3.90 kırılırsa 5 TL olu mu?:oleyo:
Printable View
3.90 kırılırsa 5 TL olu mu?:oleyo:
Kırmızıyı yaktı.3.9152 üzerinde kalmadıkça sat verdi sistem..
https://i.hizliresim.com/Oy4b1A.png
ikili tepe vardı zaten gören gördü. ama topiğe uygun olarak 5 TL olur mu diye soruyorum?
klasik bezdirme ve bıktırma hareketleri,valla artık hiç iplemiyorum,hedefime gelirse alıyorum. global ve yerli uyanıklar akıllarınca sattırma peşinde, ne diyeyim gidip tedavi olsunlar.durumları vahim.
Diğer sistem 3.84 altında sat verir.Bu biraz daha hantal bir sistemdir.
https://i.hizliresim.com/Dygbky.png
dolardaki bu düşüş piyasanın 14 aralıkta faiz artışına kesin gözüyle bakması gibi gözüküyor
http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/201512/04122015.xml
dolar babamın oğlu değilde son iki senede %35 artmış.. dinlenmesi çok anormal gelmiyor çocuğun..
biraz döker.. biraz devam eder.. biz bu döngüyü kırmak için napıyoruz ona bakmalı asıl.. varmı bi ışık?..
global taraf diyeceksiniz ancak bende buna katılmıyorum 14 aralıkta faiz artışı olmayıp dolar yine düşmeye devam ederse o zaman sizin tez kazanır ! yabancı finansal kuruluşlardan geçtiğimiz haftalarda ardı ardına faiz artışı olması ile ilgili net söylemler vardı bunuda hesaba katmanızı tavsiye ederim !
sevgili happy zaten finansal kuruluşların üstüne bastığı konuda buydu hatırlarsan timotyh ash 0.25 puanlık artış için şaka gibi tabirini kullanmıştı yani daha fazla artması gerektiğini ifade etmişti buradaki baz alınan nokta elbette enflasyon ! ayrıca mb bağımsızlığı ile ilgili tartışmalarda da sayın danışmanlar gerekirse sıkılaşma olur söylemini kullanarak piyasayı sakinleştirdiler ! tüm bunların ışığında piyasanın faiz artışına inandığını ve bunun doları gevşettiğini düşünüyorum !!
sn happy yazdığımın cevabı değildi bence yazdığınız, arkadaş son 2 sene atfını yaptığından ötürü özellikle tam 2 seneyi aldım, yoksa grafiği nerden çekersen herkes çektiği yere göre haklı çıkar her türlü.
benim kafamda tek bi grafik var ve bu grafikte dolar 1,8'den beri hep yukarı.. 10 kuruş düşer 20 kuruş yükselir ama vazifesini yapıyo hala..bunu değiştirecek olayda öyle havaalanı, metro, yol falan yapmakla önüne geçemezsin.. başka şeyleri becermeli..
eğer mesele kazançsa altın yaklaşık %60 artıda mesela(2015 sonu gr 98 miş).. TL'nin önde olduğu bir karşılaştırma göremiyorum hala...varsa bi bilginiz paylaşırsanız bende biliim...
3.90 altı kapanış gelmezse bu düşüş burada kalır diyeyim. dolar bu iner de çıkar da telaşa gerek yok.
.
euro/dolar paritesi 1.10 üstü belki almanyaya dokunmaz .
ispanya, italya, portekiz, fransa ekonomileri mutlu mu 1.19 pariteden?
.
Yarin chp buyuk bir bomba patlayacak diyor. Iddialilar.
Spotda dolarim olsa su dakika satmam. Bakalim neymis
Nede olsa kuzucuklar kilisdarin dedigi hicbirseye inanmiyor. :) Belki bu sebeble dolara rise verip kuresel sermayenin masasi diye bir magduriyette cekebilirler. Rahat birakmiyorlar dolari dusurelim vs gibi bir arguman uretilebilir.
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yine yediden düşüş algısını pekiştiriyorlar,ah benim acemi KY'm. dolar acemilerden profesyonellere el değiştiriyor. bir süre daha bu sarhoş hareketi devam edecek,sonra 4+
Bir sure ? Ne kadar sure ? Cok muglak bir ifade olmus. Syn powerpc
euroda alım yerlerine yaklaşıyor en fazla 10 krş daha iner yada 4,60 ı taban yapar döner sonra yolculuk 5,10 erkenden diyeyim :):yahoo:
Tesekkurler ayni gemideyiz (usdci olarak) umarim hakli cikarsiniz. Benim icin 3 gune kadar guzel bi tatli rallicik baslamasini ve usdnin guc toplamasini bekliorm. Tabi usd de kimse yuksek duzeyde hedefi tutturdugu olmamis. İki kere trendde dogru tahmin eden uc de yanilabilmekte.
bist arti 2 civari ve doviz cinsinden para birimleri su ortamda eksi oyle mi.?
pala hakkaten gerizekalisin diyecegim sen de haklisin o kadar mali nasil yikacak ve piyasadan cikacaksin degil mi.?
vergi tasarisi gecmis seneye 3 faiz arttirimi kesin , 4 bile olabilir reza davasi ortada ve dolar 3.89 oyle mi.?
buyuk kumarbazsin palaaaaa..:) ytd
Ekleme;
3.90 ekleme yapildi ve portfoy yuzde 90 dolar yuzde 10 tl ; dahada verirlerse onu da bu hafta ici tamamlayip pozisyon min 1 yil dokunulmayacak..ytd
Ben anlamıyorum USD çıkınca elinize ne geçecek. Bakıyorum elinde USD tutan USD çıksın diye bekliyor.
