Aynı zamanda ölümsüz
Printable View
Bir halka arz oyunu ile millete yukardan verdin malı‼
Olur da yarın, öbür gün halka arz yapmak istediğinde sana kim inanır da malını alır?
Ömrün borsada milleti çarpmakla geçti, beni de çok ciddi çarptın. Gerçi çarptında ne oldu, Allah’ın sopası yok işte, duydum ki zor durumdasın, borç gırtlakta😏
dilerim bu şirketi satmak zorunda kalırsın ANZ efendi..
Al-sat tut değildir.
birgün hukuk sizede lazım olacak.......AHLAKSIZ kan emici........
Endeks 5,71 + zoren 2,70‼
Tersini düşünemiyorum😃
Al-sat tut değildir
ahlaksız....küfür utandı sende tık yok.....
önce Sağlığımı,neşemi ve Paramı çaldı....Ahlaksız hırsız........
3,12-13 üzeri kalmayı başarabilir ve haftalık kapanışlar yapabilirse; dönüş için küçük de olsa bir umut var diyebilirim kendi adıma🫣
Al-sat tut değildir
Herkese merhaba. Bugun 700 milyon daha tahvil borclanmis halkla iliskilere soyluyorum sessizlik var . 10 gun sonra ust koridor 49 dan 43 e dusecek buyuk ihtimal . Ekime kdr beklese 40 larda olacak buyuk ihtimal.
Bu kotuluklerin yapilanlarin izahi yok. Enerjiler yirta yirta gidiyor , tur bindiriyor . 2 liradan 150 ye cikan alark 78 100 arasi 3. Turunu atiyor .
2 liradan 50 ye gelen aksen 35 lerde imamoglu gapini aliyor . Bir zamanlarin iflas edecek denen ak enerjisi 50 kurustan 30 a gitti duzeliyor.
Bunun sorunu elektrk piyasasi degil hepsi bu piyasada ama paldirguldur gidiyorlar.
3 lirada ne yapacagini sasirmis 2 kademeye gun boyu al sat yapiyor . Yapanda kendisi .
Formasyon gosteriyor alici cekip veriyor basip aliyor .
Tam anlamiyla rezillik . Sanirim 20 yil daha boyle gider .
Wrehouse a sattigi %12.5 hisseyi 38 m usd ye , bunlari soymadan tokatlamadan birakmaz. Ama ölecek elbet. Sonrasini gorecegiz .
Wrenhouse ile direk iletisime gecilip bunlarin ne yapmak istedigi anlatilmali .
Wrenhouse bugun ben cekiliyorum hissen senin olsun dese is cozulur . Yoksa omur boyu onlari inletene kdr bu bunu boyle devam ettirir .
Elektrk piyasasi felan hikaye . Derdi baska . Usd 40 ustunde. Her 10 aracin 6 sı elektrkli zes elinde . Usd bazli 10.5 cente elektrk satisin var . Gerisi ptf ptf ler rekor kiriyor.
.
Mesele baska buda izleyerek cozulmez .
Wrenhouse ile.iletisim sart . Profosyonel sekilde .
Tkfendede ayni seyler vardi . Bir arkadas pesine dustu adamlarin ocagini batirdi darmadagn etti . Olmaz diye birsey yok . Baskada bir yolu yok
Wrenhouse ya sirketin hepsine talip olacak . Yada zes e ortak.olduk . Hisse paylarimi satiyorum ya sana ya 3. Kisiye diyerek cikip gidecek .
Bu gerceklesmedikce isterse 20 degil 30 yil gecsin hicbirsey olmayacak .
Diyeceksinz ne etkisi var. 38 m usd ye %12.5 hisse itelemis. Bedelli yapti 2023 de ustune adamlardan para aldi . Yine bedelki yapar yine para alir .
Adamlar 38 m usd yerine cebinden 100 milyon usd cikacak haberi yok .
Buda boyle tokatlayip gezecek . Adamin hikayesi bu . Durustluk degil .
Nereye dönüs icin hocam , kagidin 2000 yilina gore ayni seviyesi bugun 2.5 usd olursa ayni alim gucune kavusmus olacak yani 100 lira.
2010 a gore alim gucu icin 2 usd olmasi lazim .
2020 de alana gore alim gucu esit olmasi icin 70 cent olmali yani 28 lira .
Bakin bu tarihler arasi hep ya 50 kurus ya 1 lira hisse bu tm bir cilginlik .
Yakin tarihe bakalim 2023 de 25 cent de alan biri icin suan 40 cent usd bazinda ayni alim gucune getirecek tr de ki usd enflasyonu daha fazla . Usd baskilandigi icin .
