lot varken birileri kademelere basıyor sanki acelesi var faiz azaltımından önce çıkmaya çalışıyor. Sanırım artık millet kafayı iyice üşüttü yada tahtada spek algı bozuyor . Ekonominin kurallarını anlamayan cahiller desem o da olamaz birileri para kaybetmekten acaip zevk alır gibi hareketler sergiliyor. Allah akıl fikir versin ne diyeyim .
https://i.hizliresim.com/m8g4fnn.jpg
Kademeler oldukça dikkat çekici satıcı yok, satış kademesine yazan yok ama kafa göz kırarcasına satan ve basan çok. Bu bana pek mantıklı gelmiyor ve eşyanın tabiatına aykırı !.. Yani birileri diyor ki sizi Alarko dan kurtaralım verin kurtulun . https://www.hisse.net/topluluk/image...BJRU5ErkJggg==
https://www.linkedin.com/posts/alsim...aign=copy_link
Bu ihaleden hiç haberim yoktu...:notr:
Eski haberi simdi tekrar paylasmıs alsim.
Ben de şaşırdım.
Bari haberin dibinde tarihini yazsalardı.