Döndü mü arkadaşlar
Printable View
Döndü mü arkadaşlar
Şeker düşerken dusurmem çıkarken çıkarmam diyor:)
Tahtayı bi rahat bıraksın hocam. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ortağım yine yazayım kimseye al sat diyemem apple bu 100 lira olacak diyemem diyenin vebali boynuna ben tutuyorum
az lotum var 1530 lot memurum ben hergün bakmamak iyi yukarı dönecek orada 39 a yakın satmayı düşünüyorum yazdım öncede sonrada gidip arçelik alırım en azından kurumsal
birileri alsında kim alırsa alsın desteğe değip çıkıyor, sonraki 28 onun altı 25
birileri almazsa bütün destekleri kıracak...
tepeden yakalanmak ile bunu hak ettim
zamanı geri alsam bekler buralardan alır ekranları kapatır 2-3 ay sonra bakardım
temel, teknik dedim ama şirketin sahibini, birol beyi yabancıları ve hükümeti hesaba hiç katmadım
sen misin temel teknik bakarak alan burası norveç isveç almanya değil ki türkiye bir gecede herşey olur, borsa da etik dışı hareket edenleri denetleyecek kurumlar işini yapmaz, her türlü spekülatif işlemler yapılır
ama işte biz garibanlarda üç kuruş birikimi yapar, birikimle yatırım yapalım deriz balinalar yutar bütün birikimi
velhasıl bir söz vardır, kumarhanede paran bitmedikçe kazanma şansın vardır.
burada da satmadığım sürece zarar yazmaz, beklerim kendim ettim kendim buldum derim.
bir dahaki seçimimde de kurumsallığa ülke şartlarına bakarak yatırım yaparım
Akşama çok önemli şeyler yazacağım burada...
Artık SPK'nın bu şeker yatırımdan işlem yapan kişiye dur demesinin vakti gelmiştir.
Bundan sonra bu konunun takipçisiyim.
Bu konuda beni eleştirenlerin kalbini fena kırarım.
Hodri meydan !!!
Düşüş Vestel le sınırlı değil.Tüm hisseler dökülüyor.An itibarıyla 2000 puan eksideyiz.
Bilanço haftasına girerken bu düşüşlerin bir nebze alım fırsatı olarak görüyorum 30 dan da aldım yukarıda maliyete yakalanan arkadaşlar için tavsiyem çamura da bulassa altın altındır,Vestel de bu işleyişle tahta üstünde çevrilen dalaverelere rağmen en çok rağbeti hak eden firmalardan biri, ha şu var çıkarsın temettuyu dağıtacagim günler şunlardır dersin bu ölü toprağını atarsın üstünden kağıdın, bu noktada getirilen hakli eleştirilere katılıyorum, benim elimde alkım,deva,vesbe,logo,zoren,sarky var bir de sokm vardı vestel e çevirdim onları da, bakınca hepsi Vestel gibi döküldü yani tek Vestel e has bir durum değil bu ülkenin borsasına yatırım yapıyorsak ne yazık ki bu tarz siyasi dokulmelerde sakin kalıp ekranı kapamaliyiz
senin gibi kısa hareketlerle günü kurtarmak isteyip bugünden yarına para kazanmak isteyenlere yok tabi ki. daldan dala konarken
onlarca hissede devamlı keklenen birisin. yaLAN MI? atıp, tutma.. bırak palavrayı.. muhtemelen paran bile yok borsada..
vestel geleceği parlak bir şirket. yüz liranın üstünde olması gereken değer zaten potansiyelinde var. borsa düşme eğliminde olduğu için diğerleri gibi düşüyor. hepsi o kadar. işler iyi gidiyor. borsada koşullar
düzeldiğinde diğer hisselerden daha hızlı yükselebilecektir..
arkadaşlar bu gibi geri çekilmeler uzun vadeli yatırımcıları etkilemez.. vestelde uzun vadeli yükselen trend devam ediyor.
sakin bekleyenler kazanacaktır..
