ağabey seninle tarikata girelim.:)
Printable View
[QUOTE=enki;907241]Sevgili Ayan, doğru söylüyorsunuz..bir trend var ve bu trend bu bugünden yarına bitmez..ancak olaya global açıdan bakıldığında global büyümenin motoru başta ABD ve sonra Çin dir..AB'nın bu konuda belli başlı bir gücü olmadığından, ABD ve ÇİN tıkanırsa AB nin de tıkanması çok uzun sürmez..hatta değerli Euro bile tüm hesapları altüst edebilir..fakat benim dikkatimi çeken JPY ve CHF'ninde Euro ile birlikte yükselmesidir..
ABD'ye gelince 2-10 yıllık getiri eğrisi şu an resesyon fiyatlıyor..yani piyasa uzun vadede enflasyonun yüksek çıkacağını bekleseydi, uzun vadelerde daha yüksek fiyatlama yapardı..örneğin ABD 10 yıllıklar şu an 2,05 te..sizin dediğiniz gibi FED 0,25 ten 3 faiz daha arttırsa faizi 2 olur ki, aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi fark kapandığıyla kalmaz birde negatife giderse, resesyon ciddi bir risk olmaya başlar..
Dolayısıyla, uzman değilim ama uzun vadeli bonolara bakınca FED'in arttırmak bir yana faiz düşürmesi gereklidir diye düşünüyorum..en azından tedbir açısından..yoksa ABD 10 yıllıkları zamanla FED faiz oranını yakalayacak..başka yolu yok gibi..
http://fs5.directupload.net/images/170910/33dj48nx.png
Mahfi Eğilmezden alıntı:
Yani kısaca enflasyon zor gözüküyor..hatta ABD dahil, deflasyona girmeseler yeter..:)
Sayın Enki, gelecek üç ay içinde kuvvetli bir enflasyon verisi bekliyorum. Gerekçesi ise ABD de , son çeyrekte ekonomin %3,tüketici harcamalarının %3.3 büyümüş olmasıdır. ev fiatlarında yüzde 25 artış var. Bu vergi indirimleri gerçekleşir ve kasırga etkileri ile manipule edilen DX deki panik salınım ters etki ile büyümeye ve harcamalara ve dahi stoklara etki yapacaktır. Yapılan sadece Trump üzerinden yapılan abartılı bir algı operasyonudur..(Stanley Fischer etkisi bile 1 baz oldu paritede) Beklentiler ve dolar trendi bu kadar ani değişemez, kaldı ki henüz 6. yılında olan bu trendin en az 2 yıl daha yolu var. 10 yıllık bonoların yüklü alımlarla faizde 2.05 lere gelndi. Unutmayalım ki bonoda ki alımlar FED faiz artıramaz söylemlerinden ziyade zayıf gelen son enflasyon verisi ile politik bir satın alma. Bahsi geçen global bir bono krizi , bonoların aşırı satımı ile olacaktır. Bono faizleri bir ok gibi fırlar kuvvetli bir enflasyon verisinde. Bakınız bakır , gümüş, petrol ve diğer emtialarda ki yukarı hareketlenmelere. Bu hem enflasyon oluşturur hemde global büyümenin yukarı evrilmesine işaret. Bu bakımdan Fed üyesi bayan Esterin dediklerine katılıyorum. Faiz artırma da geç kakıyorlar. Diğer üye Kaşkainin faiz artırmakla hata etmiş olabiliriz söylemini satın alarak çok abartmış olabilir piyasa.Paritede söylemler nasıl da değişiyor bir anda herkes hemen 1.25 - 1. 3.- 1.4 potada görmeye başladı. Biz buna ne tuzağı diyoruz.....Selamlar..
Yalnız büyüklerim Küçüklerim
Şimdi o bölgede
500 yada 5900 yıldır her yıl kasırga oluyor zati
Adam demiş kasırga bana komaz bnm adım tomaz
Buraya medeniyet kurcam. Gidip kurmuş
Her sene de 1 hafta yad ellerde konaklayip ev e geri doncem diyo yöre ahalisi
Yani Adam bizzat kendi bunu derd etmiyo bu kadan
Biz neye kafa yoruyok ku?