Suan hise 0.07 cent
Anlamlandirilmayin tek sey hisseye hicbirsey yaramaması. Borcuda dusse yaramiyor bedellide yapsa yaramiyor . Elektrige zamda gelse yaramiyor . Santraller zaten yaramiyor hep zarar . Yani cok garip bir durum .
Hırsı ve kini cok diri olmeyecekmis gibi yasiyor . Birilerine kafayi takmis , 20 yillik bu iste bulunmus biri olarak bende baska aciklamasi yok
Zorlu Enerji, Trakya’da yeni bir doğal gaz kaynağı buldu. Zorlu Holding’e bağlı Zorlu Enerji Şirketler Grubu bünyesindeki Zorlu PetroGas A.Ş’nin Amity Oil... Kaynak: bigpara.hurriyet.com.tr https://share.google/Ivqku2LgGelaUpf2v
Bu haberi hatırlayanınız vardır😃))
Ne oldu, bi yaptırım, ceza vs oldu mu?
Al-sat tut değildir
https://share.google/5rsckoLg8CZEp5g4O
Yıllar önce asparagas haberlerle milleti dolandıran, karaktersiz, hırsız, alçak herifin tekidir ANZ
2008’de Vestel’den yediğim kazığı da unutmuş değilim.
“Katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsini sevdiğim, cinsine çeker”
Huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef!.
Al-sat tut değildir
Ciddi bir guven kaybi var . Bugun sirkete yazdigim yaziyi ust yonetime ilettiklerini soylediler , hepinizin adina konustum 🤣🤣
Gülüyoruz ama isin ilginc yani takasta fon yok . Alan 2 kademeye satiyor , kendi yapiyor . Emeklilik yok yatirim fonu yok yabanci varda yok sinek viziltisi kdr var .
Sebep şu herkes korkuyor tahtaya girersek yillarca rehin kaliriz diye . Bu adam bu durumdan nasil memnun . Buyuk rezillik esasinda . Geleceginide yok ediyor.
Bu kadar toplu ykredi is akbank deniz teb hepsi kendisi . Sabahtan aksama kdr 2 kademeye aliyor veriyor .
Dedigim gibi kafayi birine yada birilerine takmis
Baska izahı yok .
Ziraatte ki arkadas halk da ki vakif da ki , trive midas ata ing . Bunlara takik olabilir . Buralarda yaklasik 2022 temmuz dn bugune takas artisi 250 milyon lot .
Ozellikle ziraat gitmeden hicbirsey olacagi yok . Onunda gidecegi yok 3 senedir istikrarli tutmus. En son 2024 temmuz 2025 temmuz arasi herkes devrilirken ziraat yine eklemis ,
2.80 3 arasida aktifti . Yaninda halk vakif .
Bunlar gitmeden birsey olacagi yok . Bunlarda zor gider .
Sanirim usd bazli en dibe cekmeside bu yuzden 2001 krizi 2008 krizi 2020 seviyesinin altinda
Yani sirket kim aldi kim verdiye gore fiyatlama yapiyor. Yazık yani .
Milletin ayrilmamasinn sebebi bedelli yedikce gitmiyor . Aptal gibi hissediyor kendini . Hem parasini alip hem zararina gondereceksin.
Anz öldükten sonra umarım satılır .
Ben bunun yerinde olsam asparagas öldü haberimi cikaririm kim ne diyor bir bakarım .
Olmeden mezara girde belki pisman olursun
Akkuyu nukleer santralim yarisini satiyor ruslar . Galiba 10 milyar dolar civarı . Bul bir ortak gir bu işe. Santralin urettigi elektrgn %50 sine 15 yil boyunca 12.35 cent odeme garsntisi var .
Elindeki odeas ı sat dagitima son 4 yilda %650 zam geldi . Hikayesi var maliyeti 1.5 milyar usd . Ustune zoryen arzi yap . Birde borclanmayla 4 de 1 ine ortak olabilir .
Yada zorluyu sat yarinyariya zoren vestele paylastir .
Bu isleri kovalayacagina 375 mw res icin 400 milyon usd harcayacak yapacak faaliyetr gececek alacagi yekdem tl olacak .
Akkuyu gibi hazira cokmek daha mantikli konsorsiyumla olabilitesi yuksek bence .
Ve karlı bir iş.
Agustos 3 den itibaren yil sonuna kdr 4 ayda tahvil odemesi yaklasik 2.5 milyar olacak .
.arada ekim de odeyecegi eurobond faizi 61 milyon euro var .
5.5 6 milyar borc odeyecek onumuzdeki 4 ay .