değerli cow boz senden özel ricam haklısın söylediklerinde, hepimiz aynı durumdayız aynı gemideyiz çok rica ediyorum sürekli beni eleştirenin kalbini kırarım şikayet ederim deme
deme ki herkes fikrini görüşünü paylaşsın özgürce başımıza ne geliyorsa zaten konuşamamaktan geliyor
bırak herkes kendi fikrini söylesin sende söyle bende söyleyeyim koca koca adamlarız hepimiz yazılanları kendi akıl süzgecimizden geçirip kendimize göre doğruyu buluruz
Ne ile ilgili üstad, tuzcu ve şeker yatırım la mıSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın akşam vesbe bilançosu bize ışık olacaktır inşallah, hammadde etkisinin zayıf etkilemesini bekliyorum, inşallah yanılmam ve ordan gelecek ekstra bir haberle ivme alırız, f/k 5 e dayanmış 6 lira temettü bu rakam gerçekten komik olmaya başladı
Bilanço ne zaman gelecek,
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
farkındayım zarardayız bir çoğumuz ve sinirler yıpranıyor
zaten şahsen şirketin gelişimine yatırım yaptım. sahibi yada speği düşünmüyorum ama sorun şu ki vestel aldığımız tarihte ne alırsak alalım zaten zarar yazacaktı borsa zirvede idi ve çoğu kağıtta tarihi zirvelerinde idi bankalar ve uyuz eşek kağıtlar hariç
yani zaten ne alsak zarar yazardı sorun kişisel olarak bende bizde doğru alım yeri seçemedik şimdi buradan alsak zarar yazar mıydı evet yazabilirdi ama 1 günde geri gelirdi.
bende şuna bakıyorum bu saatten sonra toparlanma olunca en hızlı hangi hisse gider diyorum, bilanço gelecek güveniyorum, temettü bu hafta yada en geç gelecek hafta belirlenecek tarihleri, 2023 e kadar beyaz tarafında %52 kapasite artış yatırımı 160 milyon euro sanırım yatırım olacak, ihracatta inanılmaz artış var satışlar dolar euro kur zaten yüksek , ilk çeyrek için beklentim yüksek karlılık
tüm bunları düşününce buradan çıkıp zararı dengeleyeceğim başka hisse de göremiyorum.
kişisel olarak nereye kadar giderse aşağı yukarı satmayı da düşünmüyorum
üstadların dediği gibi hiç bir mal sonsuza kadar düşmez ve sonsuza kadar yükselmez
uzun yıllar içinde irili ufaklı onlarca kriz yaşadım. hisse senetleri yükselişleri kadar düşüşleri de yaşarlar. eğer borsa genelde
düşme eğiliminde ise finansal verileri en iyi şirketler bile diğerleri gibi düşer. toplumda korku hakim olduğu zaman
beklenti hisse senedine hiç bir şekilde yansımaz. korku duygusununhakim olduğu dönemlerde piyasaya satıcılar hakimdir.
her alanın zarar ettiğini görmek korkuyu daha da arttırır. hisse senedi çok düşük seviyelere inmiş olmasına rağmen
elinde tutmak istemez ve mutlaka satmak ister.
bir süre sonra paniği oluşturan neden ortadan kalkar piyasa tersine döner. aşırı gerileyeN fiyatlar fırsat olarak değerlendirilir.
uzun vadeli yatırımcı için korkulacak bir şey olmaz. bu durum yıllar içinde defalarca yaşanacaktır.
EĞER BORSA GENELDE DÜŞME EĞİLİMİNDE İSE, SİZ DE FİNANSAL VERİLERİ İYİ OLAN BİR HİSSE SENEDİ
TAŞIYORSANIZ. GELECEKTEN KORKMAK İÇİN BİR NEDEN YOKTUR. ÇÜNKÜ HİSSENİN İÇİ DİNAMİKLERİNİ ETKİLEYEN
GERÇEK BİR SATIŞ BASKISI DEĞİLDİR..
KRİZLER MUTLAKA UNUTULAR. HİSSE SENEDİ TEKRAR GİTMEKTE OLDUĞU YUKARI YÖNE DÖNER..
30'dan da aldım ama 38'den de bir parça aldım.
Patronun o gün 36'dan satacağını tahmin edemedim.
38'den aldığım parça için sene sonuna kadar beklersem üzerine enflasyonu da katarak zararsız çıkar mıyım?
Şöyle sorayım, 38'den alan adam sene sonu ana para + faizi katarak zararsız çıkar mı?
Karı bir kenara bıraktım artık...
Önceden haftada 1 sayfa ilerlemezdi sayfa, şimdi her gün bikaç sayfa atıyor. Baktığımda da aynı kişiler aynı şeyleri yazıp duruyorlar. Boş muhabbetler başlamış yine.
Güzel bilgi paylaşımı vardı önceden, yazık olmuş konuya.