Asıl kafa yorulcak şeyler
Biz ne yapabiliriz olmalı
Adamın kasirgadan sıkıntısı zate yok
Yıllar evvelsi ne demiş
Dolar bnm param ama sizin sorununuz
Dünya o vakit uyanaymis ki
Tüyo yu vermiş
ilmigi kafanıza işte bele gecirecem deye
Yani sırf bu lafa inat
Dünyanın dolarize olmayı terk etmesi te ya o vakitten lazım gelirdi biraz gec kalınmış. Tüm dünyanın cebine kendi para birimini doldurtturup bi de o birim üstünden borclandirirsan her feyk i yirsin (yani borcu alan yer veren ne yiycek) . Istemesende. askerde Hec unutmam ilk derste komtan dediydi ki. Bi balık iskeleti gostertip eğer ana strateji yanlissa o iskelete bağlı ufak kemiklerde vardı tabi. İşte bu ufak kemikler Yanal strateciler yani hec fayda etmez o gün bnm baliktan nefret ettiğim gün oldu ne zmn balık görsem ifrit olurum askerlikte sıradan askeri birlik ha bendeki askeri okul felan değil. İmdi artık dolar oyunu var madem. Ya dünya birlik Dirlik olup karşıt para birimi oluşturup onla oynuycak hem içerde hem dolara karşı. Ya da dolar noolur abi ya muhabbeti
Az rahat anlasilsin not u:
Balığın gidiş yönü , o ana strateci manası
Yoksa her balıkta 3 assa beş yokari aynı kemik yapısı var
Yanlış anlaşılmasın notu:
Eger birliğe üye değilsen
Avro da aynı. Bu klasmanda. Aynı otun laciverti
Gelecek üç ay içinde kuvvetli bir enflasyon verisi bekliyorum. Gerekçesi ise ABD de , son çeyrekte ekonomin %3,tüketici harcamalarının %3.3 büyümüş olmasıdır. ev fiatlarında yüzde 25 artış var. Bu vergi indirimleri gerçekleşir ve kasırga etkileri ile manipule edilen DX deki panik salınım ters etki ile büyümeye ve harcamalara ve dahi stoklara etki yapacaktır. Yapılan sadece Trump üzerinden yapılan abartılı bir algı operasyonudur..(Stanley Fischer etkisi bile 1 baz oldu paritede) Beklentiler ve dolar trendi bu kadar ani değişemez, kaldı ki henüz 6. yılında olan bu trendin en az 2 yıl daha yolu var. 10 yıllık bonoların yüklü alımlarla faizde 2.05 lere gelndi. Unutmayalım ki bonoda ki alımlar FED faiz artıramaz söylemlerinden ziyade zayıf gelen son enflasyon verisi ile politik bir satın alma. Bahsi geçen global bir bono krizi , bonoların aşırı satımı ile olacaktır. Bono faizleri bir ok gibi fırlar kuvvetli bir enflasyon verisinde. Bakınız bakır , gümüş, petrol ve diğer emtialarda ki yukarı hareketlenmelere. Bu hem enflasyon oluşturur hemde global büyümenin yukarı evrilmesine işaret. Bu bakımdan Fed üyesi bayan Esterin dediklerine katılıyorum. Faiz artırma da geç kakıyorlar. Diğer üye Kaşkainin faiz artırmakla hata etmiş olabiliriz söylemini satın alarak çok abartmış olabilir piyasa.Paritede söylemler nasıl da değişiyor bir anda herkes hemen 1.25 - 1. 3.- 1.4 potada görmeye başladı. Biz buna ne tuzağı diyoruz...
Dolar trendi için güzel tesbitler..ancak Petrol'deki kasırga etkisini unutmamak lazım..diğer emtialardaki harekette sanki Çin manupulasyonu var gibi, ancak detay bilmediğimden fazla konuşmak yersiz olur..
Trump gazı gibi bahsettiğin faktörler geçici olabilir diye düşünüyorum..zaten bir bono krizi oluşacaksa yada ABD borsalarında ciddi bir düşüş vb..böylelikle çok borçlu dünyada resesyonun kapısı açılmış demektir..enflasyonu araki bulasın o zaman..AB'nin durumuda farklı değil esasen..deflasyona girmekten ödleri patlıyor..
