Senden de bi sey kacmiyor haaa...
Golge gibi takip ediyorsun beni.. :)
Syg,
Printable View
Ibkrde komisyonlar ne alemde uzun zamandır işlem yapmıyorum şu yıllık ücret kalktı demişlerdi
Patrick'in portföye ilave olarak +
Emtia odaklı tercih ederdim.
POSCO - demir çelik, . div. yield %5,1
SCCO - bakır , div .yield %5,7
FCX - bakır , div yield çok düşük- büyüme odaklı
EPD - fosil yakıtlar div yield %6,6
ENB - fosil yakıtlar div.yield % 6,5
Alternatif olarak shipping sektörü takibimde olurdu;
SBULK - div. yield %13
EGLE - div yield. %5,8
ETF olarak ise;
USCI (United States Commodity Index Fund)
Avustralya , Canada , ABD de
1 Gelecek vaad eden yeni kurulmuş elinde madeni olan
2 Eski kaşar olan temettüsü bol yenilere ortak temettüsü yüksek
Elektrikle çalışan ürünlerde kullanılacak ,
Lithium ve nikel in madenciliğinden pay kapacak 10 Şirket
Sizce hangileri olurdu ve neden ?
aapl 149 dolar way be
aapl $139, way anasını be :)
Küçük tutarlı işlemler için midas’ı önerir misiniz? Eurobond yerine temettü hisselerini seçip burdan döviz geliri düşünüyorum. Teşekkürler.
dostlar daha once nasilsa kullanmam deyip Midasla ilgili konulara pek bakmamistim ama bakip incelyince baya hosuma gitti
simdi soyle bisey var midasta "Midas, ABD yatırım hesaplarına 500.000 dolara kadar hesap güvencesi sağlayan Türkiye’deki ilk SPK lisanslı aracı kurumdur." digerlerinde bu yok mu ? ornegin Garanti, is yaptirim vs bu guvenceyi vermiyormu gercekten ?
biliyorum cok konusuldu, belki bu sourlarin cevabi daha once verilmistir ama ben ciddi olarak butunuyle Midasa yuklenmeyi dusunuyorum, bilgilenmek isteyen arkadaslarada yardimci olur cevaplariniz
Nasdaq'ta bugün son 1 saatteki volatiliteyi uzun zamandır görmemiştim. FED açıklamaları veya enflasyon rakamları açıklanırken bile en fazla bu kadar oluyor. 3dk içinde %1 yukarı atıp, 5 dk içinde %1.5 aşağı geliyor. Resmen alıcılar ve satıcılar arasında mücadele var. Acaip zig zag bir piyasa. İyi takip edip ne tarafa meylederse peşine takılmak lazım. Baraj kapağı o yöne açılacak gibi.
Tradestation'a Türkiye'den en düşük maliyetle nasıl para yollanabilir acaba arkadaşlar?
tradestation komisyonları sıfıra mı indirdi acaba kullanan var mı arkadaşlar?
Bugün itibarı ile 123,24 GBP ile Londra borsasından Vodafone Group PLC (VOD) ye bir parmak attım.
Buraya da yazalim:
"Both consumption and investment remain below their pre-crisis levels, and even further below their pre-crisis trends. And the outlook is now being clouded by the negative supply shocks hitting the economy. This is evident from the fact that, in the near term, inflation and growth are moving in opposite directions."
cok guzel bir yazi. ECB baskani yazmis. Keyifle okudum.
https://www.ecb.europa.eu/press/blog...a9e916.en.html
Aralık ayında bütün REIT hisselerimi satmıştım. Dün İş Yatırım'dan aradılar Realty Income (O) 212 dolar yani yaklaşık 3.300 TL kadar bedelsiz hisse vermiş. Satmasını söyledim. Ekstradan bir gelir oldu.
Realty Income bende de var. Beton ya resulallaa
ytd
ABD borsaları her gün düşmek için bir bahane/neden bulabiliyor. Sanırım bugünkü bahane de Apple olacak böyle giderse.
Edit: Bu sefer yemedi
dun hersey guzel yukseldi, benim portfoy nerdeyse %4 kadar yukseldi , after hoursta hala yukseliyor
Apple
Microsoft
Gazprom
Ford
Clorox
NEE
Palantair
Uber (berbat)
Baba (berbat)
Gazprom
Novatek
Sberbank
FosAgro
kiminden cok kiminden az
bu arada Jason yeni video yayinladi izleyin derim guzel firmalar var
https://www.youtube.com/watch?v=hdqKHqsnSAAhttps://www.youtube.com/watch?v=hdqKHqsnSAA
Dividentcilerin hepsi Kel galiba neyse benimde dokulmeye baslaiyor yavas yavas :)
https://www.youtube.com/watch?v=RLFMMuvS7uI
Ben de kelledim. Bundan 10 sene önce uzun saçlıydım halbuki. Zaman çok acımasız. :(
İbkr den midasa geçmeyi düşünüyorum. Midas kullanan var mı?
Sorun yaşamadım fakat müşteri hizmetlerinin ingilizce olması ayrıca türkçe uygulama seçeneği olmamasından dolayı kullanırken zorlanıyorum. İbkr ye üye olurken komisyon olmaması avantajlı gelmişti. Ayrıca türkiyedeki bankalarda (iş, halk, garanti) ibkr kullandığı için güven problemini aştım fakat dil problemi var.
dostlar , divident listesi yapayim dedim, bakiyorum 40 adet olmus gene , hic bir zman bunu azaltamiyorum, illa oda olsun, buda olsun, o sekturde olsun buda olsun diye diye 48 hisse oldu
bu arada Midasta, emita ETF lerde var , bence muthis, kako ve bugday, seker almayi dusunuyorum