Bilancoya bakiyorsun faaliyet karı 300 milyon oda yonetime maasa gitmis.
Ciddi bir atilim lazım . Bu kumarı oynamalı .
Bu sekilde hergun ölüyor , öldürüyor .
Akkuyuda beklenen uretim , yillik 35 milyar kwh . Bunun yarisi garantili usd bazinda.
Bu riske girmeyeceksinde neye gireceksin. Yeni ceo da piyasada kendini gosterir , borclanabiliyorsan buna borclan . Yapabiliyorsan bunu yap . Yap bir konsorsiyum kopar.
Sirketin kabuk degisir . O zoryen arzini 500 m usd yerine marka degerinle 1.5 milyar usd ye yaparsin.
3 sene surecek 400 milyon usd gomecek res pesine kosmana gerek yok. Hazırı var .
Açıklama Şirketimizin Dorad Energy Ltd. (“Doradâ€)’de sahip olduğu ve Dorad sermayesinin %25’ine karşılık gelen paylarının tümünün satışına ilişkin 06.03.2025 ve 17.04.2025 tarihli özel durum açıklamalarımız kapsamında;
Ön alım hakkına tabi olmayan, her biri 1 Yeni İsrail Şekeli (“NISâ€) nominal değerli toplam 1.064 adet hisseye tekabül eden %10 oranındaki payımızın Phoenix Grubu’na satışı, imzalanan hisse alım sözleşmesi uyarınca 282.941.776 NIS bedel üzerinden tamamlanmış olup işleme ilişkin nihai satış bedeli, vergiye ilişkin uyarlamaların ardından kesinleşecektir.
Ön alım hakkına tabi olan 1 NIS nominal değerli toplam 1.596 adet hisseye tekabül eden son %15’lik payımıza ilişkin olarak, Dorad’ın mevcut ortakları Ellomay Luzon Energy Infrastructures Ltd. (“Ellomay Luzonâ€) ve Edelcom Ltd. (“Edelcomâ€) ön alım haklarını kullanmışlardır. Bu kapsamda, 1.596 adet hissenin, aynı pay değeri üzerinden Ellomay Luzon ve Edelcom tarafından eşit şekilde satın alınmasına ilişkin izin ve onay süreçleri halen devam etmektedir.
Gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Tepkiside 3.10 larda olmasina ragmen 1 kademe oldu . Cok anlamli bir tepkiydi 🤣🤣🤣
Adam and icmis yapacak birsey yok. Dua edin oglu kızıda boyle olmasın .
Parayi goturup trakyada yaptigi res e yatiracak mundar edecek . Borclarida yine %60 bilesik faizle tahvil borclanacak.
200 m usd yi 3 sene faize yatirsan res yerine piyasadan tl borclansan usd 80 olsa faiziyle 20 milyar eder elindeki 7 milyar.
Bunun res yapip surekli zarar edeceksin yekdem odemeside tl ye döndü bunlarin .
Bunlarin yerine adam akilli ortaklarla akkuyuya yuruse paranin icinden gecer. Borcsa borc . 12.35 cent garanti odeme gercekten guzel rakam .
Usd 80 yazdigi an garanti odeme 100 lira muazzam rakam . Cayamazda rusya var isin icinde.
Yapacagn milyar dolarin yatirimin karsiligini boyle alirsin . Aptal aptal res ges jes lerde alsaydin 20 senedir alirdin karsiligini.
Bir tek dagitim tarafi karli onada 4 senede %620 zam geldi onuda sat hepimiz kurtulalim
Ölmez o hepimizi gömer
Cogu yatirimci öldü , benim bizzat bildiklerim var. Bunu paylastim sirketle onlarda ust yonetimle .
Yaptigi bedelliler ile umursamayan mirascilar pay adedi azaldı .
Bir gün anz de ölecek . Inanilmaz baski var tahtada . Birseyler olsada 2.50 2.30 a gideyim derdinde .
Planlamalarda yanlis bence . Trakyada ki res gereksiz bir hamle 400 m usd ve 2 3 sene zaman lazım . Donusunde kar yok zaten .
Garip.isler yani gereksiz
Vestel Çinli teknoloji devi Hisenseye ortak olmuş hisse -3 yemiş olaya bak
Darod enerji zoren bilancosunda kac milyon dolar gosteriliyordu. Bu satisla kar mi olustu, zarar mi? Yokmu bir ustad, bizi aydilatsin
Selam,
Cepten buraya kopya yapıştır yapamadım ama;
2025/Mart dönem mali tabloların dipnotlar/iştirakler açıklamalarından, bahse konu iştirakin; “özkaynaklar yöntemiyle değerlenen yatırımlar” altında izlendiğini okudum.