Ancak gidişat belli..yada ben çok karamsarım..saygılar..
http://fs5.directupload.net/images/170910/gzh2mx7s.jpg
NOT: zaten petrolü yükselte, yükselte bu seviyeye anca getirdiler..kasırgalarda tuzu biberi oldu..serbest bıraksalar bohça gibi düşecek meret..:)
Türkiye Maliye Sistemi SOS Vermeye Devam Ediyor
Tahakkuk Eden KDV'nin %35.7'si Tahsil Edilebildi
http://im.haberturk.com/2017/09/11/v...1882072eb1.jpg
KDV'de yüzde 10 düz oran dönemine geçilecek
Maliye Bakanı Naci Ağbal, sayıları 1 milyona ulaşan mükellefte “düz oranlı flate rate KDV sistemine geçileceğini söyledi. Ağbal, üretim aşamasında KDV ödemelerinin sahte belge trafiğine yol açabildiğini belirterek, mükellefi belgelendirme külfetinden kurtarıp satıştan yüzde 10 KDV isteyeceklerini söyledi
http://www.haberturk.com/ekonomi/is-...mine-gecilecek
Her türlü tahsilat kabiliyeti olan TC Maliyesi alacakları karşısında bir şey yapamadığını acizliğini itiraf ederken , bu UYANIKLAR acaba vatandaştan nasıl verdikleri borçları tahsil edecekler MERAK KONUSU YANİİ ...
Eyvah eyvah doğruysa ayvayı yiyebiliriz
Tutuklu Rüşvetçi Azeri İşadamının Dosyasında Sadece Halkbank Değil Başka Bankalarda Varmış
BAŞKA TÜRK BANKALARI DA VAR
http://odatv.com/images/2017_09/2017...9171200_m2.jpg
Akbulut, aralarında eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın da bulunduğu ek iddianamede diğer iddianamelerden farklı olarak yeni suçlamalar yer aldığını belirterek,Suçun işleyiş yöntemleri daha açık anlatılıyor. Bazı yeni kanıtlar konmuş. Bu kanıtların Türkiyede üstü kapatılan 17 Aralık soruşturmasından alındığını görüyoruz. Turkish bank 1 olarak bir banka adlandırılıyor anlaşılıyor ki bu işin içerisinde başka Türk bankaları da var şeklinde konuştu.
http://odatv.com/reza-zarrab-tahliye...109171200.html
EURUSD 1.20 yi aşağı kırmasına rağmen USDTRY 3.41 lerde kaldı.
Yüksek Faiz Düşük Kur politikasının sonu ekonomik intihardır. Daha yüksek faiz vermek zorunda kalınacak vampirlere kenelere. :)
Devletin kılcal damarları temizlenmemiş bence. Başbakan bugünkü konuşmasında güya FETÖ den temizlendi diyor ama bu politika "Yüksek Faiz Düşük Kur" devam ettiği sürece inandırıcı bulamıyorum.
Yüksek Faiz Düşük Kur politikasını uygulayarak İşsizliği patlatıp reisi zor durumda bırakacaklar. Sonra Meral Akşener i ön plana sürmek isteyecekler. İşsizlik zirve yaptığında iktidar değişir. Tüm dünyada böyle olmuştur.
Yüksek Faiz Düşük Kur politikası ekonomik intihardır!
Uzun yazılara yanıt verirken yazının tamamını tekrar yayınlamamanın bir yolu yok mudur?
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trump gitmeden Dolar değer kazanacağa benzemiyor.......
Kurbanlık düşüşü bu bayramdan sonra pırrrr söylemleri ile bir grup daha sağlam dolarize edildi..Şimdi bakıyorlar eeee..
İş 2001 e dönmeye başladı..Bunu ilk haziran ayında farkettim ...
Vatandaşa sağlam dolar kilitleme var.
Vatandaşa değerli bir şeyi asla vermezler..
Bütün sistem bunun üzerine çalışıyor tüm dünyada ve bizde..
3.40 lara da veda etme hazırlığı içinde..
Denemeler çekiyor ekranda 3.3xx rakamı nasıl gözüküyor diye bakıyor..
Kocaman bir çubukla 3.40 lara veda etmesini bekliyorum..
3.38 3.37 leri bi gün içinde (ama bugün ama yarın) yakar.
Parite gevşemiyor..
Dünya borsaları yüzde 1 e yakın alımlarla başladılar..
3.50 lerin üzerinde iken hayal gelen hadi be!! denen rakamlar teker teker gerçekleşiyor..
Sonbaharda borsalarda süper ralli dolarda şelale beklentim devam ediyor.
