12 Aralık Çarşamba 12:08 ALBAYRAK: BİREYSEL YATIRIMCIYA DOLAR VE EURO CİNSİ TAHVİL İHRACI İLAN EDECEĞİZ
Printable View
12 Aralık Çarşamba 12:08 ALBAYRAK: BİREYSEL YATIRIMCIYA DOLAR VE EURO CİNSİ TAHVİL İHRACI İLAN EDECEĞİZ
http://atillayesilada.com/2018/12/09...-yesilada-201/
imf sonrası 5 dolar kurunda ısrarcı atilla abimiz
12 Aralık Çarşamba 13:31 ERDOĞAN: FIRAT'IN DOĞUSUNA YÖNELİK HAREKAT BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE BAŞLAR
12 Aralık Çarşamba 13:27 ERDOĞAN: FIRAT'IN DOĞUSU İLE İLGİLİ HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK
Şimdi olay şöyle kısaca .
Mevduata yatırıp 32 gün sonra sadece yüzde 2 almak var garanti para .
Borsada çoğu kağıt diplerde ve yeri geliyor sağlam bist30 kağıtları bile yüzde 3-4 yapan oluyor .
Mevduata göre risk varmı var ama denemeye değer kağıtda çok ..
Yüzde 2 getiri çok az ..Trade etmeyen mevduatçı parasını eritir .5 yıl sonra oturduğunuz evin değeri 3 kat ,bindiğiniz araç 4 kat fiyatda olacak .Hisseler kaç lira olacak bakalım o zaman göreceğiz hep birlikte ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bunun olabilmesinin tek bir şartı var. Hanehalkı gelirinin de 3 katına çıkması. Yani aylık 5.000TL kaz*****n net 15.000TL kazanıyor olması. Bunun dışındaki bir senaryoda fiyatların artması mümkün değil. Özellikle konut ve diğer dövize bağlı olmayan yatırımlarda.
Bu ya ciddi bir katma değer artışı ile ya da çok kuvvetli bir devalüasyon ile olabilir. Her ikisi de olmaz ise fiyatlar sadece hanehalkı gelirinin arttığı oranda artabilir.
Bindiğimiz araç son 5 yılda 3 kat artmasına rağmen gelirimiz o kadar artmadı. En azından benim. Burada avro kurunun etkisi de var. Taşınmazlarda ise üretim maliyetleri satış fiyatlarına yansırsa gayri menkul fiyatları artabilir. Ancak her zaman bence menkul kıymetler iyidir gayrimenkulden...
Arkadaşlar merhaba,
Parasını günlükte değerlendirenler neden viop hesabı açıp orada nemalandırmıyorlar sonuçta günlük faizin en yüksek uygulandığı yer orası diye biliyorum, yanlış mı biliyorum?
Her krizden sonra konut yatırımı yapan bir ülkeden bahsediyoruz dostum ..
5 dairesi olan emekli hasan amca şu anda bankaya sadece kira yatmışmı yatmamış diye gidiyor .Kafası rahat .Krizden sonra elbette evlerin değeride artar .Satarım bir tanesini oğlana işyeri açarım diyor ..[emoji847]
Biz nakitde olanlar eğer parayı iyi değerlendiremezsek hasan amcanın kiracısı olma ihtimalimizde var [emoji44]
Emlak vergilerini ve rayiç değerlerini arttıracaklar. Ayrıca konut stoğu fazlası oluşma ihtimali var.Bu da 5 evi olanın 2 sinin boş kalma ihtimalini güçlendiriyor. Buna ek olarak kira gelirlerinden alınan vergilerdeki istisna indirimleri kaldırıldı.
Türkiye nüfusunun %90'ı asgari ücret veya yakın maaş alıyor. Kalanların ise zaten evi var Hasan amcanın kiracısı olamazlar.
Bu durumda adamın maaşı 2000TL ortalamalarda geziyorsa nasıl olacak ta Hasan amcaya onu tatmin edecek kirayı ödeyecek?
http://www.trlibor.org/
Buradaki o/n olarak belirlenen oranın altına düşmüyor diye biliyorum. Paranın her gün 9-9.30 arasında getirisini görebiliyorsunuz. Ayrıca 15.30 a kadar para serbest olması itibariyle, meblayı burada bulundurmak daha mantıklı geliyor bana, yanlış mı düşünüyorum. Daha fazlasını bilenler yanıtlayabilir mi?
Yüzde 90 ı asgari ücret midir bilemiyorum ama bir evde anne baba oğlan çalışıyor .3 maaş,4 maaş giren evler var ..
Polis maaşı 5 bin ,öğretmen 4 bin ,doktor 8 bin ,imam 5 bin aldığı sürece hasan amcaya müşteri çok olur rxpu [emoji6]
Hele eşide çalışıyorsa cocugu hangi özel okula gönderelim bile derler
Her seçim öncesi aynı nakarat. ya kandile bayrak dikiyoruz ya mimbiçe giriyoruz. yada fıratın doğusuna askerleri yolluyoruz.
Hele bugün bahçelinin sarı yelek hakkında konuşması .
her gün birileri çıkıp halkı tehdit ediyor. biri başlarını keselim diyor bahçeli çıplak yatıralım diyor.
bu fransadaki sarı yelek bunları neden çok korkutmuş heleki bahçeliyi.
Amaç yine halk kutuplaştırmak kendi yandaşlarına seçim gazını vermek. oy kaybını engellemek.