Şunu hiç anlamıyorum, insan küfür kıyamet ettiği bir şirketi neden portföyünde tutar, neden küfür ede ede hisseyi elinde tutar. Zorun ne?
Sat kurtul kardeşim, bu kadar kötü hisseyse neden duruyorsun? :)
Sırf temettü için gelen kısa vadeci "kuşlar" yolunup çıkarlar yakında.
Bizim gibi değer yatırımcıları beklemeye devam, bilanço gelsin inceleyelim bakalım.
Üstadım tahtacı malı geri alabilmek icin herşeyi yapıyor.
İşini iyi yapıyor ama her seferinde tepeden devretmeyi başarıyor. Bizler de her seferinde tekneye tepeden binmeyi başarıyoruz.
16 dan 19 a zıpladıgında atladım ben de sonra süründürdü düşürdü simdiki gibi bekletti yine. 25 e aniden fırladı ordan da atladık. En son 30 a cıktıgında atlamıstım. Ortalamam 24 oldu. Ordan da verip 25 e yapıstırdı. Biz yükselince atladıkca o da tepeden veriyor.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün BofA hiç satış yapmamıştı.
Global ve HSBC ile yabancı hisseye yüklü giriş yapmıştı ve hissemiz 32 TL'yi görmüştü.
Şeker yatırımdan işlem yapan şahıs meydana çıkana kadar.
Dün HSBC'yi aldığını satmaya zorladı.
Bugün de hem Global aldığını zararla sattı hem de BofA da tekrar satışlara başladı.
Şeker yatırımdan işlem yapan kişi.
Hissede istediğin kadar çok lot elinde bulundurabilirsin.
Şunu öğren artık : Ramazan günü bir çok yatırımcının bedduasını alıyorsun. Umarım covid olup sürüne sürüne geberirsin.
Senin yüzünden hisseye yabancı da gelmez oldu artık.
Defol git hisseden.
Kesinlikle buraları okuyorsun.
O kazandığın paraları yemek nasip olmasın!!!
Azdan az çoktan çok gider.
Bizden günlük 1000-2000 TL eksiliyorken Birol bey'den günlük 100-200 bin TL eksiliyordur.
Allah daha da çok arttırsın zararını.
Amin...
Teknoloji ürünlerine çok yüksek bir talep var, sadece tablet satışları geçen sene ilk çeyrek 90 bin iken bu sene ilk çeyrek 700 bine çıkmış. İlerleyen günlerde çip sıkıntısı yüzünden eğer bir kapanma olmayacaksa, vestel için buralar muazzam alim fırsatıdır bence.
Sen dün yabancı yatırımcı Global ve HSBC ile alışa geçmişken, BofA 20 gündür aralıksız satışlarına ara vermişken, hisse 32TL'ye çıkmışken hisseyi baskılamak amaçlı zararına satış yaparsan yabancı da bugün senin eline böyle verir işte.
Azdan az çoktan çok gider.
Bırakın hissede %5, %10 paya sahip olanlar düşünsün.
Umarım fabrika yerle bir olur da bu tahtayı emen vampirlerin tüm parası çöp olur.
Allahın sopası yok işte.
Umarım bir de covid verir de bunlara tahtayla uğraşamaz hale gelirler.
Umarım 10 TL olur da oradan biz full gireriz. Hissede %5-%10 paya sahip olanlar öyle ağzı açık kalır.
Olmaz olmaz demeyin. Yabancı tüm malı satsın 10TL bile olur.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Birol Bey'in her gün neredeyse 1 milyon TL zarar etmesi içimin yağlarını eritiyor.
Allah zararını daha da arttırsın Birol Bey'in.
Allah bu mübarek günlerde dualarımızı kabul eylesin.
Amin...
Patron, Genel Kurul kararlarını Bugün Tescil ettirmiş...
Artık,Vereceği bir baardak çay parası Temettünun tarihini açıklar sanırım..
Birol Bey bugün de paralarınız %5 eridi.
30 milyon lot ortalamanız 15 TL desek toplam 500 milyon TL.
Bir günde 25 milyon TL kaybetmek nasıl bir duygu???
Allah'ın sopası yok :)
Yarın da taban yapar inşallah.
Allah ramazan günü dualarımızı kabul ediyor.
Aman dikkat edin canınızı sıkmayın.
Maazallah kalbiniz filan sıkışır.
Rahat olun.
Her gün 25 - 25 - 25 milyon TL...
Yavaş yavaş ılık ılık acıtmadan...