Şimdi akıllarda milleti kaçırdı Ekim 2016 ocak 2017 dolar rallisi var..
Herkes yine sonbaharda böylesi birşey bekliyor..Eller tetikde..:oleyo:
Finansal piyasalarda hiçbir olgu arka arka aynı zaman dilimlerinde OLMAZ..
O yüzden sonbaharda çok sağlam terse yatırma olacak..
Bütün dolarcıların ümidini kesmeleri lazım..
3.00 3.10 beklentim 2018 de bu nedenle..
Borsa 70k iken beğenmeyenler 110k iken beğeniyor. Pala sen nelere kadirsin...
Chucky gibi yılların TL mevduatçını dolarize ettilerse 3.82 den..
Bu iş bitmiştir ..
Keza powerpc de o durumda..Onun maliyet biraz daha düşük..
1.8 den 4 e kadar seyreden TL ci 3.70 üzeri atladı..
2015 de bağıra bağıra gitti
2016 sonu ralliyi dikleştirdiler mal devir teslim töreni imiş..
Uyandık ama bizde bi miktar dolarize oldu bu arada..
3.10 a kadar bir cent bile almam daha..
Sıra geldi borsaya gidenleri avlamaya..:)
Belgesellerde olurdu..balinaların topluca sardalye avlaması gibi..:kahkah:Alıntı:
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "Şimdi KGF kredileri yavaşladı ki zaten belli bir noktaya geldi. Kullananlar azaldıkça ve diğer kredilerden para dönmeye başladıkça bankaların elinde para kalmaya başladı. Likiditeleri de arttıkça faizleri biraz aşağıya indirmeye başladılar. Yani şu anda faizlerde aşağı yönlü bir ivme var" dedi
Dolar için Yesil_parkalı_bebek68 yorumu (30 dakika önce)
Dolar konya bicak arasi pidesi yapti bizi... cift porsiyon... bu dolar nasil toparlanacak yoksa kendimizimi kandiriyoruz bilemiyorum...
https://altin.in/yesil_parkali_bebek68
Euro/dolar paritesi 1.30- 1.40 olacak..
Enflasyon aransada bulunamayacak..ECB'de ''taper'' yapacak..:oleyo::oleyo:
Alıntı:
Coeure, AMB para politikasının olağan ve olağan dışı dönemlerdeki etkilerini değerlendirdiği konuşmada "Döviz kuruna yönelik dış şoklar kalıcı olması halinde enflasyon için istenmeyen sonuçlara yol açabilecek mali koşulların yersiz sıkılaşmasına neden olabilir.
30 luk grafik de dusen kanal 3.3950 kirarsa 3.31 ..su tarz yorumlari sevmem ama ole gorunuyor.
3.31 kuvvetli dip adayim.
3.3951 vurdu çekti.
İstanbul, finans merkezleri arasında 12 sıra geriledi
Londra dünyanın en büyük finans merkezi olmaya devam ederken, İstanbul 12 sıra birden geriledi.
Londra, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararına rağmen New York'un önünde dünyanın en cazip finans merkezi olmaya devam ediyor.
Z/Yen'in global finansal merkezler endeksine (GFCI) göre Londra, New York, Hong Kong ve Singapur'un önünde ilk sırada yer aldı.
92 finansal merkezi altyapı ve yüksel kaliteli iş gücüne ulaşım gibi kriterlerle sıralayan Z/Yen global finans merkezleri endeksinde 780 puan alan Londra'nın ardından, ikinci sırada 756 puan ile New York, üçüncü sırada ise 744 puan ile Hong Kong bulunuyor.
Tokyo listede beşinci sırada yer alırken, Shanhay 6'ncı, Zürih 9'uncu, Frankfurt ise 11'nci oldu.
İstanbul 12 sıra geriledi.
Mart 2017'de yayımlanan listede 609 puan ile 66'ncı sırada yer alan İstanbul Eylül 2017 sıralamasında 617 puan ile 78'inci sıraya geriledi.Böylece İstanbul, Güney Kıbrıs, Budapeşte, Prag, Riga, Tallinn ve Varşova gibi AB üyesi kentlerin gerisinde kaldı.
Bence sen zaten tarikini belirlemişsin...:)
Bana gelince...
Bu ülkede altmışını aşanlar sakal bırakır, hac farizesi ve sonrası beş vakit mahalle camii avlusunda tespih çekerler.