Türkiye de asgari ücretli çalışan oranı %41 civarı diye geçen hafta açıklanmıştı. Bu oran İngiltere Almanya gibi ülkelerde %5in altında. Varın siz hesap edin durumu.
Türkiye de görüntüyü değiştirebilecek tek unsur IMF ile yapılacak anlaşmadır. Buna hemen yanaşılacağını sanmıyorum ama görüntü IMF in kapısının çalınacağı yönünde...
Bu arada borsa başını aşşağı cevirdi.
YKB hisseleri için ucuz denmiş. şu anda 1.62 civarı unutulmasınki bu kağıt 1 ay evvel 1.42 gördü bekleyince yine aynı seviyeye gelir.
Fıratın doğusundan önce borsaya operasyon yapıldı dün ve bugün...
300 bps indirim geliyor yoldaşlar..
ytd.
syg,
Ben borsa neden hızla düşmeye başladı diyordumki jetonum düştü. bugünde Bahçeli konuştu ya.:hah:
Türkiye: Türk Telekom 50 Mbit hızlı/sınızsız internet 260 TL
Almanya: Vodafone 500 Mbit hızlı/sınırsız internet 19.99 Euro
https://twitter.com/SunaVarol_/statu...96451602747394
Türkiye asgari ücret: 1600 TL
Almanya asgari ücret: 1500 Euro
#limitsizinternetçağı Türk Telekom
Kişi başına düşen milli gelir
Türkiye: 27550 sagb
Almanya: 51760 sagb
Yani iki ülkede internet alma paritesi (sagb/internet ücreti)
Türkiye: 106 birim
Almanya: 2590 birim
Yani, internet ücreti baz alınarak iki ülke arasında matematiksel kıyasla Alman bir vatandaşın alım gücü, Türkiye vatandaşının tam 25 katı.
#limitsizinternetçağı Türk Telekom
https://twitter.com/denizgunmavi/sta...97248541679618
hadi bakalım ,
Dostum almanyada zamanında çöküp tarladan getirdiğin tuğla demir kiremit ile diktiğin sıfır vergi verdiğin hatta senelerce kiracı oturttuğun çöp gecekonduya kentsel dönüşüm piyangosu da vuruyor mu..
2008 yılında bizim karşımızda 3 katlı 1970 yapım 90.000 eden dairenin yerinde bugün 1 milyon tl lik 12 katlı bir apartman..
İzmirli bi aile vardı..
Yılda 1-2 kez gider gelirlerdi.
Misal o aile ye de sor valla 3500 tl ile geçinmeye çalışıyorum der..
90.000 tl den 1.000.0000tl ye artış..
ooo..
şimdi onu karıştırmaa..
dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz..
bizde bi anda olur..
almanyada 30 senede..
not..mekan ist-kadıköy-göztepe..
Kuş uçmaz kervan geçmez bi yerden gider bi arsa alırsın..
10.000 tl
hopp devlet köprü diker yol geçirir şehir büyür..
değeri 1 milyon eder..
var mı almanyada böyle işler..
ora ile burayı karşılaştırmayın..
Gecekondu mafyasından tanıdık var mı ?
2-3 sene önce baktığım bir istatistik:
Türkiye'de maaşlı çalışanların maaş ortalaması: 1812TL
Bu asgari ücret ve diğer tüm 32 milyon çalışanın maaş ortalaması.
Bunların içinden kendi evi olanları ayıklarsak (ki genelde bu grup yüksek maaşlı beyaz yakalılar) geriye çok umutlu bir tablo kalmıyor.
Türkiye'de aileler emekli maaşı ile geçiniyor. Benim tespitim bu yönde.
O denli baskılanmasına rağmen milli gelir verileri de bu tabloyu destekliyor.
Buna ek olarak bu tablo Türkiye %5-6 ortalama ile büyürken oluşmuş olan tablo. %0 veya resesyon ile geçecek 1-2 yılı hesaba katarsak durum daha da iyi anlaşılacaktır.
2008 den bahsediyorum..
Yığma bina idi..
Eniştem gözü açık birisi idi alalım edelim dedi..
45 er bin koyup alacaktık..
Yok mok salla malla dedim..
Hadi geçtim..
En sıkıntılı adamı biraz kurcala 30 sene önce müteahit ile yüzde 50 50 anlaşmıştır..
1 dairesi varken 2 dairesi olmuştur..
Almanyada var mı..
Ama sorsan..
Bu ülkedeki kadar yağlı böreği başka ülkede bulamazsın..
Biraz akıllı olacan gözün açık olacak..:)
Bakma sen o şikayet edenlere..
Bu kriz biraz hafiflesin arabalar değişecek hemen izle gör..
hahaha
Beklediğim itirazlar gelmeye başlamış..
Güzel güzel..
Bunları ne zaman anlatsam en itiraz edenler en rantçı kesim olmuştur hep..
Hep söylenirler ama hepde kaynağı belirsiz bir para vardır..
Kriz miriz yok !!!!
o kadar fakiriz ki, sokakta araba park etmeye yer bulamıyoruz. ki 100 metre ilerde kocaman 2 tane otopark var. hatta biri avm nin ücretsiz.
o kadar fakiriz ki, arabayla kısa bir yere gitmek için saatlerce trafikte bekliyoruz, bi bakarsan her araçta 1 kişi var oda şöför.
yok yok biz fakiriz..
araçların ortalama yaşı da 3-4 yıl arasında değişir..
ytd.
syg,
Almanya'da Merkel'in kardeşi Kızılhaç'a kayyum olarak atanmış.
https://www.haberler.com/kizilay-a-k...530932-haberi/