Herşeyimiz ithal iken USD'nin çıkmasından ne fayda sağlayacağız? Birisi bana izah etsin lütfen yaw.
USD çıkacak mı? Çıkacak. Türkiye'de bunun önüne geçebilecek bir güç belki de bundan sonra hiç olmayacak o başka mesele ama elinizde USD tutsanız da tutmasanız USD düşünce sevinmemiz lazım, çıkınca değil. Bunu bir tek ben mi görüyorum bu forumda?
Yani birisi 4.20 olur şu zamanda diyor, öbürü de inşallah diyor. Bence bir problem var burada.
benim alım yerime 8 krş kaldı yarın görülürse alırım altını beklemiyorum ekranda 3,88 i gördüm ayı tuzağı sonrası çok sert yukarı sıçrama bekliyorum :)
dolarda dip 3,80 euroda dip 3,50 burda alıcılar gelecektir ben bu rakamları dolar 3,96 Euro 4,70 iken yazmıştım açıkcası yarın gelirse alırım büyük ihtimal yarın düşerek açıp her ikisi yeşil kapayacaktır ben yarın alım yaparım %40 dolara %60 euraya parayı gömerim bu ay çok büyük hayal kurmayın 20 krş kar bırakırsa her ikisi satılabilr taşınmaz ben alıp satıyorum taşıyana sözüm olmaz borsa tarafı bugün - kapatsa dolarda düşüş gerçek derdim diyemiyorum bu bence ayı tuzağı :party:
cikmali dolar 5 tl olmali ki; kendi arabamizi kendi telefonumuzu yapabilelim, alinamasin bunlar..renault clio dedigin dandik araba 105 bin tl mi olur ya..! ak gezenlere baksan cogunun elinde i phone, note larla fink atip yerli ve milli goygoyu yapiliyor, olmayan para ile gosteriste dunya birincisiyiz..ithal et nedir yahu.?
nohut mercimek te vergileri sifirlamak ne demek, bu ulke nasil kendine yetmiyor.?
dolar olmali ki 10 tl oturup en bastan planlama yapabilelim, elin oglu 1 apple ile TC butcesine esit tek bir firma cikartabiliyor, bu nasil oluyor.?
elin rusunu devlet kendi eliyle tatile gonderiyor bizim ulkemize bizde agzimiz acik bakiyoruz, alanyada antalya rus kenti gibi..
dolar 10 tl olmali ki bu ulke sanayi devriminde gec kalmisligini bilisim alaninda yapabilsin..
velhasil kelam;
ne kadar dibi gorursen o kadar hizli cikarsin o dipten, ekonomik devrimleri gerceklestirmek icin istiyorum ben dolarin veya euronun artmasini, yoksa ne dolar ne euro yatirim araci degildir;bana gore..ytd
cikmali dolar 5 tl olmali ki; kendi arabamizi kendi telefonumuzu yapabilelim, alinamasin bunlar..renault clio dedigin dandik araba 105 bin tl mi olur ya..! ak gezenlere baksan cogunun elinde i phone, note larla fink atip yerli ve milli goygoyu yapiliyor, olmayan para ile gosteriste dunya birincisiyiz..ithal et nedir yahu.?
nohut mercimek te vergileri sifirlamak ne demek, bu ulke nasil kendine yetmiyor.?
dolar olmali ki 10 tl oturup en bastan planlama yapabilelim, elin oglu 1 apple ile TC butcesine esit tek bir firma cikartabiliyor, bu nasil oluyor.?
elin rusunu devlet kendi eliyle tatile gonderiyor bizim ulkemize bizde agzimiz acik bakiyoruz, alanya antalya rus kenti gibi..
dolar 10 tl olmali ki bu ulke sanayi devriminde gec kalmisligini bilisim alaninda yapabilsin..
velhasil kelam;
ne kadar cabuk dibi gorursen o kadar hizli cikarsin o dipten, ekonomik devrimleri gerceklestirmek icin istiyorum ben dolarin veya euronun artmasini, yoksa ne dolar ne euro yatirim araci degildir;bana gore..ytd
düşük dolar ekonomiye zarar verir, üretim olmaz. yap bakalım doları 7,5 üretim nasılda coşuyor....
Yapılsa da reform olmadan olmaz.
Türkiye de 250bin müteahhit varken, Avrupa da toplam 7bin müteahhit var. Bu size bir şey ifade ediyor mu?
RÜŞVET ciler ve RANTİYE ciler tamamen emlak sektöründen besleniyor. Bunun engellenmesi zorunlu.
Üretim ekonomisi oluşmadı. Önce reform, sonra devalüasyon, sonra üretim.
Yoksa önce devalüasyon oluyor, bir süre sonra faydası geçiyor!
Dolar kuru 9 TL olsa bile reformları yapmadan bir faydası olmaz.