Ben de senin gibi yolumu çoktan belirlemiş...
İyi ve ahlaklı insan olmak için kendine güven yeter...
Çizgiye yapıştı arkadaş..:oleyo:
https://i.hizliresim.com/a1qWWR.png
Dolarda kur düşüklüğüne özellikle ihracatçıların feryadı ve MB nı elindeki kaynakları kullanmaya çağırdıkları düşünülecek olursa , Erdoğan'ı da mutlu edecek faiz indirme günlerine geldik demektir...:)
ekonomi güçlü mesajı vermeye çalışıyor aklınca mantık izah bilim ilim olmadan aşşağı basıyor çeşmenin başındaki talimat almış. kim yer bunu yahu ? dostum vatandaş 2012 den itibaren o kadar çok kazıklandı ki artık nasır oluştu. yemiyoruz. sen bilirsin. ne kredi ne kaldıraç ne tarihli işlem. kendi içinde kendi partililerini bile ikna edemiyorsun kimse yemiyor.
-
olacağı şu tl sıkışıklığı daha da artacak bankada ki seni istemeyen vatandaş inanmayan vatandaş döviz altına dönecek kimi kızıp hesabını kapatacak.
*
ekonomiyi daha da bozuyorsunuz sahteliklerinizle devam edin.
dolarla pek ürün satmıyoruz ihracatımızın yüzde 60'ı avrupaya ve euro ile satılıyor. Ayrıca sanayicinin düşük dolar yüksek euro çok işine geliyor. Zira emtia fiyatları dolarla belirleniyor, yani hammeddeyi dolar ile alıp ürünü euro ile satıyorlar.
Bu yüzden euro düşmediği sürece kılını kıpırdatmazlar.
Gedikli: Bizde kurların daha aşağı gitmesi riskli çünkü ihracatı zora sokar şirketlerin karlılığı düşer bu da istihdam sorununu doğurur
Gedikli: Merkez bankası elindeki araçları kullanarak kurlara müdahil olmalıdır
büyüme verisini insanlara iyi gibi mi anlatmak istiyorsunuz bu hareketlere girerek ? kim yiyor bunu ? köydeki vatandaş bile artık video çekmeye başladı. kimse yemiyor. daha da daha da piyasayı bozup kendinizi daha sıkıntıya sokmakan başka faydası sıfır 0. bankalardan tl en döndürülen dövizler çekilmeye kalkarsa enkaza çevireceksiniz ülkeyi. kimse yemiyor !
yanlış hatırlamıyorsam nakdinizin yarısından fazlası dolardaydı.
şimdi sizin durumunuz şu olmuyor mu?
üstünüzde dinamitlerle el bombaları ile yangına müdahaleye gidiyorsunuz.
laf olsun torba dolsun tadında yazı oluyor işte bu da.
şelalede iyi güldür güldür sanırım
yazdıklarınızın bir anlam kazanması uygulamalarınız ile desteklendiğinde daha anlamlı olur.
bir daha yazayım Ziya paşanın şu sözünü;
Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde...
Bu ihracatçının sattığı malların yüzde kaçının maliyeti dolarla ?
O zaman ihracat yapacaklarına ekran işi yani forex yapsınlar...
Yerli üretim maliyetleri gün ve gün artıyor ,maliyet artıyor, ha sene sonu yaklaşıyor üretim maliyetiin en büyüğü kalemi olan işçilik maliyetlerine enaz % 10 zam yapılacak buna karşın döviz fiyatları düşerkene kasaya giren para azalıyor buna ne dayanır ?
Dolara mudahele geliyor
Hazinede dolar olsa yeterince %6 faiz ile dolar borçlanır mı?
Tefeci faizine razı olur mu?
%2 ile borçlanan bir sürü ülke var. Kötü durumda olan ülkeler yüksek faiz ödüyor.
Giderini azaltması gerekiyorken daha fazla borçlanıp tefecinin eline düşerse namusunu da kaybeder yarın öbür gün.
Tefecinin eline düşmemenin tek yolu gideri azaltıp ayağını yorganına göre uzatmaktır.
Büyüyoruz diyenlere götümle gülüyorum.
%6 - %8 faizle borçlan parayı tüketime harca cari açık ver. Sonra büyüyorum de. Ayıp be insan utanır.
1 dolar =1 rulo tuvalet kağıdı olacak heralde)