2025/03 dönem bilançoda ilgili yere baktığım da ise kayıtlı olan değerin 2.969.888 (milyar) TL olduğunu gördüm.
Al-sat tut değildir
Bos laf kardesim adam heryere burnunu sokuyor bugunde yine birilerine ortak olmus sarj altyapisi icin yalan . Belki kucucuk bir sirket atip duruyor
Beskide paylasti gecmisten iste yok kendi sondaj yapmis dogalgaz bulmus yok ceyhan boru hatti zoreninmis zoren yapmis . Yalan dolan hepsi .
Adami hayati bu karakteri bu . Wrenhouse ile avrupya sarj alt yapisi ust yapisi icin giriyor . Bugun vestelle avrupaya baska sirketle sarj altyapisina giriyor .
Aptal isleri cok fazla 3 5 aktarirsa burdan oraya yolunu buluyor iste
Böyle bir günde, en azından
3.40’ı test edip, 3.37 kapatmalıydı😏
Al-sat tut değildir
Yillardir burda yazarim , daha 3 ay once yine tekrarladim . Bu sirket ne olacakta prim yapacak bilen hic kimse yok .
Usd mi gidecek yekdem den , usd sabitmi yada azmı gidecek borc icin
Ptf ler mi iyi olacak tavana vuruyor 2022 den beri ilk kez 3000 barajinn ustunde istikrarli 10 gundur .
Satis yapti az yada cok 200 milyon usd girdi .
Diger enerjiler hisseler endeks dahil nerdeyse imamoglu gap ini kapadi .
Bu essegin %20 si var . Niye acaba ordan cikanlar buraya gelsin mal yedirsin diyemi .
Ahmet nazif salak mi gecen gun %6.5 artidan %-2 ye vurdu . 1 aydir formasyon gosteriyor tahtada oyun oynuyor keriz ariyor .
Kendi kazanacagi parayi israrla neden baskalarini bekliyor.
Sonuc : bu kagida neyin yaradigini kimse bilemez boyle aşağılık duzenbaz yatirimda olmaz . 25 senedir hicbirseye tepki vermeden herseye duserek oyuzden ayni yerde kaldı .
.
Burada olan arkadaslar yatirimla alakasi yok . En dandigi odas huner gibi sacma sapan hisseler bile bundan rahat ve yatirim karsiligi .
Bunun ipi cekilmedikce bu ölene kadar boyle devam eder birde wrenhouse sardı basimiza , bir bedelli gecirdi adamlara bir daha yapmak icin sacma sapan seyler yapiyor zaten yatirim adi altinda .
Panel aliyor alfas ile milyon usdlik ortakmoluyor smartg ye 100 m.usd siparis veriyor . 400 m usd ye santral yapiyor . Bunlarin ne hayrini gormusse alelacele birde bunlarla ugrasiyor .
En dandik enerjide sektorunu birak zes olsa o bile zirvelerinde olmasina yeterdi .
3 lirada verecegi hisseyi 8 10 lirada verir 20 ye cikarir zoryen arzini yapistirrdi . Ama bunda o kapasite yok o verimlilikde ucuzcu bu .
3 kurus icin zoryen arzindan oldu endeks 10 a katlarken enerjiler arz yaparken 3 4 milyar usd ye . Allah yedirmedi buna o arada 2 milyar usd ye cakardi zoryeni kimse fiyata bakmiyordu sahte karlarda gonderiyordu zorene
Sonuc ne oldu 2024 olmus basvuru yapiyor 🤣🤣🤣 bence sinan ı da bu yuzden kovdu .
Son yaptiklariyla zaten iside bitti
Sonuc olarak burda enerji elektrk zam kar onemli degil hepsini torpuler . Isterse 10 milyar zarar gonderir isterse 10 milyar kar .
Bunu diger enerjilerden ayiran ne ??? Hic birseye katilmiyor . Derdi ne yine tekrarliyorum sacma sapan tahtada birileri var dert bu .
Herkesin jes i fokurduyor bunda sıcak sumu yok herkesin baraji doluyor buna yagmurmu yagmiyor .
Araci kurumlarda nadir uretim artiran az ama istikrarli zoren bunlardan biri. Cok acaip artis degil ama az ama istikrarli .
Ama hepsinden geride 20 senedir .
Bedelliler olmasa sirket degeri suan 50 milyon usd idi . Bistin en ucuz hissesiydi . Kendi birsey katmadi insanlardan aldigi parayla piyasa degerini artirdi .